Şimdi Ara

ASUS G75 - Republic of Gamers / Cok asiri derecede yavas internet sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar, asus g75 aldim. Alali 1 ay oldu. Son 2 gundur internetim cok asiri yavas. Dusunuyorum, her zaman yaptigimdan farkli birseyde yapmiyorum. facebook, youtube arada lol o kadar.

Speedtest.net te ayni agdan baglanan arkadasim 29MBps leri gorebilirken bende defalarca yapmama ragmen bazen 0.49 bazen 0.90 cikiyor. Hatta bazen testi bile acamayacak kadar olmuyor.

Modemi defalarca resledim... Bilgisayara Malwarebytes yukledim kontrol ettim. Cleancleaner la temizledim. Yok degismiyor... Baska bir cozum onerebilecek arkadas varmi acaba?

Internet olmadimi elim kolum baglaniyor... simdiden tesekkurler...

• quote:

Orijinalden alıntı: JohnHancock

Arkadaslar, asus g75 aldim. Alali 1 ay oldu. Son 2 gundur internetim cok asiri yavas. Dusunuyorum, her zaman yaptigimdan farkli birseyde yapmiyorum. facebook, youtube arada lol o kadar.

Speedtest.net te ayni agdan baglanan arkadasim 29MBps leri gorebilirken bende defalarca yapmama ragmen bazen 0.49 bazen 0.90 cikiyor. Hatta bazen testi bile acamayacak kadar olmuyor.

Modemi defalarca resledim... Bilgisayara Malwarebytes yukledim kontrol ettim. Cleancleaner la temizledim. Yok degismiyor... Baska bir cozum onerebilecek arkadas varmi acaba?

Merhabalar. Ethernet kablosuyla yada wireless ile bağlanınca bir fark oluyor mu? Yoksa hep aynı mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: darkb7ue

quote:

Arkadaslar, asus g75 aldim. Alali 1 ay oldu. Son 2 gundur internetim cok asiri yavas. Dusunuyorum, her zaman yaptigimdan farkli birseyde yapmiyorum. facebook, youtube arada lol o kadar.

Merhabalar. Ethernet kablosuyla yada wireless ile bağlanınca bir fark oluyor mu? Yoksa hep aynı mı ?

evde 4 kisiyiz. o yuzden wireless kullaniyoruz.kablo ile denemedim. ama digerlerinde herhangi bir sikinti yok. yanlizce benim bilgisayarimda boyle internet. internetin boyle yavas olmasina ne sebep olabilirki?

• quote:

evde 4 kisiyiz. o yuzden wireless kullaniyoruz.kablo ile denemedim. ama digerlerinde herhangi bir sikinti yok. yanlizce benim bilgisayarimda boyle internet. internetin boyle yavas olmasina ne sebep olabilirki?

Aynı sorun bende de var ama sadece ping olarak yansıyor bana. Kablo ile bağlanınca sorun kalkıyor bende. Eğer sizde de böyleyse wireless de bir problem vardır diye düşünüyorum. Çözümü nedir bilmiyorum.Bende hala çözebilmiş değilim.
  • kafayi yememek elde degil cildiricam ya. yemin ediyorum parcaliycam bilgisayari ya
  • quote:

Orijinalden alıntı: darkb7ue

quote:

Aynı sorun bende de var ama sadece ping olarak yansıyor bana. Kablo ile bağlanınca sorun kalkıyor bende. Eğer sizde de böyleyse wireless de bir problem vardır diye düşünüyorum. Çözümü nedir bilmiyorum.Bende hala çözebilmiş değilim.

siz tekmisiniz evde? baska kimse varsa onlarda net nasil?

• ilginç geleceğini düşündüğüm bi deneyim paylaşmak istiyorum;
    benzer sorun bende de vardı wireless üzerinden bağlanınca speedtest.ne hiç açılmayacak kadar kötüydü bağlantı ama ethernet cable kullanınca bağlantı tavan yapıyodu.
    uzun süren can sıkıcı çalışmalar sonucunda tesadüfen keşfettim ki ; modemin hemen yanındaki LCD buna sebep oluyo du..Modemi LCD den uzaklaştırdığımda bağlantı hızlanıyor yaklaştırdığımda ise hız yerlerde sürünüyordu....Modemin arayüzündeki WLAN ayarlarından kanal nosunu değiştirdim ve sorun düzeldi ....
    Bunu hem deneme yapman hemde bilgi olması açısından paylaşmak istedim .
    Kolay gelsin
  • quote:

kafayi yememek elde degil cildiricam ya. yemin ediyorum parcaliycam bilgisayari ya

G75 parçalanır mı hiç, yazık olmasın bana gönder lütfen

Sorunun Isp kaynaklı olmadığından eminsen mecbur kablolu test yap. Atheros adaptör varsa aygıtta, sürücüyü güncelle. Son olarak kaynak izleyicisinden ağ kullanım durumuna gözat.

Edit: Kanal değiştirmekle çözmüş olman iyi olmuş :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 22 Ekim 2012; 22:12:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 Bilgisayar var. Sadece laptopta böyle bir problem var ancak wireless ile bağlanırsam. Kablo ile bağlanırsam problem yok. Diğer bilgisayardan da wireless ile bağlanırsam gene problem yok. Problem laptoptan sizde de olduğu gibi. Eğer kablo denediğinizde sorun ortadan kalkıyorsa. Wireless adaptörünüzde sorun var demektir. Yani asus kasa içerisindeki parçada. Başka birşey gelmiyor aklıma. Format falan herşeyi denedim çözemedim 2 yıldır.

• quote:

Orijinalden alıntı: echelon34

ilginç geleceğini düşündüğüm bi deneyim paylaşmak istiyorum;
    benzer sorun bende de vardı wireless üzerinden bağlanınca speedtest.ne hiç açılmayacak kadar kötüydü bağlantı ama ethernet cable kullanınca bağlantı tavan yapıyodu.
    uzun süren can sıkıcı çalışmalar sonucunda tesadüfen keşfettim ki ; modemin hemen yanındaki LCD buna sebep oluyo du..Modemi LCD den uzaklaştırdığımda bağlantı hızlanıyor yaklaştırdığımda ise hız yerlerde sürünüyordu....Modemin arayüzündeki WLAN ayarlarından kanal nosunu değiştirdim ve sorun düzeldi ....
    Bunu hem deneme yapman hemde bilgi olması açısından paylaşmak istedim .
    Kolay gelsin

malesef kabloyu denedim ve 30MBps cikti hizi... ancak ben modemin oldugu odadan 2 oda uzakta kaliyorum. yani kablo ile baglanmam icin evin ortasindan mutfaktan ve salondan kablo gecirip odama cekmem lazim. bizim odamizda modemin baglandigi telefon girislerinden olmadigindan modemi de odama alamiyorum. o yuzden mecburen bilgisayarimdaki sorunu cozmem gerek :(

sizin dediginiz gibi baktim. odanin icerisinde oyle bir soruna sebep olabilecek herhangi birsey yok. modeme olan uzakligimdan kaynaklaniyor desem oda arkadasim baglanabiliyor.

simdi onemli olan kisima geleyim:) modemin arayuzune nasil giriyorum? :) kanal nosunu ne olarak degistiriyorum bunlari soyleyebilir misiniz? bende deneyeyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

quote:

kafayi yememek elde degil cildiricam ya. yemin ediyorum parcaliycam bilgisayari ya

Sorunun Isp kaynaklı olmadığından eminsen mecbur kablolu test yap. Atheros adaptör varsa aygıtta, sürücüyü güncelle. Son olarak kaynak izleyicisinden ağ kullanım durumuna gözat.

hocam inancin olsun gittim koskoca asusun performans laptopu diye aldim. binbir turlu buglar cikti. kesinlikle onermiyorum. bug lari cozmeye calisiyim diyene kadar 30 gun iade suresi de doldu. suan bestbuy a gidip kapinin onunde laptopu yakmayi dusunuyorum dokucem benzini, yakicam gidicek. yani bu kadar sacmalik ust uste mi gelir. update var diye uyari geliyor. indirip kuruyorum. ekran karti ayarini bozuyor bu sefer onu yapiyorum, laptopu kullanirken yesil ekran hatasi veriyor. simdide bu internet sorunu cikti. bakalim daha neler gorucez bu yastan sonra. ah keske su 30MBps yi kablosuzda gorebilsem...

edit: bilgisayar iste bu: asus g75 . atheros felan birsey bulamadim.

ama ozelliklerinde bunlar yaziyordu. fast ethernet felan yazinca bende heralde bi sikinti olmaz dedim... atherosmu varmis hangisi varmis siz gorebilecekmisiniz bi bakarmisiniz?

Networking: Integrated 10/100/1000 Mbps Fast Ethernet LAN (RJ-45 connector) Ability to connect to other devices on a network using Ethernet, Wi-Fi (wireless; 802.11), Bluetooth, etc.
    Wireless Networking: Wireless-N

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JohnHancock -- 23 Ekim 2012; 6:00:24 >

• quote:

modemin arayuzune nasil giriyorum? :) kanal nosunu ne olarak degistiriyorum bunlari soyleyebilir misiniz? bende deneyeyim

modemine göre değişir, bendeki modem motorola. wireless bölümünde kanallar şu şekilde gözüküyor

/>

modemin ip'sini yazıyorsun chrome, safari, opera her ne kullanıyorsan. ondan sonra wireless, wlan hangi bölümdeyse buluyorsun ve değiştiriyorsun kanalı
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

quote:

hocam inancin olsun gittim koskoca asusun performans laptopu diye aldim. binbir turlu buglar cikti. kesinlikle onermiyorum. bug lari cozmeye calisiyim diyene kadar 30 gun iade suresi de doldu. suan bestbuy a gidip kapinin onunde laptopu yakmayi dusunuyorum dokucem benzini, yakicam gidicek. yani bu kadar sacmalik ust uste mi gelir. update var diye uyari geliyor. indirip kuruyorum. ekran karti ayarini bozuyor bu sefer onu yapiyorum, laptopu kullanirken yesil ekran hatasi veriyor. simdide bu internet sorunu cikti. bakalim daha neler gorucez bu yastan sonra. ah keske su 30MBps yi kablosuzda gorebilsem...

edit: bilgisayar iste bu: asus g75 . atheros felan birsey bulamadim.

ama ozelliklerinde bunlar yaziyordu. fast ethernet felan yazinca bende heralde bi sikinti olmaz dedim... atherosmu varmis hangisi varmis siz gorebilecekmisiniz bi bakarmisiniz?

Networking: Integrated 10/100/1000 Mbps Fast Ethernet LAN (RJ-45 connector) Ability to connect to other devices on a network using Ethernet, Wi-Fi (wireless; 802.11), Bluetooth, etc.
    Wireless Networking: Wireless-N

Tam model ismi nedir?

Aygıt yönetisinden Wifi kart ismini ağ bağdaştırıcılarından görebilirsin. Normalde G serisi 'canavar' notebooklar grubuna mensupturlar. O laptopunda para eden kısmı canavar Gpu'su ve içindeki I7 Cpu.

Kaç liraya nerden aldın bilemiyorum lakin hayrını görmeni dilerim. Bende G53 ile benzer sıkıntılar tattım, tadıyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.