Şimdi Ara

Asus GeForce GTX970 ROG STRIX GDDR5 4GB 256Bit DX12 NVIDIA Ekran Kartı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
619
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Konu başlığında da belirttiğim gibi Asus GeForce GTX970 ROG STRIX GDDR5 4GB 256Bit DX12 NVIDIA Ekran Kartı var elimde.

i7 2600K 3.40GHz işlemcim, boktan bir anakart ve 4gb ddr3 1333MHz 2 parça toplam 8b ram + 500w power var

Bu gün anakartım bozuldu. Tabiki bu sistemle bu ekran kartını asla kullanamadım. Eski bir ekran kartıyla kullanıyordum bu sistemi. GTX970'i aldıktan sonra kasaya taktığımda, ekran kartına giden power kablosu ısınıp eridi ve toplamda 5 dakka falan kullanabildim. Şimdi bütün bunlardan sonra bu ekran kartına uyumlu işlemci ve anakart almak istiyorum.

Elimde 2000 tl var ve şuan dolar uçtuğu için herşey pahallı. Bu paranın üstüne eklesem eklesem 500 daha eklerim. 2500 Tl Ye hem işlemci hemde anakart önerisi istiyorum. Bana bu konuda yardımcı olabilecek herkese şimdiden teşekkür ederim.

(NOT: Elimdeki i7 2600k'lık işlemciyi atmadan da birşeyler yapılabilirse ona göre yorumlarıda beklerim..)

• İşlemciniz ekran kartınız için yeterli olabilir. Bulabilirseiz işinizi görecek bir anakrt alın. Yeni işlemci anakart alırsanız bellerkte almanız gerekir masrafınız artar. Aakart+Güç kaynağınız kaliteli değilse iyi bir güç kaynağı daha masrafsız bir çözüm olur.
  • hknkck kullanıcısına yanıt

Güç kaynağım bu, ekran kartıma taktığımda 8pin güç kablosu kullanıyordum.

Oyuna girdiğimde 5 dakka içinde cayır cayır oluyor bu kablo. Ve ilk aldığım eridi yandı. Şimdi ikincisini aldım.

Anakart olarak ASRock H61M-VS kullanıyordum. O da bu gün bozuldu zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FGAkkilic -- 13 Eylül 2018; 16:22:1 >

• Bana kalırsa 2.el uyumlu bir anakart,yeni ileriye dönük 750W ve üstü bir power.Yoksa kule tipi bir işlemci sogutucusu ve overclock ile işlemcinin o kartı idare edeceğini düşünüyorum.Yani darboğaz olsa bile çok ufak olur.Kendim 1055t 3.8ghz ile r9 280x kullandım senelerce tık demedi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • The@Thing kullanıcısına yanıt
    Elimdeki işlemcinin sıcaklığı ile ilgili bir problemim yoktu açıkçası, o ilerde düşünülür fakat bu erime durumu vs power'in zayıflığındanmı kaynaklanıyor dersiniz?
  • FGAkkilic kullanıcısına yanıt
    Güç kaynağı ile ilgilidir muhtemelen, ankartın bu duruma etkisi olacağını sanmam.
  • hknkck kullanıcısına yanıt
    Ozaman ben bu işlemci ve ekran kartına uyumlu bir anakart ve bir power almalıyım. Bu durumda neyi tercih edeceğim hakkında bir fikriniz varmı? Bir başka siteden daha yardım istedim fakat herkes sahibinden satılıktır sitelerine yönlendirip ikinci el parçalarını elden çıkartmak için rastgele yönlendirme yapıyorlar.. Bir türlü emin olamadım :/

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • FGAkkilic kullanıcısına yanıt
    Anakartın yenisi bulunmaz muhtemelen 2.el almak gerekir. Güç kaynağı sizin tercihiniz, kullandıkça verimi düşüyor.
  • 2 ayrı anakart buldum, bu kartları kıyaslarsanız ve yanlış düşündüğüm birşey olursa lütfen beni uyarın. Öncelikle elimdeki işlemciyi değerlendirmek istiyorum. Bu yüzden sabahtan beri anakart araştırıyorum. Ve bir çok ürün stokta olmadığı için bulabildiklerimi sizin paylaşmak istedim.

1155 PİN İNTEL CHİPSETLİ H61 ANAKART DDR3 RAM DESTEKLİ

ASUS MAXIMUS V FORMULA Intel Z77 Soket 1155 DDR3 2800MHz

Açıkçası Z77 göz kamaştırıyor ama benim isteğim sadece elimdeki işlemciyi destekleyecek ve GTX970 ekran kartımı verimli bir şekilde kullanmak. Örneğin GTA5 Yüksek grafikte oynabilmek.

Sizin düşünceniz nedir?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.