Şimdi Ara

Asus GL553VD DM793T aldım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
484
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bu laptopu aldım, güncellemeler için ve windows 10 için herhangi bir tavsiyeniz var mı ?

önceki laptopum 8 senelik asustu tekrar asus tercih ettim. bu geçen 8 senede teknolojiden çok geri kaldım tavsiyeleriniz için teşekkürler...

• Hayırlı olsun iyi günlerde kullanın. Windows 10 zaten o işi tamamen kendi hallediyor neredeyse. Ekstra bir şey yapmanıza gerek yok. Ancak gerekli tüm güncellemeleri yapın öncelikle. Sonra gerekli driverları güncel olarak kurun. Sonrasında bir sorun yaşamazsınız zaten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teşekkür ederim hangi güncellemeleri kastediyorsunuz mesela?
  • Hayırlı olsun bu arada size bir tavsiyem olacak. Ekran kartı yazılım güncellemesi yaparken mutlaka temiz kurulum yapın. Yani her güncellemede bunu yapmanızı öneririm. Hızlı Kurulum ve Özel Kurulum diye iki seçenek çıkacak onlardan Özel olanın içinde Temiz kurulum seçeneği var.

Hızlı Kurulumu neden önermiyorsunuz derseniz bende GL553 serisinin bir üst modeli olan (aslında tek fark genelde ekran boyutudur) G753 var ve hızlı kurulum yapınca oyunlar oynanmayacak hale geliyor. FPS 8-9 düşüyor. Temiz kurulum yapınca fps olması gereken yüksekliği çıkıyor.

Hatta bu gün yeni güncelleme çıkmış ve o güncellemeyi kurmadığım halde garip şekilde yüksek ayarlarda 30 FPS alarak oynadığım Watch Dog 2 de fps 8 düştü. Yeni çıkan güncellemeyi temiz kurulum yapınca tekrar 30 fps yükseldi.

Nedense Nvidia sürücüleri bu aralar problemli. Hızlı kurunca oyunlar oynanmaz hale geliyor. Bu sebeple uyarayım dedim olur da oyun oynarken benzer sorunu yaşarsanız diye

• quote:

Orijinalden alıntı: Noctivagant

Hayırlı olsun bu arada size bir tavsiyem olacak. Ekran kartı yazılım güncellemesi yaparken mutlaka temiz kurulum yapın. Yani her güncellemede bunu yapmanızı öneririm. Hızlı Kurulum ve Özel Kurulum diye iki seçenek çıkacak onlardan Özel olanın içinde Temiz kurulum seçeneği var.

Hızlı Kurulumu neden önermiyorsunuz derseniz bende GL553 serisinin bir üst modeli olan (aslında tek fark genelde ekran boyutudur) G753 var ve hızlı kurulum yapınca oyunlar oynanmayacak hale geliyor. FPS 8-9 düşüyor. Temiz kurulum yapınca fps olması gereken yüksekliği çıkıyor.

Hatta bu gün yeni güncelleme çıkmış ve o güncellemeyi kurmadığım halde garip şekilde yüksek ayarlarda 30 FPS alarak oynadığım Watch Dog 2 de fps 8 düştü. Yeni çıkan güncellemeyi temiz kurulum yapınca tekrar 30 fps yükseldi.

Nedense Nvidia sürücüleri bu aralar problemli. Hızlı kurunca oyunlar oynanmaz hale geliyor. Bu sebeple uyarayım dedim olur da oyun oynarken benzer sorunu yaşarsanız diye

teşekkür ederim ilginiz için temiz kurulumu seçeceğim bundan sonra.

peki notebook soğutucusu tavsiye eder misiniz?

• quadream kullanıcısına yanıt
    Ben Zalman'ın önerilen bir modelini almıştım ama pek işe yaramıyor. Hatta hiç işe yaramıyor. Esas almak istediğim model altta cooler master firmasına ait olan hatta aynısının 3 fanlı olanıydı. Fanların yeri değiştirilebiliyor. Ama nedense yerli sitelerin stoklarında yok. Forum donanım haberde de üretici firmanın müşteri temsilcisi üye ve ona mesaj atarak sordum bu modelin artık ülkemize gelmeyeceğini söyledi. Aynı markanın diğer modelleri de ilgimi çekmediği için Zalman aldım.

http://www.hepsiburada.com/cooler-master-notepal-u2-cift-fanli-14-17-notebook-sogutucu-cm-r9-nbc-8pbk-gp-pm-bd190130

Aldığım Zalman tek bir konuda işime yarıyor. Dizüstünü üzerine koyduğum masa üzerinde herhangi bir dizüstü kullanınca sıcak hava çıkışından gelen hava sebebiyle zarar görebiliyor. Annemim dizüstü var onu kullanmıştım geçen sene masanın üzeri kabarmıştı.

Zalman onu engelledi.

• Noctivagant kullanıcısına yanıt
    Selamlar hocam
    gl553vd düşünüyorum indirimlerde yakalayınca. Oyunlarda işlemci aşırı diye yorumlar okumuştum. Siz memnun musunuz? Beğendim laptobu genel olarak. Tek fan olması sorun çıkartır mı ilerde

Görüşleriniz nedir bu laptopla ilgili

iyi günler..
  • Noctivagant kullanıcısına yanıt
    Masa ahşap ise normaldir, sıcak ya da soğuk (hatta alkol de, parfüm dahil) cilayı bozuyor. Kahve kupası bile koymamak lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erciftci -- 7 Aralık 2017; 12:13:0 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben GL753vd kullanıyorum ama iki seri arasında donanımsal fark birinin 17.3'' olması birinin 15.6'' olması. Yoksa ikisi zaten aynı seri sayılır.

Sorularınıza gelirsek tek fan var ama tek fan olduğu için fanı tasarım olarak biraz daha büyük yapılmış. Sorun çıkaracağını pek sanmıyorum zaten kaç fanlı olursa olsun 1-2 sene sonunda 6 ayda bir fan temizliği yapılması önerilmekte. Gerçi dizüstü bilgisayarda fan ses çıkarana kadar ve sıcaklık değerleri fana rağmen düşmeyince bu işlemin yapılması öneriliyor.

İşlemciye gelirsek gayet başarılı buldum. İşlemciden çok ekran kartı daha fazla ısınıyor ama turbo fan kullanınca zaten o ısıda düşüyor hatta oynadığınız oyun iyi optimasyon edilmiş bir oyunsa turbo fan ayarını otomatikte kullanmak bile yeterli oluyor.

İşlemciyi en fazla zorlayan ve ısınmaya yol açan uygulama şuana kadar gördüğüm kadarıyla virüs taraması yaparken antivirüs yazılımları. Ben Norton kullanıyorum. Normalde işlemciye bir etkisi yok ama 2-3 günde bir genel bir tarama yapıyorum 30-40 dakika sürüyor o sürede işlemci ısısı bazen 80-85 Dereceye çıkıyor. Ama onun dışında işlemciye yük bindirmiyor. Eski bilgisayarımda bu işlem 2-2.5 saat sürerdi.

Bu arada zaten oyuncu bilgisayarı alacaksanız tüm markaların oyuncu dizüstü modellerinde neredeyse aynı işlemci var. Yani işlemci aşırı diyenlerin kullandıkları modellerde de büyük olasılıkla aynı işlemci var.

• erciftci E kullanıcısına yanıt
    Ahşap değil. Sunta ama bilirsiniz sunta masaların üzerine ince bir kaplama yapılır. Annemin dizüstü bilgisayarını kullanmıştım bir defa o zaman o kaplama kabarmıştı. Kendime dizüstü alınca hemen bir soğutucuda aldım onun sayesinde masaüstünde dizüstünü kullanıyorum. Olmasa tahminen masa yine zarar görecekti.

Aslında eskiden başka masa kullanıyordum ve gayet güzel bir masaydı. Siyah bir masaydı ve 16-17 sene önce çok yüksek fiyata almıştık. Kaliteli bir ağaçtan yapılma olduğu belliydi. Sunta dan yapılmış gibi ama sunta olmadığı belliydi çünkü parça kalınlıkları 3 cm filandı. Sunta olunca malum daha ince oluyorlar.

Ancak odama yürüyüş bandı alınca o eski güzelim masayı atmak zorunda kaldım çünkü masa uzundu ve onu çıkarmazsam yürüme bandı odaya sığmayacaktı. Mecbur onu başkasına verip artık Annemin kullanmadığı daha ufak olan ve boşta duran masasını alıp odama koydum.

Oda kalite olarak eski masamdan daha düşük kalitede olduğundan çok sıcak bir şeyle temas edince bozulacak yapıda.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.