Şimdi Ara

ASUS GL553VE-DM107 oyunlarda düşük FPS

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.138
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ASUS'un GL553VE-DM107 model gaming laptopuna sahibim. Oyunlara girdiğimde ekran kartının tam verimle çalışmadığını görüyorum. Mesela League of Legends adlı oyunda 100-130 FPS aralığında oynarken gittikçe FPS 80-60-70 civarlarında dolaşmaya başlıyor. Oyunun hareketli kısımlarında ise 40 FPS'e kadar düşüyor teklemeler, takılmalar yaşıyorum,. ETS2'ye girdiğimde de teklemeler yaşıyorum fakat şöyle absürt bir durum var. ETS2'de pausedeyken yani ana menüdeyken ekran kartım yüzde 99 kullanımla çalışıyor fakat tır sürerken 45-50 kullanımla çalışıyor ve zaman zaman FPS düşüyor. Sorun nerede ne yapmam gerekiyor? (Oyunları nvidia denetim masasından ayarladım hepsi 1050 Ti ile çalışıyor)

CPU: i7-7700HQ CPU
    RAM: 16GB
    İşletim sistemi:Windows 10 Pro 64 bit Sürüm:1709 (10.0, Yapı:16299(1803'e güncellemiştim fakat 1803'deki bazı sorunlar sinir bozucuydu 1709'a döndüm kurtuldum onların çoğundan)
    GPU: Intel HD Graphics 630 - NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti

Driverlarım güncel, bilgisayarı Malwarebytes ile tarattım herhangi bir sorun çıkmadı, oyun çubuğu (GameDVR) kapalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi somurtkansirin -- 24 Mart 2019; 23:12:20 >

• Dostum merhaba windows 10 xbox uygulaması ekran yakalamayı açıyordu bir zamanlar bu da fps kaybına sebep veriyordu,xbox ekran yakalamayı kapatırsan ( eğer açıksa) bir faydası olabilir belki.
  • Güç seçeneklerinden yüksek performans modunu denediniz mi bazen dengeli ya da düşük güç modunda oluyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ozboy O kullanıcısına yanıt
    evet kapalı o ayar ama işe yaramadı ısınıyor mu acaba diye soğutucu ile de denedim yine de olmadı.
  • glorypilger G kullanıcısına yanıt
    O şekilde yüksek performansta.İnternette bulduğum bir çok çözüm yöntemini denedim ama başarılı olmadı,acaba dedim aynı sorunu yaşamış çözüm yolu başkası da var mı diye düşünerek konu açtım.
  • nvidanın , v378.92 bu sürücüsünü deneyin. dünya kadar sıkayet var bu modelde. Belki faydası olur bu surucunun
  • okudugum kadarı ile 80 dereceye gelınce fanlar rolantide çalısıyormus oyun merkezınden fanları hızlandırmak gerekıyormus. ingilizceden turkceye cevırıp bu kadarını anladım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bahsettiğiniz her iki oyun da tek çekirdek performansından oldukça yararlanan oyunlar. 7700HQ'da tek çekirdek performansı olarak güçlü bir işlemci olmadığı için bu tür oyunlarda sıkıntı yaşamanız doğal.

Yapabileceğiniz en iyi şey bellekler çift kanal değil ise çift kanal çalıştıracak bir şekilde ayarlamanız (ikinci bir 8GB RAM almanız).
  • -forumber- kullanıcısına yanıt
    Yazıyı düzelttim yakın zamanda 8gb daha ram almıştım,daha önce başka bir forumda daha konu açmıştım oradan kopyala yapıştır yapınca düzeltmeyi unutmuşum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi somurtkansirin -- 26 Mart 2019; 1:13:44 >
  • cuhuku C kullanıcısına yanıt
    onu da denemiştim pek bir faydası olmadı yardımınız için teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.