2 hafta önce topladığım iki makine için Asus GTX 1080 8GB 256 Bit Ekran Kartı aldım. Sistemim İ7 7700 CPU, 64 GB Kingston HyperX Fury DDR4 2400 MHz Ram, Gigabyte Z270X-Gaming 5 Anakart, Asus Strix GTX 1080 8 GB 256 Bit DDR5 Ekran kartı, 480 GB Kingston SSD + 2 TB WD HDD, Frisby STX 700w Power. Diğer sistemim de birebir aynı fakat Sadece Anakart MSI z270 M7 ve Frisby Cougar 700w power supply. İki makineyi de grafik olarak ağır işleme tabi tutuyoruz. Scene adlı bir programda 3B Lazer tarama verilerini Nokta bulutu ve Ortofoto denen render işlemi için kullanıyoruz. Ayrıca video animasyon programlarında kullanıyoruz. Bu işlemler esnasında MSI anakartlı makinede monitör kararıp açılıyor, mouse oynatılında geliyor gidiyor. Gigabyte anakartlı makinede ise komple ekran sinyali kesiliyor, monitör sinyal yok uyarısı veriyor. MSI anakartlı makinenin biosu güncel, ama ekran kartı sürücüsünü zaten yeni kurduğum için tekrar güncellemedim. Gigabyte anakartlı makine de keza öyle. Aklıma gelen ekran kartına güç beslemesi yetersiz kaldığı yönünde. Fikir sahibi olmak konusunda donanımın fotoğrafını da paylaşabilirim. Yardım bekliyorum...