Şimdi Ara

asus gtx 770 ısınma sorunu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
1
Favori
3.015
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu sıcaklık değerleri kasadan kasaya değişir ve 70 derece gayet serin sayılabilir ben msi gtx770 TF4 kullanıyorum ve kasam o kadar büyük değil ama ek fanlar var suan sıcaklıklar bf4 multide saatlerce oynamama ragmen 68 dereceyi geçmiyor aynı kasada mesela asus gtx660ti 72 derece oluyordu ve gigabyte gtx770 wf3xde 71 derece oluyodu o yüzden senin sıcaklıklar normal vramlara gelincede asuslarda vram sogutucu bulunmamakta ve ısınması normal
  • Hocam sisteminize iyi bir format attıktan sonra Fan'ınızı temizleyip soğutucu almayı denerseniz ve internet bağlantınızda iyiyse FPS oyunlarında ısınma sorunuyla karşılaşacağınızı düşünmüyorum..
  • Selamlar,

Psu dan olmasın ? Okuduğum bir bilgiye göre 200 (sanırım 240) üstü watt çekiyor 770 serisi. Eğer psu yetmiyorsa ısınabilir diye biliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: BORUBEY06

Selamlar,

Psu dan olmasın ? Okuduğum bir bilgiye göre 200 (sanırım 240) üstü watt çekiyor 770 serisi. Eğer psu yetmiyorsa ısınabilir diye biliyorum

Hocam selamlar,

PSU makinedeki güç gereksinimini karşılar. Bunun yetmemesi durumunda makinedeki ısı artar mı ? Fan'ın iyi çalışamaması durumunda bu sisteme yansır ve yavaşlatır. Bu durumda Fanı temizlemek ve USB girişli soğutucu takmanın bu sorunun önüne geçebileceğini düşünüyorum.

Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Coffee- -- 3 Şubat 2014; 11:07:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: YouKnow.

quote:

Selamlar,

Hocam selamlar,

PSU makinedeki güç gereksinimini karşılar. Bunun yetmemesi durumunda makinedeki ısı artar mı ? Fan'ın iyi çalışamaması durumunda bu sisteme yansır ve yavaşlatır. Bu durumda Fanı temizlemek ve USB girişli soğutucu takmanın bu sorunun önüne geçebileceğini düşünüyorum.

Saygılar.

En zor iş zaten soğumayı sağlamak. Hem zahmetli hemde pahalı bir iş. Psu görevini tam yapamazsa tüm parçaları etkilemez mi? Benimde ısı sorunum vardı işlemci fanından çıkan sıcak havanın direkt psu ya gitmesi sonucu pc reset atıyordu oyunlarda. Araya blok bir hava üfleyici fan taktım, şu an buz gibi. Psu üzülünce tüm parçaları doğrudan olmasada , dolaylı yönden etkiliyor bence. Arkadaşın ekran kartı aşırı ısınıyor ise ilk aklıma gelen soğutma bloğunda bir problemin olduğudur.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: YouKnow.

quote:

Selamlar,

Hocam selamlar,

Saygılar.

En zor iş zaten soğumayı sağlamak. Hem zahmetli hemde pahalı bir iş. Psu görevini tam yapamazsa tüm parçaları etkilemez mi? Benimde ısı sorunum vardı işlemci fanından çıkan sıcak havanın direkt psu ya gitmesi sonucu pc reset atıyordu oyunlarda. Araya blok bir hava üfleyici fan taktım, şu an buz gibi. Psu üzülünce tüm parçaları doğrudan olmasada , dolaylı yönden etkiliyor bence. Arkadaşın ekran kartı aşırı ısınıyor ise ilk aklıma gelen soğutma bloğunda bir problemin olduğudur.

Araya Fan takmak iyi olmuş. Dedikleriniz doğrudur, inşallah arkadaş da problemini çözer.

• Demekki, ASUS GTX 770 kullanıcılarını kapsayan bir sıcaklık sorunuymuş. Öve öve bitiremediğiniz kartın sıcaklıgı tavan yapmış. Kasa içi soğutması iyi olan arkadasın da vardı asus kart, kendisi 77 filan görüyordu max.. Elbette biraz yüksek değer bu.

quote:

Orijinalden alıntı: blackenedd

msi770 kullanıyorum bf4te 60 70 arası sıcaklık değerleri var..fan hızını yüzde40a ayarladım yüzde 60 filan yapsam nasıl olur?

Aynı karttan . Bende BF4 max. 68 gördüm. Fan hızı da otomatik. Dene bir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hawk-Claw -- 3 Şubat 2014; 12:48:43 >
  • Fan hızını yüzde 50 yaptım sicaklik 50 60 arasında bi değere düştü..yinede iyi ya 70 80 degil allahtan :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Fan hızını yüzde 50 yaptım sicaklik 50 60 arasında bi değere düştü..yinede iyi ya 70 80 degil allahtan :)

Otomatikte kalsada, sıkıntımız yok cok şükür :)
  • Son durum nedir merak ettim
  • iade al,p yeni 770 aldım sıcaklıklar 68 derece görüo ama derecelndirmede acayip ses verio bu normalmidir?
  • fan hızı %68 10dk denendi.sesler diğer karta göre biraz daha az ama var.zotacmı alsaydım napsaydım acaba garanti belgesinde penta yazıo.çizgi elektronik değilmiydi garanti?
  • ocak 22 ded bır mesaj atmıştım.
    2 gun once tek akrt olarak bf3 ve bf4 de en az 8 saat oynadım ısı su sekılde 63 derece.
    msı afterburner fan profılı uygulu sekılde tek kart olarak.

ama yazın çift kart üstteki 81 dereceğide gördüm.

sonuç olarak kasanın yeri ve konumu , kasanın tıp ve soğutması, kasa fan adedi, doğru montajı ayrıca kasa ıcı kablo ayarlamasaı kasa ıcı hava sırkülasyyonu sağlanır ıse sıcaklık degerlerı düşer.
    yok ben fan profilini i,lk açılışta yüzde 17 de tutayım autoda kalsın dersen gene oyununa gore gpu ısı artar. ''emsallerıne gore''

o ekran akrtının soğutucusu ıyıdır.

eger ısınıyor ıse hatayı yukarda degındıgım nooktalarda arayınız.

kart muhtemelen % 99.9 sağlam ve temizdir.

sorun siz o ekran kartını doğru şekilde kullnamadığınızdandır.

oyununa gore frycry3 crysis3 metro2033 LL bu oyunlarda bf3 ve bf4 e gore ısı yukselmesı normaldır bunuda belırteyım.
    gozlemlerım testlerım bu yondedır.

• BF4te fazla ısınma yapıyor diğer oyunlarda 40 50 derece arasi. Dün fan hızı standartta 70e kadar çıktı sonra fan hızını yüzde 50ye çıkardım baya bi düşüş oldu. Şimdi şunu sormak istiyorum oyundayken fan hızını yüzde 70 80 ya da yüzde 100e çıkarsam sorun teşkil eder mi?

• Bende hep sabit %75 dir. Test etmedim ama GTX760 da %70 max dı. %70 den sonra ses çıkarmaya başlıyordu. 770 de 75 e kadar getirdim gıdım ses yok diye daha fazla da denemedim. Sabit 75 de kullanabilirsin rahatça ama tahminimce %80 den sonra ses çıkarmaya başlar. %100 e hiçbir zaman gerek kalmaz ve o seviye de çıkacak ses insanı süpheye sokar kartı mı yakıyorum acaba diye :) %75 iyidir daha fazlasına gerek kalmıyor zaten.
  • Bilgilendirdigin için teşekkür ederim dostum. Akşam yüzde 70 çıkarıcagim :)

• Ben % 85 de kullanıyorum, windforce un % 60 ından belki daha az ses çıkarıyor ama onun kadar da etkili soğutması yok kanımca.

• quote:

BF4te fazla ısınma yapıyor diğer oyunlarda 40 50 derece arasi. Dün fan hızı standartta 70e kadar çıktı sonra fan hızını yüzde 50ye çıkardım baya bi düşüş oldu. Şimdi şunu sormak istiyorum oyundayken fan hızını yüzde 70 80 ya da yüzde 100e çıkarsam sorun teşkil eder mi?

Hiçbir sorun teşkil etmez. Burada kasa içi hava sirkülasyonu da önemli.
  • Hava sirkülasyonunu su ekilde ayarlardim önde ve kasa üstünde 140 yada 160mmlik fan var kasa kapağında 200luk cm megaflow fan var.islemci sogutucusu sivi sogutma onuda p/p olarak yani 2adet 120lik fanlarla kullaniyorum. Akşam fan hızı yüzde 70 olarak deneme yapacagim profil ayarlamasida yaparim denerim.

• kaliteli bi termal macun kullanarak macununu değiştir aynı ısınma ikinci el aldığım gigabayte gtx 770 de vardı termal macun değiştirdim düzene girdi bilginize
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.