Şimdi Ara

Asus GTX 970 Rog Strix - İnceleme ( Testler - OverClock ) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
1
Favori
4.383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Lamb0fGod

Selamlar, teşekkür ederim. Hayır kelepçeyi anakartta sarkma yapmaması için taktım. Kasam öne eğimli olduğundan uca binen yük artar diye düşünüyorum Benimkinde pek CW sesi yok oyunlarda falan duymam mümkün değil, fps 2000-3000 olduğu zaman duyuluyor sadece. O yüzden benim için bir problem yok

Şu kelepçeler iyiki icat edilmiş, 5930K yı kurarken H110 u kasama monte edecektim matkap patladı, ertesi günü bekliyemedim soğutucuyu bende kelepceyle monte ettim

Asus GTX 970 Rog Strix - İnceleme ( Testler - OverClock )

• OC ile çok iyi bir değere çıkmışsınız tebrikler. İyi bir gpu'ya denk gelmişsiniz. Güle güle kullanın.

Kartın negatif yönlerine yazdığınız amp! ve g1 gaming'ten yavaş olması stok hallerdedir. OC'lu olarak sizin hızlara çıkamayabilirler.

Ayrıca arkadaş 8 pin oc'lu halde karta yetmez yazmış ancak kartın oc'li halde de çektiği güç pci slotundan ve 8 pin'den beslemeye yeterli miktardadır. Bu konuda da endişeniz olmasın. Belleklere fazla oc yapmadan, max gpu oc ile kullanın zararı olmaz.
  • paylaşım için teşekkürler, eline sağlık
  • Teşekkürler yorumlar için arkadaşlar, çok memnunum her yönü ile. Alalı 2 ayı geçti ve henüz bir problem ile karşılaşmadım, tıkır tıkır çalışıyor. Yakında oyun videoları da paylaşacağım ancak Shadowplayin 60fps limitini bir türlü kaldıramadım. Her oyunda 60 fps limiti koyuyor kayıt etmeyi açar açmaz.

@ Kankokan Titreşim ve sese yol açmasın hocam aman dikkat Ben sadece güvenlik adına kullandım ama siz montaja girişmişsiniz Kelepçe candır, her yerde işe yarar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lamb0fGod -- 5 Ocak 2015; 1:52:12 >
  • Hocam şu anda test yapmak için voltajsız bir OC denemesi yaptım siz oyunlarda olmaz hata verir dediğiniz için. Yaklaşık 1-2 saattir The Crew oynuyorum 1521 Mhz'de voltaj vermeden artifactsiz ve driver sorunu çıkarmadan oynatıyor. Aynı şekilde Shadow of Mordorda da sorun çıkarmadı. Mhz'lerde bir düşüş görünmüyor oynarken. Bu arada memory Type samsung olarak gözüküyor, sanıyorum bu da iyiye işaretmiş :) Memory'e hiç dokunmadım 7000'de sabit, sadece power target ve Mhz. Hatta ayarladığım mhz 1450 civarında, kendisi 1521'e çıkartıyor. Ancak şöyle bir durum var, eğer daha serin çalışması için fanları hızlandırırsam core clock 1475mhz'e düşüyor bunun sebebi ne olabilir sizce? Kullandığı voltaj mı yetmiyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lamb0fGod -- 5 Ocak 2015; 22:20:54 >
  • 3D Mark 11 testi varsa yapabilirmisiniz? bendeki 780 ile arasındaki farkı merak ediyorum
  • quote:

Hocam şu anda test yapmak için voltajsız bir OC denemesi yaptım siz oyunlarda olmaz hata verir dediğiniz için. Yaklaşık 1-2 saattir The Crew oynuyorum 1521 Mhz'de voltaj vermeden artifactsiz ve driver sorunu çıkarmadan oynatıyor. Aynı şekilde Shadow of Mordorda da sorun çıkarmadı. Mhz'lerde bir düşüş görünmüyor oynarken. Bu arada memory Type samsung olarak gözüküyor, sanıyorum bu da iyiye işaretmiş :) Memory'e hiç dokunmadım 7000'de sabit, sadece power target ve Mhz. Hatta ayarladığım mhz 1450 civarında, kendisi 1521'e çıkartıyor. Ancak şöyle bir durum var, eğer daha serin çalışması için fanları hızlandırırsam core clock 1475mhz'e düşüyor bunun sebebi ne olabilir sizce? Kullandığı voltaj mı yetmiyor?

merhaba, siz zaten aldığınız fire strıke testınde bıle oo.c llu değerlerde almmıssınız o sunduğunuz ss leri.
    alsanız daha cok çıkar puan.

gelelim sorunuza.
    evet voltaj yetmıyır vede sız hıc voltaj arttırmamışsınız.
    o yüzden max boosta düşüşler yasamıssınız. sorduğunuz soruda.

sonuç olarak sızın kartınızın frısktrıke voltaj artırsanız dahı 1575 mhz de frekans dusmedeni o testı tamamlaması olasılık harıcı o öncekı mesajlarımıda bılerek yazdım.
    ama bılıp bılmeyen - lıyor benı olsun varsın - lesınler.
    artık ne - ler ne bu forum umrumda bıle degıl.
    arada gırıp. yorumumu yaparım yada cevap yazarım. ne bır ınceleme nede bır bılgı asla paylaşmıcam.
    son aldığım cezalardan ötürü vede forum gidişatından öturu.
    elın veletı bebesı 1-5 16 yasındakı cosuk bıle benı gerıyorsa; artık fazla takılma anlamı yok burada.
    helekı donanımdan bı haber bılgısız kısıler benı yerden yere vurmaya çalışıyor ıse.
    hepsının kuyusuna kıbrıt suyu.
    anlayan anladı.

• sonuçta sen o ekran kartına voltaj bıle versen max booost 1575 mhz de firesstrıke testını bıtırıp publis olamazsın 3dmarkkta.
    bu acık ve nettır. oncekı günlerde yazdığım gıbı hala arkasındayım bu gorusumun.

o 8 tek pınlık guc gırısı asusun ona musahıt degıldır.

bakarsan araştırır ısen

1 numaralı o.c olan kart gıgabayte gtx 970 g1 dir.

buna ne evga nede zotac ulasammıstır.

verdıgım lıngden search arama olaylarına gırın ve bakın merak edenler.

http://www.3dmark.com/search#/?mode=advanced&url=/proxycon/ajax/search/cpugpu/fs/P/1419/982/500000?minScore=0&cpuName=Intel Core i7-3770K Processor&gpuName=NVIDIA GeForce GTX 970

buda en yüksen ıslemcı olanın arama lıngı.

http://www.3dmark.com/search#/?mode=advanced&url=/proxycon/ajax/search/cpugpu/fs/P/1842/982/500000?minScore=0&gpuName=NVIDIA GeForce GTX 970&cpuName=Intel Core i7-5960X

teklı kart aratın verdığım linklerde.

• kartın ram leri ne marka?
  • Samsung yazıyor Gpu-Z içerisinde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lamb0fGod -- 6 Ocak 2015; 15:03:29 >
  • Hocam yukteyken kac watt tuketiyor olcme yada tespit etme sansiniz varmi.sistemimiz asagi yukari ayni.malum benim psu500 watt.eger kaldirmicaksa bu karttan vazgececegim 960 alacagim bide psu parasi vermek istemiuorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elektrik kesildiğinde ledin sönmemesinin nedeni bence kasada hâla elektrik olmasından ötürü uyarı maksatlı zaten 10 saniye sonra falan sönüyor o da
  • hocam burdamısınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: Seras Victoria

hocam burdamısınız

Ozel mesaj atabilirdiniz ama buradayim evet :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Seras Victoria

hocam burdamısınız

Ozel mesaj atabilirdiniz ama buradayim evet :)

1: hocam hiç bilgisayarınızun donduğu oldumu ?
    2: oc değerleri stabilse paylaşabilirmisiniz ?
  • 1) Yok hocam 6 ay kadar oldu sistemi toplayali henuz bir donma yasamadim. Oyunlarim, virus programim vs her sey orjinal herhangi bir sorun henuz yasamadim.

2) Karti OC yapmadan kullaniyorum, henuz ihtiyac duymadim. Bu yuzden uzun sureler stabilite testi yapma imkanim olmadi. Resimlerdeki degerlerde 1575mhz core, 7600mhz vram olarak gorunen degerlerde yapmstim testleri. Unigine heaven ve oyun benchmarklarinin yani sira oyunlarda 2 saate kadar test ettim. Bu surede herhangi bir sorun cikarmadi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lamb0fGod -- 2 Haziran 2015; 21:10:24 >
  • hocam stabil demişsiniz ama throttling var besbelli güç yetmiyor fps düşüşleri yaşanıyor olmalı. gpuz 0,3ms refresh yapıp coreclockun devamlı sabit olduğu değerlere bakılmalı. yinede çok güzel değerler.
  • selmand kullanıcısına yanıt
    Aslinda gpu-z'ten bahsediyorsaniz ortadaki degerlerde fan ayarini degistirmistim, orada fan hizinin azalip arttigini gorebilirsiniz. O sirada nedense bir farklilik olmustu, ancak benchmarklar esnasinda stabil kaliyor. Zaten oc yapmadan kullaniyorum 1 yildir neredeyse, sadece deneme ve sonuclari gormek amaciyla yapmistim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lamb0fGod -- 22 Kasım 2015; 2:37:11 >
  • quote:

Herkese selamlar. Bu gün sizlere birçok kişinin merak ettiği Nvidia GTX970 serisi ekran kartının genel özellikleri, test sonuçları ve oyun performansı hakkında bilgiler vereceğim.

Kullanılan Sistem;

Anakart : Asus Z97-AR
    Ekran Kartı : Asus GTX 970 ROG STRIX ( @Stock & @1575mhz )
    İşlemci : Intel Core i5 4670K @4.0GHz
    Bellek : Corsair Vengeance Pro 2x8gb 1866MHz CL9
    İşlemci Soğutucu : Cooler Master Hyper 212x
    SSD : Samsung 850 Pro 256gb
    HDD : 1TB WD Carviar Blue 7200 Rpm
    Kasa : Xigmatek Talon Black Edition
    Power Supply : Xigmatek Vector S 750w 80+ Silver
    - Kasadan Fotoğraflar -

Asus GTX 970 Rog Strix - İnceleme ( Testler - OverClock ) Asus GTX 970 Rog Strix - İnceleme ( Testler - OverClock )

- Ekran Kartının Kullanıldığı Hızlar -

Idle-Stock-1575Mhz OC
     Asus GTX 970 Rog Strix - İnceleme ( Testler - OverClock ) Asus GTX 970 Rog Strix - İnceleme ( Testler - OverClock ) Asus GTX 970 Rog Strix - İnceleme ( Testler - OverClock )

- Unigine Heaven 4.0 Benchmark Sonuçları -

Stock - OC

Asus GTX 970 Rog Strix - İnceleme ( Testler - OverClock ) Asus GTX 970 Rog Strix - İnceleme ( Testler - OverClock ) Asus GTX 970 Rog Strix - İnceleme ( Testler - OverClock )

- 3DMark Firestrike Sonuçları -

Stock - OC

Asus GTX 970 Rog Strix - İnceleme ( Testler - OverClock ) Asus GTX 970 Rog Strix - İnceleme ( Testler - OverClock )

- Shadow of Mordor Ultra + Ultra Textures @1080p Sonuçları -

Stock - OC

- Diğer Performans Değerleri (1080p) ( @Stock ) -

GTA V Tüm ayarlar maximumda Msaax2 55-80 Fps arasında , Çözünürlük 2k -Msaa Kapalı - Görseller ultrada ( Advanced shadowlardan 2 adet kapalı ) 48-65 Fps arasında
    Counter Strike Global Offensive - Tüm görseller Maximumda V-Sync Kapalı Şekilde 250-300 Fps arasında, En çok zorlayan durumlarda ( Nadiren ) 200 Fps görülüyor. ( 300 Limit )
    Battlefield 4 - Tüm Görseller Maximumda V-Sync Kapalı şekilde 85-145fps arasında, En çok zorlayan durumlarda (Nadiren) 60-65 Fps görülüyor.
    Payday 2 - Tüm Görseller Maximumda V-Sync Kapalı şekilde 135 Fps - ( Limitli )
    League of Legends - Tüm Görseller Maximumda V-Sync kapalı şekilde 180-350fps arasında, En çok zorlayan durumlarda ( Nadiren ) 180-150 Fps görülüyor.
    Middle-Earth Shadow of Mordor - Tüm Görseller Maximumda V-Sync kapalı şekilde 70-90fps arasında, En çok zorlayan durumlarda 68 civarı görülebiliyor.
    The Crew - Tüm görseller Maximumda (AA 4x Txaa) V-Sync Zorunlu Açık Şekilde Sabit 60fps.
    Far Cry 4 - Tüm görseller Maximumda (AA 4xTxaa) (+ Godrays vs.) V-Sync Kapalı Şekilde 65-90fps arasında, En çok zorlayan durumlarda ( Nadiren ) 54-55 Fps görülüyor.

Genel İzlenimler;

Bu ekran kartını gayet memnun bir şekilde kullanıyorum. Stock hızlarda iken hiçbir oyunda beni yarı yolda bırakmadı. Sadece testler için yaptığım amatör bir OC sonrası aldığım değerler gayet başarılı ve Gtx780ti seviyelerine çıkmış ve zaman zaman daha da performanslı görünüyor.
    Oyun içerisindeyken Maximum sıcaklık değerleri 70 derecenin üzerine çıkmıyor ve fan hızı %42 seviyelerine kadar çıkarak çok sessiz bir şekilde soğutmayı başarıyorlar.

Coil Whine Problemini Merak Edenler için;
    Çoğu kişi Coil whine sesinden şikayetçi olsa da benim kartımdan fark edilir bir ses çıkmıyor. Çok yüksek fps'lerde kasa deliklerine çok yaklaştığımda duyulacak seviyelerde diyebilirim. Günlük kullanımlarda ya da oyunlarda herhangi bir sorun söz konusu değil.

Kartla İlgili Pozitif Görüşler;
    -Fiyatının karşılığını verebilen üstün seviyede bir performans sunuyor.
    -Düşük TDP değeri ile yüksek PSU ihtiyacınızı ortadan kaldırıyor, aşırı ısınmıyor ve elektirik faturanıza da ufak bir katkısı var.
    -Beklemede iken tamamen sessiz (Fanları Dönmüyor) çalışıyor ve yük altında iken ses seviyesi minimumda kalıyor, fark edilebilecek bir fan ve ya rüzgar sesi yaratmıyor.
    -Yüksek OC potansiyeli ile kendi fiyat seviyesinden yukarıdaki kartların performansına erişebiliyor.
    -Stock hızlarında kullanılırken herhangi bir oyunda 1920x1080 çözünürlükte sıkıntı yaratmadan akıcı bir şekilde oynatabiliyor.
    -Kartı aldığımdan beri (Yaklaşık 6 ay) 7-8 adet Nvidia driver'ı geldi ve her seferinde güncel oyunlara optimizasyon iyileştirmeleri yapıldı.

Kartla İlgili Negatif Görüşler;,
    -Kartın üzerinde dekoratif bir Led bulunmuyor, çoğu karttaki şıklığı yakalayamıyor.
    -Kart üzerinde elektirk gelip gelmediğini belirten gereksiz Led bilgisayar kapansa da yanmaya devam ediyor, sinirine dokunuyor insanın.
    -Gigabyte - Zotac gibi modellerinden biraz daha düşük performans gösteriyor. ( Göz ardı edilebilir %2-3'lük bir fark )

Sonuç;
    Üstün performansı düşük sıcaklıkla birleştiren, az enerji tüketen ve Nvidia driverları ile insanın yüzünü güldüren şahane bir ekran kartı. Saydığım bütün pozitif özellikler kendisini aldırtmak için insanın içini ısıtan, negatif özellikleri de göz ardı edilebilecek ve kullanıcılarının oyun keyfine fazla etki etmeyecek özellikler. Geleceğe dönük Dx12 desteği ve driverlar ile çok uzunca bir süre güncel kalmaya devam edecek kalite kokan bir ekran kartı.

Yorumları ve düşünceleri sizlere bırakıyorum, Saygılar.

Hocam bende de msı gtx 970 var imzadaki sistemimle. shadow of mordor hd content yükledim + ultra ayarlarda 60a sabitleniyor bazen 53 50 arasına düşüyor fps nadiren. Ama başka oyunum yok şuan test edemiyorum. (yurtta kalıyorum kota sıkıntısı). Shadow of mordor ultra ve ultra textures yani 2 test arasındaki fark nedir anlayamadım hocam. HD content yamasından mı bahsediyorsunuz. Bende min fps 37 max 110 avarage de 78 çıktı. Ama oyunda en az 50 olduğunu gördüm.

• reachthetop kullanıcısına yanıt
    1. Test overclocksuz test, 60'a sabitleniyorsa v-sync aciktir. Oyle olunca malesef fps dususu oluyor. Bende 68'in altina hic dusmesi 2. Harita disinda. Belki fix gelmistir onun icin oynayali cok oldu. Min fps degerlerine bakmayin testlerde, video baslangic ve bitislerinde gercekci olmayan degerler yazar.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.