Şimdi Ara

Asus GTX 970 Rog Strix - İnceleme ( Testler - OverClock )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
1
Favori
4.383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese selamlar. Bu gün sizlere birçok kişinin merak ettiği Nvidia GTX970 serisi ekran kartının genel özellikleri, test sonuçları ve oyun performansı hakkında bilgiler vereceğim.

Kullanılan Sistem;

Anakart : Asus Z97-AR
    Ekran Kartı : Asus GTX 970 ROG STRIX ( @Stock & @1575mhz )
    İşlemci : Intel Core i5 4670K @4.0GHz
    Bellek : Corsair Vengeance Pro 2x8gb 1866MHz CL9
    İşlemci Soğutucu : Cooler Master Hyper 212x
    SSD : Samsung 850 Pro 256gb
    HDD : 1TB WD Carviar Blue 7200 Rpm
    Kasa : Xigmatek Talon Black Edition
    Power Supply : Xigmatek Vector S 750w 80+ Silver
    - Kasadan Fotoğraflar -

Asus GTX 970 Rog Strix - İnceleme ( Testler - OverClock ) Asus GTX 970 Rog Strix - İnceleme ( Testler - OverClock )

- Ekran Kartının Kullanıldığı Hızlar -

Idle-Stock-1575Mhz OC
     Asus GTX 970 Rog Strix - İnceleme ( Testler - OverClock ) Asus GTX 970 Rog Strix - İnceleme ( Testler - OverClock ) Asus GTX 970 Rog Strix - İnceleme ( Testler - OverClock )

- Unigine Heaven 4.0 Benchmark Sonuçları -

Stock - OC

Asus GTX 970 Rog Strix - İnceleme ( Testler - OverClock ) Asus GTX 970 Rog Strix - İnceleme ( Testler - OverClock ) Asus GTX 970 Rog Strix - İnceleme ( Testler - OverClock )

- 3DMark Firestrike Sonuçları -

Stock - OC

Asus GTX 970 Rog Strix - İnceleme ( Testler - OverClock ) Asus GTX 970 Rog Strix - İnceleme ( Testler - OverClock )

- Shadow of Mordor Ultra + Ultra Textures @1080p Sonuçları -

Stock - OC

- Diğer Performans Değerleri (1080p) ( @Stock ) -

GTA V Tüm ayarlar maximumda Msaax2 55-80 Fps arasında , Çözünürlük 2k -Msaa Kapalı - Görseller ultrada ( Advanced shadowlardan 2 adet kapalı ) 48-65 Fps arasında
    Counter Strike Global Offensive - Tüm görseller Maximumda V-Sync Kapalı Şekilde 250-300 Fps arasında, En çok zorlayan durumlarda ( Nadiren ) 200 Fps görülüyor. ( 300 Limit )
    Battlefield 4 - Tüm Görseller Maximumda V-Sync Kapalı şekilde 85-145fps arasında, En çok zorlayan durumlarda (Nadiren) 60-65 Fps görülüyor.
    Payday 2 - Tüm Görseller Maximumda V-Sync Kapalı şekilde 135 Fps - ( Limitli )
    League of Legends - Tüm Görseller Maximumda V-Sync kapalı şekilde 180-350fps arasında, En çok zorlayan durumlarda ( Nadiren ) 180-150 Fps görülüyor.
    Middle-Earth Shadow of Mordor - Tüm Görseller Maximumda V-Sync kapalı şekilde 70-90fps arasında, En çok zorlayan durumlarda 68 civarı görülebiliyor.
    The Crew - Tüm görseller Maximumda (AA 4x Txaa) V-Sync Zorunlu Açık Şekilde Sabit 60fps.
    Far Cry 4 - Tüm görseller Maximumda (AA 4xTxaa) (+ Godrays vs.) V-Sync Kapalı Şekilde 65-90fps arasında, En çok zorlayan durumlarda ( Nadiren ) 54-55 Fps görülüyor.

Genel İzlenimler;

Bu ekran kartını gayet memnun bir şekilde kullanıyorum. Stock hızlarda iken hiçbir oyunda beni yarı yolda bırakmadı. Sadece testler için yaptığım amatör bir OC sonrası aldığım değerler gayet başarılı ve Gtx780ti seviyelerine çıkmış ve zaman zaman daha da performanslı görünüyor.
    Oyun içerisindeyken Maximum sıcaklık değerleri 70 derecenin üzerine çıkmıyor ve fan hızı %42 seviyelerine kadar çıkarak çok sessiz bir şekilde soğutmayı başarıyorlar.

Coil Whine Problemini Merak Edenler için;
    Çoğu kişi Coil whine sesinden şikayetçi olsa da benim kartımdan fark edilir bir ses çıkmıyor. Çok yüksek fps'lerde kasa deliklerine çok yaklaştığımda duyulacak seviyelerde diyebilirim. Günlük kullanımlarda ya da oyunlarda herhangi bir sorun söz konusu değil.

Kartla İlgili Pozitif Görüşler;
    -Fiyatının karşılığını verebilen üstün seviyede bir performans sunuyor.
    -Düşük TDP değeri ile yüksek PSU ihtiyacınızı ortadan kaldırıyor, aşırı ısınmıyor ve elektirik faturanıza da ufak bir katkısı var.
    -Beklemede iken tamamen sessiz (Fanları Dönmüyor) çalışıyor ve yük altında iken ses seviyesi minimumda kalıyor, fark edilebilecek bir fan ve ya rüzgar sesi yaratmıyor.
    -Yüksek OC potansiyeli ile kendi fiyat seviyesinden yukarıdaki kartların performansına erişebiliyor.
    -Stock hızlarında kullanılırken herhangi bir oyunda 1920x1080 çözünürlükte sıkıntı yaratmadan akıcı bir şekilde oynatabiliyor.
    -Kartı aldığımdan beri (Yaklaşık 6 ay) 7-8 adet Nvidia driver'ı geldi ve her seferinde güncel oyunlara optimizasyon iyileştirmeleri yapıldı.

Kartla İlgili Negatif Görüşler;,
    -Kartın üzerinde dekoratif bir Led bulunmuyor, çoğu karttaki şıklığı yakalayamıyor.
    -Kart üzerinde elektirk gelip gelmediğini belirten gereksiz Led bilgisayar kapansa da yanmaya devam ediyor, sinirine dokunuyor insanın.
    -Gigabyte - Zotac gibi modellerinden biraz daha düşük performans gösteriyor. ( Göz ardı edilebilir %2-3'lük bir fark )

Sonuç;
    Üstün performansı düşük sıcaklıkla birleştiren, az enerji tüketen ve Nvidia driverları ile insanın yüzünü güldüren şahane bir ekran kartı. Saydığım bütün pozitif özellikler kendisini aldırtmak için insanın içini ısıtan, negatif özellikleri de göz ardı edilebilecek ve kullanıcılarının oyun keyfine fazla etki etmeyecek özellikler. Geleceğe dönük Dx12 desteği ve driverlar ile çok uzunca bir süre güncel kalmaya devam edecek kalite kokan bir ekran kartı.

Yorumları ve düşünceleri sizlere bırakıyorum, Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lamb0fGod -- 20 Mayıs 2015; 1:12:53 >

• Selamlar, Mobilden resimler görünmüyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mobil için uygun hâle getirdim, teşekkürler uyarı için :)
  • Kardeş eline sağlık çok güzel çalışma olmuş. Ama bu paylaşımı 1 gün önce yapmış olsaydın muhtemelen 970'e yönelebilirdim.
    Şu an muhtemelen 980 alıcam gibi duruyor :)
  • Bafralions B kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. 980 müthiş bir kart tabiki düşünülebilir. Fiyat olarak bana fazla geldiği için ben 970 ile topladım sistemimi. 1-2 yıl içerisinde biraz daha ucuzlar, sonra 2. bir Gtx970 alırım ve güncel oyunları rahatlıkla oynamaya devam ederim diye düşünüyorum. 1080p oynanacak ise Gtx980 çok büyük farklar yaratmıyor ancak 1080p'nin üzerine çıkıldığında farkı ve daha güçlü oluşu belli ediyor kendini. İleride çıkacak oyunlarda da 970'in son demlerini görürken 1-2 kademe daha iyi grafiklerde çalıştırabileceğini tahmin ediyorum :) Alırsanız güle güle kullanın, pişman olacağınızı zannetmiyorum :)
  • cw sorunu var mı ?
  • Yacatisma kullanıcısına yanıt
    Konu içerisinde yazmıştım ancak yazıların arasında kalmış. Ayrı bir başlık olarak belirttim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • i5 4670k ve Asus GTX970 ile Firestrike rekoru 10738 puanmış. 10331 epey başarılı gibi görünüyor :)
  • Hocam 980 alicamda soyle konuları gordukce mutlu oluyorum ya oyun zevkimiz ayni gibi gozukuyor 980 ile elinizdeki kart arasinda kac fps oynar ?

• Hocam 1080p çözünürlükte %15-20 gibi oranlarda daha yüksek fps veriyor. Bu fps'lerin üzerine eklenecek fps görüntüde bir fark yaratmayacaktır eğer monitör 60hz olacaksa. Ama daha çok geleceğe yönelik olacaktır.
    2k ve 4k çözünürlüklerde neredeyse 2 katına kadar çıkıyor performans farkı.
  • merhabalar 1575 mhz gpu hızında hart 7/24 stabılmı kac gun kullndınız bu değerlerde.
    zaten ben asla ram'e o.c yapma taraftarı degılım zatern kaldıkı bu gtx 970 ler pbs nın arkalı onlu 2 yüzünde ramlerı yer almakta vede tam soğutulmamaktalar.
    yanı uzun suusreklı 2 sene 3 sene kullanım ıcın asla 8000 yada 7800 önermem. yapılacak en cok 7500 olmalı. oda kasa soğutmanız tam ıse kasanız genıs ıse. 7400 de tutulması daha ıyı.
    gelelim gpu hızına.
    benchmark almak bababında burda o degerlerınızı vermeyınız asıl kullandığınız yada kullanmayı amaçladığınız degerlerı verınızki bilinçsiz bilgisi kullanılar bu yüzden kartlarını yakmasınlar.

sizin değerler süper 1575 mhz asusta bu hızın gorulecegını ben o sadece tek 8 pınlik extra guc cıkısıyla saglanıcagını sanmıyordum. ama ıyı bır ornek olmuş sızede sanırım secılmıs güzel gpu lardan bırı denk gelmıs.
    cw olayı yok yada cok az ıse tekrar muhteşem.

bırde hangı program ıle kartı 1575 mhz gpu arırdıysanız o.c voltaj ve degerlerınızın ekran goruntusunude paylasabılırmısınız.
    teşekkürler ıyı forumlar.

• Selamlar. OC yapmadan kullanmıyorum kartımı sadece test sonuçlarını değerlendirmek adına deneme amaçlı yapmıştım. Ancak firestrike ve heaven 4.0 testlerinde hiç düşmeden sabit 1575'te devam ediyor. Voltajı biraz arttırmıştım ancak stock çalıştığı 1.212v'da çalışmaya devam etti. Oyunlarda denediğim en yüksek hız ilk aldığımda 1475 olmuştu hiç voltaj vermeden stabil bir şekilde çalışıyordu. GPU biraz sağlam çıktı diğerlerine kıyasla diyebilirim.

Günlük olarak ihtiyaç duymadığımdan stock kullanıyorum ve bir süre daha böyle devam eder diye tahmin ediyorum :) Zaten Bellek hızını da 7600'e çıkarmıştım daha fazlasını ne denedim ne de denerim tavsiye etmiyorum kimseye de.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lamb0fGod

Selamlar. OC yapmadan kullanmıyorum kartımı sadece test sonuçlarını değerlendirmek adına deneme amaçlı yapmıştım. Ancak firestrike ve heaven 4.0 testlerinde hiç düşmeden sabit 1575'te devam ediyor. Voltajı biraz arttırmıştım ancak stock çalıştığı 1.212v'da çalışmaya devam etti. Oyunlarda denediğim en yüksek hız ilk aldığımda 1475 olmuştu hiç voltaj vermeden stabil bir şekilde çalışıyordu. GPU biraz sağlam çıktı diğerlerine kıyasla diyebilirim.

Günlük olarak ihtiyaç duymadığımdan stock kullanıyorum ve bir süre daha böyle devam eder diye tahmin ediyorum :) Zaten Bellek hızını da 7600'e çıkarmıştım daha fazlasını ne denedim ne de denerim tavsiye etmiyorum kimseye de.

bu arada ekran akrtınıza o.c yaptığınız program hangısı vede hangı voltaj ve ayarlar ıle bu hıza cıktı .
    sizden istem ss nını cok heralde külfet olmam size.

• AI Suite 3 Kullanarak OC yapmıştım hocam. Profil olarakta kaydettim gelecekte ihtiyaç olur diye oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lamb0fGod -- 30 Aralık 2014; 0:42:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lamb0fGod

AI Suite 3 Kullanarak OC yapmıştım hocam. Profil olarakta kaydettim gelecekte ihtiyaç olur diye oldu

peki gel gellım, pc nızdekı her oyunda
    bu gpu hızında yanı gtx 970 max boost 1575 hızında oyunlarınızı oynadınızmı ?
    tum oyunlarınızı !
    hiç bir nvidia drıver hatası almadınızmı ?

kaldıkı o program ıle default voltajınızı o kar cın goemeıyorum. sız + olarak voltaj verdınızmı default voltaj ne idi ?
    teşekkürler.

• madem cankayadasın bende umitköydeyim gordıona cok yakınım.
    bır ara vaktımız kesıstıgınde evıme mısafır ol. o.c nasıl yapılır gosterıyım sana . hemde cay kahve bıramı ıcersın sohbet ederız.
    o.c da onemlı olan olay tum oyunlarda stabıl olmasıdır bana gore.
    gorecelı degıl kesın ve nettir bu olay.
    1 program yada oyunda o değere çıkarsın fakat başka ır program ve oyunda o değerlere stabıl çıkamazsın.
    o yüzden o asus kartta max boost 1675 değeri bana göre küllüyen yanlıştır.
    ona kalsa eskı ıade etıgım ekran kartı gıbabaytede bende aynı o değer gıbı 1900 mhz verırıdmım sana.
    o yüzden artık bazı konuları aşmamız lazım düşüncesindeyim.
  • Fps düşüşü yaşatmayan yepyeni karta oc yapmanın mantığı yoktur. Soyledigim gibi sadece j test sonucu amaclı yaptım yoksa sevmiyorum öyle şeyleri zaten.. Stock kullanımdan bir şikayetim yok oynadığım her oyunu sorunsuzca oynatıyor maximum ayarlarda rakamlara takılmanın anlami yok Yardım lazım olursa iletişime geçerim teşekkür ederim

Ancak söylediğim gibi stock voltaj ile sadece gpu mhz ve power targetla beraber ( msi afterburner ) 1475mhz'de tamamen stabil ve 70 derecede çalisiyordu tüm oyunlarda. Deneme amacli 1 gün denedim Yani 1500 üzerine çok rahat çıkabilir benim kartım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lamb0fGod -- 30 Aralık 2014; 11:22:18 >

• Hayırlı olsun yeni kartınızı iyi günlerde kullanınız.
  • hocam öncelikle hayırlı olsun bende elime para geçtiğinde asust gtx970 almak istiyorum bi sorum olucak resimde gördüğüm kadarıyla ekran kartına plastik kelepçeyle kasaya bağlamışsınız bunu cw sorununu ortadan kaldırmak içinmi yaptınız ?
  • Cross1963 kullanıcısına yanıt
    Selamlar, teşekkür ederim. Hayır kelepçeyi anakartta sarkma yapmaması için taktım. Kasam öne eğimli olduğundan uca binen yük artar diye düşünüyorum Benimkinde pek CW sesi yok oyunlarda falan duymam mümkün değil, fps 2000-3000 olduğu zaman duyuluyor sadece. O yüzden benim için bir problem yok
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.