Şimdi Ara

Gigabyte GTX 770 WindForce 3x OC 4GB vs. Gigabyte GTX 970 Gaming G1

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Konuyu bir tanıdığımın adına açıyorum. Şu anda kullandığı ekran kartı Gigabyte 770 4GB WindForce 3x. Yükseltme adına GTX 970 Gigabyte Gmaing G1 düşünüyor. Bu geçişe değer farkların olup olmadığını merak ettik. Fiyatları neredeyse aynı seviyede fakat 3D Mark'ta da 970 6.000 puan fark atmış, içinden çıkamadık. Görüşleriniz nedir

İşlemci: 2550K
    Monitör: Samsung'un 120 hz 3d monitörü

Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Provocateur -- 6 Ocak 2015; 14:17:58 >

• http://www.videocardbenchmark.net/gpu.php?gpu=GeForce+GTX+770
    http://www.videocardbenchmark.net/gpu.php?gpu=GeForce+GTX+970
    bunlara göre gtx970 daha iyi

• Buradaki teste göre oldukça fark var ama, GTX770 sanırım 2gb olanı ile 970'i karşılaştırmışlar, bellekten ziyade gpu farkı önemli burada.

http://www.anandtech.com/bench/product/1037?vs=1355

GTX770 - GK104
    GTX970 - GM204

Klasik özellik tablosu;

Gigabyte GTX 770 WindForce 3x OC 4GB vs. Gigabyte GTX 970 Gaming G1

• 970 daha iyi bir kart fakat 770 sizi nvidianın bir sonraki nesline kadar idare eder bence gereksiz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LEON-X kullanıcısına yanıt
    Evet 2GB ile karşılaştırılmış ve dediğin gibi abi GPU farkı daha önemli orada da fark var öne çıkardığın üzere. Aslında sorum şu yani, tabii ki 970 soğutma ve enerji konularında bir tık üstte onda hem fikiriz. Sadece hani bu değişikliğe değer mi yoksa başka kart beklemek daha mı mantıklı olur (Özellikle 960 Ti)
  • quote:

House M.D 970 daha iyi bir kart fakat 770 sizi nvidianın bir sonraki nesline kadar idare eder bence gereksiz
    Katılıyorum, bir sonraki nesile kadar beklenmeli, geçmek için çok bir fark yok bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castiell07 -- 6 Ocak 2015; 15:44:34 >
  • Gtx 970 Gigabyte Gaming G1 Rev 1.0 kullanıyorum.

Kart benim bütün beklentilerimi karşıladı. Yani yaptığım ön araştırmalarda, okuduğum makalelerde perormans, ısı, ses, genel kalite düzeyi vb. ne kadar unsur varsa hepsini karşıladı. Çoğunlukla da fazlasını aldığımı söyleyebilirim. Burada benim 550ti' dan geçiş yaptığımı da belirtmem lazım. Bu bakımdan bana göre fark gündüz ile gece gibi oldu. Ancak son 3 sene dışında yaklaşık 20-25 senedir hep performans kovalamış biri olarak böyle bir üründen ne beklemem gerektiğini de biliyorum. Dolasıyla kartın hakkını rahatlıkla verdiğini söylemek isterim.

Çeşitli sitelerde yapılan inceleme ve benchmarklarda gördüğüm kadarıyla % 30-50 arası bir perormans artışı gözleniyor. Siz buna tutucu olarak %35-40 arası gibi bakın. Bence Gtx 770 hala iyi bir kart; 4gb modeli olduğuna da göre yeni oyunlarda da memory problemi yaşanmayacak demektir. Bu da sözkonusu kart ile hem AMD, hem de Nvidia' nın yeni sürümlerini bekleyebileceğiniz bir hareket alanı sağlıyor. Bence birkaç ay daha dişinizi sıkabilirseniz bu sürümler ile ilgili daha net bilgiler alabilir, hatta piyasa çıkışlarını dahi yakalayabilirsiniz. Böylece de daha verimli bir upgrade yapabilirsiniz.

Bu seriye geçmek istiyorsanız dikkat etmeniz gereken iki unsur var :

Bunlardan biri coil whine. Ve gerçekten de gerek yurtiçi, gerekse de yurtdışında bu konuda çok fazla şikayet var. Bana göre; kartlar çok fazla satıldığı için mi daha fazla olayla karşılaşıyoruz, yoksa seride düşük bir kalite kontrol mü sözkonusu orası muamma. Gene de böyle bir durum var. Dolayısıyla işin içine şans, hassasiyet, kullanılacak kasanın ses yalıtımı, uzaklığı gibi bir sürü değişken giriyor. Başlangıçta ben böyle bir durumla karşılaşmadım. Ancak deneme amaçlı daha fazla oyun yüklediğimde ilginç bir şekilde menülerde tam olarak 2100fps veya 1050-1100 fps arasında duyulabilir bir coil whine ie karşılaştım. Diğer değerlerde kasadan bana ulaşan bir ses olmuyor ki bu bahsettiğim ses de belli belirsiz birşey. Çok çok uzaktan gelen çay suyu kaynaması gibi. Belli belirsiz birşey... Gecenin sessizliğinde dikkat etmezseniz duyamayacağınız bir ses. Normal oyun ortamlarında 60-100-200 fps gibi değerlerde yok. Gördüğüm kadarıyla 300-400 gibi değerlerde de yok. Bunlardan daha yüksek değerlerde ise kafamı artık kasanın içine soktuğumda duyduğum birşeyler oluyor. Ama o da kasa içindeki herhangi bir mekanik parçadan çıkan ses ile ayırt edilebilecek durumda değil. Hatta nereden geldiği bile kolay kolay anlaşılmıyor. Ancak gene de normal oyun koşullarında 60 fpslerde dahi ciddi ses ile karşı karşıya kaldığını söyleyen kullanıcılar olduğunu unutmayın.

İkincisi ise; geforce forumlarında da görebileceğiniz gibi an itibarıyla gpu kullanımını bir türlü max seviyeye getiremeyen birçok kullanıcının olması. Gördüğüm kadarıyla extreme setuplardan tutun, gerçekten de bir bottleneck var diyebileceğiniz sistemelere kadar geniş bir yelpaze etkilenmiş gibi duruyor. Bunu ben de yaşıyorum(i7 3770). Şöyle ki; bütün özellikleri açıp yüklendiğiniz zaman %99 kullanımla her oyunu 60 fps' ye kilitleyebiliyorum. Ancak yüksek fps hedeflediğiniz zaman gpu kullanımı ve fps lerde dalgalanmalar baş gösteriyor. İlk başta sistemde eski oyunlar yüklü olduğu için bunları denediğimde bu durumla yoğun bir şekilde karşılaştım. Ancak sonraları benchmark oyunlarını teker teker yüklemeye başladığım zaman durumun geçerliliğini yitirdiğini gördüm. Edindiğim izlenim nispeten eski ve Dx9 oyunlarında daha çok görülen bir durum gibi duruyor. Diğerlerinde çok bir sorun yaşamadım. Bir örnek vereyim; atıyorum Call of Juarez... 1080p de, 400-450 fpslere kadar çıktığı oluyor oyun %96 kullanımla falan. Ancak bazı yerlerde işlemcideki 8 thread den hiçbiri %50' yi dahi geçmediği halde gpu kullanımının %60 lara fpsnin ise 180' lere falan gerilediği oluyor. Bazı kullanıcılar iki jenerasyon önceki kart ile CS:Go' da aldığı sabit fps değerlerini maxwell' lerde almakta zorlandıklarını söylüyorlar. Driver sorunu olması muhtemel. Ama herkesi de etkilemiyor herhalde ya da fark edip dikkat etmiyorlar.

Bahsettiğiniz setupta 120 hz bir monitör olduğu ve bu değerlere yakın bir performans isteyeceğiniz için bu ikinci bahsettiklerimi de araştırıp ona göre karar almanızda fayda var.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.