Şimdi Ara

Asus HD5770 Kuzey Köprüsü Cooler MOD

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, sizlere bir fikir olması açısından bu paylaşımı yapıyorum... ekran kartım Asus HD5770... boşta 40-42 derece yükte 75 derece gibi değerlere çıkması ve fanının aşırı ses yapmasından dolayı alternatif soğutma arayışına girdim, fakat TR de yurt dışı gibi ürün çeşiti olmaması nedeni ile aradığım ürünü bulamadım yurt dışında istediğim soğutucularda 150 TL den aşağı gelmiyor...
    aklıma çekmecemde duran Noctua NC-U6 kuzey köprüsü soğutucusu geldi... hassas mutfak terazisinde tarttığımda noctua 110 GR orijinal soğutucu 195 GR ( fansız metal plaka ) geldi... noctuanın daha hafif olması başta beni biraz düşündürsede montaj sonrasındaki değerleri görünce epey şaşırdım...
    zira orijinal fan masaüstünde 40-42 derece iken noctua sabit 37 derece, oyunda orijinal soğutucu 75 derece sabit iken noctua 57-58 dereceyi kesinlikle geçmedi....

oyundan çıkınca geçmiş sıcaklık kayıtlarını görebilmek için GPU temp isimli programı kullandım.... o kadar mühendisi bünyesinde barındıran asus kendi soğutucusundan neredeyse yarı yarıya hafif olan bir soğutucunun verdiği performansı veremiyor.... beni şaşırtan asıl nokta bu...

Kuzey köprüsü soğutucusu:

Asus HD5770 Kuzey Köprüsü Cooler MOD Asus HD5770 Kuzey Köprüsü Cooler MOD
     Asus HD5770 Kuzey Köprüsü Cooler MOD Asus HD5770 Kuzey Köprüsü Cooler MOD

Kartın önceki hali:

Asus HD5770 Kuzey Köprüsü Cooler MOD Asus HD5770 Kuzey Köprüsü Cooler MOD Asus HD5770 Kuzey Köprüsü Cooler MOD

Kartın sonraki hali:

Asus HD5770 Kuzey Köprüsü Cooler MOD Asus HD5770 Kuzey Köprüsü Cooler MOD Asus HD5770 Kuzey Köprüsü Cooler MOD

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9CB19E078 -- 9 Temmuz 2015; 21:33:09 >

• Hayırlı olsun gerçekten iyi bir mod olmuş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vram sıcaklıkları nasıl?
  • O kadar mühendise kafa tutmuşsunuz fakat olay sadece çekirdeği soğutma ile bitmiyor ne yazık ki. Ekran kartı üzerindeki ısınan ve risk oluşturan sadece GPU çekirdeği değil. Ayrıca kapladığı slot alanı olsun, çıkan sıcak havanın atıldığı yer olsun, sadece ortada bulunan ağırlıktan ortaya çıkabilecek yamulma olsun bir çok kötü senaryo sunulabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ddsmurat

Hayırlı olsun gerçekten iyi bir mod olmuş

Teşekkürler

quote:

Orijinalden alıntı: El Valiente

vram sıcaklıkları nasıl?

vram sıcaklıklarıda masaüstünde 40-42 derece oyunda70-75 civarı, rami pek önemsemediğim için ramsink almadım...

• Diğer arkadaşların dediği gibi orta halli heatsink alıp kullanabilirsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emreth

O kadar mühendise kafa tutmuşsunuz fakat olay sadece çekirdeği soğutma ile bitmiyor ne yazık ki. Ekran kartı üzerindeki ısınan ve risk oluşturan sadece GPU çekirdeği değil. Ayrıca kapladığı slot alanı olsun, çıkan sıcak havanın atıldığı yer olsun, sadece ortada bulunan ağırlıktan ortaya çıkabilecek yamulma olsun bir çok kötü senaryo sunulabilir.

hocam uzun zamandır donanım üzerine uğraşıyorum bahsettiğiniz şeylere vakıf birisi olarak şunu söyleyebilirim, orijinal ekran kartı soğutucusu farkettiyseniz sadece GPU soğutmaya yönelik yapılan bir tasarıma sahip, aynı şekilde benim taktığım soğutucuda bu şekilde, orjinal soğutucu belki bütün ekran kartını ve ramleri örten bişey olsaydı haklısınız derdim, ayrıca önceki soğutucunun fanı sıcak havayı direk karta üflüyordu, şuanda ekran kartı sıcak hava ile temas etmiyor, hava akımı iç taraftan anakarttan dışa doğru üfleniyor, kasa yan kapağından bir fanda bu havayı dışarı atıyor, ters sirkilasyonla bir nebze kuzey köprüsüde soğumuş oluyor ( H55 chipset soğutucusu fanın altında kalıyor ) benim burada mühendistlere kafa tuttuğum yok lakin 110 GR lık bir soğutucu 195 GR lık bir soğutucudan daha iyi soğutuyorsa burada kafada bir soru işareti illa olacaktır...

tabi burada tek olumsuz faktör bahsettiğin gibi çift slot kaplaması... oda sli yapmayacaklar için çok önemli değil...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9CB19E078 -- 7 Temmuz 2015; 23:04:16 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ddsmurat

Diğer arkadaşların dediği gibi orta halli heatsink alıp kullanabilirsin

evet alıp taktıktan sonra resimleri paylaşacağım...
  • Ekran kartının kendi soğutucusuna baktığımda soğutucu blokların ramleri de kapsadığını görüyorum. Tabiki bunu sanırım ramsink kullanarak çözebilirsiniz. Kule tipi soğutucular CPU soğutuculardan da bildiğimiz gibi çok daha performanslı ve başarılıdır zaten buna bir söz yok fakat, bahsetmek istediğim nokta adamların bunu bu şekilde satmaları kapladığı slot bakımından imkansız bir şey. Benim ramlerden sonra dikkatimi çeken bir diğer noktada sıcak havanın atıldığı yer oldu. Eğer kasanın yanında bir egzos fanı kullanıyorsanız problem yok demektir.

Ayrıca yeni ekran kartlarındaki soğutma sistemleri eskilere nazaran fazlasıyla geliştirildi ve kartlar daha yüksek sıcaklıklarda çalışabilir hal aldı.

Bir şey daha ekleyeyim. Bunu seneler önce çoğu kişi gibi ben de yapmıştım. Nvidia G210 kartımın fanı kırıldığı için AMD'nin işlemci fanını bir şekilde montajlamıştım. Yaklaşık 20 derecelik bir azalma vardı fakat 2 hafta sonra ekranda bozulmalar ile birlikte kart bozulmuştu. Sorun büyük ihtimal vram kaynaklı diye düşündüğüm için size açıklama yapmak istedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emreth -- 7 Temmuz 2015; 23:53:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Emreth

Ekran kartının kendi soğutucusuna baktığımda soğutucu blokların ramleri de kapsadığını görüyorum. Tabiki bunu sanırım ramsink kullanarak çözebilirsiniz. Kule tipi soğutucular CPU soğutuculardan da bildiğimiz gibi çok daha performanslı ve başarılıdır zaten buna bir söz yok fakat, bahsetmek istediğim nokta adamların bunu bu şekilde satmaları kapladığı slot bakımından imkansız bir şey. Benim ramlerden sonra dikkatimi çeken bir diğer noktada sıcak havanın atıldığı yer oldu. Eğer kasanın yanında bir egzos fanı kullanıyorsanız problem yok demektir.

Ayrıca yeni ekran kartlarındaki soğutma sistemleri eskilere nazaran fazlasıyla geliştirildi ve kartlar daha yüksek sıcaklıklarda çalışabilir hal aldı.

Bir şey daha ekleyeyim. Bunu seneler önce çoğu kişi gibi ben de yapmıştım. Nvidia G210 kartımın fanı kırıldığı için AMD'nin işlemci fanını bir şekilde montajlamıştım. Yaklaşık 20 derecelik bir azalma vardı fakat 2 hafta sonra ekranda bozulmalar ile birlikte kart bozulmuştu. Sorun büyük ihtimal vram kaynaklı diye düşündüğüm için size açıklama yapmak istedim.

evet bilgilendirme için teşekkürler, sizin cpu soğutucusu mevzusu heralde biraz ağır olduğu için veya aparatlarını kendiniz bir şekilde uydurduğunuz için takarken gpu nun porselen yapısına zarar vermiş olabilir...
    zira kuzey köprüsü gibi üstü cam veya porselenimsi tarzda kaplamaya sahip olan yongalar üstüne bir şey takarken hemen kırılıp çatlayabiliyor... bu nedenle ekran kartlarında artık işlemciler gibi metal gpu gövdesi kullanılıyor... ayrıca benim kullandığım soğutucu küçük 110 gr ve klipsleri ekran kartının soğutucu deliklerine bire bir uydu... daha doğrusu klipsleri istediğiniz gibi genişletip ayarlayabiliyorsunuz, ilerleyen günlerde bir şey olursa yazarım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9CB19E078 -- 8 Temmuz 2015; 1:17:04 >

• ram soğutucular geldi, takıp son resimleri ekledim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.