Şimdi Ara

Gigabyte B450 Gaming X Overlock sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
1.010
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

B450 Gaming X ve Ryzen 3600 ikilisine sahibim ve işlemci OC yapmak istiyorum fakat sorun şu, bilindiği üzere gigabyte anakartlar üzerinde Advanced Frequecy settings altından cpu core voltage ve cpu clock ratio ayarlanabiliyor, Benim sahip olduğum modelde ise sadece cpu clock ratio ayarlanıyor.Cpu core voltage yazacağım bir bölüm yok.Peripherals sekmesi altında ise AMD Overclock bölümü koymuşlar orada cpu core voltage ve cpu clock ratio yazılabilir burada sorun ise yazdığım değerler düz olarak geçiyor örnek vermek gerekirse, 1,325 volt yazmak istiyorum ama araya hiçbir şekilde nokta virgül yazılmıyor düz 1325 olarak yazılıyor aynı şekil Cpu ratio'da geçerli . Yazdığım değerleri kaydettiğimde ise pc açılmıyor bios sıfırlamak zorunda kalıyorum. Bu anakart ile ilgili neredeyse heryeri araştırdım diyebilirim ama halen çözümünü bulamadım.Bende Amd Ryzen Tool üzerinden manuel o.c ayarları kullanarak ihtiyacı gideriyorum.

Bahsettiğim sekmede ki resimler ise;

Yardımlarınızı bekliyorum, teşekkürler.

• Hocam konu ile alakalı değil ama bu ikiliyi bende düşünüyorum da iki tane sorum olacak
    Parçaları montajladığınızda görüntü direkt geldi mi bios update şartı istiyor mu
    İkinci sorum stok soğutucu ya sahip iseniz boşta ve oyunlarda kaç derece görüyorsunuz
    Cevaplayabilirseniz memnun olurum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,

Anakart Ryzen 3000 ready ibaresi mevcut olarak geldiği için direk tak çalıştır mantığıyla kullandım.2.soruya gelirsek, stok soğutucu kullanmadım malesef, kule tipi bir çözüm yaptım.
  • HBKaan kullanıcısına yanıt
    Hangi kule tipi kullanıyorsunuz boşta ve oyunlarda sıcaklıklar nasıl

• Deep Cool Gammaxx 200T kullanıyorum ve öncelikle OC değerlerim 4,15 GHZ 1,325V Sıcaklık ise boşta 35 yükte ise 55 dereceyi geçmiyor fan ise en düşük seviyede tutuyorum. (Pubgde all core %20 kullanım ve kapak açık + üstünden 12 cm fan üflüyor, termal macun giriş seviyesi)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HBKaan -- 23 Nisan 2020; 17:13:36 >
    Teşekkür ederim

• amd cbs sekmesi altında pstates overclocking var mı?_

varsa yardımcı olabilirim

eğer yoksa o kısıma hex değerleri giriceksiniz. hex değerleri anlamında da yardımcı olurum

bios sürümünüz ne

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 23 Nisan 2020; 19:6:57 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Msi 6700xt gaming x oc
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam selam,

Bahsettiğiniz bölüm mevcut ve değerler default olarak yazılı.Şuan 3,60 GHz core boost kapalı olarak kullanıyoruma ve akabinde amd ryzen master'dan 4,15 GHZ 1,325 V stabil şekilde kullanıyorum.

Bios:F50 Agesa 1.0.0.4 mevcut

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HBKaan -- 26 Nisan 2020; 16:54:55 >
    ryzen masterdan kurtulmak istiyorsan ilacın burada;

----
    Lightshot
    Screenshot
    https://prnt.sc/s679au

istediğin voltajı giriyorsun ve sana ikili sistemde bir değer veriyor

biosa da o değeri giriyorsun (48 yerine)

mhz değerini ise direkt elle girmene izin verilmiş sanırım. değişik. onu da elle normal gireceksin demek ki (kaç ghz istiyorsan)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 26 Nisan 2020; 17:13:57 >

• Teşekkürler peki Global C States özelliği kapalı aynı şekilde core boost da kapalı sanırım Global C States açmam gerekiyor.
    yok c states açman gerekmiyor

c states ve p states farklı şeyler

istersen açabilirsin yine de, sistem boştayken çekirdekler uykuya girer ve tüketim düşer
  • Hocam çok çok teşekkür ederim sonunda oldu :)

önemli degil hocam vazifemiz. ben de pstates kısmını bulduktan sonra çok fazla araştirmak zorunda kaldım anca asrock kullanan bi takım kişiler sayesinde yabancı forumlardan bulabilmiştim. gigabyte biraz uyuzluk yapmış, bunlarla oynaşacaklar otursun uğraşsın didinsin diye herhalde

https://i.imgur.com/HZtk6Tu.jpg

soc voltage vid tablosu da bu şekilde. olur da belli bi değere ayarlamak isterseniz kenarda dursun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 26 Nisan 2020; 17:23:53 >
  • Hocam sorma gigabyte b450 anakartlara gıcıklığı var sanırım, ama gene de severim keratayı vrm sıcaklığı 32 dereceleri geçtiğini görmedim :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.