ASUS K52JC-EX214V model laptopu temizlemek için içerisini açtım ancak vidaları sökerken prizde takılı unuttum ve kısa devre yaptı bilgisayar birdaha çalışmadı jarz cihazını takınca ışıkları bile yanmıyor. Bilgisayarı bilgisayar tamircisine buraktım(asus servisi değil) anakartın arızalı olduğunu yenisinin takılması gerktiğini ancak bulmadığını tamir olmayacağını söyledi. Bu model için yurtdışından anakart buldum 150$ .Alternatif başka bir anakart uyar mı yoksa bu kartı almak mantıklı mı? Tavsiyeler ve öneriler için şimdiden teşekür ederim. Bilgisayar Polonya'dan 2011 yılında alındı. Özelliklerini aşağı ekledim.
Processor Intel Core i3 Processor ID 370M Processor frequency 2400 MHz System bus speed 2500 MT/s The number of processor cores 2 Amount of memory 3072 Mb Memory type DDR3 The processor cache (General, L2 or L3) 3 Mb Chipset Intel HM55 The maximum amount of memory 8192 Mb Display and graphics Screen size 15.6 " Screen resolution 1366x768 Screen type glossy Widescreen display Graphics adapter discrete and integrated Chipset graphics controller NVIDIA GeForce 310M and Intel HD Graphics LED-backlight Two video Video memory size 1024 Mb Storage devices Optical drive DVD-RW Location of the optical drive internal Hard drive 320 Gb Total volume of hard drives 320 Gb Device to read Flash card The speed of the hard drive 5400 rev/min Two hard drives SD Memory Stick
Bilgi ve tavsiyelerinizi bekliyorum arkadaşlar.
Çizgi elektroniğe Gönder.Onlar laptop anakart tamirini yapıyorlar
Cihazını notebook tamir'i için kurulmus servislere verirseniz kesin çözüm alırsınız.Bugun ortlama anakart tamirleri 70-150 tl arası.Mahalle arası bir bilgisayarcı ise malesef bir cogunun elektronik bilgisi bu konuda yeterli olmuyor.
Merhaba dostum bence x bir tamirciye bırakmak yerine direk servise gönderecektin.Çünkü şuan da teknik anlamda en iyi servis hizmetini veren firma çizgi elektronik Want to dostumun söylediği doğru.