Arkadaşlar merhaba havaların ısınmasıyla birlikte bilgisayarım aşırı ısınıp kapanmaya başladı(Ortalama 75 derece civarı 5-6 saatlik oyundan sonra 90 derece hatta 100 e yaklaşıyor).Dün termaltake marka laptap sogutucusu aldım fakat oda işe yaramadı.Bugün bilgisayarı açıp işlemcinin termal macununu değiştirdim.Şuan değerler sizce nasıl?Dahada düşürmenin bir yolu varmı?Birde i5 işlemcilerde 4 adet çekirdek olmuyor muydu? Yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum.
Bunlar normal kullnım değerleri heralde havalarında biraz sıcak olmasıyla birlikte normal seviyede değerler.Oyunlarda denediniz mi ne kadar oluyor? ısıları biraz daha dizginlemek için güç ayarlarında gelişmiş güç ayarlarına girin işlemci yönetiminde işlemci kullanımını %90 seviyesine çekin bu performanssa etki oluşturmaz çünkü oyun o kadarını kullanmaz yaklaşık 10C düşüş yapar soğutucu etkisiyle de 80 civarlarında dolaşır bu da normal seviyedir.
Hocam oyun oynarken 70 dereceye yaklaşıyor.Dediğin işlemi yaparsam oyundaki fps düşermi?Zaten cs yi 800*600 de bütün ayarlar low halde anca düzgün oynayabiliyorum
Doğru ölçtüğünüze emin misiniz oyun oynayın yarım saat kadar oyunu görev çubuğuna çekin programın resmini buraya atın,sisteminiz eski temizlik yaptırdınız mı yaptırdıysanız ne zaman ekran kartı olarak ne var sizde? Puanlamanıza da bakılırsa ekran kardınız dahli olsa gerek yada çok düşük.
Şuan işyerindeyim eve gittiğimde tekrar çekip gönderirim.Ekran kartım amd radeon hd 5470 müthiş bir performansı var .Bilgisayarı dün temizledim termal macunlar kurumuştu yeniledim onlarıda bu şekilde anca bu kadar düşebildi.
Hd 5470 olsa da basit bir oyun oynatması lazım ekran çözünürlülüğünde.
quote:
Orijinalden alıntı: Cengaver53
Hd 5470 olsa da basit bir oyun oynatması lazım ekran çözünürlülüğünde.
Merhaba hocam. Öncelikle ekran kartı modelim nvidia geforce gt520mx bu da 5dk oyun oynadıktan sonra oluşan ısı değerlerim :
Şimdi daha 1 hafta önce bilgisayarcıya götürdüm pcyi termal macun sürmesini ve fanı temizlemesini istedim. Her şeyi yaptı akşam aldım bilgisayarı ama neden ısı değerleri sürekli böyle. Fan 2-3 saniye çalışıp 5dk yavaş çalışıyor. Sizce fan mı sorunludur yoksa bilgisayarcı işi becerememiş midir? Ya da sorun nedir bir fikriniz var mı?
Ekran kartı sıcaklığı işlemciyi geçmiş işlemci sıcaklıkları da sıkıntı termal macunu becerememiş büyük ihtimalle fazla sürmesi neticesinde yine ısınır çipe nasıl sürdüğüde önemli adam işini doğru yapamamış
Hocam benim bilgisayar termal macunu değiştirince baya rahatladı.Birde altında soğutucu var.İstersen kendin yenile termal macunu
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme