Şimdi Ara

DELL G3 ısınma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • dostlar merhaba 2 gün önce vatan bilgisayardan Dell g3-3500 modelini aldım intel i5 işlemcili 2.5 ghz. ekran kartı da nvidia geforce 1650 ama laptobu hep kucağımda kullanıyorum ve kullanırken bacaklarım hafiften ısınıyor bu beni çok şüpheye düşürdü çünkü bundan önce lenovo kullanıyordum ve hiç ısınma yapmıyordu. uygulamaları indirip baktığımda internette gezinirken 55 dereceye kadar çıktığını farkettim gpu'nun ve vatan bilgisayara geri götürdüğümde adam tamamen normal dedi buna. Ama yine de hala tedirginim ne yapabilirim? Bilgisayardan çok anlayan biri de değilim ki.
    DELL G3 ısınma sorunu

• Sıcaklık yüksek normal değil sadece internet için ama kucağında kullanıyormuşun belki ondan kaynaklı olabilir. Birde pil aşınman %8 olmuş 2 günlük bilgisayar için normal, batarya bozuk olabilir ya da teşhir bilgisayrı falan vermiler sana...
  • Eğer GPU'nuz aktif ise (açıksa) gayet normal. Bir program Nvidia GPU'yu kullanıyor muhtemelen.

NVIDIA Denetim Masası üzerinden "3D Ayarlarının Yönetilmesi" -> "Genel Ayarlar" --> "Tercih edilen grafik işlemci" olarak "Entegre grafik"i seçin. Sonrasında programın en üstündeki "Masaüstü" ayarlarından "Bildirim Alanındad GPU Etkinliğini Simgesini Görüntüle" özelliğini açın. Windows'un bildirim alanında şu şekilde bir simge yerleşecek;

DELL G3 ısınma sorunu

Eğer o simge aşağıdaki gibi renkli olursa o zaman GPU açık ve kullanan bir uygulama var demektir;

DELL G3 ısınma sorunu

Simgenin üzerine tıklarsanız hangi programlar GPU'yu kullanıyor görebilirsiniz. Eğer ilki gibi ise o zaman GPU tamamen kapalı anlamına gelir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.