Şimdi Ara

LG G2 Aşırı Isınma Sorunu Çözümü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
10
Favori
43.499
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bilindiği üzere Snapdragon 8xx işlemcili cihazlar aşırı ısınma sorunlarıyla şikayet alıyor.
    Bizim cihazımız G2 ise şöyle ısınma sorunlarıyla mevcut:
    Cihaz boştayken dahi ısınma.
    Şarjda kullanırken aşırı ısınma.
    Facebook,Chrome,Tarayıcı uygulamalarında dahi aşırı ısınma.
    Oyunlara gelecek olursak Asphalt 8, NBA2K14 gibi yüksek grafikli oyunlarda cihaz baya bir ısınıyor ve parlaklığı %75'e kadar düşürüyor. Parlaklığı düşürme sebebi ise aşırı ısınmadan dolayı ekrana zarar gelmesini engellemek.Bilindiği gibi birçok G2 kullanıcısı ekranlarında oluşan sarı lekeden dolayı cihazlarını servise vermek zorunda kaldılar ve garanti kapsamında ekran değişimleri yapıldı.
    Şöyle bir soru soralım: G2 neden bu kadar çok ısınıyor?
    Arkadaşlar cihazdaki dört çekirdekli işlemci kendini hep yüksek voltajlarda çalıştırıyor ve dolayısıyla işlemci yoruluyor ve uzun süre dört çekirdeğin yüksek voltajda çalışmasından ötürü cihaz aşırı ısınıyor.İşlemci bunu Facebook ve Chrome'da dahi yapıyor ve bu yüzden böyle sonuçlar yaratıyor.
    Arkadaşlar ben şarjda telefonu kullanamiyordum ve hemen çıkarmak zorunda kalıyordum.Oyunlarda da parlaklığı düşür vs. yapınca zevk alamıyordum.Şimdi bunun çözümüne gelelim.

Arkadaşlar bu ayarın anlamı cihaz yüksek sıcaklığa gelince kendini
    kısıtlaması.
    Şimdi bazı arkadaşlar islemciyi kısıtlarsam ne anlarım ben bu işten gibi şeyler diyecek.Arkadaşlar ben bu ayarı yaptıktan sonra NBA2K14 oynayarak test ettim.Cihaz alev topuna dönmedi ilk kez.Cihaz sadece çok az ılıdı ve parlaklığı ise sadece %90'a düşürdü.Üstelik oyunda hiç kasma takılma vs yaşanmadı.
    Izlenimlerim bu kadar arkadaşlar lafı baya bir uzattım okuduğunuz için teşekkür ederim umarım sizin için de yararlı olur.
     LG G2 Aşırı Isınma Sorunu Çözümü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Persona Non Grata -- 27 Haziran 2014; 15:06:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İki hafta sonra ben de G2 almayı planlıyorum. Bu ısınma olayı canımı sıkıyor. Millet sürekli ısınmadan şikayetçi. Bu yetmeksizin ekranı bu yüzden sararanlar var.

Umarım kesin bir çözümdür.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Persona Non Grata kullanıcısına yanıt
    cihazı ilk aldığım zamanlar ısınma yoktu sonradan başladı ve bu ısınma canımı çok sıkıyor şimdi denicem inşallah yararlı olur emegine teşekkürler.

• mh. kullanıcısına yanıt
    Rica ederim bu ayar ısınmayı oldukça azaltıyor sadece ağır oyunlarda ısınma oluyor doğal olarak.

ben de oyunda değil de normal internette dolaştigimda çok ısınıyor du bakalım insallah bundan sonra olmaz.

tekrar teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: mh.

ben de oyunda değil de normal internette dolaştigimda çok ısınıyor du bakalım insallah bundan sonra olmaz.

tekrar teşekkürler.

Sonucu paylaşırsanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi #Ramazan -- 27 Haziran 2014; 18:18:50 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Yuksek sicaklik ozelligini acmissiniz da nedir ne degildir bu ozellik?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LG G2 Güncelleme Sorunu[YARDIM]
    10 yıl önce açıldı
    İphone 15 ısınma sorunu
    9 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Lemans kullanıcısına yanıt
    Cihaz ısınınca işlemcinin kendini kısıtlaması

• quote:

Orijinalden alıntı: Persona Non Grata

Cihaz ısınınca işlemcinin kendini kısıtlaması
    Deneyen arkadaşlar da sonucu bir yazsınlar bakalım.Ben de clash of clans oynarken 3g ile ısınmasından acayip şikayetçiyim.
    Clans of clans oynarken 3g ve 2g tel aşırı ısınıyor du ön ekran baya baya ısınıyor du ve buda beni baya rahatsızediyordu.. internette gezinirken bile telefon iısınma yapiyordu..
    4.4 taiwan rom lu cihaz
    Arkadaşın dedigini yaptım bariz ısınma sorunu ortadan kalktı.. hatta ısınmıyor cihaz.. coc oynuyorum internette geziyorum banamisin demedi..
    Hatta antutu testi yaptım hem ısınsın hemde performans ne alemde diye 28.000 küsur puan aldı. Ben memnunum teşekkürler..

• quote:

Orijinalden alıntı: hhaaruunn

Clans of clans oynarken 3g ve 2g tel aşırı ısınıyor du ön ekran baya baya ısınıyor du ve buda beni baya rahatsızediyordu.. internette gezinirken bile telefon iısınma yapiyordu..
    4.4 taiwan rom lu cihaz
    Arkadaşın dedigini yaptım bariz ısınma sorunu ortadan kalktı.. hatta ısınmıyor cihaz.. coc oynuyorum internette geziyorum banamisin demedi..
    Hatta antutu testi yaptım hem ısınsın hemde performans ne alemde diye 28.000 küsur puan aldı. Ben memnunum teşekkürler..

s800 düşük performansta bile oyunlarda sıkıntı çıkarmıyorsa demek ki optimizasyon iyi yapılmadığı için ısınma problemi ortaya çıkıyormuş.

• #Ramazan kullanıcısına yanıt
    Valla yazılımsal birşeyler var o kesin ama bu çözüm baya iyi geldi. Korkuyordum zarar verir diye ama şu an iyi..

• quote:

Orijinalden alıntı: hhaaruunn

Valla yazılımsal birşeyler var o kesin ama bu çözüm baya iyi geldi. Korkuyordum zarar verir diye ama şu an iyi..
    Bilmiyordum bunu haber için teşekkürler

XDA'da konusu da varmış. Ayrıca bunu yapınca menüdeki lag'ında ortadan kalktığı söyleniyor.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2479892

• quote:

Orijinalden alıntı: Espa

Bilmiyordum bunu haber için teşekkürler

XDA'da konusu da varmış. Ayrıca bunu yapınca menüdeki lag'ında ortadan kalktığı söyleniyor.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2479892

Alıntıları Göster
    Bende almak istiyorum bu hatadan dolayı cok düşündüm var mı başka deneyen acaba ?

• quote:

Orijinalden alıntı: haldir54

Bende almak istiyorum bu hatadan dolayı cok düşündüm var mı başka deneyen acaba ?

Alıntıları Göster
    Ben denedim ama çok bi fark göremedim ısınmada.Geri döndürdüm.
  • İse yariyosa cok yararli olur :)

G2 kullananlar adina tesekkurler :D

• Yaptik bakalim umarim yararli olur

• Chrome da yarim saat gezdim wifi acik, 56 derece normal mi

• quote:

Orijinalden alıntı: gorkem2626

Yaptik bakalim umarim yararli olur
    yaptım bakalım ne olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: koyar olm

yaptım bakalım ne olacak.

Alıntıları Göster
    Yapanlar konuya tekrar yazarsa seviniriz işe yarıyor mu diye
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.