Şimdi Ara

SSD li Laptop ısınma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
2.830
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    22.07.2013 tarihinde aldığım, ASUS N56VZ S4400D laptop a; samsung 256GB ssd taktım ama bilgisayar çok ısınıyor hemde oyun oynamama rağmen.. internet e giriyorum ve ayrıca müzik dinliyorum sadece.. nedeni ne olabilir acaba ? değerler Normal mi?

Sýcaklýklar:
    CPU 57 °C (135 °F)
    CPU Package 57 °C (135 °F)
    CPU IA Cores 57 °C (135 °F)
    CPU GT Cores 56 °C (133 °F)
    CPU #1 / Çekirdek #1 57 °C (135 °F)
    CPU #1 / Çekirdek #2 52 °C (126 °F)
    CPU #1 / Çekirdek #3 52 °C (126 °F)
    CPU #1 / Çekirdek #4 56 °C (133 °F)
    PCH diyot 67 °C (153 °F)
    Grafik Ýþlemci (GPU) 46 °C (115 °F)
    Samsung SSD 840 PRO Series [ TRIAL VERSION ]
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• işlemcin 57C grafik kartın ise 46C bu sıcaklıklar gayet normal. Çok ısınıyor derken bilgisayarın kasasına dokunduğunda elini mi yakıyor?
  • bence sıcaklıklar çok aşırı değil ... ama için rahat etmiyorsa toz temizliği yapabilirsin ..
  • Sıcaklıklar normal
  • oollccaayy O kullanıcısına yanıt
    ewet öyle kardeş HDD takılı olsa tamam derim ama SDD takılı. kardeşimin bilgisayarı HP DV6-6020et sıcaklık değerleri aynı hemen hemen onun laptopunda HDD 500GB taklılı.. SSD lerde ısınma HDD gibi değil diye aldım bir sebep olarak ama çok ısınıyor sanki laptop
  • Sıcaklıklar normal eğer 65in üstüne çıkıyorsa internette gezerken o zaman bi sorun mu var diye bakınabilirsin
  • daha bir hafta olmadı toz temizleyici kullanmam gerekiyor mu ki
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Asus laptop ısınma sorunu
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • sıcaklıklar gayet normal
  • quote:

Orijinalden alıntı: meneter

ewet öyle kardeş HDD takılı olsa tamam derim ama SDD takılı. kardeşimin bilgisayarı HP DV6-6020et sıcaklık değerleri aynı hemen hemen onun laptopunda HDD 500GB taklılı.. SSD lerde ısınma HDD gibi değil diye aldım bir sebep olarak ama çok ısınıyor sanki laptop

Ssd ile işlemci sıcaklığının alakası yok hocam farketse farketse 1-2 derece farkeder.
  • Sıcaklık gayet normal ssd sıcaklığı etkilemez kimilerinin boşta sıcaklığı 90 derece oluyo

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bewn bile sıcakladım pc ne yapsın 50 60 normal cünkü bendeki eski leptop 120 derece
  • Pulmicort kullanıcısına yanıt
    internete yalan haber yapıyorlar o zaman yok ssd ısınma yokmuş ta falan filan diye.. test ettim sıcaklıklar fark etmiyor öyleyse bunu test etmiş olduk.. tşk hocam yorumunuzdan dolayı..
  • ısı değerleri normal dostum. sen ffiziksel parçalarda temizlik yapmalısın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: meneter

internete yalan haber yapıyorlar o zaman yok ssd ısınma yokmuş ta falan filan diye.. test ettim sıcaklıklar fark etmiyor öyleyse bunu test etmiş olduk.. tşk hocam yorumunuzdan dolayı..

Hocam ısı yok derken şöyle oluyor. Genel notebook sıcaklığı düşmüştür fakat işlemci sıcaklığında büyük değişiklikler olmaz. Yani hddye elinizle dokunduğunuzda biraz sıcaktır. Elinizi yakmaz ama sıcaktır yani 45-50 derece. SSD de bu durum çok düşük genelde oda sıcaklığında olur.
  • Herkese selamlar arkadaşlar
    G6-2010 et notebook kullanıyorum. 128 gb. ssd taktıktan sonra makine ısınmaya ve fan çok daha fazla devreye girmeye başladı.
    Sebebi nedir? Bütün temizlik ve bakım işlemleri yapılmış olmasına rağmen normal hdd kullanırken ısınma olmuyor ama
    ssd ye geçtiğim için(usb soğutucu kullanmama rağmen) ısınma arttı.
    Konfigürasyonum şöyle :

i7 3612 işlemci
    Amd hd 7670 2 gb. paylaşımsız ekran kartı
    8 gb. ddr 3 1333 mhz ram
    128 samsung ssd
  • quote:

Orijinalden alıntı: kerem2018

Herkese selamlar arkadaşlar
    G6-2010 et notebook kullanıyorum. 128 gb. ssd taktıktan sonra makine ısınmaya ve fan çok daha fazla devreye girmeye başladı.
    Sebebi nedir? Bütün temizlik ve bakım işlemleri yapılmış olmasına rağmen normal hdd kullanırken ısınma olmuyor ama
    ssd ye geçtiğim için(usb soğutucu kullanmama rağmen) ısınma arttı.
    Konfigürasyonum şöyle :

i7 3612 işlemci
    Amd hd 7670 2 gb. paylaşımsız ekran kartı
    8 gb. ddr 3 1333 mhz ram
    128 samsung ssd

Selam Hocam ,

Ben de imazamdaki cihazı kullanıyorum.Bende de ssd taktıktan sonra bariz ısınma sorunu ortaya çıktı ssd yanıyor sanki sürekli anlamsız şekilde fan çalışıyor falan siz bir çözüm bulabildiniz mi ?
  • Ssd nin markası nedir?

• kerem2018 kullanıcısına yanıt
    samsun 256 gb pro
  • hocam bende de yeni başladı anlamsız fan çalışması boşta olasına rağmen 75 C oluyor acaba havalar sıcak diye mi ?
  • Samsung magician ve ssd tweaker ile tarama yaparsan ısınma sorununu büyük ölçüde çözer

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.