Bildirim
Laptop'a SSD taktım, fan sorunu..
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
quote:
Orijinalden alıntı: Katre.
SSD taktım, fan sürekli hızlı ve sesli çalışıyor. Masaüstünde normal boşta durumdayken 50 dereceyi buluyor ssd sıcaklığı. (SSD> Crucial MX100 256GB)
ssd sıcaklığı oldukça fazla. Bu kadar olmamalı. Ancak sorun şu ki laptop fanı cpu ve gpu sıcaklığı ile fan çalıştırır.
cpu ve gpu sıcaklığını da kontrol et. büyük ihtimal cpu sıcaklığı ile alakalı. Ssd sıcaklığını ise anlayamadım. Ancak büyük ihtimal takarken bir sıkıntı olmuş. Sata power soketi ile alakalı olabilir.
@LEON-X -
Takarken bi sorun olmadı diye umut ediyorum direk taktım tek hamleyle. Hdd caddy ile varolan hddyi de taktım o 39derece gosteriyor. Az önce kapattim actim ilk basta 40 dereceydi sonra 47oldu boşta iken ssd. Fan baya sesli ve hızlı çalışıyor. Lenovo'nun kendi uygulaması vardı orda extra cool gibi bi ayar yapinca böyle fanı açabiliyordu ancak Windows 10da onu yuklemeyedim bile o açık kalmış olamaz.
Cpu gpu değerleriyle yarın ekran görüntüsü atarım. Çok sinirim bozuldum. Laptop'un zaten kronik bi problemi var servise vermem gerek. Touchpadin hemen yanina azicik bastirayim ekran vs gidiyor kapatip acmam gerekiyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
O seride üretici firma tarafından kabul edilen kronik bir ısınma sorunu var. Soket vs. sorunu olacağını sanmıyorum. Eğer işlemciye çok yakınsa ve çevreleyen bileşenler ısıyı ileten türdense bu durum fanların eskisine göre sesli çalışmasını açıklayabilir. -
güzel kardeşim erken söylesene
win10 da windows gezgini %50lerde disk kullanabiliyor benim ssd siz laptopum da öyle olabiliyor.
Tavsiyelerim yükseltme ile geçtiysen temiz kurulum yapman olur onun dışında tek çözüm beklemek win10 daha yeni bir sistem -
Ssd'yi taktığım gibi sıfırdan kurdum Windows 10'u education sürümü. Hızda bir problem yok ama dediğim gibi fan cok hızlı calisiyor ve ssd sıcaklığı 50 derece civarına geliyor. Bu durum herhangi bir zarar vermez değil mi? Dediginiz gibi beklemekten başka bir çarem yok o halde.
@inuh
Kendi firmware yüklemesiyle kalkabilir mi bu sorun? Fanın hemen yanında ssd islemci ve diger bileşenler hepsu yanyana laptop'un bir yarısı bunlardan ibaret.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
ssd dışındakiler gayet normal ssd de bir problem var. eski crucial ssd lerde ısınma sorunu vardı ama mx serisinde bunun olmadığını okumuştum. Sanırım ısınma sorunu devam ediyor. -
Hocam bir değişiklik yaptım test amaçlı. HDD Caddy'ye SSD'yi taktım, HDD'yi de kendi sata yerine taktım.
SSD sıcaklığı 38 derecede, chrome açık sadece. Ancak bu sefer de HDD sıcaklığı 42(şu an 43) dereceye ulaştı. Yavaş yavaş artıyor gibi.
Fan da sürekli çalışır halde üflüyor. Fan sata yerine çok yakın. Acaba sata girişinde mi sorun var yoksa fanın çalışmasından dolayı mı sata girişine bağlanan diskin sıcaklığı artıyor, bunu bilirsem çözeceğim.
Windows 7 yükleyeceğim bakalım ne olacak.
3 gündür heba oldum ya..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Katre. -- 12 Ağustos 2015; 19:49:12 > -
quote:
Orijinalden alıntı: Katre.
Hocam bir değişiklik yaptım test amaçlı. HDD Caddy'ye SSD'yi taktım, HDD'yi de kendi sata yerine taktım.
SSD sıcaklığı 38 derecede, chrome açık sadece. Ancak bu sefer de HDD sıcaklığı 42(şu an 43) dereceye ulaştı. Yavaş yavaş artıyor gibi.
Fan da sürekli çalışır halde üflüyor. Fan sata yerine çok yakın. Acaba sata girişinde mi sorun var yoksa fanın çalışmasından dolayı mı sata girişine bağlanan diskin sıcaklığı artıyor, bunu bilirsem çözeceğim.
Windows 7 yükleyeceğim bakalım ne olacak.
3 gündür heba oldum ya..
SATA da sorun olacağını sanmıyorum. Daha önce disk sıcaklığını hiç ölçmüşmüydün ssd den önce ?
42 derece hdd için çok değil ama fan sürekli çalışıyorsa biraz sıkıntı tabi. Windows 10 da benim pc nin de fanı daha sık çalışmaya başladı. Cpu derecesi aşırı artıyor. onu da bir takip et. Cpu ısındığı için hdd yakınsa ısınıyor olabilir. Win10 da benim cpu sıcaklığım 8 derece kadar oynadı boşta yük altında 10 derece fark atıyor
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X