Şimdi Ara

Arkadaşlar Dell Laptop Batarya Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
57.158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşları Şimdiden Teşekkürler ile başlayım

benim dell inspiron 6000 modelinde laptopum var.
    garantiye yolladım batarya sorunu yüzünden bataryam değişti.
    ama her açılışta bir uyarı veriyor ve şarj olmuyor.

Uyarı :
    WARNING : The battery Cannot be identified.
    This System will be unable to charge this battery.

Strike the f3 key (before the f1 or f2 key) if you do not want see power warning messages again.
    Strike the f1 key to contiune, f2 to run the setup utility.

işte bu kadar internet ten araştırdım ama bataryamın seri numarasını bi yerlere yazmam gerekiyormus ama nire nasıl bulamadım...

Hade çözün bakalım :D çözebiliyorsanız ben kafayı yedim sira sizde....

• Yapay Zekanın Yanıtı

Dell Dizüstü Bilgisayar Pil Sorunları: Kapsamlı Bir Kılavuz

Dell dizüstü bilgisayar kullanıcıları, "pil kalıcı arıza yaşadı ve değiştirilmesi gerekiyor" veya "pil tanımlanamadı" gibi pil ile ilgili çeşitli hatalarla karşılaşabilirler. Bu hatalar, dizüstü bilgisayarın düzgün çalışmamasını ve önemli veri kaybına neden olabilir.

"Pil Kalıcı Arıza Yaşadı ve Değiştirilmesi Gerekiyor" Hatası

Bu hata, pilinizin arızalı olduğunu ve artık dizüstü bilgisayarınıza güç sağlayamadığını gösterir. Bu hatayı gördüğünüzde, pilinizi en kısa sürede değiştirmeniz önerilir. Aksi takdirde dizüstü bilgisayarınız kapanabilir ve verileriniz kaybolabilir.

"Pil Tanımlanamadı" Hatası

Bu hata, dizüstü bilgisayarınızın pilinizi tanıyamadığını gösterir. Bu hatanın birkaç nedeni olabilir:

• Pil gevşek olabilir.
    • Pil bağlantısı hasar görmüş olabilir.
    • Pil ömrünün sonuna gelmiş olabilir.

Hatayı gidermek için şu adımları izleyebilirsiniz:

• Pili çıkarın ve yeniden takın.
    • Pil bağlantısını kontrol edin ve herhangi bir hasar olup olmadığını inceleyin.
    • Pili başka bir Dell dizüstü bilgisayarda deneyin.

Dell Pil Hatası Kapatma

Bazı durumlarda, Dell pil hatası nedeniyle dizüstü bilgisayarınız aniden kapanabilir. Bu sorunu çözmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

• F3 düğmesine F1 veya F2 düğmesinden önce basın: Bu, dizüstü bilgisayarınızı Güvenli Mod'da başlatacaktır.
    • Pil sürücüsünü kaldırın: Aygıt Yöneticisi'ne gidin, "Piller" kategorisini açın ve Dell pil sürücüsünü kaldırın.
    • Dizüstü bilgisayarınızı yeniden başlatın: Dizüstü bilgisayarınızı yeniden başlattığınızda, Windows otomatik olarak yeni bir pil sürücüsü yükleyecektir.

Bu adımları uyguladıktan sonra pil hatası kapatma sorunu çözülmelidir. Sorun devam ederse, pilinizin değiştirilmesi gerekebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: zonoli

https://www.dellbatteryprogram.com/Identify.aspx

burayı dene bakalım..
    No need for replacement bu yazıyor batarya nın üzerinde seri noyu girince
  • quote:

Orijinalden alıntı: eserozmen

No need for replacement bu yazıyor batarya nın üzerinde seri noyu girince

Alıntıları Göster
    bataryanı değiştirmene gerek yokmuş.sorun başka bi yerde galiba.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zonoli

bataryanı değiştirmene gerek yokmuş.sorun başka bi yerde galiba.

Alıntıları Göster
    yok bataryam ölü idi değişmesi lazım di garantiye yolladım ben değiştirmedim yani
  • quote:

Orijinalden alıntı: eserozmen

yok bataryam ölü idi değişmesi lazım di garantiye yolladım ben değiştirmedim yani

Alıntıları Göster
    YA ARKADAŞLAR AYNI SORUN BENDE DE VAR BENDEKİ BİRAZ FARKLI ASLINDA DELL D500 NOTBOOK VAR SERVİSE YOLLADIK ANASINI AGLATTI SONRADA DEDİ MAİNBOARD DEGİŞECEK COKTA KÜLFETLİ BİR FATURA CIKARDI. BİR ARKADAŞ BENDE VAR DEDİ AMA DELL D600 OLUR DEDİ TAKTI OLDUDA CALIŞIYORDA AMA AYNI HATAYI VERİYOR BATARYA KONUSUNDA NASIL BİR YOL İZLECEGİZ BATARYA YI MI DEGİŞTİRECEGİZ YOKSA ÇÖZEN VAR MI BU DURUMU?............SİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM

• quote:

Orijinalden alıntı: kaankorkut

YA ARKADAŞLAR AYNI SORUN BENDE DE VAR BENDEKİ BİRAZ FARKLI ASLINDA DELL D500 NOTBOOK VAR SERVİSE YOLLADIK ANASINI AGLATTI SONRADA DEDİ MAİNBOARD DEGİŞECEK COKTA KÜLFETLİ BİR FATURA CIKARDI. BİR ARKADAŞ BENDE VAR DEDİ AMA DELL D600 OLUR DEDİ TAKTI OLDUDA CALIŞIYORDA AMA AYNI HATAYI VERİYOR BATARYA KONUSUNDA NASIL BİR YOL İZLECEGİZ BATARYA YI MI DEGİŞTİRECEGİZ YOKSA ÇÖZEN VAR MI BU DURUMU?............SİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM

Alıntıları Göster
    bu ne dertmıs ya...
  • quote:

Orijinalden alıntı: R@LPH

bu ne dertmıs ya...

Alıntıları Göster
    arkadaşlar bende de inspiron 6400 notebook var ve bilgisayar açıkken şarj kablosunu arkadan çıkardığımda bazen ekran kapanıyor,bilgisayar kilitlenip kalıyor.Yani yanlış anlaşılmasın ekranın parlaklığı düşmüyor,ekran tamamen kapanıyor.sanırım herşey kilitleniyor.Aynı durum bir video dosyası oynatmaya başladığımda ya da o video dosyasını kapattığımda da yaşanabiliyor.Ve bazen msn messenger açarken de olabiliyor.Şunu da belirteyim; şarj kablosunu takarken sorun olmuyor,çıkarırken bazen oluyor.Ekran kartından mı nereden anlayamadık.Anlayan yazabilir mi acaba :((

• quote:

Orijinalden alıntı: gokhan_sozumcetin

arkadaşlar bende de inspiron 6400 notebook var ve bilgisayar açıkken şarj kablosunu arkadan çıkardığımda bazen ekran kapanıyor,bilgisayar kilitlenip kalıyor.Yani yanlış anlaşılmasın ekranın parlaklığı düşmüyor,ekran tamamen kapanıyor.sanırım herşey kilitleniyor.Aynı durum bir video dosyası oynatmaya başladığımda ya da o video dosyasını kapattığımda da yaşanabiliyor.Ve bazen msn messenger açarken de olabiliyor.Şunu da belirteyim; şarj kablosunu takarken sorun olmuyor,çıkarırken bazen oluyor.Ekran kartından mı nereden anlayamadık.Anlayan yazabilir mi acaba :((

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar aynı sorun (battery cannot be identified vs.) bende de vardı. Ama biraz önce çözdüm çok şükür. Öncelikle şunu söyleyeyim kesinlikle bataryanızda bir problem yok, şarj makinanızda düzgün çalışıyor. Bu donanımdan değil yazılımdan kaynaklanan bir problem. Yani bilgisayarındaki herşey düzgün çalışıyor. Şimdi gelelim nasıl düzelteceğinize... Bu verilen sorunun kaynağı bios... Bu verdiğim siteden bios güncellemesini yaparsanız sorununuz çözülecektir. (biosu tıklayın, açılan kutudaki download seceneğine tıklayın, program indirildeikten sonra üstüne çift tıklayıp bilgisayarınıza kurun)

http://support.dell.com/support/downloads/driverslist.aspx?c=us&cs=19&l=en&s=dhs&ServiceTag=&SystemID=INS_PNT_1501&os=WW1&osl=en&catid=&impid=

Geçmiş olsun....

• BENDE 6400 VAR ARKADAŞLAR BATARYAM SARJ OLMUYOR ADAMTÖRLERLE ÇALIŞTIRIYORUM PİLÇALIŞMIYOR BİLGİSAYARI ALALI 15 AY OLDU BATARYAMDAMI SORUN VAR YOKSA PİLİN ÖMRÜMÜ BİTMİŞOLABİLİR LÜTFENYARDIMLARINIZ BEKLİYORUM NEYAPMAM GEREKLİ SİZCE
  • quote:

Orijinalden alıntı: FİGOOOOOOOO

BENDE 6400 VAR ARKADAŞLAR BATARYAM SARJ OLMUYOR ADAMTÖRLERLE ÇALIŞTIRIYORUM PİLÇALIŞMIYOR BİLGİSAYARI ALALI 15 AY OLDU BATARYAMDAMI SORUN VAR YOKSA PİLİN ÖMRÜMÜ BİTMİŞOLABİLİR LÜTFENYARDIMLARINIZ BEKLİYORUM NEYAPMAM GEREKLİ SİZCE
    quote:

Orjinalden alıntı: FİGOOOOOOOO

BENDE 6400 VAR ARKADAŞLAR BATARYAM SARJ OLMUYOR ADAMTÖRLERLE ÇALIŞTIRIYORUM PİLÇALIŞMIYOR BİLGİSAYARI ALALI 15 AY OLDU BATARYAMDAMI SORUN VAR YOKSA PİLİN ÖMRÜMÜ BİTMİŞOLABİLİR LÜTFENYARDIMLARINIZ BEKLİYORUM NEYAPMAM GEREKLİ SİZCE

Büyük bir ihtimalle bataryanız yani pilinizin ömrü bitmiş bir dell servisi ile irtibat kurarsanız yeni batarya alma yollarına bakabilirsiniz.

• ALDIĞIM YERE Mİ VERİM SİZCE YOKSA SERVİS Mİ ARAYIM EP CENTER DEN ALMIŞTIM DİREK ALDIĞIM YER SANIRIM DAHA ÇOK YARDIMCI OLUR GİBİ GELİYOR
  • MERHABA ARKADAŞLAR

benim DE dell inspiron 6000 modelinde laptopum var.DVD sürücüsünde ki arıza nedeniyle garantiye gitti,dvd sürücü değişmiş geri gönderdiler ama şimdi
    batarya sorunu başladı her açtığımda uyarı veriyor ve şarj olmuyor.

Uyarı :
    WARNING : The battery Cannot be identified.
    This System will be unable to charge this battery.

Strike the f3 key (before the f1 or f2 key) if you do not want see power warning messages again.
    Strike the f1 key to contiune, f2 to run the setup utility.

Bios güncelledim işe yaramadı,https://www.dellbatteryprogram.com/Identify.aspx bu adrese girip batarya kontrolu yaptım işe yaramadı,Laptobum daha 6 aylık.Bu sorunu nasıl çözebilirim.
  • BUGÜN GARANTİYE VERDİM BAKALIM ARKADAŞLAR KUTULARINI MUTLAKA SAKLAYIN KUTUSU OLMAYINCA TAHÜTNAME İMZALAMAK ZORUNDA KALDIM
  • quote:

Orijinalden alıntı: FİGOOOOOOOO

BUGÜN GARANTİYE VERDİM BAKALIM ARKADAŞLAR KUTULARINI MUTLAKA SAKLAYIN KUTUSU OLMAYINCA TAHÜTNAME İMZALAMAK ZORUNDA KALDIM
    Arkadaşlar Bendede Dell İnspiron 6000 var aynısorun bendede veriyor. BIOS güncellemesi yapmak için yukarda verilen baglantıya girdim ve dosyayı ındırdım ama %10 bişiler dio kurmuyo yanı güncelleme yapamadım.

Bilgisayar Sadece Fişe Takılı İken Çalışıyor Fişi Çekınce Yada Elektirik Gidince Hemen Kapanıyor. Masa ÜStünden Farksız Bide Yurttakı Arkadaşlar Dalga Geçiyor Taşına Bilir Masa ÜStü Diye.

Garantiye Yolladım Pili deiştirmişler Ama Hiç Kullanamadım daha bende bios dan die tahmın ediyorum acaba bu sorunu nasıl aşarım yardımlarınızı beklıyorumşimdiden çok teşekkürler....
  • quote:

Orijinalden alıntı: faci01

Arkadaşlar Bendede Dell İnspiron 6000 var aynısorun bendede veriyor. BIOS güncellemesi yapmak için yukarda verilen baglantıya girdim ve dosyayı ındırdım ama %10 bişiler dio kurmuyo yanı güncelleme yapamadım.

Bilgisayar Sadece Fişe Takılı İken Çalışıyor Fişi Çekınce Yada Elektirik Gidince Hemen Kapanıyor. Masa ÜStünden Farksız Bide Yurttakı Arkadaşlar Dalga Geçiyor Taşına Bilir Masa ÜStü Diye.

Garantiye Yolladım Pili deiştirmişler Ama Hiç Kullanamadım daha bende bios dan die tahmın ediyorum acaba bu sorunu nasıl aşarım yardımlarınızı beklıyorumşimdiden çok teşekkürler....

Alıntıları Göster
    Bios güncelleyebilmeniz için laptopa hem fiş hem de batarya(en az %10 dolu olarak) takılı olmalı.

• quote:

Orijinalden alıntı: colpengueni

Arkadaşlar aynı sorun (battery cannot be identified vs.) bende de vardı. Ama biraz önce çözdüm çok şükür. Öncelikle şunu söyleyeyim kesinlikle bataryanızda bir problem yok, şarj makinanızda düzgün çalışıyor. Bu donanımdan değil yazılımdan kaynaklanan bir problem. Yani bilgisayarındaki herşey düzgün çalışıyor. Şimdi gelelim nasıl düzelteceğinize... Bu verilen sorunun kaynağı bios... Bu verdiğim siteden bios güncellemesini yaparsanız sorununuz çözülecektir. (biosu tıklayın, açılan kutudaki download seceneğine tıklayın, program indirildeikten sonra üstüne çift tıklayıp bilgisayarınıza kurun)

http://support.dell.com/support/downloads/driverslist.aspx?c=us&cs=19&l=en&s=dhs&ServiceTag=&SystemID=INS_PNT_1501&os=WW1&osl=en&catid=&impid=

Geçmiş olsun....

Alıntıları Göster
    Arkadaşım Teşekkür ederim. Dediğiniz gibi bios güncellemesini yaptıktan sonra aynı sorunu yaşayan Notebook um eski haline döndü. Tüm arkadaşlara tavsiye ederim. Az kalsın ben de garantiye gönderecektim. Tekrar teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: seyyarem

Arkadaşım Teşekkür ederim. Dediğiniz gibi bios güncellemesini yaptıktan sonra aynı sorunu yaşayan Notebook um eski haline döndü. Tüm arkadaşlara tavsiye ederim. Az kalsın ben de garantiye gönderecektim. Tekrar teşekkürler

Alıntıları Göster
    6400 inspiron var aynı sorun bendede vardı, teknik servisine gönderdim başka bir batarya takmışlar şimdi canavar gibi çalışıyor. . şimdi batarya sorunu yok buarada eger piliniz doluysa şarjda kullanmamaya bakın çabuk ölüyor... bitene kadar pilde kalsın bırakın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yunex -- 26 Ocak 2009; 21:49:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: yunex

6400 inspiron var aynı sorun bendede vardı, teknik servisine gönderdim başka bir batarya takmışlar şimdi canavar gibi çalışıyor. . şimdi batarya sorunu yok buarada eger piliniz doluysa şarjda kullanmamaya bakın çabuk ölüyor... bitene kadar pilde kalsın bırakın..

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar lütfen banada yardım edin haier t5b marka laptobum var windows 7 de sorun yok ama xp'de battery driver'ı yok diyor. her açılışta .. lütfen bulun yardımcı olun ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: enes96214

Arkadaşlar lütfen banada yardım edin haier t5b marka laptobum var windows 7 de sorun yok ama xp'de battery driver'ı yok diyor. her açılışta .. lütfen bulun yardımcı olun ..

Alıntıları Göster
    arkadaşlar benim bu batarya da hiç şarz yok ve bios u güncelleyemiyorum lütfen bir yardım edin
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.