Şimdi Ara

Asus K53SV Sorunlar-Çözümleri ve Video Paylaşımlar (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.157
Cevap
31
Favori
170.407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bilgisayar ilk acilirken esc tusuna basin bolca oradan boot aygitini dvd rom olarak secin enter a basin

cdden onyukleme icin bir tusa basin ekrani gelir

tusa basar kurarsiniz. yapamazsaniz daha detayli anlatabilirim daha sonra
  • teşekkürederim halletim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Darch

Throttlestop bile işlemci kullanımının düşüşünü engelleyemiyor bazen. Bu yüzden Core-Parking'i devre dışı bırakmayı anlatayım. Belki faydası olur sizlere;

Cmd'ye sırası ile;

"powercfg -attributes SUB_PROCESSOR 0cc5b647-c1df-4637-891a-dec35c318583 -ATTRIB_HIDE"

ve

"powercfg -attributes SUB_PROCESSOR ea062031-0e34-4ff1-9b6d-eb1059334028 -ATTRIB_HIDE"

yazıyoruz.

Bundan sonra hangi güç seçeneğini maksimum performans (hangi güç kipinde oyun oynuyorsanız ona yapın) için kullanıyorsanız onun gelişmiş ayarlarına gelip, "işlemci güç yönetimi" ayarları altında
    "İşlemci Performansı çekirdek park etme en düşük çekirdek sayısı" ayarını her iki değer de "%100" olacak şekilde değiştiriyoruz. Bundan sonra işlemcinin hızı asla maksimum hızın altına düşmeyecektir. Bu ayar özellikle oyunlardaki ani fps düşüşleri için.(son örnek swtor)

Bunu yapınca Throttlestop'a da ihtiyacınız kalmıyor üstelik. Ben yıllardan beri bu yöntemi kullanıyorum ancak daha önce nedense burada paylaşmak aklıma gelmedi.

Hocam dediğiniz gibi yaptım acaba bir yerde hata mı yaptım diyorum da "cmd" ye yazdım o dediğinizi ama hiçbirşey çıkmadı bir bakarsanız iyi olur. Fotoğraftaki gibi...Bu arada cihaz K53SV-SX581R

Asus K53SV Sorunlar-Çözümleri ve Video Paylaşımlar

Asus K53SV Sorunlar-Çözümleri ve Video Paylaşımlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anticor -- 7 Ocak 2012; 10:47:05 >

• @anticor cmd de herhangi birşey çıkmıyor zaten bu satırları yazmak güç seçeneğinin gelişmiş ayarlarında "işlemci performansı çekirdek park etme en düşük sayısı" yazısını görmemizi sağlıyor. senin cmd'deki olayın bitmiş yani ordan çıkıp istediğin güç seçeneğinin gelişmiş ayarlarına girip Darch'ın dediği yerleri %100 yaparsan olacaktır.
  • Benim de bir sorum var bilgisayar açılma hızında sorunum yok fakat açıldıktan sonra yani masaüstü geldikten sonra masaüstü simgeleri, görev çubugundaki simgeler, çok geç kendine geliyor neden böyle acaba? yani genel olarak bilgisayar çok geç kendine geliyor, pc'yi çok sade kullanıyorum öyle başlangıçta açılan onlarca şey yok.

arkadaşımın laptopunda bu olay böyle değil masaüstü göründüğü anda chrome'a basıyorsun ve giriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kzpmaza -- 7 Ocak 2012; 16:48:29 >
  • quote:

Gönderdiğim Bios'u yükledin mi? İşlemcide bir sıkıntı var. Bazen kendi kendine 800'e kitliyor. Takip eden bir program yükle ve Windows açılışında işlemci değerlerine bak. 800'e kitlendiğini görürsün. Şu ufak Bios ayarını Asus'da yapabilir ama yapmıyorlar. BD-Prochot'un işleri bunlar hep, amaç sadece gerektiği zaman tam hız olan 2.700 mhz'i vermek sonra hemen 800'e çekip güç tasarrufu sağlamak ama gerçek hayatta olmuyor bu malesef Birinin bunu Intel'e güzelce anlatması lazım.

Bana mı cevap verdin tam anlamadım hangi bios o?

• quote:

Gönderdiğim Bios'u yükledin mi? İşlemcide bir sıkıntı var. Bazen kendi kendine 800'e kitliyor. Takip eden bir program yükle ve Windows açılışında işlemci değerlerine bak. 800'e kitlendiğini görürsün. Şu ufak Bios ayarını Asus'da yapabilir ama yapmıyorlar. BD-Prochot'un işleri bunlar hep, amaç sadece gerektiği zaman tam hız olan 2.700 mhz'i vermek sonra hemen 800'e çekip güç tasarrufu sağlamak ama gerçek hayatta olmuyor bu malesef Birinin bunu Intel'e güzelce anlatması lazım.

ya throttlestop hepsine yetiyor. senin dediğin throttle stop suz yöntemi denedim ancak power4gear programı uyku moduna alınca pc yi, sapıtıyor. kendi kendine uyku modundan hazırda beklete felan geçiyor. herşeyi ayarladım ama alet hazırda beklet moduna atlıyor her seferinde. bende sildim yine throttlestop kullanıyorum.

• quote:

Throttlestop'u felan bırakın artık. Sorunu direkt olarak kaynağında çözdüm ben Bios'un hatalı olan kısmını modlayarak düzelttim. Başka bir ayar ile oynamadım. Tekrar gönderiyorum önceki yazımı;

Bios içinde BD-Prochot'u iptal edebilirsiniz isterseniz bu arada. Yapması biraz sıkıntılı iş ancak ben son Bios sürümünü sadece işlemci güç kaybı açışından modifiye ettim. Diğer ayarları normal kaldılar yani, oynamadım. İstek olursa burada kendi Bios versiyonumu paylaşabilirim sizlerle. Böylelikle sizinde sıfırdan uğraşmanıza gerek kalmadan işleminiz hızlanmış olur. Bu ayar ile işlemci ısınınca güç kaybı yaşanmasının önüne geçmiş oluyoruz. Herhangi bir zararı yoktur, eski Core2Duo'lar nasıl çalışıyorsa öyle çalışmaya devam edecektir işlemci(maks değere çıkınca otomatik kapanma, 90 derecenin üstünde kademeli olarak soğutma vb. şeyler hala aktif durumda) Tek yapmanız gereken Winflash programını "/nodate" komutu ile çalıştırmak. Böylelikle Intel'in başına bela olan arızalı teknolojisi komple(başka ayara gerek kalmadan, tamamen) iptal edebiliyorsunuz.

@kzpmaza; bu çözüm hangi işletim sistemi olursa olsun, her formattan sonra dahi kalıcı olduğu için şiddetle tavsiye ederim. Girişteki Throttlestop ile diğer çözümü silip bunu ekleyebilirsin. Modifiye ettiğim Bios sürümünü ekliyorum mesaja. Tek yapmanız gereken şey "Winflash" programını "/nodate" komutu ile çalıştırmak. Örnek vereyim hemen;
    "C:\Program Files (x86)\ASUS\WinFlash\Winflash.exe /nodate" sizde "winflash.exe" dosyası nerede ise orayı hedef göstererek "Çalıştır" komutunda değişiklik yaparsanız.

Modifiye Bios K53SV-SX144D içindir, diğer türevlerde çalışır mı bilemiyorum ancak kendi bios versiyonunu modifiye etmek isteyen varsa bana özel mesaj atabilir. Gerekli açıklama ve programları söylerim. Çoğu kullanıcı Bios modifiye ederken düzeltilemeyecek hasarlar verebileceğinden en iyi seçeneğin kendimin bu işi yapıp hazır dosyayı sizlere göndermek olacağını düşündüm. Tekrar ediyorum bu bios'da sadece BD-Prochot denilen işlemcinin her 1-5 dakika arası 800mhz'e düşmesine sebep olan özellik kapatılmıştır, her şey orjinal halinde. Link;

http://www.mediafire.com/?fiepaniz0iupqcs

Yukarıdaki Bios 320 versiyonudur. Modifiye ettiğim programın tarihi eski olduğu için Bios eski diye uyarı veriyor program. Bu arada istersem Optimus'u da devre dışı bırakabilirim ama monitor Intel'e bağlı olduğu için ancak Nvidia'yı devre dışı bırakabilirim Intel'i devre dışı bırakınca siyah ekran alıyoruz. Hyperthreading'i de devre dışı bırakmayı düşündüm ama testlerimde HT açıkken daha fazla performans aldığım için dokunmadım.

hocam az önce yaptım dediğin olayı bilgisayarıma girdim direk adres yerine "C:\Program Files (x86)\ASUS\WinFlash\Winflash.exe /nodate" yazdım ve programı açtım koydum bios'u verdim ayarı İlk mesaja da ekliyorum yazdığınız bilgileri. Şimdi bu verdiğiniz bios'u yükledikten sonra başka bir şey yapmamız gerekmiyor değil mi?

Şu cmd'ye yazılan şeyi iptal edebilir miyiz bundan sonra ve nasıl ederiz.

Sen biraz daha uğraşırsan intel'i de devre dışı bırakırsın hocam valla helal olsun sana diyecek söz bulamıyorum. Yaptığın bütün yardımlar için teşekkür ederim.

• arkadaşlar benim eski makina Lenovo idi wireless sinyali ve bağlantı iyi idi fazla kopma falan da olmuyodu modemin iki kat üstte olmasına rağmen ama k53sv aldığımdan beri wireless sinyali zayıf bağlantı yavaş ve sık sık kopmalar oluyor. asusa mail attım sitedeki wireless driverını yükle dediler,yükledim ama sorun devam ediyor.var mı buna benzer bir sorunu olan veya çözüm konusunda bir fikri olan?
  • Ben bilgisayara Pes 2012 yükledim ama oyunun grafik ayarlarına girdiğimde yüksek ayarlara izin vermiyor ''Video kartının özelliklerinin yetersiz olması nedeniyle ayarlar uygulanamıyor'' diye hata veriyor yukarda denilen nvida 3d görüntü ayarlarından ayarları yaptım ama yine aynı hatayı veriyor acaba bir yerde yanlışmı yapıyorum
  • quote:

Throttlestop'u felan bırakın artık. Sorunu direkt olarak kaynağında çözdüm ben Bios'un hatalı olan kısmını modlayarak düzelttim. Başka bir ayar ile oynamadım. Tekrar gönderiyorum önceki yazımı;

Bios içinde BD-Prochot'u iptal edebilirsiniz isterseniz bu arada. Yapması biraz sıkıntılı iş ancak ben son Bios sürümünü sadece işlemci güç kaybı açışından modifiye ettim. Diğer ayarları normal kaldılar yani, oynamadım. İstek olursa burada kendi Bios versiyonumu paylaşabilirim sizlerle. Böylelikle sizinde sıfırdan uğraşmanıza gerek kalmadan işleminiz hızlanmış olur. Bu ayar ile işlemci ısınınca güç kaybı yaşanmasının önüne geçmiş oluyoruz. Herhangi bir zararı yoktur, eski Core2Duo'lar nasıl çalışıyorsa öyle çalışmaya devam edecektir işlemci(maks değere çıkınca otomatik kapanma, 90 derecenin üstünde kademeli olarak soğutma vb. şeyler hala aktif durumda) Tek yapmanız gereken Winflash programını "/nodate" komutu ile çalıştırmak. Böylelikle Intel'in başına bela olan arızalı teknolojisi komple(başka ayara gerek kalmadan, tamamen) iptal edebiliyorsunuz.

@kzpmaza; bu çözüm hangi işletim sistemi olursa olsun, her formattan sonra dahi kalıcı olduğu için şiddetle tavsiye ederim. Girişteki Throttlestop ile diğer çözümü silip bunu ekleyebilirsin. Modifiye ettiğim Bios sürümünü ekliyorum mesaja. Tek yapmanız gereken şey "Winflash" programını "/nodate" komutu ile çalıştırmak. Örnek vereyim hemen;
    "C:\Program Files (x86)\ASUS\WinFlash\Winflash.exe /nodate" sizde "winflash.exe" dosyası nerede ise orayı hedef göstererek "Çalıştır" komutunda değişiklik yaparsanız.

Modifiye Bios K53SV-SX144D içindir, diğer türevlerde çalışır mı bilemiyorum ancak kendi bios versiyonunu modifiye etmek isteyen varsa bana özel mesaj atabilir. Gerekli açıklama ve programları söylerim. Çoğu kullanıcı Bios modifiye ederken düzeltilemeyecek hasarlar verebileceğinden en iyi seçeneğin kendimin bu işi yapıp hazır dosyayı sizlere göndermek olacağını düşündüm. Tekrar ediyorum bu bios'da sadece BD-Prochot denilen işlemcinin her 1-5 dakika arası 800mhz'e düşmesine sebep olan özellik kapatılmıştır, her şey orjinal halinde. Link;

http://www.mediafire.com/?fiepaniz0iupqcs

Yukarıdaki Bios 320 versiyonudur. Modifiye ettiğim programın tarihi eski olduğu için Bios eski diye uyarı veriyor program. Bu arada istersem Optimus'u da devre dışı bırakabilirim ama monitor Intel'e bağlı olduğu için ancak Nvidia'yı devre dışı bırakabilirim Intel'i devre dışı bırakınca siyah ekran alıyoruz. Hyperthreading'i de devre dışı bırakmayı düşündüm ama testlerimde HT açıkken daha fazla performans aldığım için dokunmadım.

Üstad yazdığın faydalı bilgilerden çok faydalandım öncelikle onun için teşekkür ederim. Bilgiyasarım ASUS K53SV-SX581R. Bu model içinde Bios çalışması yaparsanız müteşekkir kalırım

• quote:

@boranyağız; Wireless kartını değiştirmen lazım. Mini card olduğu için yeni aldığın kartında çekim gücü çok iyi olmayacaktır ama. Çözümü bir nevi yok yani.

@aydın_m; Grafik ayarlarını sağ tuş menüsünden Nvidia ile çalıştır.

öncelikle teşekkür ederim,bu mini card olayı sadece asusa özgü bişey mi yoksa son çıkan notebookların hepsinde mi öyle?asus markasına ve kalitesine güvenerek aldım ama eski lenovomu çok arıyorum.
  • Bu arada arkadaşlar birşey gözüme çarptı. Bendeki asus k53sv i5 2410 olan işlemcili model.
    1hafta dell ins. I5 2430 işlemcili makineyi kullandım iki işlemci arasında 100mhz fark az bir fark olsa bile 2410 1saniye daha geç açıyor herşeyi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kzpmaza

@anticor cmd de herhangi birşey çıkmıyor zaten bu satırları yazmak güç seçeneğinin gelişmiş ayarlarında "işlemci performansı çekirdek park etme en düşük sayısı" yazısını görmemizi sağlıyor. senin cmd'deki olayın bitmiş yani ordan çıkıp istediğin güç seçeneğinin gelişmiş ayarlarına girip Darch'ın dediği yerleri %100 yaparsan olacaktır.

@kzpzama arkadaşım saol sorunu(sorun denmez de) çözdüm olayı. yaptım yani. eve gideyim de şu okul bitsin birkaç oyun torrentleyeyim ve ve sonra da başlayayım
  • quote:

@boranyağız; Değişiyor. İçeride fazla yer olmayan dizüstülerde minicard kullanıyorlar. Yenisini alacaksan içinde Bluetooth olanları tercih etmen lazım yoksa Bluetooth'suz kalırsın.

@orislevin; Hocam bana özel mesaj ile Asus'dan indirdiğiniz son Bios modelini gönderin lütfen. Eğer sizde bizimle aynı sayfadan 320 versiyonunu indiriyorsanız, benim gönderdiğim Bios'u yükleyebilirsiniz.

@Darch sayfasına girdiğimde k53sv den sonra model ayrımına gitmemiş. Sanıyorum sizin 320 versiyon bizim notebooklar için de geçerli. Emin olmanın bir yolu varmıdır acaba

• quote:

Aynıdır o zaman. Zaten genelde ana model numarasına çıkar sürücüler. Anakart aynı olduğu sürece sorun yok :) Yükleyin o biosu çünkü sürekli fps düşüşleri çekilmiyor bir süreden sonra. Yükledikten sonra farkı hissedeceksiniz hemen zaten.

O zaman Bismillah deyip yüklüyorum bu akşam gönderdiğinizi. Yardımınız için çok teşekkür ederim
  • Ben bişey anlamadım ya bios işinden. komut satırına söylediklerinizi yazıp 'İşlemci Performansı çekirdek park etme en düşük çekirdek sayısı'nı %100 yaptım, gerek var mı biosla falan uğraşmaya şimdi.

Bu arada işlemci boşta 45-50 yükte 80-85 derece normal değil mi? Kaç derecede yavaşlar bu inteller.
  • Bu modlu bios sayesinde baya bir performans elde ettim ben arkadaşlar. fakat fan daha fazla çalışıyor gibi geldi eskisine oranla. o kadar da olsun artık.
  • Resident Evil 5 oyununun oyun içi videosunu ilk mesaja ekledim arkadaşlar en son ayarlarda ortalama 30 fps de rahatça oynanıyor.
  • Arkadaslar bütün driverlari 1 kere de guncelleyebilecegim ücretsiz bir program yok mu ?
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.