Şimdi Ara

ASUS k53ta - amd a4 3300m acil sorun (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
136
Cevap
1
Favori
8.791
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bencmark ile test yapma imkanınız varmı? bende aynı programla test yapayım testleri karşılaştıralım.
  • k10statla işlemciyi 2,5 ghz ye sabitleyip windows değerlendirmesini yeniden çalıştırdım sonuçlar şu şekilde oldu.

işlemci 6,2
    bellek 5,5
    grafşk 5,3
    oyun 6,3
    disk 7,4 oldu

bu test sırasında işlemci sıcaklığı 80 dereceye kadar çıkdı bu durumda bu işlemciyi devamlı 2,5 ghz olarak kullanmak bana pek mantıklı gelmedi bunun üzerinde overclock yapmaya çalışmakda pek akıl karı değil bana göre. yinede oyunda 2,5 ghz ye sabitleyip bi bakmam lazım ama o arada işlemci ve ekran kartı sıcaklığına nasıl bakacağım :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: selmand

k10statla işlemciyi 2,5 ghz ye sabitleyip windows değerlendirmesini yeniden çalıştırdım sonuçlar şu şekilde oldu.

işlemci 6,2
    bellek 5,5
    grafşk 5,3
    oyun 6,3
    disk 7,4 oldu

bu test sırasında işlemci sıcaklığı 80 dereceye kadar çıkdı bu durumda bu işlemciyi devamlı 2,5 ghz olarak kullanmak bana pek mantıklı gelmedi bunun üzerinde overclock yapmaya çalışmakda pek akıl karı değil bana göre. yinede oyunda 2,5 ghz ye sabitleyip bi bakmam lazım ama o arada işlemci ve ekran kartı sıcaklığına nasıl bakacağım :(

alete yüklenmeden bu sıcaklığı verdiyse bence hiç uğraşma değmez internette 100 derecede falan çalışacağını söyleyenler var ama bence pek girme bu işe hem zaten kendisi turbocore yapıyor bendeki a6 1.5 saat sonunda battlefield 3 için 73 derece verdi işlemciyi daha zorlayacak bir oyun ya program varsa deneyebilirim

• quote:

Orijinalden alıntı: gago

quote:

Orijinalden alıntı: selmand

k10statla işlemciyi 2,5 ghz ye sabitleyip windows değerlendirmesini yeniden çalıştırdım sonuçlar şu şekilde oldu.

işlemci 6,2
    bellek 5,5
    grafşk 5,3
    oyun 6,3
    disk 7,4 oldu

alete yüklenmeden bu sıcaklığı verdiyse bence hiç uğraşma değmez internette 100 derecede falan çalışacağını söyleyenler var ama bence pek girme bu işe hem zaten kendisi turbocore yapıyor bendeki a6 1.5 saat sonunda battlefield 3 için 73 derece verdi işlemciyi daha zorlayacak bir oyun ya program varsa deneyebilirim

windows testi işlemciyi son haddine kadar zorluyor aslında ama yinede devamlı turbo modda kullanmaya gerek yok belki bi kaç ay sonra bi işlemci değişikliğine giderim. sende fazla zorlama bence sıcaklık ideal

• bende w7 64bit kurdum ve programımı 64 bitte çalıştırmanın bir yolunu buldum..

puanlar

işlemci 6.6
    bellek 7.4
    grafik 5.3
    oyun 6.0
    disk 5.8

ekran kartı driverini amd den indirmiştim bide asusun kini deneyim..
  • bu arada puanlar hiç tweak / oc / vs yapılmadan düz windows ve düz driverlarla alınmıştır.. crossfire sanırım w7 performans puanını düşürdü.. çünkü a3 3300m ile 6.2 - 6.3 puan aldıgımı hatırlıyorum..

edit..

crossfire iptal ettim 6.2 oldu... sonra tekrar crossfire açtım yine 6.2 de kaldı.. ama performansı gayet tatmin edici oldu sıkıştırma / sıkışmış dosya açma / program açma / oyun performansı fevkaladenin fevkine çıktı. a4 3300m kullanıp / a8 3530mx alma şansı olanlara ben tavsiye ederim.. eğer a6 işlemciniz varsa boşa para kaybı olur kanımca..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EcZaNeT -- 12 Aralık 2011; 16:31:32 >
  • dostum crossfire olan ve olmayanların testlerine bakdım crossfire yaptığına değmez bir artma var. işlemci konusunda belki bir iyileşme olabilir ama ama dual graphics olayı hikaye bu kesin
  • quote:

Orijinalden alıntı: apoo52

bendede 6480g görünüyor. çözebilen oldum?

Aynen ,bendede çıkacak olan sürücülerle düzelir sanırım ,oyun performansı çok hoş 1100tl lik cihaz için ..
  • sadece oyunda 6650 devreye giriyor.
  • bende bu cihazdan almayı düşünüyorum biraz bilgi verir misiniz? mühendislik okuyorum ama cad dışında program kullanmıyacam 3-4 yıl kullanmam gerekiyor bu cihazı. bir de ekran kartına overclock( saturndeki satış görevlisi ben kullanıyorum yaptım fark ediyor dedi) bir de işlemci terfisi hakkında nasıl yapılır . ben şahsen o kadar anlamıyorum asus servisleri falan takar mı? şimdiden teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: niyetsizadam

bende bu cihazdan almayı düşünüyorum biraz bilgi verir misiniz? mühendislik okuyorum ama cad dışında program kullanmıyacam 3-4 yıl kullanmam gerekiyor bu cihazı. bir de ekran kartına overclock( saturndeki satış görevlisi ben kullanıyorum yaptım fark ediyor dedi) bir de işlemci terfisi hakkında nasıl yapılır . ben şahsen o kadar anlamıyorum asus servisleri falan takar mı? şimdiden teşekkürler.

direk a6 lısını al alacaksan o zaman işlemci terfisi gerekmez... oc tavsiye etmem zaten zevk ve denemek için biraz oc yaptım sonra normale aldım.. laptopta oc çok gereksiz..
  • a4 lüsünü almayı bir süre sonra terfi yapmayı planlıyorum. oyun performansı nası?( a4 lü haliyle) bir de ram takviyesi iş görür mü? çok soru sorduğumu biliyorum ama cidden önemli çünkü maddi anlamda büyük bir yatırım. ha bir de işlemciyi a6 ya terfi ettirsekte yeterli olmaz mı? işlemci terisini asusu servisi yapar mı?
  • quote:

a4 lüsünü almayı bir süre sonra terfi yapmayı planlıyorum. oyun performansı nası?( a4 lü haliyle) bir de ram takviyesi iş görür mü? çok soru sorduğumu biliyorum ama cidden önemli çünkü maddi anlamda büyük bir yatırım. ha bir de işlemciyi a6 ya terfi ettirsekte yeterli olmaz mı? işlemci terisini asusu servisi yapar mı?

a4 lü halilyle fazlasıyla iş görür ama a6 lısna terfi etmeni onermem.. işlemcisini bulacaksın / değiştireceksin.. bilmediğin işe hiç bulaşma.. a4 lüsü oyunlara yetiyor hiç kormana gerek yok güzel bir fırsat çıkarsa a6 lısı tabiki daha iyi olur..

• quote:

a4 lü halilyle fazlasıyla iş görür ama a6 lısna terfi etmeni onermem.. işlemcisini bulacaksın / değiştireceksin.. bilmediğin işe hiç bulaşma.. a4 lüsü oyunlara yetiyor hiç kormana gerek yok güzel bir fırsat çıkarsa a6 lısı tabiki daha iyi olur..

peki bu haliyle beni 3 3,5 sene götürürmü. şu an darty de 1000 tl. a6lısı vatan yüzde 30da çekle 1250 ye geliyor ama çeki aynı değerde kime okutacan :D yani ben uzun vadede işlemci terfisi olayını düşünüyorumçünkü sizin aldığınız performans anladığım kadarıyla i5 2410+gt540 a yakın hatta denk belkide üstünde. işlemci şu an amazonda 160dolar. ilerde ucuzlar.

son olarak darty rami artırmıyor. kendim takabilirmiyim? cihaz 32 bit işletim sistemiyle geliyor sanırım. 64 bite çevirmek zor mu?

• bendeki işletim sistemi bit. a4 işlemci bana yatiyorsa sana da hayli hayli yeter ama sana tavsiyem bir ssd alman inanılmaz hız ve performans farkediyor. yani a6 işlemci olanı almak yerine a4 işlemci ve bir ssd alabilirsin yinede sonradan bir a8 işlemci de ekleyebilirsin yani bu sene laptop 6 ay sonra ssd 1 sene sonra a8 işlemci gibi :)) bu işlemciler şu anda fazla yaygın değil biraz daha yaygınlaştıklarında bende işlemci terfisi yaparım sanıyorum. bu işlemci benim masa üstü amd quadcore phenom x4 9650 den biraz daha az puan almış. masa üstü işlemcim bencmark testinde 2600 puan laptop işlemcisi 2300 puan alıyor yani neredeyse 4 çekirdekli masaüstü işlemciye yakın. bunun dışında flashla dolu olan sayfalarda masaüstü pcye göre çook daha az kasılıyor masa üstü pcde 5870 ekran kartı olmasına rağmen. ben bu duruma ilk başta anlam veremedim ama işlemci mimarisi daha iyi olduğu için daha performanlı çalışması normal. ayrıca ısınma sorunu da yok. hemde asus güvencesi. en güzeli a4 işlemci + ssd. ssd olmadan performans çok da iyi olmuyor zira 5200 rpm hdd vasat hızda. ha dersenki bu işlemci i5 ayarında mı hayır tabiyki değil ama i5+540m olan bi aleti 1500 tl den aşşağı bulamazsın belki dandik markalarda bulursun ama onlardan da tat alınmaz. biz bu aleti mediamarkt den 900 tl ye aldık yani f/p oranını sen düşün istersen bir iki hafta daha bekle ocağa gelmeden benzer bir kampanya olursa onu değerlendirirsin. oc olayına gelince a4 işlemci direk 2500 mhz ye oc olabiliyor ama bu seferde full yükte 70 derecenin altında çalışmıyor. kısa vade de bir sorun olmaz belki ama uzun vadeli kullanımda chipset lehimleri eriyebilir ekrankartı oc sine de gerek yok o kadar performans istiyorsan i5 2500k 6970 ekran kartlı bi masaüstü sistem toplayacaksın.

• quote:

Orijinalden alıntı: EcZaNeT

quote:

a4 lüsünü almayı bir süre sonra terfi yapmayı planlıyorum. oyun performansı nası?( a4 lü haliyle) bir de ram takviyesi iş görür mü? çok soru sorduğumu biliyorum ama cidden önemli çünkü maddi anlamda büyük bir yatırım. ha bir de işlemciyi a6 ya terfi ettirsekte yeterli olmaz mı? işlemci terisini asusu servisi yapar mı?

dayanamadım bugün 3dmark06 testlerini yaptım

test platmormu amd a4-3300m ve 6650m 3gb ram 60gb ssd w7 64bit

3dmark06 test sonuçları

stok modda --> 6817
    işlemci 2,5 ghz oc lu --> 7525
    işlemci 2,5 ghz ve gpu 720 / ram 990 mhz ---> 8257

bir başka siteden 3dmar06 sonuçlarını a6 sistemle yapan bir başka vatandaşın test sonuçlarını da aktarıyorum.

quote:

AMD A6-3400M ,Genuine Windows® 7 Home Premium,4GB DDR3 1333 MHz , AMD Radeon® HD 6720G2 1GB DDR3

3D Mark 06 - CF off
    Stock = 6530
    8GB ram stock = 6692
    2.4ghz/ 670/990 = 7995
    2.6ghz/ 670/990 = 8235
    2.6ghz/ 670/1040 = 8388
    3ghz/ 670/1040 = 8532

yani bu testlere göre a4-3300 olan model oc yapıldığında a6 işlemcili olanın oc li değerine neredeyse yetişiyor a4lünün oc li değeri a6nın stok değerini ise geçiyor.

dostum senden ricam a8 işlemcinle sende bu testleri yaparsan sevinirim.

• ilgin ve alakana çok teşekkürler selmand. ssd yi bende düşünüyorum ama tek yuva olması biraz sıkınyı değilmi. çünkü şu an alınabilitesi olan ssd ler 60 gb hSİ 120 GB 500 GB LIK SABİT? ya da onu da bir şekilde kullanabilirmiyiz. işlemci terfisi konusunda bende senin gibi düşünüyorum ama bunu yapacak kadar teknik bilgiye sahip değilim. kim takar böyle bir durumda yeni bir işlemciyi? bir de son olarak 1 2 ay içerisinde ram i 6 gb yapsam performans olarak fark edermi? tekrar teşekkürler.

not: şu an darty de 999 tl. 2 aydır notebook araştırıyorum abi sıkıldım artık darty dekinin sabit diski 500gb.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kuyash -- 18 Aralık 2011; 1:37:23 >
  • quote:

ilgin ve alakana çok teşekkürler selmand. ssd yi bende düşünüyorum ama tek yuva olması biraz sıkınyı değilmi. çünkü şu an alınabilitesi olan ssd ler 60 gb hSİ 120 GB 500 GB LIK SABİT? ya da onu da bir şekilde kullanabilirmiyiz. işlemci terfisi konusunda bende senin gibi düşünüyorum ama bunu yapacak kadar teknik bilgiye sahip değilim. kim takar böyle bir durumda yeni bir işlemciyi? bir de son olarak 1 2 ay içerisinde ram i 6 gb yapsam performans olarak fark edermi? tekrar teşekkürler.

not: şu an darty de 999 tl. 2 aydır notebook araştırıyorum abi sıkıldım artık darty dekinin sabit diski 500gb.

bende darty den almıştım ama nerden biliyim mediamarkt 899 a satacak .. neyse sonuç olarak memnunum 8gb yi keyfe keder yaptım nasılsa işlemciyi yurtdışından aldım diye 8gb (2x4gb crucial 1333mhz ) bellek aldım ..ama tek 4gb lik alıp 1 gb likle değiştirebilirsin sen .. bu arada bendeki orjinal bellekler hynix ti..

bu arada ben gpuya ve gpu belleğine oc yapamadım.. saphhire den disable uls gibi bişey yaptım sonra afterburner ile denedim olmadı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EcZaNeT -- 19 Aralık 2011; 8:38:22 >

• oc siz stok değerlerim

3dmark 06 heralde yeni nesil crossfire fazla desteklemiyor..

bu arada

7029 puan stok - crossfire açık
    6916 puan stok - crossfire kapalı

ASUS k53ta - amd a4 3300m acil sorun
     ASUS k53ta - amd a4 3300m acil sorun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EcZaNeT -- 19 Aralık 2011; 9:49:31 >

• işlemci 3ghz / gpu stok crossfire kapalı 7538 puan
    işlemci 3ghz gpu 705 ram 1030 cross açık 8126 puan

selmand sen cpu na nasıl oc yapıyorsun 2.5ghz zaten turbosu .. oc olarakta 2.5ghz yazmışsın.. benim yazdıgım değerler turbo değerleri yoksa işlemci sürekli 1.9ghz de..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EcZaNeT -- 19 Aralık 2011; 11:46:09 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.