Şimdi Ara

ASUS K53TA FUN CLUB -- AMD Fusion APU ve 6650M forumun yeni F/P Canavarı (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
436
Cevap
5
Favori
21.515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • asus bana göre yedek parça+monitörde 1 numara sonrada samsung gelir bana göre
  • quote:

Orijinalden alıntı: arabcian

quote:

Orijinalden alıntı: slapert

Modlanmiş bios hangi sitede var ?

O b,iosu bosver eger counter strike source falan oynamıyorsan onun sayersinde opengl oyunlarda 6520g kullanma zorunlulugu ortadan kalkıyormus eger ekran kartını overclock yap,aıcaksan faydası olabilir ama bu ekran kartı voltaj vermeden 620mhz i bile gecemiyor onu farkettim! bu yuzden vbiosu modlanmıs bir bios bulmadan bu modun size pek bisey kazandırmayacagına eminim hatta buyuk ihtimal kurdugunuza pisman olacaksınız cunku bir cok surucuyle kararsızlıklar olusmus kurulum sonrası

Stabil degilse kurmayayım bosuna, teşekkürler. Linkleri paylaşan arkadasa da teşekkürler bakarım biraz siteye büyük ihtimalle kurmam ama.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Modlanmiş bios hangi sitede var ?

O b,iosu bosver eger counter strike source falan oynamıyorsan onun sayersinde opengl oyunlarda 6520g kullanma zorunlulugu ortadan kalkıyormus eger ekran kartını overclock yap,aıcaksan faydası olabilir ama bu ekran kartı voltaj vermeden 620mhz i bile gecemiyor onu farkettim! bu yuzden vbiosu modlanmıs bir bios bulmadan bu modun size pek bisey kazandırmayacagına eminim hatta buyuk ihtimal kurdugunuza pisman olacaksınız cunku bir cok surucuyle kararsızlıklar olusmus kurulum sonrası

Stabil degilse kurmayayım bosuna, teşekkürler. Linkleri paylaşan arkadasa da teşekkürler bakarım biraz siteye büyük ihtimalle kurmam ama.

rica ederim , benim de pek bilgim yok bu konularda araştırıyorum öyle :) o sarı şeyleri de aslında var zannediyordum , sizede verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.
    laptop gelsin temiz format + belki bi o.c. yaparım o zaman sizlere ihtiyacım olacak :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haymanali2006 -- 17 Haziran 2012; 19:57:18 >

• Bu arada bilgisayarı overclock yapıp windows puanlaması calıstırınca slapert arkadasın basına gelen sey benimde basıma geldi restart atmadan da duzelmiyor ekranda titreyen cizgiler olusuyor bu sayede llano overclock hikayesi de sehir efsanesi oldugunu kanıtladı pisman oldum laptopu aldıgıma
  • Ekrandaki yatay cizgilerin sebebi vrm nin fazla ısınması an itibariyle cozdum belki sogutma modifikasyonuyla biraz rahatlatılabilir yani stok voltajın fazla ustune cıkmamak lazım ben 0.50 olt cıktım ve islemciyi 2.35 ghz sabitledim bakalım ilerleyen zamanlarda bir problem cıkacak mı
  • quote:

Ekrandaki yatay cizgilerin sebebi vrm nin fazla ısınması an itibariyle cozdum belki sogutma modifikasyonuyla biraz rahatlatılabilir yani stok voltajın fazla ustune cıkmamak lazım ben 0.50 olt cıktım ve islemciyi 2.35 ghz sabitledim bakalım ilerleyen zamanlarda bir problem cıkacak mı

cooling mod ile adam 3.0ghz e sabitlemiş :)
    islemci o.c ye yatkın ama ortam müsait degil :D
    şu laptop yeni gitti gelsin bende bi oc yaparım artık :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: haymanali2006

quote:

Ekrandaki yatay cizgilerin sebebi vrm nin fazla ısınması an itibariyle cozdum belki sogutma modifikasyonuyla biraz rahatlatılabilir yani stok voltajın fazla ustune cıkmamak lazım ben 0.50 olt cıktım ve islemciyi 2.35 ghz sabitledim bakalım ilerleyen zamanlarda bir problem cıkacak mı

cooling mod ile adam 3.0ghz e sabitlemiş :)
    islemci o.c ye yatkın ama ortam müsait degil :D
    şu laptop yeni gitti gelsin bende bi oc yaparım artık :)

Aman abi laptopun uzerınde gelen surucuyle overclock yapmamaya gayret et bi problem var surucude 6520g yi 800 mhzde calıstırıyo islemciyi overclocklasanda overclocklamasanda overclocksuz sorun yoktu ancak islemciyi overclock yapınca ekranda beyaz kırpan cizgiler olusmustu surucuyu guncellemeden once gpu-z 6520g yi 800 mhz gosteriyodu guncelleyince o 400 mhz e dustu simdilik beyaz cizgi problemi ortadan kalktı gibi slapert arkadasımızda eger forumu okumaya devam ediyosa suruculerini guncellesin amd nin yeni surucusu ekran kartlarına overclock kilidi koyuyo ve problem ortadan kalkıyo hatta duyan duymayan herkes suruculerini update etsin yoksa islemciyi elinize alma ihtimaliniz var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arabcian -- 18 Haziran 2012; 1:57:15 >

• 212 biosta wprime 1024 550 saniye suruyor 214te 500 saniye passmark skorları olması gereken duzeye indi 214 biosu baya stabil bir cok problemi gidermişler bide passmarkın forumunda errata 665 patch diye bir patch var o da islemcideki bir bugin giderilmesi icinmis bilgisayara reset atana kadar calısıyo reset atınca patchi tekrar yuklemek gerekiyor zamanı olan birisi patchle benchmark fln yaparsa birde patchsiz merak ettim bu arada aranızda ekran kartının bios modulunu bios romundan cekip cıkartabilecek bir babayigit varmı varsa editleyip 6730 voltajı ve hızına cıkayı denemek istiyorum forumlarda 3d marktan 10000 puan alan adamlar var merak ettim ne kadar performans artısı oldugunu
  • quote:

212 biosta wprime 1024 550 saniye suruyor 214te 500 saniye passmark skorları olması gereken duzeye indi 214 biosu baya stabil bir cok problemi gidermişler bide passmarkın forumunda errata 665 patch diye bir patch var o da islemcideki bir bugin giderilmesi icinmis bilgisayara reset atana kadar calısıyo reset atınca patchi tekrar yuklemek gerekiyor zamanı olan birisi patchle benchmark fln yaparsa birde patchsiz merak ettim bu arada aranızda ekran kartının bios modulunu bios romundan cekip cıkartabilecek bir babayigit varmı varsa editleyip 6730 voltajı ve hızına cıkayı denemek istiyorum forumlarda 3d marktan 10000 puan alan adamlar var merak ettim ne kadar performans artısı oldugunu

servise diyeyim 214 bios yüklesinler :)
    uğraştırmasınlar beni xD
  • Skyrim oynayabilen varmı benim bilgisayarda o kadar yavas calısıyo ki oynamak imkansız
  • quote:

Skyrim oynayabilen varmı benim bilgisayarda o kadar yavas calısıyo ki oynamak imkansız

ben daha hiç oyun oynamadım :)
    ilk günden bios gümledi , servise göndermiştim yeni laptop olduğu için ki gönderdiğinde 6 günlük cihaz di " değişim " kararı vermişler
    ben yeni bios çipi takıp yollarlar diye düşünmüştüm
    du bakalım ne olacak.
  • quote:

Skyrim oynayabilen varmı benim bilgisayarda o kadar yavas calısıyo ki oynamak imkansız

Oyun ayarlarını yükseltip oynamayı deneyin; düşük ayarlarda dahili ekran kartı, yüksek ayarlarda harici ekran kartı devreye giriyor. Harici kartla oynayınca pek sorun yaşamazsınız sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kırmızımercimek

quote:

Oyun ayarlarını yükseltip oynamayı deneyin; düşük ayarlarda dahili ekran kartı, yüksek ayarlarda harici ekran kartı devreye giriyor. Harici kartla oynayınca pek sorun yaşamazsınız sanırım.

Saol tesekkur ederim kurcalarken bi sekilde yaptım fps gayet iyi skyrim nexustan bir kac tweak indirip kurdum tavsiye ederim oyun gayet akıcı bir sekilde oynanıyor ha bide ulps yi kapatıp ekran kartına voltaj verdim fusion tweaker ile 725 mhz e cıkarttım cekirdegi full yukte 83 dereceyi gecmedi ekran kartı gayet iyi bir sonuc
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kırmızımercimek

quote:

Saol tesekkur ederim kurcalarken bi sekilde yaptım fps gayet iyi skyrim nexustan bir kac tweak indirip kurdum tavsiye ederim oyun gayet akıcı bir sekilde oynanıyor ha bide ulps yi kapatıp ekran kartına voltaj verdim fusion tweaker ile 725 mhz e cıkarttım cekirdegi full yukte 83 dereceyi gecmedi ekran kartı gayet iyi bir sonuc

eee hani modlanmış bios olmadan volt verilemiyordu .?
    Gerçi yabancıyım ben böyle işlere :) ama yukarda verilemiyor demiştin bu fusion tweak nerden çıktı ? Anlatır misin?

• Fusion tweakerla volt verilebiliyor gibi gpu da masallah 1000 mhz e ceksen yine calısıyo emin degilim oc olup olmadıgına gpu-z frekansın arttıgını gosteriyo ama 600 mhzle 725 mhz arasında fazla bir fark gorebildigimi soyleyemeyecegim bugun bi 3dmark 06 denemesi yapıp sonucları yazarım buraya

Fusion tweaker islemciyi ve ekran kartını OC yapmak sven wittek tarafından yazılmıs bir program k10 stata alternatif

Voltajın ekran kartının sıcaklıgını cok yukseltmesi gerekli normal sartlarda ben sıcaklıktada fazla bir degişiklik gordugumu soyleyemem o yuzden suphe ettim gercekten oc olduguna bu arada ekran kartına voltaj vermeyi sağlayan bir modlu bios cıkmadı daha onu yapabilmek için sistem biosundan ekran kartının bios modulunu extract edip uzerinde radeon bios editoruyle oynama yapmak lazım ben modulu extract etmeyi basardim ama cıkan modulu editleyebilecek bir radeon bios editoru daha piyasada bulunmuyor bu yuzden editleyemedim en gelişmişi techpowerupın radeon bios editor;u o da tam anlamıyla uyumlu degil cıkartılan modulle iyi günler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arabcian -- 22 Haziran 2012; 12:17:20 >

• quote:

Fusion tweakerla volt verilebiliyor gibi gpu da masallah 1000 mhz e ceksen yine calısıyo emin degilim oc olup olmadıgına gpu-z frekansın arttıgını gosteriyo ama 600 mhzle 725 mhz arasında fazla bir fark gorebildigimi soyleyemeyecegim bugun bi 3dmark 06 denemesi yapıp sonucları yazarım buraya

Fusion tweaker islemciyi ve ekran kartını OC yapmak sven wittek tarafından yazılmıs bir program k10 stata alternatif

Voltajın ekran kartının sıcaklıgını cok yukseltmesi gerekli normal sartlarda ben sıcaklıktada fazla bir degişiklik gordugumu soyleyemem o yuzden suphe ettim gercekten oc olduguna bu arada ekran kartına voltaj vermeyi sağlayan bir modlu bios cıkmadı daha onu yapabilmek için sistem biosundan ekran kartının bios modulunu extract edip uzerinde radeon bios editoruyle oynama yapmak lazım ben modulu extract etmeyi basardim ama cıkan modulu editleyebilecek bir radeon bios editoru daha piyasada bulunmuyor bu yuzden editleyemedim en gelişmişi techpowerupın radeon bios editor;u o da tam anlamıyla uyumlu degil cıkartılan modulle iyi günler

forum.donanimhaber.com/m_58455490/tm.htm
    bu konuda 3dmark06 ile 12k puan almış arkadaş
    işlemci de sanırsam benzer bi işlemci çok fark olmamasi gerek
    laptop olsa deneyecem ama ışte gitti gelmedi daha
    bugün değişim belgesi gelecekmis , baya sürecek yeni laptopumun elime ulaşması.
    Siz bi benchmark testi yapın gpu oc öncesi ve sonrası farka bakın laptopta hissedilmiyor demişsiniz
    bide benchmarklara bakın fark var mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haymanali2006 -- 22 Haziran 2012; 14:14:26 >

• 3d marktan bu gpu ile 13000 puan alabilmek için 2 tane 6 cekirdek ivy bridge xeon işlemcin olması lazım o arkadaş belki crossfirela almış olabilir o puanı ama crossfire stuttering olayı yuzunden biraz yalan bu seviye kartlarda bu arada gpu oc oluyormuş evet ama fusion tweakerla biraz voltaj vermeniz gerekli yoksa alet kendini kapatıyor gpu yani

puanlar
    Cpu 2.35 Gpu 725/906 8902 3dmark
    Cpu 2.35 Gpu 600/900 8401 3dmark

Surucu 12.4 Ulps Off

Sizde surucu versiyonunuz ve bench puanlarınızı gonderirseniz karşılaştırma yapalım
  • quote:

3d marktan bu gpu ile 13000 puan alabilmek için 2 tane 6 cekirdek ivy bridge xeon işlemcin olması lazım o arkadaş belki crossfirela almış olabilir o puanı ama crossfire stuttering olayı yuzunden biraz yalan bu seviye kartlarda bu arada gpu oc oluyormuş evet ama fusion tweakerla biraz voltaj vermeniz gerekli yoksa alet kendini kapatıyor gpu yani

puanlar
    Cpu 2.35 Gpu 725/906 8902 3dmark
    Cpu 2.35 Gpu 600/900 8401 3dmark

Surucu 12.4 Ulps Off

Sizde surucu versiyonunuz ve bench puanlarınızı gonderirseniz karşılaştırma yapalım

benim laptopun ilk gün biosu çöktü güncellerken şuan laptopum yok.
    yukarda yazmıştım
    dün aradım değişim kararı almışlar bugün yada yarın belgeler elime geçer , sonra distribitörler ile görüşecem elinde olan yollayacak bundan bi tane

başka bi arkadaş benchmark yapıp puanları yollarsa iyi olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haymanali2006 -- 22 Haziran 2012; 14:42:15 >

• O arkadas sanırım 3dmark 2005 den 13000 puan alıp paintle 2006 yapıp gondermiş foruma arkadaş asus çalışanı sanırım yada yaşı 15 falan elden bişey gelmez umarım o puana kanıp bilgisayar falan almadınız ben o puanı eski laptopumla alıyordum ama 2 makinanın configleri karşılaştırılamayacak seviyede i7 740 gtx 285m yani dağlar bayırlar demek
  • quote:

O arkadas sanırım 3dmark 2005 den 13000 puan alıp paintle 2006 yapıp gondermiş foruma arkadaş asus çalışanı sanırım yada yaşı 15 falan elden bişey gelmez umarım o puana kanıp bilgisayar falan almadınız ben o puanı eski laptopumla alıyordum ama 2 makinanın configleri karşılaştırılamayacak seviyede i7 740 gtx 285m yani dağlar bayırlar demek

ben dediklerinize katılmıyorum, o arkadaş cihazı a4 işlemciyle alıp a8 alıp onunla kullandı sonrada a6 3420 ye geçti , bu konuyu başlatan da o arkadaş
    884 tl ye bu bilgisayarın kampanyasını duyuran da o arkadaş :)
    kendisi bu aralar bu konularla pek ilgilenmiyor
    laptopunu değiştirmiştir diye düşünüyorum , arada buralara da ugrasa iyi olur :)
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.