Şimdi Ara

ASUS K53TA FUN CLUB -- AMD Fusion APU ve 6650M forumun yeni F/P Canavarı (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
436
Cevap
5
Favori
21.515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

geçen forumlar herkes benzer seyler yazdı diye netbook uma win7 netbook edition kurmusdum bakdım starter la aynı performansı verdi.

performans ayarları var

görsel öğeleri kısın, başlangıçda çalışan programları kapatın, gereksiz hizmetleri durdurun, gereksz programları silin performans baya iyileşiyor ama işlemci puanı belli hdd puanı da belli bende ssd var baya hızlı çalışıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: selmand

bende de home basic var.

geçen forumlar herkes benzer seyler yazdı diye netbook uma win7 netbook edition kurmusdum bakdım starter la aynı performansı verdi.

performans ayarları var

görsel öğeleri kısın, başlangıçda çalışan programları kapatın, gereksiz hizmetleri durdurun, gereksz programları silin performans baya iyileşiyor ama işlemci puanı belli hdd puanı da belli bende ssd var baya hızlı çalışıyor.

derecelendirme puanı bende 5,3 felan veriyor gerçekten iyi bir puan, dediklerini yaparım birde, sende ssd varmış, haliyle farketmiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cesimay -- 30 Mart 2012; 12:05:33 >
  • bilgisayarın cpu güç ayarlarını bozmuşum o nedenle bir nebze performanssızlık vardı şimdi daha iyi :)
  • ekranımdan yatay çizgiler geçiyor sizce sorun ne olabilir?
    videoda az gözüküyor, bazen hiç olmuyor bazen de çok oluyor çizgiler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: slapert

ekranımdan yatay çizgiler geçiyor sizce sorun ne olabilir?

Benzer sorun, arkadaşımın Acer marka bilgisayarında da vardı. Ekran menteşesi biraz sorunluydu, bu yüzden görüntü kabloları hafif yerinden oynayıp menteşeye doğru kaymış ve menteşe baskı yapmış. Ekran sallandıkça sendeki gibi çizgiler oluşuyordu. Aklıma gelen tek sorun bu. Eğer sorun devam ederse bence servise ver, daha büyük sorun çıkarmasın.
  • evet ekran flexiden kaynaklanıyor olabilir.. kapağını sert kapattıysan ya da çok sarsıldıysa olması normal... garntiye vereceksin ya da güveniyorsan kendine klavyeyi çıkart bir bak flexin oynayıp oynamadığınına.. hemen klavyenin altında sol köşede.. klavye alttan 2 vida ile tutturulmuş ve üsttede 3 çeltik var.. vidaların 1.si ram kapağının yanında ötekide ram kapağını açınca hemen köşede.. K harfiyle belirtmişle zaten.. sonra üstteki çeltikleri ittirip tak çıkartacaksın... yapacaksan yavaş ve dikkatli ol ki başka zararlar verme...

2. seçenke ise ki bu yazılımsal olabilir..crossfire yi kapat ya da biosu güncelle.. olmadı üstteki dediklerimi yap
  • o kadar becerikli sayılmam, bir şey olur falan sonra garantide mızmızlanırlar, kendim sökmeyi düşünmüyorum açıkçası. garantiye vereceğim bir ara ama bakalım.
    aslında sert kapatmam ama dalgınlıkla arada çarpmış olabilirim.

ekranı salladığımda çizgi olmuyor bende. teşekkürler ikinize de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slapert -- 30 Nisan 2012; 11:35:44 >
  • Doğrudan sert kapatmakla alakalı olmuyor aslında, biraz işçilik biraz da kasa kalitesi giriyor işin içine. O bölümler esnek ve zayıf parçalardan üretilmişse zamanla bu sorun oluşabiliyor. Bir de hakan456'nın bahsettiği sürücüyle ilgili bir sorun da olabilir, güncelleme yapmayı dene istersen.
  • Merhaba,
    Geçtiğimiz günlerde A6 işlemcili ASUS K53T aldım. Skyrim oynamak istedim. Oyun otomatik olarak yüksek grafik ayarlarını seçti. Fakat oyuna girince fps çok düşüktü. Grafik ayarlarını düşürdüm, hala fps düşmeleri rahatsız ediyor.

İki gün önce Street Fighter X Tekken kurdum. Normalde 60fps akıcı bir oyun olan SFxT'de de oynanmayacak derecede fps düşmesi oluyor. Options'tan arka planları tamamen kapatınca (arka planları simsiyah yapabiliyorsunuz) bir an bile fps düşmedi.

Bildiğim kadarıyla elimdeki laptopın özellikleri bu iki oyunu da havada karada oynatacak cinsten fakat bu frame rate sorunu oyunları oynarken beni rahatsız etmekte. Öte yandan Asus live update'e göre sürücülerim güncel. Bu konuda yardımınızı istiyorum.

Şimdiden teşekkürler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: zugabore

Arkadaşlar bende A8-3550 ye geçmek istiyorum ama 1.7 ye sınırlanma olayı canımı sıkıyor masraf edipde böyle bi durumla karşılaşmak ... Bu işlemciyi almak istiyorum sizce böyle bir durumla karşılaşa bilirmiyim..http://www.ebay.com/itm/AMD-A8-3550MX-AM3530HLX43GX-Mobile-APU-CPU-Processor-Socket-FS1-722pin-2-0Ghz-4M-/140738845152?pt=CPUs&hash=item20c4b059e0#ht_2684wt_1037

Hız sınırlama olayını bilmem ama üye profilinde olumsuz yorumları bir incelemeni öneririm. Sahte, bozuk ürünler, ilanda "yeni" olarak belirttiği ürünlerin ikinci el olması gibi pek çok şikayet var. Bilgine.

• hibernate yaparken mavi ekran geliyor, driverlardan birinde sorun var ama hangisinde tam anlamadım böyle bir sorun yaşayan oldu mu aranızda. bir sürü program yüklü format atmak da istemiyorum, aldığım hatayı yazsam anlayabilir misiniz?
  • bende aldım bu laptopdan , bu haliyle kullanılmaz gibime geliyor zira gereksiz bir sürü program var . daha once asus kullanmadıgımdan hangileri gereklidir bilmiyorum , birazdan format atmayı planlıyorum , driverlar dışında hangi asus programlarını yüklemeliyim ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: haymanali2006

bende aldım bu laptopdan , bu haliyle kullanılmaz gibime geliyor zira gereksiz bir sürü program var . daha once asus kullanmadıgımdan hangileri gereklidir bilmiyorum , birazdan format atmayı planlıyorum , driverlar dışında hangi asus programlarını yüklemeliyim ?

Hayırlı olsun. Nereden ve kaça aldın?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DusSoSa -- 13 Haziran 2012; 19:11:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DusSoSa

quote:

Orijinalden alıntı: haymanali2006

bende aldım bu laptopdan , bu haliyle kullanılmaz gibime geliyor zira gereksiz bir sürü program var . daha once asus kullanmadıgımdan hangileri gereklidir bilmiyorum , birazdan format atmayı planlıyorum , driverlar dışında hangi asus programlarını yüklemeliyim ?

Hayırlı olsun. Nereden ve kaça aldın?

sagolasın , daha iyisi senin olsun :)
    nasıl aldıgıma gelirsek , pcdepo ya gelmeyecegini ögrenince gittigidiyordan sitenin verdiği %5 indirim kuponunu da kullanarak peşin fiyatına 12 taksitle 950 ye aldım
  • Beyler benim monitorun en ust kisminda ufak bosluk gibi birsey var arkadaki ledlerin isigi tasiyo sanki ekranin uzerinde beyaz bir cizgi varmis gibi gorunuyor acaba sizdede boyle bir problem varmi acaba benim monitor yerinden falan mi oynadi assagiya dogru kaydimi birde bir bilginiz varmi acaba bu laptopun monitorunu degistirebiliyormuyuz

Bırde makına fabrıka cıkıs hangı bıosla gelıyo bılıyormusunuz arkadaslar bende ekranın tepesınde beyaz bır cızgı cıktı bıos updateten sonra naptıysam kurtulamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arabcian -- 14 Haziran 2012; 22:49:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: arabcian

Beyler benim monitorun en ust kisminda ufak bosluk gibi birsey var arkadaki ledlerin isigi tasiyo sanki ekranin uzerinde beyaz bir cizgi varmis gibi gorunuyor acaba sizdede boyle bir problem varmi acaba benim monitor yerinden falan mi oynadi assagiya dogru kaydimi birde bir bilginiz varmi acaba bu laptopun monitorunu degistirebiliyormuyuz

Bırde makına fabrıka cıkıs hangı bıosla gelıyo bılıyormusunuz arkadaslar bende ekranın tepesınde beyaz bır cızgı cıktı bıos updateten sonra naptıysam kurtulamadım

bende monitörün üst kısmında herhangi bir açıklık yoktu , gerci daha 2 gun oldu alalı , daha dogru düzgün bakamadım çünkü biosu çökerttim xD
    şanssızlıgım üstümde bu aralar :)
    ben aldıgımda bios versiyonu 206 idi , 206 dan sonrada da 3,4 kere yeni surum çıkarmışlar
    son versiyonu 212 yi görunce
    güncelleyeyim dedim win to flash ile
    ama laptop dondu kaldı , bugün servise yolcu edicem :)
    şu işe bak !!!
    ilk gunden başına ne geldi ya , hala kendime gülüyorum :D

edit : en sorunsuz bios surumu hangisidir ? Son surum 212 yi kullanan var mı? Varsa artıları ve eksileri nelerdir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haymanali2006 -- 15 Haziran 2012; 12:05:34 >

• quote:

Ekran paneli ile çerçeve arasında bir boşluk var ondan kaynaklanan bir sorun. Yetkili servisin paneli kompile değiştirmesi lazım.

• Arkadaslar cihazin windows puanlari kac acaba.. modifiye yapmayan biri yazsin :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Hakan456

Arkadaslar cihazin windows puanlari kac acaba.. modifiye yapmayan biri yazsin :)

biosu çökertmeden önce ugrasırken bilgisayarda öylesine yapmıştım bi windows puanlamasi en düşük 5.3 vardı o da ekran kartını ilgilendiren bi puan di , dahili ekran kartı bu puanı almıştı 2. Ekran kartı ile kaç alır bilmiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haymanali2006 -- 15 Haziran 2012; 15:57:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: exp16

quote:

Ekran paneli ile çerçeve arasında bir boşluk var ondan kaynaklanan bir sorun. Yetkili servisin paneli kompile değiştirmesi lazım.

Teşekkürler, değiştirseler iyi olur gercekten son zamanlarda çizgi olmadı fazla, yazılım kaynaklı olabilir sürücülerden bazılarını güncelledim, belki de hava sıcak diye azaldı.

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.