Şimdi Ara

★ Asus K555UB-XO096T ANA KONU ★ (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
2
Favori
5.177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ozan_k

quote:

Orijinalden alıntı: zurrani

quote:

cihaza ssd takmak istiyorum ama kendim açarsam garanti dışı kalıyor. servis de 70 tl istiyor hadi onu geçtim, ürünü getirip teslim edecekmişim, sonra da bitince gelip alacakmışım. bu sorunu daha pratik çözen var mı?

diğer bir konu da yeni ssd takınca windows10'u tekrar yüklediğimde benim mevcut -cihazla birlikte gelen- lisanslı windows10'u etkinleştirebilecek miyim. bunun için serial no'yu mu önceden kaydetmem gerek. zira kutudan ne cd çıktı ne de başka birşey recovery amaçlı.

son olarak alette gereksiz asus uygulamaların hangileri olduğunu belirleyebilirsek, bilgisayarı hızlandırayim derken yanlış programları uninstall etmeyelim.

@justminute

hocam daha pratik çözüm ne olabilir :)
    ya kendin açacaksın, ya taktıracaksın.
    servise verirsen onlar windows kısmını halleder.
    ihtimalle de imaj atarlar.

aynısını sen de yapabilirsin, acronis true image gibi programlarla HDD partition imaj alıyorsun.
    sonra yeni HDD'ye imajı gömüyorsun.
    ben iş bilgisayarımda SSD geçişi yaparken sorunsuz geçmiştim bu şekilde.

imaj atma, windows kurma sorun değil, benim sorunum kendim yaparsam garanti dışı kalması,
    cihazı da günlerce serviste bekletmek istemiyorum, götür,getir birsürü masraf.
    pratik çözüm anlamında belki anlaşmalı biryere götürüp ayaküstü harddiski taktırmak gibi birşey kastetmiştim.
    cevap için sağolun

Hocam ben de aldığım gibi takacaktım, sonra biraz üşendim.
    Biraz da bazı sıkıntıları olan bi model, en azundan face grubunda rastlıyorum.
    Taze taze bi sıkıntı çıkarsa hemen götürürüm diye beklettim.
    128 Sandisk Ultra Plus bekletiyodum, satın almıştım.
    Sonra kayınpederin dual core, tam 10 yıllık asus notebook'a taktık :D
    Nasip onaymış. artık bir ara 240 falan alır da takarım. böyle gideceğine emin olayım cihazın.

İhtimalle kendim takarım, garantisini de yemişim, napalım artık.

• quote:

quote:

quote:

quote:

cihaza ssd takmak istiyorum ama kendim açarsam garanti dışı kalıyor. servis de 70 tl istiyor hadi onu geçtim, ürünü getirip teslim edecekmişim, sonra da bitince gelip alacakmışım. bu sorunu daha pratik çözen var mı?

diğer bir konu da yeni ssd takınca windows10'u tekrar yüklediğimde benim mevcut -cihazla birlikte gelen- lisanslı windows10'u etkinleştirebilecek miyim. bunun için serial no'yu mu önceden kaydetmem gerek. zira kutudan ne cd çıktı ne de başka birşey recovery amaçlı.

son olarak alette gereksiz asus uygulamaların hangileri olduğunu belirleyebilirsek, bilgisayarı hızlandırayim derken yanlış programları uninstall etmeyelim.

@justminute

hocam daha pratik çözüm ne olabilir :)
    ya kendin açacaksın, ya taktıracaksın.
    servise verirsen onlar windows kısmını halleder.
    ihtimalle de imaj atarlar.

aynısını sen de yapabilirsin, acronis true image gibi programlarla HDD partition imaj alıyorsun.
    sonra yeni HDD'ye imajı gömüyorsun.
    ben iş bilgisayarımda SSD geçişi yaparken sorunsuz geçmiştim bu şekilde.

imaj atma, windows kurma sorun değil, benim sorunum kendim yaparsam garanti dışı kalması,
    cihazı da günlerce serviste bekletmek istemiyorum, götür,getir birsürü masraf.
    pratik çözüm anlamında belki anlaşmalı biryere götürüp ayaküstü harddiski taktırmak gibi birşey kastetmiştim.
    cevap için sağolun

Hocam ben de aldığım gibi takacaktım, sonra biraz üşendim.
    Biraz da bazı sıkıntıları olan bi model, en azundan face grubunda rastlıyorum.
    Taze taze bi sıkıntı çıkarsa hemen götürürüm diye beklettim.
    128 Sandisk Ultra Plus bekletiyodum, satın almıştım.
    Sonra kayınpederin dual core, tam 10 yıllık asus notebook'a taktık :D
    Nasip onaymış. artık bir ara 240 falan alır da takarım. böyle gideceğine emin olayım cihazın.

İhtimalle kendim takarım, garantisini de yemişim, napalım artık.

bence garantisini yakmayın. benim bir önceki laptopumda (dell) aldıktan 7-8 ay sonra ekran kartı chipseti hatası çıktı. Ekran kartı anakartla bütünleşik olduğundan garantiden komple anakartı yenilediler. Garanti olmasa çöptü.

• ozan_k kullanıcısına yanıt
    hocam bana k555ub nin sarj aletinin model numarası lazım sana zahmet yazabilir misin
  • pes2016 da gol sevınclerınde kasma oluyor anlık sarjda kullanınca kasma olmuyor nasıl duzeltebılırım sureklı sarjda mı oynamak zorundayım yardımcı olabılecek var mı ????
  • Merhabalar, K555ub 4gblık versiyonu kullanıyorum. Ses düzeyi biraz kısık gibi geldi driverları filan güncelledim ama değişmedi. Bunun hakkında bir bilgisi olan var mı acaba? Bi de ram taktırmak istiyorum 4 veya 8 gblik ram önerisi olan varsa çok sevinirim.
  • Samco0626 S kullanıcısına yanıt
    Cihaz i5u serisinden olması dolayısıyla enerji tüketimini,ve ısınmayı azaltacak şekilde çalışması oyun veya büyük işlem gerektiren programlarda performans düşüklüğüne sebep olabiliyor,tüm notebooklar gibi prizdeyken daha iyi bir performans sergilemesi normal.Bu durumda yapabileceğin oyunun grafik ayarlarını düşürmek olabilir oyunu denemediğim için şunlara da dikkat etmeni önerebilirim,arka planda bellek yiyen uygulamalar,bataryadan kullanımın söz konusu olduğu durumlarda pil tasarruf moduna geçilmesi,özelliklede malum cihazda basit işlemler için(eğer ayarlama yapmamış iseniz) nvidia 940m deilde İntel hd graphics kullanılıyor,oyunu pes i intel hd g. ile açıyorda olabilir bunu oyunu açtıktan sonra kontrol edebilirsiniz,yahut oyunu sağ tıklayarak çalıştırmak istediğiniz grafik işlemci ile açmanız mümkün.
  • Cihazın hoparlöründen anarmol sesler veyahut cızırtılar alan var mı ?
  • tum ayarları yuksek performansta yınede aynı sadece gol tekrarında anlamadım gıttı bıde NVIDIA denetım masasından goruntu ayarlarını nasıl ayarlamalıyım performans mı kalıte mı ?
  • Performansa çevirirsen 3b görüntü kalitesinden kısıp akıcılığa yönelim göstereceğini sanıyorum.Oyunu denemediğimi belirtmistim ama şole diim ben The evil within i yüksek grafik ayarlarıyla bataryada iken /30 lara düşene kadar oynayabiliyorum, ayrıca son olarak şunuda belirtmiş olum daha önceki pc mde(oyun orjinal değil ise tabi) pes serisinden olan oyunlar yaptığım crack ve yamalar sonucunda oyundan atma belli yerlerde kasma gibi tepkiler verebiliyor idi yeni cracklar veya yamalar deneyip çözüyordum.
  • performansa cevırmelı mıyım sence oyunu oynarken fanın durumu nasıl pes16 oynarken ses verıyor cok az onceden yapmazdı.
  • Deneyebilirsin, çok büyük bi etkisi olacağını sanmıyorum üstte önerebilceklerimi,tahminlerimi belirtmiştim zaten.Fana gelince çok abartılı olmasa da geforce 940m devreye girdimi otomatikman çalışıyor diyebilriim,önceki asus notebookuma göre oldukca seslı çalısıyor,ortamda herhangi bi ses yoksa rahatsız edıcı olabiliyor(3gb lık oyunda da 33 gb lık oyunda da aynı fan sesi).Ram ve sshd destegıyle cozebilcegimi umuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eagle241 -- 5 Mart 2016; 14:30:25 >
  • Memnun olmayan arkadaş var mı acaba

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • cok saol yardımın ıcın tesekkur ettım
  • Asus K555UB-XO067T İ7
    Bu makine ile sizin makine arasındaki fark nedir.
    İkisinin kasası aynı sanırım kasa kalitesi nasıldır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: derniere

Asus K555UB-XO067T İ7
    Bu makine ile sizin makine arasındaki fark nedir.
    İkisinin kasası aynı sanırım kasa kalitesi nasıldır?

işlemci farkı var i7 birde işletim sistemi var ram 12 gb. forumdaki pcnin 12 gb olanıda mevcut ounda fiyatı 200 tl oynuyor sanırım
  • ram de çift kanal çalışma olayını okudum. Bu kapsamda 4 gb ram eklenince kendindeki ile beraber çift kanal çalışır şeklinde okumuştum. Tecnopat da da bu şekilde öneriyorlar. Bu burumda 8b ram alıp eklemek 4gb ram alıp eklemekten daha az performanslı olur diye bir şey denilebilir mi? Bilen anlayan beri gelsin:)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • cheem kullanıcısına yanıt
    Hocam makine güzel bu fiyata alınabilecek f/p ürünüdür. Asus kalitesini oyunlarda rahatlıkla anlayabiliyorsunuz.
  • derniere kullanıcısına yanıt
    İşlemci ve Ram farkı var. Kasa kalitesine gelirsek klavye bölümü metalden oluşuyor. Oyunlarda olsun internette gezerken olsun ısınma ılık oluyor buda konforlu bir kullanım sunuyor.
  • justminute kullanıcısına yanıt
    Bir arkadaş mağazada incelemiş klavye bölünü dahil her tarafı plastik dedi, hatta görevlide metal görünümlü plastik tarzı bir şey demiş. Bir de en büyük sıkıntısı kasayı sökmeden ssd takamıyoruz sanırım bu sıkıntıyı nasıl aşacağız kasa zor mu açılıyor acaba.
  • derniere kullanıcısına yanıt
    Bu metalin altı büyük ihtimal plastik kaplama yapılmış ama incede olsa metal kaplama mevcut. Evet SSD olayına gelirsek kasayı sökmeniz gerekir buda garanti kapsamı dışında kalıcaktır. Alt kısımda 10 adet vida var kolay şekilde açılabilir diye tahmin ediyorum. Ama içerisindeki harddisk normal kullanımlarda yeterli olucaktır.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.