Şimdi Ara

Asus K55VJ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
45
Cevap
0
Favori
3.632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dostum, ne yaptın z580i aldın mı? Yorumlarını paylaşır msın?
  • quote:

Orijinalden alıntı: T.GhostNetwork

quote:

Orijinalden alıntı: vercenik53

Ekran kartına aldanmayın asus'taki gt635 sadece ismi değişmiş gt630'dur,gerçek manada gt635 ekran kartıan sahip değil yani bir lenovo z580 veya dell'le ayırt etmek istersen kasa kalitesi soğutma gibi özelliklere bakmalısın ama aralarından yine asus bu özellikleriyle sıyrılır ekran kartından gt630m'den daha yüksek performans beklemeyin.

Merhaba,ilk önce şunu belirteyim GT630M ile GT635M aynı ekran kartı değildir.Şu iki linke bakmanızda fayda var derim.Bunun yanında 630M oyunları 720p'de açabilirken 635M 1080p'de açabiliyor.Win7 desteği yok diye bir şey söyleme kanmayın K55VD ile uyumludur.Kendim kullanıyorum hiç sıkıntı yok.@serpantin'e katılıyorum Asus alman daha mantıklı Dell almak Türkiye'de çılgınlık olur.

http://www.notebookcheck-tr.com/NVIDIA-GeForce-GT-635M.74748.0.html ve http://www.enpedi.com/2012/11/ayn-yldzlar-kasm.html

Yanılmıyorsam kimse gt635m 630 ile aynı demiyor.gt635m in 2 versiyonu var biri 96 shadersa sahip olan versiyonu, diğeri 144 shaders olanı.Asus ve lenovodaki 96 olanından ve bu versiyon gt630m in sağladığı performansa denk düşüyor.

Sonic Master ses kalitesine gelince evet sert zeminlerde ses düzeyi yeterli ancak yumuşak zeminde kanape köşe takımı vb. ses neredeyse kayboluyor.Bu laptopu aldın mıydı masa üstüne sabitleyeceksin.

• quote:

Orijinalden alıntı: x15

quote:

quote:

Ekran kartına aldanmayın asus'taki gt635 sadece ismi değişmiş gt630'dur,gerçek manada gt635 ekran kartıan sahip değil yani bir lenovo z580 veya dell'le ayırt etmek istersen kasa kalitesi soğutma gibi özelliklere bakmalısın ama aralarından yine asus bu özellikleriyle sıyrılır ekran kartından gt630m'den daha yüksek performans beklemeyin.

Merhaba,ilk önce şunu belirteyim GT630M ile GT635M aynı ekran kartı değildir.Şu iki linke bakmanızda fayda var derim.Bunun yanında 630M oyunları 720p'de açabilirken 635M 1080p'de açabiliyor.Win7 desteği yok diye bir şey söyleme kanmayın K55VD ile uyumludur.Kendim kullanıyorum hiç sıkıntı yok.@serpantin'e katılıyorum Asus alman daha mantıklı Dell almak Türkiye'de çılgınlık olur.

http://www.notebookcheck-tr.com/NVIDIA-GeForce-GT-635M.74748.0.html ve http://www.enpedi.com/2012/11/ayn-yldzlar-kasm.html

Yanılmıyorsam kimse gt635m 630 ile aynı demiyor.gt635m in 2 versiyonu var biri 96 shadersa sahip olan versiyonu, diğeri 144 shaders olanı.Asus ve lenovodaki 96 olanından ve bu versiyon gt630m in sağladığı performansa denk düşüyor.

Sonic Master ses kalitesine gelince evet sert zeminlerde ses düzeyi yeterli ancak yumuşak zeminde kanape köşe takımı vb. ses neredeyse kayboluyor.Bu laptopu aldın mıydı masa üstüne sabitleyeceksin.

İyi anlamışsın ama T.GhostNetwork arkadaş anlamamış özellik olarak gt630 la aynı olduğu belirttim gt635 değil demedim ama özellik olarak normal özellik olarak bahsedilen performanslı gt635 değil özellik olarak gt630'un birebir aynısı isim değişik.Arkadaş bu modeldeki kartın notebookcheck sitesinde olan kart olduğunu sanıyor burda bir çok yerde belirtildi testide yapıldı aynı kart lenovo z580 modelinde de var başlığında arkadaşlar test ettiler ve gt630m ekran kartının birebir özellikleriyle aynı olduğun gördüler.Ayrıca gt635 fhd çözünürlülükte ağır oyunları yüksek ayarlarda açmakta zorlanır bu tetsler asus gt635 kartlı n55 serilerinde ve msi serilerinde test edildi fps çok azalıyor zorlanıyor ısınma oluşuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cengaver53 -- 4 Ocak 2013; 16:12:53 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

İyi anlamışsın ama T.GhostNetwork arkadaş anlamamış özellik olarak gt630 la aynı olduğu belirttim gt635 değil demedim ama özellik olarak normal özellik olarak bahsedilen performanslı gt635 değil özellik olarak gt630'un birebir aynısı isim değişik.Arkadaş bu modeldeki kartın notebookcheck sitesinde olan kart olduğunu sanıyor burda bir çok yerde belirtildi testide yapıldı aynı kart lenovo z580 modelinde de var başlığında arkadaşlar test ettiler ve gt630m ekran kartının birebir özellikleriyle aynı olduğun gördüler.Ayrıca gt635 fhd çözünürlülükte ağır oyunları yüksek ayarlarda açmakta zorlanır bu tetsler asus gt635 kartlı n55 serilerinde ve msi serilerinde test edildi fps çok azalıyor zorlanıyor ısınma oluşuyor.

Evet yanlış anlayan benim fakat ilk kurduğun cümlede o şekilde belirtsen daha iyi olurdu GT635M 555M'in yeniden adlandırılmış halidir.

Buda yardımcı olmak için ;

http://www.youtube.com/watch?v=S72nsGQ-rTM

• Bu bilgisayar güzel mi ben almayı düşünüyorum. Herkes bi yorum yapıyo ama iyi mi kötü mü anlamadım :) Bunun i7 işlemcili olanıda var on mu alsam yoksa. Lütfen cevap verin
    @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Ben bir olay yaşadım. Ekran kartımı o.c etmeden önce ağır oyunlarda 75-76'dan aşağı inmiyordu sıcaklık (full hd oyunuyordum). Overclock yapınca (özellikle memory clock'u aşırı artırınca ) sıcaklıklar 72'nin üstüne çıkmaz oldu. Win7 derecelendirme ise 6.9'da 7.0'a çıktı. Acaba ekran kartını rahatlattığımdan olabilirmi? Bana çok saçma geldi... (Not: oyunlar hep aynıydı ve ayarları hiç değiştirmedim)

• Alıhnmaz mı uyani o fiyata daha iyisi bulunur mu ekran kartından dolayı ve hoöparlör altta?
  • AZZUSSAN@
    O.c'den önce sıcaklıklar yüksek o.c yaptıktan sonra sıcaklığın tam tersi olduğunu söylüyorsun normalde artması gerekir yanlışmı anlattın yoksa ekran kartının 72 derece olması gayet normal kaldıki bende o.c işlemi yapıp zorluyorum bende de fark etmiyor,program yanlış ölçmüş olmasın aynı zaman aralığındamı ölçtün yani diğerinde yarımsaatte 75 oldu bunda 72 mi oldu aynı zaman aralığındamı yaptın,Windows puanın aetki eder bende de derecelendirme 5.8 ama ufak bir oc de kandırıyorsun busefer 5.9 oluyor oda hdd'den dolayı yoksa dahada artar.Nasıl 3dmark puanı artıyorsa doğal olarak windows puanıda artar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cengaver53 -- 4 Ocak 2013; 23:41:17 >

• cuda da geçen sefer tik işaretliydi galiba

asus k55vj sx025h

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kiro -- 4 Şubat 2013; 23:35:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kiro

/>

cuda da geçen sefer tik işaretliydi galiba

asus k55vj sx025h

/>

İnceleme için saol bazı arkadaşlara bunu kabul ettiremiyoruz bu modelde kullnılan gt635m ekran kartının özelliklerinin birebir gt630'la aynı olduğunu.

• biostan intel ekran kartını kapatamıyosun tam bi saçmalık bu, bataryamı düşünmek beni ilgilendirir istersem ben devreye sokarım zaten intel hd 4000 i. belki linux kuracam laptopa, laptop nvidiayı kullanmadığı için kurmak sıkıntı, experde bile ati yi biostan devreye sokabiliyodum, ısınıyo diye cillop gibi uçan toshibayı geri vermiştim bin pişman oldum, laptopun içine çok kötü bi hdd koymuşlar çok yavaş, klavye berbat tuşlara basmaya korkuyorum touchpad berbat, tek iyi tarafı ısınmaması ve şarjının iyi gitmesi, etiketleri de yamuk nasıl oluyosa hatalı üretimleri türkiye gibi ülkelere mi satıyolar anlamadım ki, exper laptopumun performansı çok daha iyiydi bi de ona külüstür diyoduk
  • Notebook konularındaki yorumları okurken şaşırıyorum size . Markaların reklam sloganları ve daha tanımını bile bilmediğiniz özellikleri kıyaslayarak ürün tercih ediyorsunuz . Forumda gt630m ve gt635m kıyaslaması yapılan her topicte aynı komedi var. Gt635m deyip bir köşeye attığınız kart bütün 2012 ve 2013 oyunlarını afedersiniz ÇATIR ÇATIR ultrada oynatıyor merak eden arkadaşlara duyurulur. Ha diyorsanız ki bugün oynatıyor ama bilmemkaç sene sonra oynatmaz . Bunca yıldır farklı laptop markaları kullanıyorum bugune kadar yıllarca kullanıcısına dayanabilen bir marka görmedim . Herkesinde dediği gibi bir laptop in ömrü 2~3 yıldır arkadaşlar.

Yok birinin shaders düşük müşte yok Nvidia kartın ismini değiştirip koyuyormuşta zaten bütün dünya uyudu bu duruma bir biz Türkler uyandık o kartların isim değişikliğiyle yeniden piyasaya girmesini hemen farkettik,bizde farketmesek Nvidia bütün dünyayı kandıracaktı az kalsın . Yahu adamlar 1gb dan 2gb ayrılmış belleğe çıkarmışlar kartın kapasitesini ne yapacaklardı isminin yanına +1 mi yazacaklardı ? Yada ne yapmaları / eklemeleri gerekiyordu da eklemediler ? Kartın içinden sürpriz tavşan mı çıksın istiyorsunuz ?

Gt630m le aynı olsa ne olur farklı olsa ne olur ? Marka satış politikalarının parçası olmuş gidiyorsunuz . Bırakın bu özelliklerde kartları bugün herhangi bir çift çekirdek işlemci + minimum 512mb ekran kartı kullanan biri bütün yeni oyunları oynayabiliyor.Sırf bu güzel pazarlama oyunları yüzünden insanlar güzel birşeye sahip olmak için değil en iyisine sahip olduğunu etrafındakilere göstermek için ürün satın alıyorlar.Gerçi bu yine iyi , bazı topiclerde gtx670 gibi kartları beğenmeyenlerde var dün gördüm öyle birini adam 2034 yılından zaman makinesiyle geri gelmiş 3gblık bir kartı beğenmiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tristyna -- 6 Şubat 2013; 0:50:01 >

• arkadaşlar bende arada kaldım media markt lenova z580 4 gb - 500 gb harddiskli modelini 1.299 tl satıyor pcdepoda asus k55vj 1.344 satılıyor kafamda asus var ama sizin fikriniz nedir

birde tek korkum internetten bu kadar pahalı bir şey almak pcdepo nasıldır acaba

fikirleriniz için şimiden teşekkürler

Buda Asusun linki

http://www.pcdepo.com/asus-k55vj-sx031d-8gb-notebook-urun8678.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lsengul -- 7 Mart 2013; 20:49:36 >
  • bende de asus k55vj var. crysis 3 ü orta ayarlarda 16-18 fps arası oynuyorum. arkadaşların dediği gibi bu pc deki malesef gerçek 635m değil.
  • Gt 635m GF108 chipset ' e ( nam-ı diğer çakma 635 ) lütfen kullanmayanlar yorum yazmayın artık , gpu-z ye bakıp yok onu lowda açar yok bunu hiç açmaz gibi saçmasapan yorumlar yapıyorsunuz . Evet Gt630m le aynı kart ve tüm yeni oyunları medium-high ayarlarda ortalam fps değerleriyle oynayabiliyorsunuz . Özellikle bu işin kompetanları var forumda her konuya atlayıp çakma kart deyip çıkıyorlar . Bu çakma kart Far Cry 3 ü ayarlar high da 29 fps oynatıyor tamam bizde biliyoruz bunun süper bir kart olmadığını da gidip 4bin lira verip GTX 680M ekran kartlı cihaz alamıyor herkes kusura bakmayın . Bunu bilerek alınıyor bu cihazlar gereksiz çığırtkanlık yapmanın bir lüzumu yok çakmaysa çakma belirli bir bütçeyle alınabilecek en iyi ekran kartlarından biri.

Lafım bütün ekran kartı çığırtkanlarınadır , her konuya atlayıp abuk subuk yorum yapan bikaç kişi var özellikle . Para kolay kazanılmıyor bunuda bilin tavsiye verirken.

• windows 8 64 bit kurulu. Hemen hemen bir çok uygulamada yanıt vermiyor diyor donuyor. windows 8 kaynaklı olduğunu düşünerek bazı forumlarda yer alan ayarları yaptım fakat düzelmedi. Böyle bir problem yaşayan varmı aranızda?

Sorun donanımsal olabilirmi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cengaver53

http://forum.donanimhaber.com/m_70978715/tm.htm

buradaki incelemede GPU-Z görüntüsünde koskoca GT635M öylesine allah içinmi yazılmış ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Can_R6

quote:

Orijinalden alıntı: Cengaver53

http://forum.donanimhaber.com/m_70978715/tm.htm

buradaki incelemede GPU-Z görüntüsünde koskoca GT635M öylesine allah içinmi yazılmış ?

Evet özelliklerine bakarsan tamamiyle gt630'la aynı ismi değişmiş diyorum gt635'in 96 shader'li olanı gt630'la aynı özellikleri taşır 144 shader'li olanının özellikleri daha iyi.

• doğrudur 144 shaderli olanı değil bu kart, tam bir şerefsizlik aynı isimle 2 farklı özellikli kart çıkartmak yasalara aykırı değil mi diyecem bunlardan adalet gibi bi beklentim yok zaten, yalnız şu var ki insanoğlu kendi kendini kazıklamayı iyi biliyor, 96 shaders de olsa bu kartın oynayamadığı bir oyun var mı, bilen biri varsa söylesin 3 sene sonrasının oyunlarını kaldıramayacak olabilir 3 sene sonraya kim öle kim kala laptop bile mefta olabilir, i7 imiş ulan çok çok ağır bir program kullanmıyosan internette aynı anda 50 sekme açmıyosan %99 i3 ile i7 nin farkını anlayamazsın bile anlayacağın tek fark i7 nin daha fazla ısınması olur muhtemelen, fark çıksa bile bu %90 ihtimalle hard diskin yavaşlığından kaynaklanır işlemcinin i3 olmasından değil
    işte adaletin güçlüden yana tecelli etmesinin bir görüntüsü bu:
    http://www.nvidia.com.tr/object/geforce-gt-635m-tr.html#pdpContent=2

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kiro -- 17 Nisan 2013; 22:18:30 >

• Merhaba arkadaşlar,

Kusura bakmayın konuyu hortlatmış oldum ve ekran kartı kapışmasından, bambaşka ve belki de önemsiz bir konuya kaydıracağım ama merak da ediyorum, zira yakın zamanda bu modeli almak istiyorum ben de. Bazı sitelerde kamerasının 0.3 MP olduğu bazı sitelerde de HD olduğu yazıyor, hangisi doğru acaba? Bu bilgisayarın kullanıcılarından cevaplamalarını istirham ediyorum. Çünkü yeni bir bilgisayar ve kamera çözünürlüğü artmıştır diye düşünüyordum, ta ki bu çelişkili ifadelere rastlayana dek. Kaldı ki benim 7 senelik emektar Asusun kamerası bile 0.3 MP (640x480). Ayrıca klavyesi arkadan aydınlatmalı mı? Bu da çok önemli benim için.

Şimdiden teşekkürler.

Edit: Bu arada Asusun websitesinde K55VJ'nin 2 tane USB 2.0 ve 1 tane USB 3.0'a sahip olduğu yazıyor. Ben tam tersi sanıyordum, 2xUSB 3.0 ve 1xUSB 2.0 şeklinde. Buna da açıklık getirebilirseniz sevinirim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Astronomer -- 23 Temmuz 2013; 1:47:40 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.