Şimdi Ara

ASUS K56CM Bilgisayar açılıyor Ekran hiç Gelmiyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
986
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar sabah kaltığımda pc yi açtım siyah ekran bi hata veriyordu bende biosdan düzeltebileceğimi düşündüm.
    BOOT ayarlarını karıştırdım Sanırım bir şeyi pasif yaptım.Sonra Save And Exit yaptım bilgisayar yeniden başladı ve hiç açılmadı .

Defalarca denedim.Açma tuşuna basıyorum bilgisayar çalışıyor ama ekranda hiç elektirik bile gelmiyor bildiğin siyah

Vereceğiniz cevaplar için teşekkür ederim.

• Bios ayarlarını dışarıdan sıfırlayabileceğiniz bir yol olması lazım, internette vardır sanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Friedrich Engels -- 30 Nisan 2013; 15:33:37 >
  • Sanırım BIOS'la ilgili bir sıkıntın var servise gönder en kısa sürede ben BIOS'la ilgili en son sıfırladım bilgisayarın anakartı değişti.
  • bilgisayarım garantiden çıktı yani üzeri deforme olmuştu bu yüzden dolayı garantiye girmeyeceklerini söylediler yaparsak ücrete tabi tutulur dediler.

bende bu yüzden tanıdık bir teknik servis te yaptırmayı düşünüyorum dediğiniz gib bios da sorun var.
  • Merhaba,

Aynı sorunla ben de karşılaştım ve aynı hatayı yaptım. Biosa girip boot seçeneklerini manuel değiştirdiğimde sorun çözülmüştü. İkinci kez aynı hata çıktığında değişiklik işe yaramadı ve bilgisayar açılmaz hale geldi.

Sorun bence SSD li olmasından kaynaklanıyor. Bilgisayarı hızlı açma özelliği bir şekilde boot ayarlarını etkiliyor.

Bios da sıkıntı var şu an. Forumlarda bu sorunla karşılaşan çok kişi gördüm. Genelde söylenilen çözüm bilgisayarın pilini çıkartıp açma tuşuna 1 dk basılı tutmak sonra prize bağlayıp çalıştırmak. Bu şekilde sorunun çözüldüğünü söyleyen kişler var fakat bende işe yaramadı. Laptopu harici ekrana bağlamak da bir başka öneriydi fakat o da işe yaramadı.

Bilgisayarın içindeki bilgilere çok acil erişmem gerekiyor. Gerekirse garantiyi bozacağım ama son bir ümit belki bir çözümü vardır diye araştırıyorum.

Bir korkum da servise verdiğimde uyarmama ve alakası olmamasına rağmen harddiske format atmaları.

Bu sorunun bir çözümü var mı veya bilgileri kurtarmak için harddiski çıkarsam garantisi bozulur mu?

Teşekkürler

• valla ben bu bilgisayarı çok beğendim çok hızlı çok iyiydi böyle sorun çıkınca servise gönderdim yedeğini alın dedim yedeğini siz alın bana tekrar gönderin diyor.

şimdi ağzımı bozmak istemiyorum.bilgisayarın açıp yedeğini alsam sana niye göndereyim.

ben daha asus kullanmam.

mahfoldu ya büyük ihtimalle anakart değişcek.

2 bin liralık bilgisayar.
    :((

şunuda söyliyim bilgisayarını teknik servise gönderirken kava korumalı poşetlerle gönderin sonra beniim gibi bilgisayarınız hasarlanır ve garanti dışı olur.bi kendini bilmez kargocu sayesinde başıma gelmeyen kalmadı .
  • Hocam merhaba, konu üzerinden çok zaman geçmiş ama aynı sorunu yaşıyorum ben de, bir çözüm bulabilmiş miydiniz siz, anakart değişmesi gerekiyormuş galiba benim bulabildiğime göre

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest

Hocam merhaba, konu üzerinden çok zaman geçmiş ama aynı sorunu yaşıyorum ben de, bir çözüm bulabilmiş miydiniz siz, anakart değişmesi gerekiyormuş galiba benim bulabildiğime göre

• Asus K56C. S550C serisi Bios güncellemesi

https://www.youtube.com/watch?v=XbLLb0nj8iU&feature=youtu.be

• Merhaba arkadaşlar ,konunun üzerinden baya bir zaman geçti.Forum sitesine de uzun zamandır girmediğim için mesaj cevap veremedim bilgisayarı hala kullanmaktayım.Anakartım yanmış garantisi devam ettiği için garantiden asus yetkili servisine yaptırdım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kayalar5716

Merhaba arkadaşlar ,konunun üzerinden baya bir zaman geçti.Forum sitesine de uzun zamandır girmediğim için mesaj cevap veremedim bilgisayarı hala kullanmaktayım.Anakartım yanmış garantisi devam ettiği için garantiden asus yetkili servisine yaptırdım.
    nE 7 yıl sonra garanti mi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.