Şimdi Ara

Asus K56CM fanı çalışmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Asus k56cm laptopum var. açılışta fan çalışıyor ama windows tam açıldıktan yaklaşık bir dakika sonra fan duruyor. dolayısıyla sıcaklık artmaya başlıyor. 80-85 dereceye kadar çıkıyor. yine de fan çalışıp soğutma yapmıyor. sadece 1-2 saniye çalışıp 10-15 saniye duruyor. bu düzenli devam ediyor. bilgisayar ısınıp kendini kapatmıyor ama bence fazla ısınıyor.

bilgisayarı tamire götürdüm. 'temizledik toz, saç birikmiş' dediler. bu arada 75 tl temizlik ücreti aldılar. eve geldikten sonra yine ısındığını gördüm ertesi gün yine gittim. yeterince ısınmıyor demek ki fanlar devreye girmiyor dediler. ya kardeşim o zaman neden elle kontrol edince sıcak dedim. bişey demediler. onlara göre bu ısınma normalmiş. sinirlenip çıktım.

fan da mekanik arıza olsa açılışta hiç çalışmaz diye düşünüyorum. ne yapmalıyım sizce?

edit 1:

bence sorun windows ya da bios da...

neden mi? windows lisanslı olduğu halde etkinleştirme istiyor. key girdiğimde kabul etmiyor. bu bir

bi de bios bölümleri bence eksik. mesela sıcaklık değerlerini göstermiyor. bu iki

sizce bios güncellesem, windowsu receveryden yeniden kursam işler düzelir mi?

bu arada şimdi yeni farkettim. saat yanındaki nvidia simgesine tıkladığımda 'sisteminizde nvdia grafik kartı algılanmıyor' ikazı çıkıyor.

bi de recovery için hangi tuş gerek bulamadım. f2, f9, esc işe yaramıyor. bunların hepsi bios için.

bence sorun bunlardan biri ama tamirde anlamazlar mıydı? bi de bu soru var kafamda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wwwwarlord -- 10 Kasım 2016; 20:36:18 >

• temizlerken ısı sensörüne hasar vermiş olabilirler. yada montaj hatası yapmış olabilirler. biostan sıcaklığı bi kontrol et. cpu dediğin gibi yüksek sıcaklıklara çıkıyorsa orada yapılan teknik hatadan kaynaklanıyordur.
  • up
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.