Şimdi Ara

Asus K8N - o.c sınırlara ulaştım mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • sistemim aşağıdaki gibi. cpu ve ekran kartı o.c li.

1. aşağıdaki değerler bu sistem için sınır mıdır? daha otesi var mıdır? işlmeci=36'C - 41'C, anakart=26'C - 30'C

CPU @ 2520, RAM @ 333, VGA 500/600

3DMark2001 = 13437

PCMark
    PC=2984
    CPU=3558
    MEMORY=3387
    GRAGHIC=2184

2. varsa nasıl devam edilir yola? forumda agp frekansının 67 Mhz e, ht nin 3e, ramin 333e cekilmesi gerekli diyordu zaten bu onerileri uygulayarak 240dan 280e cıktım. ötesi için neler yapılmalı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PaLaD1N -- 12 Kasım 2005, 14:23:00 >

• işlemciye voltaj verebiliyor musun?
    fsb yi daha da artırmayı denedin mi?Mesela 266 bölenle 300 fsb gibi
  • kardeş bn 18k aldım geçen 3d mark 01 den....işlemci 275fsb de idi.... 1.725 volt verdim..ramler 333 de.....ht 3 idi.....
    vga ati 256mb 9600pro 400/600 @ 560/690 vede bütün memory değerleri o/c liydi.......test sırasında çok tırstım ama vga yanacak diye....baayaa ısındı test bitince pc yi direk kapattım..bir ara yine deneyecem ss almak için ztn(vga artifact testte vermiyodu ama oyunlarda veriyordu)

sende vga nın ram lerini yokla bnce bi.....eğer düşerse iyice düşür..bn sadece vga ram timingleriyle oynayarak 500puan fln kazandım...

kesinlikle ramsink kullan,

• voltaj falan vermedim hiçbiyere. 266 yapıp denedim ama 280fsb den bi gıdım artmadı. voltaj versem 280nin ustune cıkabilirmiyim?

bu işlemci bu anakartla en fazla kaç goruyo ki?

bu arada ramlerin cas ını da 2.5dan 2ye cekmtim , bilgisayar aclılıyordu ama reset atıodu kendi kendine ben de tekrar 2.5 a cıkardım. resetlenmenin nedeni nedeni ısınma mı yoksa voltaj mı arttırmak gerekio?
  • eğer işlemciye voltaj verebilirsen (ki sanmıyorum aynı anakarttan bende de var ve sempron 64-2800+ a voltaj vermiyor) fsb arttırımında yarar sağlayabilir ancak fazla voltaj vermemelisin
    asus K8N de fsb sınırı 300 fsb daha fazlasına çıkmıyor diye biliyorum gerçi 1009 dan sonra bios güncellemesi (varsa) yapmadım yeni biosun ne getirisi olur bilemem
  • quote:

Orjinalden alıntı: sanchalf

eğer işlemciye voltaj verebilirsen (ki sanmıyorum aynı anakarttan bende de var ve sempron 64-2800+ a voltaj vermiyor) fsb arttırımında yarar sağlayabilir ancak fazla voltaj vermemelisin
    asus K8N de fsb sınırı 300 fsb daha fazlasına çıkmıyor diye biliyorum gerçi 1009 dan sonra bios güncellemesi (varsa) yapmadım yeni biosun ne getirisi olur bilemem

YANLIŞIN VAR.....k8n athlon64 lerde voltaj arttırabiliyor...sempron64 lerde izin vermiyor.....

kardeş ram ler e 2.8v ver....yine stabil olmazsa ki 280fsb ye piyasa ram leri zor dayanır.... 3 e çıkar cas değerini.....
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.