Canlı Yayın
Samsung Galaxy S25 ailesi tanıtılıyor! - Galaxy Unpacked 2025 Türkçe Canlı Yayın
Şimdi Ara

Asus k8n4e-dlx silsata 200gb seagate ncq sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Asus k8n4e-deluxe anakart sata controlcüsü silicon image 3114 200gb harddiski görmüyor.
    Anakartın son bios güncellemesini yaptım 200gb gene görmedi 80gb denedim sorunsuz çalışıyor.
    Nasıl tanıtabilirim. Silicon image 3114 biosunu güncelleyebilecek arkadaş varsa yardımcı olabilirse sevinirim.
    sorun NCQ dan olabilirmi?

• Benim başıma benzer bi şey gelmişti, diske format atmak gerekiyo olabilir Biraz basit bi anlatım olacak ama bilgisayarıma sağ tıkla, yönetten disk yönetimini seç orda diski biçimlendirilmemiş olarak görebilirsin, diski biçimlendirip kullanabilirsin
  • o zaman diskte belki bi şey vadır istersen senin diskin aynısında bul bitane ve dene o çalışçakmı eğer açlışırsa senin disk bozuk
  • Arkadaşlar 200gb disk anakartın nvidia sata kontrolcülerinde çalışıyor şuan kullanıyorum. sorun silicon image de çalışmıyor silicon sata controlcü 80gb çalıştırıyor oda sağlam herşey sağlam ama 200gb siliconda çalışmıyo heralde bunun 200gb desteği yok yada silicon imagenin biosu eski güncellemem lazım bilen varsa son biosunu nasıl yükleyecem ve nerde bulacam.
    Asusun ve siliconimagenin sitesinde böyle bir bilgi yok.
  • Soruma hala yanıt alamadım.Sorunu düzeltemezsem 200gb hdd yi satıp yerine 2 tane 120gb alacam ama para yok. Anlayan arkadaşlara selam.
  • quote:

Arkadaşlar 200gb disk anakartın nvidia sata kontrolcülerinde çalışıyor şuan kullanıyorum. sorun silicon image de çalışmıyor silicon sata controlcü 80gb çalıştırıyor oda sağlam herşey sağlam ama 200gb siliconda çalışmıyo heralde bunun 200gb desteği yok yada silicon imagenin biosu eski
    burada silikon image ile nvidia derken neyi kasteddin anlamadım ama bende seagate 200 gb sata 2 ncq hdd almıştım. 80 gb sata da problem yok ama yenisini takınca bilgisayarım açılmıyor. biosu da güncelledim. sonra dedim ki 80 gblık hddmi 1. hdd olarak, 200 gblık hddmi de 2.hdd olarak takayım dedim. bilgisayar daha açılmadan kendi kendine reset atıyordu. her yolu denedim olmadı. bende geri gönderdim. şimdi araştırıyorum acaba benim anakart (Asus k8vx) desteklemiyor mu diye ama adam akıllı bir cevap veren çıkmadı. İnşaallah senide beni de bu sıkıntıdan kurtaracak bir cevap alırız...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sawWweb -- 11 Mayıs 2006; 23:03:39 >

• Senin k8v-x anakartında sata controlcüsü VIA VT8237 koduyla vianın standart olarak kullandığı bir yongadır.
    Bu yonga intel amd farketmez çoğu anakartta vardır. Ben 200gblık hddyi vianın senin kullandığın yongasıyla denedim hiçbir sorun çıkartmadan çalıştı. Belki senin eski 200gb seagate hdd sorun olabilir. Benim sorunum standart sata kontrolcüsünden kaynaklanmıyor. Anakart Deluxe serisi olduğu için extra silicon image sata kontrolcüsü var ve sorun onda.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • silicon image(SIL) sitesine baktım siteye göre kontrolcü sadece sata ya destek veriyor bir ihtimal diskin sataII ise çalıştırmayabilir.ayrıca 3114 de bios update diye bir seçenek yok.muhtemelen anakartın biosuna bakıyor.o nedenle ilk başta anakartın son biosunu güncelle.sonrada aşağıdaki linkden ide driveri indir.tek çözüm bu;
    http://www.siliconimage.com/support/supportsearchresults.aspx?pid=28&cid=3&ctid=2&osid=4&
    kontrolcünün özelliklerine baktım dediğim gibi kapasite sınırlaması yok.biosu güncelle.biosdan bütün silicon denetçilerini enable yapıp son driver ı indir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.