Şimdi Ara

Asus M2A-MVP ve AMD 3800+ Overclock Problem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ben forum ustenden overclock olayını araştırıp bu işe kalkıştım, Elimde Asus M2A-MVP anakart var işlemcim AMD X2 3800+ 2.0 ramlerim 1 x 2 GB Kingstone 667Mhz ve 600w Collermaster PSU, bu sistem ustunde alphacool starter retail sıvı sogutma kullanıyorum extrada chipset icin Thermalright heatsink kullanıyorum,ramlere her hangi bir sogutma parcası takmadım şimdilik.

Sorunuma gelince bios dan jumperfree configuration kısımında overclock kısmını manual secip FSB degerini 200 den 10 ar 10 ar 230 a kadar arttırdım carpanlar maximum x10 oluor onun dısında bulunan voltaj degerleri falan hepsi autoda, FSB yi 232 den fazla yukseltemiyorum 235 yazdıgımda sistem kendini kapatıor ve tekrar acıldıgında goruntu gelmiyor tamamen elektrigi cekip taktıgımda acılıyor fakat bios default ayarlarına getirilmesi gerektigini soluyor, sadece fsb degerinde maximum 230 a cıkartabiliyorum onun dısındaki butun ayarlarla oynadıgımda aynı sorunu alıyorum, ne voltaj yukselte biliyorum nede baska bişi yapamıyorum.

Kısacası Bios dan sadece FSB degeri ile oynaya biliyorum ondada maximum 230 a kadar cıkartabiliyorum, diger degerlerle oynadıgım zmn sistem kendini kapatıyor.

Bios update ettim en son versiyonunu kullanıyorum.
    Bunu sebebi nedir veya eksik yaptıgım her hangi bişimi var ilgilenebilecek arkadaşlara şimdiden teşşekkürler.

Asus M2A-MVP ve AMD 3800+ Overclock Problem

• çekirdeğin windsor olduğu için pek çıkazsın.ama bunları dene, ram hızını biostan 533 e al.ht frekansını 4(800) - ram ve cpu voltajlarını biraz arttır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cihan841 -- 6 Nisan 2008; 9:12:27 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Q6600 ve Asus P5K-SE ile overclock
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.