konu başlığında belirtmiş olduğum anakartıma işlemci almayı planlıyorum fakat bir türlü destekledigi işlemcilerin listesini bulamadım. anakart am2 am2+ olarak görünüyor bazı yerlerde. bazı sitelerde am3 destekledigini de görüyorum. 940 pin işlemcileri destekliyor sanırım anakartım. 938 939 pin am3 işlemciler de var. bir türlü işin içinden çıkabilmiş değilim. 938-940 pin işlemcileri destekleme gibi bi şansı var mıdır anakartın. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Anakart Phenom II X 1055T'ye kadar destek veriyor.
acaba seçtigim işlemciyi destekleyip desteklemediğini kontrol edebilecegim bir site var mı acaba?
150-200 lira arası bir işlemci istiyorum. 4 çekirdekli modellere bakıyorum fakat 940pin ve 938 pin yapısını çözebilmiş değilim açıkcası. şu an athlon x2 5000+ am2+ kullanıorum. sessiz bir işlemci. phenom işlemcilerinde fan sesinden muzdarip olan bir sürü yorum okudum. ben de sistemimi sessizlik üzerine kuruyorum açıkcası. Biraz sessizlik için performansdan biraz ödün verebiliirim diye düşünüyorum. Bütçem de kısıtlı oldugu için özel sessiz soğutma sistemlerini alamıyorum malesef. dediğim gibi 150 200 liraya işlemcimi değiştirmeme değecek bir işlemci ile değiştirmek istiyorum.
sizin verdiğiniz linkteki anakart M2A74-AM benimki ise M2A74-AM SE sorun olur mu acaba. bir de eğer bi bilginiz varsa 938pin ile 940pin olayı işlemcilerde nedir açıklayabilir misiniz? benim anakart 940 pin diye yazıyordu bi kaç yerde o yüzden soruyorum.
Bir sorun olacağını sanmıyorum, yine de işlemciyi yenilemeden önce bios güncellemesi yapabilirsiniz. Google'da "Asus anakart bios güncelleme" yazarsanız karşınıza nasıl yapacağınız çıkar. AMD anakartlar AM2, AM2+ ve AM3 olarak 3 ana çeşide ayrılırlar. Bunlardan AM2 olanı eski nesil 940 soket Athlon ve Phenom işlemcileri, AM2+ (sizinki de bu grupta) 940 soket ve 938 soket işlemcileri(birkaçı dışında ve bazı özelliklerden kısarak), AM3 ise sadece 938 soket işlemcileri destekler.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme