Uzun zaman önce aldığım bilgisayarımda 4 gb DDR2 800 MHz ram bulunmakta. İşlemcim Phenom II X4 965BE . Anakartta 4 adet ram slotu var ve siteden kontrol ettiğimde 2x2x2x2 = 800 Mhz ram desteği olduğunu görmekteyim. Fakat ramleri taktığımda bilgisayarın ekranına görüntü gelmiyor.Sadece 2 ve 4. slota takılan ramler çalışıyor.Acaba daha önce böyle bir konuda bilgisi tecrübesi olan bir arkadaş var mı? Bunun bir ayarımı var anlamadım.
Bilgisi olan yok sanırım.
2+2 ise diğer slotlara taktığında çalışmıyorsa yüksek ihtimalle o slotlar arızalı demektir bu
Bu arada anakartın 4x4 16gb bellek destekliyor olması gerek chipset açısından destek problemi yok ama uyuz bir anakarttır daha evvel kullandım
quote:
Orijinalden alıntı: cinayet13
2+2 ise diğer slotlara taktığında çalışmıyorsa yüksek ihtimalle o slotlar arızalı demektir bu
Bu arada anakartın 4x4 16gb bellek destekliyor olması gerek chipset açısından destek problemi yok ama uyuz bir anakarttır daha evvel kullandım
Hocam Asusun sitesinden baktığımda maximum 8 gb desteklediği ve 2 GB 800 Mhz ram desteklediği yazıyor. Benmi yanlış gördüm acaba?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme