Şimdi Ara

ASUS M3A78-CM 8 GB Ram Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Uzun zaman önce aldığım bilgisayarımda 4 gb DDR2 800 MHz ram bulunmakta. İşlemcim Phenom II X4 965BE . Anakartta 4 adet ram slotu var ve siteden kontrol ettiğimde 2x2x2x2 = 800 Mhz ram desteği olduğunu görmekteyim. Fakat ramleri taktığımda bilgisayarın ekranına görüntü gelmiyor.Sadece 2 ve 4. slota takılan ramler çalışıyor.Acaba daha önce böyle bir konuda bilgisi tecrübesi olan bir arkadaş var mı? Bunun bir ayarımı var anlamadım.

• Bilgisi olan yok sanırım.
  • 2+2 ise diğer slotlara taktığında çalışmıyorsa yüksek ihtimalle o slotlar arızalı demektir bu

Bu arada anakartın 4x4 16gb bellek destekliyor olması gerek chipset açısından destek problemi yok ama uyuz bir anakarttır daha evvel kullandım
  • quote:

Orijinalden alıntı: cinayet13

2+2 ise diğer slotlara taktığında çalışmıyorsa yüksek ihtimalle o slotlar arızalı demektir bu

Bu arada anakartın 4x4 16gb bellek destekliyor olması gerek chipset açısından destek problemi yok ama uyuz bir anakarttır daha evvel kullandım

Hocam Asusun sitesinden baktığımda maximum 8 gb desteklediği ve 2 GB 800 Mhz ram desteklediği yazıyor. Benmi yanlış gördüm acaba?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.