Şimdi Ara

ASUS M4A785TD-V EVO 785 G kullananlar buraya !.. (76. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.721
Cevap
6
Favori
116.280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7475767778
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • powerı pc cıye goturdum... 20+4 pinli anakarta guc bağlantısını sadece 20 pin şkelinde yapıtı onun pcsınde denedı ve acxıldı pcsi... ama 20+4 pin yapınca acılmadı......

akşama evde deneyıp sonucu aktaracağım....
  • malesef sonuc aynı dostlar delirmek uzereyım ya... entersan bır olay anlamadım gıttı... anakart ve işlemciyi garantıye yollamıştım sağlam dedıler yolladılar... psu yu bır bılgısayarcıya goturdum 20+4 pinlik guc gırısını sadece 20 pin şeklinde yapınca onun pcde calıstı psu ama evde ben deneyınce sadece 20 pinlik ve sontrada tekrar 20+4 pinlik çalışmadıyıne....

anakart+işlemci+ram taklı şekilde tekrar bılgısayarcıya gotureceğim...:(((((((((
  • Arkadaşlar pek takip edemiyorum... Paylaşıldı mı bilmiyorum, sistemin daha sessiz çalışması için BIOS'taki şu ayarı kullanıyor musunuz ?
    -
  • ARKADAŞLAR SOMNUNDA SORUNU BULDUM... RAMLARDAN BİR TANESI BOZUKMUŞ... TAKICA SİSTEMI ACMIYOR.....

BIRDE ANAKARTIN ARKA TARAFINDAKI CIKIŞLARA DEĞENE METALİ SOKTUM DUZELDI... ÇOK ŞÜKÜR... RAMI GARANTIYE YOLLAYACAĞIM....
  • E haydi gözün aydın diplomat61... Nihayet arızayı tespit ettikten sonrası kolay... ( Söylemiştim :) Ram'leri tek olarak takıp güç ver sisteme diye )
  • Ses sürücünüzü güncellediniz mi ? version8700A
    Via Ses sürücüleri
    Download version8700A, dated 16-Sep-2010, Supported OS: Windows 7 64-Bit, Windows 7 32-Bit, Windows XP 64-Bit, Windows Server 2003 x64, Windows Vista 64-Bit, Windows Vista 32-Bit, Windows XP
    Supported chips: VIA HD Audio Codecs VT1702S, VT1705, VT1708B, VT1708S, VT1716S, VT1718S, VIA HD Audio Codecs VT2010, VT2002P, VT2020S, VIA HD Audio Codecs VT1812S, VT1818, VT1828S
    -
    Download version7.900a, dated 4-Aug-2010, Supported OS: Windows 7 32-Bit, Windows 7 64-Bit, Windows Vista 64-Bit, Windows Vista 32-Bit, Windows XP 64-Bit, Windows XP, Windows 2000
    Supported chips: VIA HD Audio Codecs VT1702S, VT1705, VT1708B, VT1708S, VT1716S, VT1718S, VIA HD Audio Codecs VT2010, VT2002P, VT2020S
    -
    Download version7.300A, dated 21-Aug-2009, Supported OS: Windows 7 64-Bit, Windows 7 32-Bit, Windows Server 2003 x64, Windows XP 64-Bit, Windows Vista 32-Bit, Windows Vista 64-Bit, Windows 2000, Windows XP
    Supported chips: VIA HD Audio Codecs VT1702S, VT1705, VT1708B, VT1708S, VT1716S, VT1718S

• quote:

Orijinalden alıntı: ak27

quote:

Orijinalden alıntı: SayItAgain

Selam arkadaşlar,

Anakart üzerine Kingston HyperX 1600 Mhz RAM var ama cpuz DRAM frequency olarak 800 Mhz gösteriyor.

BIOS'ta da ram frequency max 800 görüyorum.

Yanlış yaptığım şey nedir?

Yardımcı olmak isteyenler için bir bilgi daha:

BIOS'u update ettim ama açılışta sürekli şu uyarı çıkıyor:
    Press F1 to Run Setup
    Press F2 to load default values and continue

BIOS pilinin bitmiş olması düşük bir ihtimal. Yalnız, ekran kartımı değiştirdikten sonra başladı bu sıkıntı.

TMM İŞTE SORUN YOK RAMLER 800X2=1600 DE AMA O ZAMANLAMA NE ÖYLE YA 11/11/11/29/40 OZAMANLAMAYI BİOSTAN GİRİP 7/7/7/26/35 GİBİ YAPA BİLRİSİN RAMİN KAÇ V İLE ÇALIŞIYORSA O VOLTAJIDA VERİİSİN

Yanıt için teşekkür ederim. Ekran kartını taktığımdan beri sistemin kilitlenmesi ve reset atmak zorunda kalmam sorunuyla uğraştığım için anca görebildim. Belki de kartta değil bu değerlerde bir sorun var.

Dediğin gibi yapayım ama ram'lerin hangi voltajla çalışacağını nerden öğrenebilirim?

Google'dan araştırdığımda voltaj aralığı veriyor sadece. (1.7-1.9V)

Kingston'ın kendi sitesinde de şu değerler var:
    KHX1600C9D3K2/4GX Intel X.M.P, DDR3-1600, unbuffered DIMM. 4GB 2 - 2GB 9-9-9-27 1.65V

Bu clock değerleriyle şimdiye kadar hiç oynamadığım için bilgi sahibi değilim de şu an 40 olan ama senin 35 olmasını önerdiğin Bank Cycle Time ile ilgili neden bir şey yazmıyor resmi sitede?

İkinci ve son sorum da bu değerleri düzenlemek için DCT 0 mı seçmeliyim DCT 1 mi?

*** Ekleme:

DCT 0 seçip istenen değerlere getirdim. Voltaj da 1,50'ymiş! 1,65 yaptım BIOS'tan. BIOS'a girdiğimde 1,65 görünüyor, iki kere kontrol ettim. Ama CPUZ neden 1,50 gösteriyor?

/>

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SayItAgain -- 6 Kasım 2010; 17:13:22 >

• Merhaba arkadaşlar,yeni topladığım sistem ile ilgili birkaç sorun çıktı bunlarla ilgili bilgi almak istiyorum yardımcı olan arkadaşlara şimdi teşekkürler.

Öncelikle uzun bir hikaye anlatacağım sizlere.

800 lira bütçe ile bir bilgisayar kasası toplamıştık.Parçalar şöyle.değerlendirirseniz sevinirim.

Anakart:Asus evo MA785GT
    Ekran kartı:Asus HD5670
    HDD:WD 500gb Green 3.5"
    Ram:4gb Kingston DDR 1333mhz(2*2gb kit)
    İşlemci:Amd phenom x3 445

Öncelikle marka vermek gibi olmasın yukarıdakileri EXA bilgisayardan almıştım.Dün sipariş verdim bugün geldi ürünler.
    neyse bundan bir gün önce de Bimeks'ten Gigabyte içinde 460W güç kaynağı olan kasa aldım.(124 liraya)
    Bugün güzelce montajı gerçekleştirdim.Heyecanla power tuşuna bastım ama anakartın güç ışığı(yeşil) yandığı halde(yanıp sönüyor) bilgisayar açılmadı.Açılmadığından kastım fanlar vs. hiçbir şey dönmüyordu.Sadece anakarta güç geldiğini biliyordum.
    Açıkçası birkaç kabloyu unutmuşum onları taktım bir daha ama yine olmadı.Birkaç kere daha denedim.
    Olmayınca bilgisayardan benden daha iyi anlayan bir arkadaşa götürdüm.Kasadaki güç kaynağının bozuk olabileceğini söyledi bilgisayardan iyi anlayan arkadaşım.Sonra doğru bimekse gittim böyle böyle sorun olabilirmiş dedim.Adam bilgisayar kasasını arka taraftaki bir mekana götürdü tabi biz görmüyoruz ne yaptığını,biz deneyelim dedi.Denedim ve bunda yanık kokusu var dedi.Biz arkadaşın yerinde ve evde denemişiz sistemden koku gelmemiş.Bimekste deneyince mi koku gelecek.Zannedersem orada bir şey yaptı bu adam.Neyse onu geçtim.Oradaki 400W(tahminim gerçek 400W değil) bir power supply i adam aldı arka tarafta denedi ve o power ile fanların döndüğünü ancak geri alamayacaklarını çünkü kesin sorunun oradan olmayabileceğini,ekrana görüntü gelmediğini söyledi.Bende dedim ki gerçek olmayan 400W ile denerseniz öyle olur.Neyse adamla tartıştıktan sonra eve geldim.Aklıma ilk buraya danışmak geldi.Kardeşimin yapması gereken önemli bir tezi var ve bayrama yetişmek zorunda.Ben bu parçaların ayrı ayrı çalışıp çalışmadığını nasıl bilebilirim?
    Cevaplar için teşekkürler iyi günler.Eğer güç kaynağı alacak olsam ne kadarlık güç kaynağı bu sisteme yeter?
    Anakartta bir sorun olabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat20 -- 13 Kasım 2010; 0:52:17 >

• Gigabyte kasadaki 460 watt'lık güç ile bu donanımını listelediğiniz sistemin çalışması gerekir. 5670 çok watt çeken bir kart değil ne de olsa. Şimdi size şöyle arıza tespit yolları önereyim, deneyin ve sonuçları bizimle paylaşın...
    -
    1. Adım - Ram'leri çıkartın ve önce sisteme 1 ram takılı iken açmayı deneyin. Sistem açılmaz ise, takılı olan ram'i çıkartın diğer rami takın ve sistemi açmayı deneyin. (ve hatta daha da işi inceden yapmak isterseniz ram'leri tek olarak farklı slotlardan birine takıp sistemi açmayı da deneyebilirsiniz)
    2. Adım - Mevcut HD5670 ekran kartınızı da sistemden çıkartın. Sistemi onboard grafik çipi ile açmayı deneyin. (Hani ola ki güç kaynağının gücü yetmiyor olabilir diye !)
    3. Adım - Her şeye rağmen sistem ekrana görüntü yollamıyor ise halen DVD-Rom'dan Harddisk'e kadar sistemden herşeyi sökün. Sadece 1 adet ram takılı olarak sistemi açın bakalım görüntü gelecek mi ?
    -
    Kolay gelsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 13 Kasım 2010; 13:57:57 >

• Beyler şu sira ağ denetliyicim kullanamama problemim başladi acaba nedendir durduk yere aniden ağ bildirimde hata weriyor
  • Bir de arkadaşlar şöyle bir sorun tespit yöntemi önereyim. Bazen sorun windows sürücülerinden kaynaklanabiliyor hepimizin bildiği üzere. Bu gibi bir sorunu tespit etmenin basit yollarından biri "Ubuntu" yada "Kubuntu" CD'den çalışan sürümünü elinizin altında bulundurmanız. Sorun oluştuğunda sisteminizi bu CD ile açıp kullandığınızda aynı sorun halen devam ediyor ise bu size otomatikman sorunun windows ve windows sürücüleri haricinde bir sorun olduğunu gösterebilir. Bilgilerinize önemle arz ederim !..
    -
    @ phenomII
    Bu problem tespit sistemi sizin de işinize yarayabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 14 Kasım 2010; 10:51:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

Bir de arkadaşlar şöyle bir sorun tespit yöntemi önereyim. Bazen sorun windows sürücülerinden kaynaklanabiliyor hepimizin bildiği üzere. Bu gibi bir sorunu tespit etmenin basit yollarından biri "Ubuntu" yada "Kubuntu" CD'den çalışan sürümünü elinizin altında bulundurmanız. Sorun oluştuğunda sisteminizi bu CD ile açıp kullandığınızda aynı sorun halen devam ediyor ise bu size otomatikman sorunun windows ve windows sürücüleri haricinde bir sorun olduğunu gösterebilir. Bilgilerinize önemle arz ederim !..
    -
    @ phenomII
    Bu problem tespit sistemi sizin de işinize yarayabilir.

Anlamadim birşey
  • @ phenomII
    -
    Neden anlamadınız ? Bu yöntem ile sisteminizdeki problemin yazılımsal mı yoksa donanımsal mı olduğunu tespit edersiniz. Eğer windows'ta yaşadığınız sorunu başka bir işletim sisteminde yaşamıyorsanız bu size direk windowsta yada windows'a ait donanım sürücülerinde hata olduğunu gösterir.
  • Bu Anakarti Kullaniyorum 9-9-9-24 Frekansinda Calişan 4 GB Ram Var 64 Bit Kullaniyorum Yanina 2 Gblik Ram Almayi Düşünüyorum 8-8-8-24 Frekansında Calişan Bi Ram Alsam Sorun Olurmu
  • SayItAgain

şimdi ilk soruna yanıt olarak: Eyer standart kullanıcaksan cl9 9-9-9-27 1,65v ile kulan.ama sana tavsiye cl8 yap en azından 8-8-8-27-38 v ise auto da kalsın sorun cıkarsa 1,6 ver

2 ci sorun: cpuzda memory de görünen senin deyerler spd altdaki deyerler örnek deyerler

altdaki resim kendi sistemimden

not 1600 cl7 deyerlerde stabil olmadı pc cl8 de kullanıyorum sorunsuz Ramlerin dual takılmama sebebi ise işlemcimin 4 cü cekirdek acıldığında ramler dual çalışmıyor olması eskisi gibi kafama takmıyorum zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ak27 -- 20 Kasım 2010; 13:15:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: murat20

Merhaba arkadaşlar,yeni topladığım sistem ile ilgili birkaç sorun çıktı bunlarla ilgili bilgi almak istiyorum yardımcı olan arkadaşlara şimdi teşekkürler.

Öncelikle uzun bir hikaye anlatacağım sizlere.

800 lira bütçe ile bir bilgisayar kasası toplamıştık.Parçalar şöyle.değerlendirirseniz sevinirim.

Anakart:Asus evo MA785GT
    Ekran kartı:Asus HD5670
    HDD:WD 500gb Green 3.5"
    Ram:4gb Kingston DDR 1333mhz(2*2gb kit)
    İşlemci:Amd phenom x3 445

Öncelikle marka vermek gibi olmasın yukarıdakileri EXA bilgisayardan almıştım.Dün sipariş verdim bugün geldi ürünler.
    neyse bundan bir gün önce de Bimeks'ten Gigabyte içinde 460W güç kaynağı olan kasa aldım.(124 liraya)
    Bugün güzelce montajı gerçekleştirdim.Heyecanla power tuşuna bastım ama anakartın güç ışığı(yeşil) yandığı halde(yanıp sönüyor) bilgisayar açılmadı.Açılmadığından kastım fanlar vs. hiçbir şey dönmüyordu.Sadece anakarta güç geldiğini biliyordum.
    Açıkçası birkaç kabloyu unutmuşum onları taktım bir daha ama yine olmadı.Birkaç kere daha denedim.
    Olmayınca bilgisayardan benden daha iyi anlayan bir arkadaşa götürdüm.Kasadaki güç kaynağının bozuk olabileceğini söyledi bilgisayardan iyi anlayan arkadaşım.Sonra doğru bimekse gittim böyle böyle sorun olabilirmiş dedim.Adam bilgisayar kasasını arka taraftaki bir mekana götürdü tabi biz görmüyoruz ne yaptığını,biz deneyelim dedi.Denedim ve bunda yanık kokusu var dedi.Biz arkadaşın yerinde ve evde denemişiz sistemden koku gelmemiş.Bimekste deneyince mi koku gelecek.Zannedersem orada bir şey yaptı bu adam.Neyse onu geçtim.Oradaki 400W(tahminim gerçek 400W değil) bir power supply i adam aldı arka tarafta denedi ve o power ile fanların döndüğünü ancak geri alamayacaklarını çünkü kesin sorunun oradan olmayabileceğini,ekrana görüntü gelmediğini söyledi.Bende dedim ki gerçek olmayan 400W ile denerseniz öyle olur.Neyse adamla tartıştıktan sonra eve geldim.Aklıma ilk buraya danışmak geldi.Kardeşimin yapması gereken önemli bir tezi var ve bayrama yetişmek zorunda.Ben bu parçaların ayrı ayrı çalışıp çalışmadığını nasıl bilebilirim?
    Cevaplar için teşekkürler iyi günler.Eğer güç kaynağı alacak olsam ne kadarlık güç kaynağı bu sisteme yeter?
    Anakartta bir sorun olabilir mi?

montajda anakartın altında vida felan kaldıysa kısa devre olmuş olabilir 400 w lik psu dada sorun olmaması lazım açar yani normalde sen uzay montajı denilen kasadan söküm montajla ve anakar üstüne işlemci+ram olsun hdd ekrn akrtı felan takma öyle dene bide .genelde kasaya montajda bu tür sorunlarla karşılaşılıyor özellikle kalitesiz kasalarda anakartı takarken kartın altında çizik felan varmı ona dikkatli bi şekilde bak inşallah sorununu halledersin

• quote:

Orijinalden alıntı: phenomll

Beyler şu sira ağ denetliyicim kullanamama problemim başladi acaba nedendir durduk yere aniden ağ bildirimde hata weriyor

aynı sorun bendede vardı bir ara durduk yere internet gidiyordu bağdaştırıcı sorunu format atmakda çözüm getirmedi jiddi kardeşimin dedği gibi linux de de denemek lazım gerçi sorun kendiliğinden halloldu ama mw2 online oyuna girdiğimde yine aynı hata veriyor bencede büyük ihtimal yazlımsaldır .zaten şuan ethernet kartı kullanıyorum:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: MuradinBronzeBeard

Bu Anakarti Kullaniyorum 9-9-9-24 Frekansinda Calişan 4 GB Ram Var 64 Bit Kullaniyorum Yanina 2 Gblik Ram Almayi Düşünüyorum 8-8-8-24 Frekansında Calişan Bi Ram Alsam Sorun Olurmu

bu şekilde anakart oto acıcaktır büyük ihtimal 1333 cl9 şeklinde siz onu biostdan istenilen ayara getire bilirsiniz ama tavsiyem alacağınız 2 gb ramde kullandığınız ramle aynı deyerde olsun zaten bu ankartın ram lerle arası hiç iyi deyil :)
  • FAN KONTROL SORUNU

arkadaşlar, Xigmatek Asgard kasamda 3 adet 12 cm.lik 1500 rpm lik fan kullanıyorum. doğal olarak biraz gürültü çıkıyor. gündüz sorun değil ama geceleri biraz sıkıntılı bir durum ortaya çıkıyor.
    geçenlerde burda gördüğüm bi mesajdan yola çıkarak biosa girip Q-FAN özelliğini kontrol ettim. meğer "disabled" konumundaymış. "enabled" konumuna getirdim.
    sonuç: 3000 devirlerde gezen işlemci fanı 2000 devir civarına düştü, 1500 devirlerde gezen arkadaki egsoz fanı 900 devirlere düştü. ama öndeki fan halen 1500 devirlerde dönmeye devam etti (yan kapaktaki fan anakarta bağlı olmadığı için onunla ilgili beklentim yoktu. direkt PSU'dan gelen kablolardan birine bağlı olan yan kapak fanını kış geldiği için zaten devre dışı bırakacaktım; soket bağlantısını çıkardım)

sormak istediklerim şunlar:

1- anakart üstünde işlemci fanı hariç iki adet fan bağlantı noktası gördüm. Q-FAN özelliğini açtığımızda, kuzey köprüsü ile arka panel çıkışları arasında kalan ve yanında "CHA_FAN" yazan noktaya bağlı olan egsoz fanının devrini anakart kendiliğinden ayarlamasına(düşürmesine) karşın, SATA girişlerinin yanında bulunan ve yanında "PWR_FAN" yazan bağlantı noktasına bağlı olan ön taraftaki emiş fanının devrini anakart niye ayarlamıyor(düşürmüyor)?? (max.devirde dönmeye ve gürültü üretmeye devam ediyor) benim anakartımda bi sıkıntı mı var, yoksa genel olarak durum böyle mi?

2- eğer, anakart "PWR_FAN" yazan bağlantı noktasına hükmetmiyorsa, diğer fan bağlantı noktasına (CHA_FAN) çoklayıcı takıp diğer fanlarımı da aynı noktaya bağlayabilir miyim? böyle bir çoklayıcı aparat/kablo var mı? (PWM değil; 3 pinli bağlantı için) varsa nerden temin edebilirim?

3- işlemci fanının bağlandığı nokta "4 pinli". bu PWM fan bağlantısı anlamında mı? her 4 pinli yuva PWM demek midir? zira HW Monitor programı ile baktığımda "Fans PWM" başlığı altında hiç bir fan görünmüyor (eğer bu nokta PWM noktası ise PWM çoklayıcı kablo ve PWM uçlu fanlarla fan gürültüsünü çözebilirim diye düşünüyorum)

4- diğer bir çözüm alternatifi olarak 3 pinli tüm fanlarımı bağlayabileceğim, pratik-ekonomik fan kontrolcüsü önerileriniz var mı?

not: şu an yan kapaktaki fanın yanısıra öncedeki fanı da devre dışı bıraktım, ses baya farketti; oldukça sessiz diyebilirim. sadece 80 mm.lik işlemci fanı hafif derecede duyuluyor. ancak sistem boştayken bile kasa sıcaklıklarında 4-5 derecelik artış sözkonusu oldu. yük binince ekstra 10-15 derecelik sıcaklık farkına neden olabilir düşüncesindeyim. ayrıca yaz mevsimi gelince durum daha da vahim olabilir diye korkuyorum. bu yüzden bi an önce fanlarımı kontrollü bir şekilde çalıştırmak istiyorum. yardımcı olursanız sevinirim.

ekleme: PSU fanını da kontrol etmek mümkün müdür?? (PSU dan pek şikayetim yok ama merak ettim, aklıma takıldı)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ehhalil -- 20 Kasım 2010; 19:56:58 >

• bilgisayarımda şu anda Gigabyte GA M720 US3 anakart , Amd x2 250 işlemci , ddr2 800 mhz A data ram var . Bazen hobi olsun diye overclock yapıyorum ama ram darboğaz yaptığı için pc açmıyor bazen Bende elimdeki pc yi kardeşime vereyim bir tane yeni ddr3 sistem kurayım dedim. Şöyle bir araştırayım dedim Bu Anakart fiyatıyla göze çarpıyor ama bu topiği araştırınca biraz tırstım. Çünkü Kingston ddr3 Hperx 1333 2*2 4 gb cl 7 ram düşünüyordum. Birkaç arkadaş bu ramla uyuşmazlık var demiş. Benimde kafam karıştı şimdi. Sistemi alsam tekrar iade işi zor çünkü bir arkadaş vasıtasıyla toptancısından alacağım. Kingston Cl 9 galiba problem yapmıyormuş ama o da tam kesin değil gibi
    Birde sitesinde 5 saniyede internete giriyor demiş ama kimsecikler bahsetmemiş acaba gerçekten öylemi acaba ? tam olarak ne önerirsiniz bu iki ram arasında birde overclock önemli benim için. Ve de çarpan kilidi açıkmı bu kartın. Biraz karışık oldu onun için maddeler halinde özetle yazayım belki önerisi olan arkadaşlara yardımcı olur. :)

1. Kingston ddr3 Hperx 1333 2*2 4 gb cl 7 mi ?
    2. Kingston ddr3 1333 2*2 4 gb cl9 mu veya hiçbiri mi ?
    3. Pc gerçekten 5 sn de açılıyormu
    4. Anakartın çarpan kilidi açık mı ?
    5. Isınma durumu nasıl ( benim gigabyte overclocklu haliyle 35 dereceyi sistem de 38 dereceyi geçmiyor )

cevap verecek arkadaşlara şimdiden çook teşekkür ediyorum benim için hayati önemli

Eğer anakartı alırsam üzerine takacağım donanımlar 500 vatt vantec psu, vtx 5770 , vs vs

• 
Sayfa: önceki 7475767778
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.