Şimdi Ara

ASUS M4A785TD-V EVO 785 G kullananlar buraya !.. (80. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.721
Cevap
6
Favori
116.250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7879808182
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • asus un ingilizce sitesinden girip anakartı bul ve download kısmından tek tek bak. büyük ihtimal ses-lan-vga güncellemesi vardır. onun dışında bi şey yoktur.
    bölümlere ayrılmış oldugu için ses de son sürüm hangisi görebilirsin
  • teşekkür ederim
  • Hic memnun degilim bu anakarttan
  • quote:

Orijinalden alıntı: telekineticrap

bu anakartta raid 0 yapan varmı arkadaşlar ben 2 tane Seagate 500GB 7200.12 ST3500418AS ile yapamadım windows xp (32bit) ön yükleme bittikten sonra 2.yükleme ekranı açılmıyor windows vista (32bit) yükleme bitiyor açıyorum 5dk kullanıyorum sonra reset atıyor sorun nerde acaba bi yardım edin

Bendede Aynı Sorun var yardımcı Olucak biri varmi?
  • Arkadaslar zaman zaman PFN_LIST_CORRUPT hatası alıyorum.

Ayrıca bu kartın genel performansıdan memnun olan varmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mc_karizma

Arkadaslar zaman zaman PFN_LIST_CORRUPT hatası alıyorum.

Ayrıca bu kartın genel performansıdan memnun olan varmı?

Bu hata ram ile ilgili.Ram inizin gecikme süreleri ve voltaj ayarlarını iyi bir şekilde ayarlamanız gerekir.
  • disk kontrolünden menun değilim enazından win7 üzerinde
    xp de iken taşıma rar açma oyun vs kurma esnasında sistem kasılmıyordu enazından şimdiki kadar kasılmıyordu
    şuan nerdeyse durma noktasında hdd içeren bir işlem yaptığında bilgisayar
    bekliyorum ki bitsin... sistem 1,5tb wd green power evds üzerine kurulu
    diskin 104mb/s okuma - yazma hızı var !!
  • quote:

Orijinalden alıntı: Druigard

disk kontrolünden menun değilim enazından win7 üzerinde
    xp de iken taşıma rar açma oyun vs kurma esnasında sistem kasılmıyordu enazından şimdiki kadar kasılmıyordu

ya arkadaşlar anakartı kullananlar sayfasına baktımda herkes bir sıkıtısını söylemiş hele senin son dediğin genel performansın içine eden cinsten bende bu anakartan almayı düşünüyordum gerçekten bu kadar kötümü ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: baysan240

quote:

Orijinalden alıntı: Druigard

disk kontrolünden menun değilim enazından win7 üzerinde

ya arkadaşlar anakartı kullananlar sayfasına baktımda herkes bir sıkıtısını söylemiş hele senin son dediğin genel performansın içine eden cinsten bende bu anakartan almayı düşünüyordum gerçekten bu kadar kötümü ?

şuan için sorunu çözmüş gibiyim hatta eskisine göre acayip hızlı geliyor sistem anlamadım gitti ama
    son olarak uyguladığım yöntem windows 7 yi AHCI olarak kurmam ve amd nin 11.2 ahci driverlerını kurmuş olmam
    yani sorun yok gibi o/c performansı oldukça iyi 2800 mhz e kadar nb hızı stabil çalışıyor
    yani 2800mhz nb 280 fsb ram olarak da 270*6,67 de boot aldım ancak ramler okadar da iyi değil 2v verdim geçici olarak :)) gümlemedi allahtan
    denemediğim bir raid kaldı onuda yakında denerim .

• arkadaşlar dün itibariyle bende sizlere katıldım işlemcim x3 435 ti açılışta 4 e bas yazısı görünce bastım artık sistem phenom b35 olarak görüyor ancak
    l3 belleği nasıl açacağım ve stabilite programını nerden edineceğim söylermisiniz ? artık yavaştan o.c için uğraşalım diyorumda :D
  • kimse bi şey demeyecekmi yaw

bide bu anakart tahmin ettiğimden biraz büyükmüş bea herracane nin içine güç bela park ettim
  • prime95 indireceksin. googleye yaz gelir.

4e basınca bildiğim kadarıyla l3 de açılıyor. l3 yoksa işlemcinin gerçekten l3ü olmayabilir.
    biosta bir yerde ACC menusu var oraya belki sadece çekirdek için acc dir. onu auto filan işte bi kaç kombinasyon dene.

feel hurricane II ye çok güzel yerleştirmiştim. güzel bir anakart. normal bir atx işte.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dj gamer

prime95 indireceksin. googleye yaz gelir.

4e basınca bildiğim kadarıyla l3 de açılıyor. l3 yoksa işlemcinin gerçekten l3ü olmayabilir.
    biosta bir yerde ACC menusu var oraya belki sadece çekirdek için acc dir. onu auto filan işte bi kaç kombinasyon dene.

feel hurricane II ye çok güzel yerleştirmiştim. güzel bir anakart. normal bir atx işte.

hacı hurracane 1e lafım yok yaw çok severek kullanıyorum o kasayı uçak motorum benim high power psu takınca kasadan tüm beklentilerimi karşılar oldu bide ben power butonunu ön paneli söküp 1394 ün yerine yerleştirdim şimdi tüm karizmasıyla duruyor

l3 belleğe gelince işlemcimin kod adı ranaymış şimdi occt isimli programla stabilite testine tabi tuttum 57 dereceyi geçmedi iyimidir acaba ?

• oda sıcaklığını bilmiyorum ama iyidir. laf etmedim ki sen de havadan nem kapar duruma gelmişsin. anakart büyük değil normal bildiğin atX yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sadece Sürücü -- 9 Mart 2011; 17:54:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dj gamer

oda sıcaklığını bilmiyorum ama iyidir. laf etmedim ki sen de havadan nem kapar duruma gelmişsin. anakart büyük değil normal bildiğin at yani

yaw senin canın sağolsun :))
  • ATX demek istemiştim.

L3 açılır mı açılmaz mı bilmem ama acc ayarlarının hepsini deneyip açamadıysan l3 yoktur.
  • Arkadaşlar merhaba,

Bu anakartı yaklaşık 1 sene önce aldım.

Bu anakartın yanında,

-Zotac GTX 260 ekran kartı
    -AMD Athlon2 X4 630 işlemci
    -Kingston 2X2 4 GB 1600 mhz CL9 ram
    -Xilence 580W PSU

gibi donanımlar mevcut bilgisayarımda.

Bu zamana kadar herhangi bir sıkıntı yaşamadan envai çeşit oynadık ta ki geçen aylarda Test Drive Unlimited 2'yi oynayana kadar.

Bu oyunun epey bir oynadıktan sonra Windows sık sık mavi ekran hataları vermeye başladı.

Sorunun oyun güncellemesi veya donanım çakışması vbi ile alakalı olduğunu düşünerek hem oyunu bilgisayardan kaldırdım, hem de windows'u yeniden kurdum.

Tabi sorunlar bitmedi.

Kasadaki parçaları birkaç kez komple söküp temizledim. Ramler çift çalıştığı için 2'li halde her 2 slotta da denedim.

İşlemcinin termal macununu yeniledim vs. epey uğraştım.

Kasa temizleme ve parça değiştirme sonrası bilgisayar sanki düzelir gibi oldu ama yine mavi ekran hataları alıyordum.

Tabi bu arada bilgisayar uzun süre kapalı kaldıktan sonra yine ilk açılmada ekrana görüntü gelmiyordu. (bip sesi çıkmıyordu)

Defalarca resetlemek suretiyle bilgisayar ya zor açılıyordu ya da windows'ta donup kalıyordu(donma sık olmuyordu)

Yüklediğim Windows 7'de mi bir sıkıntı var diyerekten 3-4 defa Windows kurduktan sonra geçenlerde farklı bir Windows 7 Ultimate kurdum.

Baktım Windows içinde ne bir donma,ne de mavi ekran hatası mevcut. Tabi bu son win7 kurmadan önce kasadaki parçaları güzelce ayırıp temizlemiştim. Sorunsuzlukta onun da payı var mı bilmiyorum.

Velhasıl kelam bu son Win7 yükleme mevzusundan sonra açılışta bilgisayara hiç görüntü gelmedi bu sabah.

Hemen aklınıza ram sorunu geliyordur.

Ram'leri de Windows Memory Diagnostic ile taradığımda bir soruna rastlamamıştım onu da belirteyim.

Ram'leri hiç tek tek ve ayrı slotlarda denememiştim. Bu hiç görüntü gelmeme olayında ilk deneyeceğim iş bu idi sanırım.

Sorunumuzu özetlersek;

Ram'leri ayrı ayrı denemek suretiyle hem 1. slotta hem de 2. slotta denedim.

2 ram de 2. slota takıldığında monitöre görüntü geliyor ve bilgisayar açılıyor.

Bu 2 ram'i ilk slotta denediğimde bilgisayara görüntü gelmiyor.

Anakartın ram slotunda sıkıntı mevcut.

Servis yolu gözüktü anlayacağınız.

• ARKADAŞIM BU YAZDIGIN SORUNLAR VE DAHA Fazlasını yaşadım ve yaşıyorum hatda bende ram slotları arızalandı diye garantiye çizgi elektironiğe gönderdim arıza yok denilip geri geldi (sorun cpu nun 4 cü çekirdeği açılınca anakartın 2 ram slotu çalışmıyor ama önceleri baya uzun bi zaman sorunsuz kullandım) son cıkan bios larla zaten iyice aptallaştı bazen çalışıyor çoğu zaman çalışmıyor cpu voltage cpu fan error hatası ethernet bazen çalışmıyor vs vs bu gun tekrar garant,ye göndermek üzere çizgi elektirnoten kayıt açtım ve 3 cü kez kart servise gidiyor
  • Dün Vatan Bilgisayar'a arıza durumunu bildirdim ama ses seda yok.

Elektronik eşya vb. şeylerde en korktuğum iştir bu servis işi.

Hatta başıma iş açmasın diye orta yollu birşey almaktansa biraz daha para ekleyip kaliteli birşey almalı diye düşünürüm ama bakalım bu anakart bizi yanıltacak mı?

Dün birşey daha denedim.

Hayrettir ki bilgisayar bir süre 2. slotta tek ram ile çalışırken, 1. slota diğer ram'i takınca da sorun gözükmüyor. Fakat bilgisayarı gece kapatıp sabah açtığımda(2 ram takılıyken) monitöre görüntü gelmiyor;yani bilgisayar Windows'a girmiyor. (açılıştaki dıt sesi de çıkmıyor)

Bu durumda 2. slottaki ram'i söküp diğeri ile bilgisayarı başlatınca bilgisayar Windows'a giriyor.

3. ve 4. slotu da denedim ,onlarda sıkıntı yok gibi.

Bios pili falan bitik olsa ekrana en azından açılış görüntüsü gelir. Pili de geçtiğimiz günlerde değiştirdim.

İşi ram arızasına vereceğim ama dediğim gibi diğer slotta ram sorunsuzca çalışıyor.

Bugün tek ram'i 2. slotta gün boyu kullanacağım. Ertesi gün bilgisayarı açtığımda sorunsuzca açılırsa 2. slotta ve ram'de sıkıntı yoktur sanırım.

Bakalım ne olacak.

• Ram'ler diğer 2 slotta(siyah kısımda) takılı iken de bilgisayar açılmadı.

Mavi ve siyah slotların 1. kısımlarında ram takılı iken bilgisayar açılmıyor.

Ram'leri 2. ve 4. slota aynı anda takınca sorun yok. Ramleri 2 slotlara tek tek takınca da sorun.

Vatan Bilgisayar'dan 2 gün boyunca ses çıkmadı.

Direkt servis ile bağlantıya geçeceğim sanırım.

Bu arada Vatan Bilgisayar'dan bu kadar şikayet olduğunu bilmiyordum.(şikayetvar'da epey bir şikayet var ve şikayetlerle hiç ilgilenmemiş gözüküyorlar)

Anakartı onlara yollasam sanırım epey bir süre bekleyeceğim.
  • 
Sayfa: önceki 7879808182
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.