Şimdi Ara

ASUS M4A785TD-V EVO 785 G kullananlar buraya !.. (82. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.721
Cevap
6
Favori
116.250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8081828384
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konu güncel mi değil mi karar veremedim ama yine de belki cevap yazarsınız die yazıyorum. Bende bu anakartı kullanmaktayım bios a ait bi kaç fotoğraf, cpu-z fotoğrafı ve coretemp fotoğrafı koyarsanız yardımcı olabilirim..
  • up
  • amd x6 1055t işlemci
    500 watt psu

MSI hd 6850 cyclone ekran kartı uyumlumudur veya alternatif varmı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcan3883 -- 8 Haziran 2011; 10:31:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sanan12

bu anakartın üstündeki ekran kartı ile cs 1.6 oynanır mı
    bide buradanhttp://www.teknobiyotik.com/donanim/ram-bellek.html
    4 gb bi ram önerebilir misiniz hiç bir fikrim hangisi uyumlu vs tek modül mü yoksa 2 2 mi

ben bu kartın ob vga sı ile yani hd4200 ile hiç oc yapmadan düşük ayarda mw2 oynadım onlinesini oynadım hiç takılma olmadan.

ram tavsiyesi ise 1600 veya 1800 ala bilirsen cl7 cl8 olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: harun61

Arkadaşlar İmzamdaki (Bu Anakart) Sistemime Overlock Yapmak İstiyorum.. Yardımcı Olabilecek varmı... Sistemım 8-9 aylık ılk aylarda Hiçbir sıkıntısı yoktu fakat şimdi Win7 64 bit lik sistemım geç açılıyor ve bazı oyunlar eskisi gibi hızlı ve akıcı değil (Blur u full detay da sorunsuz oynarken şu an kasmaya başladı).. yardımlarınız beklıyorum...

aynı sorunu bende yaşamıştım 32 bite döndüm sorun nedir çözüm nedir bilmem ama 64 bitin de pek bi getirisini oldugunu düşünmüyorum 4 gb veya üstü ram kullanmıyorsan 32 bit kullan derim ha bide sistem yeni bioslarla eskisi gibi çalışmaya bilir en azından bende oyle oldu eski biosla daha stabildi sanki
  • quote:

Orijinalden alıntı: diplomat61

harun61 arkadaşa katılıyorum... banada lazım overlock nasıl yapacağız özellikle oyun ve programlardakı performans ve pc nın hızlı açılması için...

Aynen Alıntı Yapıyorum
    "imzamdaki (Bu ekran kartı) Sistemime Overlock Yapmak İstiyorum.. Yardımcı Olabilecek varmı... Sistemım 8-9 aylık ılk aylarda Hiçbir sıkıntısı yoktu fakat şimdi Win7 64 bit lik sistemım geç açılıyor ve bazı oyunlar eskisi gibi hızlı ve akıcı değil (Blur u full detay da sorunsuz oynarken şu an kasmaya başladı).. yardımlarınız beklıyorum..."

imzanda 1066 da yazmışsın ramleri biostan girip 800 seçiceksin 1600 olarak çalışır o/c için ise oc bölümünde araştırıp bilgi alıp öyle deneyin derim oc yapmak basit ama yinede bilgilenmek lazım

• quote:

Orijinalden alıntı: mcan3883

amd x6 1055t işlemci
    500 watt psu

MSI hd 6850 cyclone ekran kartı uyumlumudur veya alternatif varmı..

6870 veya 5850 daha iyi olur 6850 bu 2 kartdan daha düşük ve eyerki sıfır almayı düşünüoyrsan bence 3 5 fazla verip 6870 derim uyum konusunda ise uyumsuzluk diye bişey olmaz zaten ama bu anakartla cf düşünme 16x 8x çalışıyor ve en düşük hızda çalışıyor yanılmıyorsam 2 kartda 8x 8x de
  • Bios güncellemesi ile bu anakartta Bulldozer işlemcilerin çalışması mümkün mü acaba ?
  • BEN 1 SENE ÖNCE BU KARTI BU BAŞLIK ALTINDAKİ YAZILARI OKUDUKTAN SONRA ALDIM VE SÜREKLİ OLARAK KULLANIYORUM..
    EN BAŞINDAN BERİ AMD PHENOM 4 ÇEKİRDEK İŞLEMDİ - 4GB RAM (HYPERX 1600 MHZ DUAL OLARAK GÖRÜYOR) - 9800 GT 1 GB EKRAN KARTI (256 BİT) - ASUS VENTO KASA (300W PSU) İLE KULLANIYORUM VE ANA KARTLA BAŞLANGIÇTA BİRAZ MÜCADELE ETMEM GEREKTİ FAKAT DAHA SONRA SORUNUN EVERESTTEN KAYNAKLANDIĞINI FARKETTİM CPU - Z VE DİĞER BAZI PROGRAMLARLA YAPTIĞIM DENEMELER VE İNCELEMELER SONUCUNDA ANAKARTIN TÜM PARÇALARLA BİRLİKTE MÜKEMMEL ÇALIŞTIĞINI GÖRDÜM...
    SICAKLIK SORUNU KESİNLİKLE YOK..

KARTLA İLGİLİ HİÇ BİR SIKINTI YAŞAMADIM ... KESİNLİKLE TAVSİYE EDERİM
  • PSU'nun değişmesiyle sorun çözüldü gibi oldu ama farklı farklı kodlar ile mavi ekran hatası vermeye devam etti bilgisayar.

2x2gb dual ramleri tek tek deneyeyim dedim bu sefer.

2 rami de ayrı ayrı takmak suretiyle 4 slotta denedim 1 hafta kadar.

Direkt müşahade ettim ki 1. ve 3. slota ram'i takınca bilgisayar mavi ekran hatası veriyor,donuyor, resetleniyor.

Aynı ram'i 2. ve 4. slota takınca hiçbir sorun çıkmıyor.

Anakartı Çizgi Elektronik'e gönderdim. Çizgi Elektronik'in web sitesindeki videolarına bakılırsa profesyonel bir ortamları var gibi.

Sorunu halledeceklerini ümit ediyorum.
  • Anakart servisten pazartesi günü geldi.

Çizgi Elektronik'in servis kaydında "BIOS güncellendi" şeklinde bir ibare mevcut idi ürünün işlemleri bittiğinde.

Anlayacağınız sadece BIOS güncellenmiş.

Zaten mevcut yazılım olan 2105'e yükseltmiştim BIOS'u.

Sorunum aynen devam ediyor.

Ciddi anlamda usandım bu işten.

Tekrar bir başvuruda bulundum Çizgi'ye. Anakartı tekrar göndereceğim.

Sorunum sizce de gayet açık değil mi?

Ram'i sağ baştaki mavi slota ve iç taraftaki siyah slota takınca bilgisayar mavi ekran hatası veriyor veya donuyor.

Aynı ram'i iç taraftaki mavi slota ve işlemciden taraftaki siyah slota takınca hiçbir sorun yok. Bunu günlerce gözlemledim.
  • Anakart 2 defa Çizgi Elektronik'e gitti fakat sadece BIOS güncellenip gönderildi.

Sorunum hala devam ediyor.
  • Anakartım 3. defa Çizgi Elektronik'e gitti.

Bu sefer de anakartta bir sorun bulunamadığı söylendi.

Ben 1. ve 3. ram slotuna ram'i takınca bilgisayar donuyor veya mavi ekran hatası veriyor dedim. Ram'leri de özellikle bantla işaretledim.

Ram slotları nereye göre 1. oluyor bilmiyorum ama sanırım Çizgi Elektronik işlemciden yana ram slotu 1. kabul etmiş ve sol taraf baştaki 1. ve 3. ram slotunda deneme yapmış. Eğer sadece bu slotlar tecrübe edildiyse sorun kesinlikle yanlış yerde aranmış.

Ben sağ baş taraftakinin 1. slot olduğunu ifade etmiş, 1. ve 3. slotta sorun çıkarıyor bilgisayar demiştim. Gerçi arızalı olduğunu söylediğim slotları bir kağıt ve bant ile işaretlemiştim.

Ram slotlarının 2'sinde ram takılıyken bilgisayar sorun çıkarıyor, diğer 2'sinde sorun çıkarmıyor. Sanırım sorunum net ve açık.

Çizgi Elektronik 2 defa BIOS güncelliyor ve anakartı tarafıma gönderiyor. Bakıyorum sorun hala devam ediyor. 3. defa anakartı servise gönderiyorum fakat bu sefer de sorun bulunamıyor.

Bahsettiğim sorun genelde oyun oynarken ve video izlerken kendini gösteriyor.

Fotoğrafta ramlerin takılı olmadığı slotlara ram takınca bilgisayar kesinlikle sorun çıkarmıyor.

Arızalı olduğunu söylediğim ram slotlarına ram takılıyken sorunun ortaya çıkması bazen 5 dk, bazen bilgisayarı açar açmaz kendini gösterdiği gibi bazen de birkaç saat sonra kendini gösteriyor.

Fakat bu sorun birkaç saat içinde kendini kesinlikle gösteriyor. Öyle birkaç gün geçmesine gerek yok.

Durumu Çizgi Elektronik'e ispat etmek için ne yapmam gerekiyor bilmiyorum.

Bilgisayarımın tüm bileşenleri de kendilerine gönderebilirim sorunun ispatı adına. Bunu kendilerine de ilettim.

Ne olursa olsun anakartın değişmesi gibi bir talebim yok. Sorunun çözümü için teknik bir müdahale istiyorum fakat somut bir müdahale de söz konusu değil.

Duruma göre anakartın değişimini kendilerinden isteyeceğim. Anakartın sorunlu olduğunu ispat için gereken neyse onu da yapmaktan kaçınmam.

Gerçekten bu durumdan usandım.

Benden başka böyle bir sorun yaşayan varsa tecrübesini paylaşsın lütfen.

• g-skill rapjaws 1333 mhz cl7 1.5 w 8 gb ddr3ram alım arkdaslar lakın bılgısayara takıyorum bılgısayar açılıyor
    oncekı ramım 4x1 ddr ocz urban elıte 1600 mhz cl8 ram dı

anakartm ASUS M4785TD-V EVO

BUDA ANAKARTIMIN UPGRADE ADRESI SIZCE neYI YKLEMEMLASIM ?

http://support.asus.com/download.aspx?SLanguage=en&m=M4A785TD-V%20EVO&p=1&s=24&os=29&hashedid=fcsXWSxnhzZE9rnR
  • quote:

Orijinalden alıntı: RoadFighter

Anakart 2 defa Çizgi Elektronik'e gitti fakat sadece BIOS güncellenip gönderildi.

Sorunum hala devam ediyor.

aynı sorun bende de var hatda benim sorunum mavi ekranda deyil hiç görüntü vermiyor ama bahsetdiğin slotlara takınca bir sorun olmuyor önceki sayfalardada mevcut .. ilk etapda bende çizgiye gönderdim arıza yok bios güncellendi dendi ve banada resimli bi meil geldi ve o resimde benim çalıştırdıgım slotda takılıydı ram .bende meile cevap yazıp zaten o slotun çalıştığını diyer 2 slotda sorun oldugunu soyledim bu kez de 4 slota da ram takıp oyle resim gönderdiler.Bende ozaman bios güncellemesi ile sorun halloldu sandım.Kart çizgiden geldi takdım ramleri yine aynı 2 slot çalışıyor 2 slot çalımıyor ramler dual olarak çalışmıyor.Sonra çizgi yi aradım bana diyer bileşenleri sordular kulandıgım ram 2x2 2000 mhz cl9 kıngstondu ve telefondaki şahız ramlerden kaynaklanıyor ola bilir dedi çünkü anakart max 1800 mhz destekli ama zaten bende ocsuz 1600 de kullanıyordum ramleri.Bir ümitle pat riot 2x2 1600 cl9 aldım taktım yine aynı sonra 1333 cl7 aldım taktım yine aynı sorun ve halada aynı ramler 1884 mhz cl8 de single olarak sorunsuz çalışıyor..

ama ben şunu farketdim işlemcim x3 720 ve sunbeam cf fan kullanıyordum stok fan takdım ve birkez daha denedim arızalı değim ram slotları çalıştı hayretler içinde kaldım defalarca denedim çalıştı dual olarak çalşmaya başladı taki sunbeam cf cpu fanı tekrar takınca aynı hata vermeye başladı .Yani ben şu kanata vardım sunbeam cf cpu fan işlemciye fazla baskı yaptıgından kaynaklanıyor olabilir diye düşündüm stokfanla normal sunbeamla sorun ve işin ilginc tarafı stokfanlada işlemcininin 4 cü çekirdeği açılmıyor yani anakart tamirden geldi bilmem ne chipi tamir olmuş ama sorun hala aynı bu kart hem iiyi hemde berbat sorunlu

• quote:

Orijinalden alıntı: ak27

aynı sorun bende de var hatda benim sorunum mavi ekranda deyil hiç görüntü vermiyor ama bahsetdiğin slotlara takınca bir sorun olmuyor önceki sayfalardada mevcut .. ilk etapda bende çizgiye gönderdim arıza yok bios güncellendi dendi ve banada resimli bi meil geldi ve o resimde benim çalıştırdıgım slotda takılıydı ram .bende meile cevap yazıp zaten o slotun çalıştığını diyer 2 slotda sorun oldugunu soyledim bu kez de 4 slota da ram takıp oyle resim gönderdiler.Bende ozaman bios güncellemesi ile sorun halloldu sandım.Kart çizgiden geldi takdım ramleri yine aynı 2 slot çalışıyor 2 slot çalımıyor ramler dual olarak çalışmıyor.Sonra çizgi yi aradım bana diyer bileşenleri sordular kulandıgım ram 2x2 2000 mhz cl9 kıngstondu ve telefondaki şahız ramlerden kaynaklanıyor ola bilir dedi çünkü anakart max 1800 mhz destekli ama zaten bende ocsuz 1600 de kullanıyordum ramleri.Bir ümitle pat riot 2x2 1600 cl9 aldım taktım yine aynı sonra 1333 cl7 aldım taktım yine aynı sorun ve halada aynı ramler 1884 mhz cl8 de single olarak sorunsuz çalışıyor..

ama ben şunu farketdim işlemcim x3 720 ve sunbeam cf fan kullanıyordum stok fan takdım ve birkez daha denedim arızalı değim ram slotları çalıştı hayretler içinde kaldım defalarca denedim çalıştı dual olarak çalşmaya başladı taki sunbeam cf cpu fanı tekrar takınca aynı hata vermeye başladı .Yani ben şu kanata vardım sunbeam cf cpu fan işlemciye fazla baskı yaptıgından kaynaklanıyor olabilir diye düşündüm stokfanla normal sunbeamla sorun ve işin ilginc tarafı stokfanlada işlemcininin 4 cü çekirdeği açılmıyor yani anakart tamirden geldi bilmem ne chipi tamir olmuş ama sorun hala aynı bu kart hem iiyi hemde berbat sorunlu

Enteresandır benim işlemci fanı da sunbeam.

Fakat ben bu sunbeam'i neredeyse 1 yıl kullandım hiçbir sorun çıkmamıştı geçtiğimiz aylara kadar.

İşlemcim AMD Athlon2 X4 630 2.8 ghz
    Ram'ler 2x2 Kingston HyperX CL9

Ben sorunun fan kaynaklı olacağını sanmıyorum. İşlemciye baskı vb. bir sorun olsa sanırım sağlam olduğunu belirttiğim ram slotlarında ram takılıyken de bilgisayar hata verir.

Sağlam olduğunu söylediğim slotlara ram takılıyken bilgisayar kesinlikle hiçbir sorun vermiyor. Bunu haftalarca tecrübe ettim.

Şimdi Çizgi servis takip sayfasına bir fotoğraf daha eklemiş.

Bahsettiğim diğer slotlara da ram takılı gözüküyor. BIOS sayfasını açıp ramleri anakartın tanıdığını göstermişler ama zaten hem o kısma,hem de Windows'a ben de girebiliyorum.

Bilgisayarın ramleri arızalı olduğunu söylediğim slotlarda görmemesi gibi bir durum yok.

Bu slotlara ram takılıyken sorun kendisini birkaç saat sonra da gösterebiliyor,hemen de gösterebiliyor. Sorunu gözlemlemek için belli bir süre geçmesi lazım yani.

Bu durumu Çizgi'ye ilettim ama yine de anakartta sorun olmadığı belirtilmiş.

Ekleme :

Çizgi Elektronik'ten Mahmut Bey ile görüştüm. Kendisi anakartı göndereceğini,aynı sorunun devam etmesi durumunda işlemci ve ram'ler ile anakartı tekrar kendilerine göndermemi söyledi.

Diğer bileşenler ile bir hata tespit ederlerse sorun daha net anlaşılacak sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RoadFighter -- 27 Haziran 2011; 17:11:00 >

• bende aynı şekil sunbeam cf ile 5 6 aysorunsuz kulanmıştım sorun zaten aniden meydana geldi bi kaç kaz kasayı yıkamak için bileşenleri söküp takmıştım .eyer elinizde stok fan varsa bir deneyin derim ben işlemciile alakalı olduguna bide şurdan kanaat getirdim ramler dual olarak çalışmamasından 4 cü çekirdek açma ile alakalı deyil be defalarca denedim stokfanla 4 slotda çalışıyor sunbeam ile 2 ram slotu
  • Bugün işlemcinin kendi fanını taktım. Hayrettir ki arızalı dediğim slotlara ram takınca bilgisayar direkt açıldı.

40-45 dk. oyun oynayınca da herhangi bir sorun başgöstermedi.

Sonra Sunbeam'i taktım. Bilgisayar ilk başta açılmadı. Soğutucuyu elimle tutarak hafif sağ-sol yaptım ve bilgisayar açıldı.

Oyuna girelim bakalım sorun çıkacak mı dedik ama 10-15 dk içinde bilgisayar mavi ekran hatası verdi ve resetlendi.

Aynı sorunu aynı soğutucuda yaşadığımıza göre sanırım sorun soğutucu kaynaklı.

Gerçekten enteresan bir durum.

Soğutucunun işlemciye baskı yapması olayı olabilir gerçekten durum.

Birkaç gün daha kıyaslamalı bir test yapayım.

İşlemcinin kendi soğutucusunu belli bir süre kullanayım olmadı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RoadFighter

Bugün işlemcinin kendi fanını taktım. Hayrettir ki arızalı dediğim slotlara ram takınca bilgisayar direkt açıldı.

40-45 dk. oyun oynayınca da herhangi bir sorun başgöstermedi.

Sonra Sunbeam'i taktım. Bilgisayar ilk başta açılmadı. Soğutucuyu elimle tutarak hafif sağ-sol yaptım ve bilgisayar açıldı.

Oyuna girelim bakalım sorun çıkacak mı dedik ama 10-15 dk içinde bilgisayar mavi ekran hatası verdi ve resetlendi.

Aynı sorunu aynı soğutucuda yaşadığımıza göre sanırım sorun soğutucu kaynaklı.

Gerçekten enteresan bir durum.

Soğutucunun işlemciye baskı yapması olayı olabilir gerçekten durum.

Birkaç gün daha kıyaslamalı bir test yapayım.

İşlemcinin kendi soğutucusunu belli bir süre kullanayım olmadı.

tahmin etmiştim çünkü benim dururmum da aynı ben uzun süre kullandım 2 slotu çalışmadan yani sunbeam cf ile sonra ne kadar stok fan la kullanmak istediysem stabil olmadı stokfanla 4 cü çekirdek açmadı açtıgı zaman ramler dual çalışmadı çalıştıgı zaman oc yapılmıyordu ve stabil olmuyordu

ben satdım pc yi kurtuldum inşallah sende kurtulursun

• benzer sorun da ben yaşadım.stok fan ile 75 derecelere çıkmasına rağmen işlemci 3640 mhzi rahat görüyordu ve prime 95 testinde stabildi.xigmatek nepartak soğutucusu ile 55 dereceyi geçmemesine rağmen 3.5ghzde bile prime 2 dk da çakılı veriyor.üstelik gelid gc2 termal macun sürülü.bios son sürüm yüklü.ne olduğunu hala çözebilmiş değilim
  • 
Sayfa: önceki 8081828384
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.