Şimdi Ara

ASUS M4A785TD-V EVO 785 G kullananlar buraya !.. (84. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.721
Cevap
6
Favori
116.249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8283848586
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: adali79

Selam,

M4A785TD-V EVO kartımda patriot signature line 1600 ramleri dual channel olarak kullanamıyordum.
    2-4 ve 1-3 slotlarda çalışan ramler 1-2 ve 3-4 de bios açmıyordu.

2 ay boyunca kabahati ram ve anakartta aradım.ramleri onaylı ramlerle değiştirdim.
    bios güncellemesi yaptım.
    ramlerle ilgili bütün ayarlarla oynadım.
    nafile işe yaramadı hiçbiri.

En sonunda konfigurasyonu bozmadan x4925 işlemcimi x2 555 be işlemci ile değiştirdim.
    Ve ramler dual channel olarak çalışmaya başladı.

Sanırsam X4 925 işlemcinin memory controlleri ile ilgili bir sıkıntı var.
    aynı işlemciyi başka anakarta taktım yine aynı hatayı verdi.

Sadece bilgi vermek içindi.

Selamlar

bu sorunu yaşayan çok arkadaşımız var önceki konularda da cok defa belirtim bu sorunu aynı anakartla 3 ayrım kit ram(kıngston 1333,2000,patriot 1600 mhz) 720 be ve t1050 işlemciler denedim sorun hep aynı idi ramler dual çalışmassı.1 kez çizgiye gitdi bu yüzden ama en sonunda kullandıgım fandan kaynaklı oldugunu anladım.bence bu anakart sorunlu aynı sorunu 1 den çok kişinin yaşaması bunu gösteriyor

• bios güncellemesi ile am3 + desteği bu anakart için mümkün olacak mı arkadaşlar
  • Yav arkadaşlar bende ASUS M4A785TD-V EVO kullanıyorum işlemcim amd phenom 2 x2 b.e yüksüzken 40 derece civarı geziyo ama bir süre oyun oynadığım zaman 46-47 dereceyi görüyor bu değer yüksek değil ama ilginçtir ki bu sıcaklığa gelince oyundan atıyor bios tan baktım ama bulamadım sıcaklık ayarını hatta resette attım bios a ama yine olmadı bu nedendir ve nasıl çözebilirm ???
  • kart yine bozulmuş çizgiden kayıt açtım garantide bitik di umarım yardımcı olurlar 4 cü gidişi 2 yılda inanın toplasanaız 3 ay kullanılmıştır bu kadar sorunlu bi kart görmedim
  • Arkadaşlar bende M4A785TD-V EVO anakart ve "Kingston 4GB (2x2Gb) 1600Mhz DDR3 HyperX KHX1600C9AD3K2/4G" ram vardı. Bu ramlar bir tanesi bozuldu. Ram takviyesi yapmak istiyorum. Ancak Kingston 2gb ddr3 1333mhz ram alıp taktığımda pc açılmıyor. Kendi ramimi tek başıma taktığımda pc açılıyor. Aldığım rami tek başına taktığımda açılmıyor. Sorun ramden olabilir dedim Kingston 4gb ddr3 1333mhz ram alıp onuda denedim. Açılmadı.

Şuan mevcut "Kingston 4GB (2x2Gb) 1600Mhz DDR3 HyperX " kendi ramim dışında başka bir ram ile pcmi açamıyorum.

Anakart' ım DDR3 1800/1600/1333/1066/800 MHz hızlarını desteklemesine rağmen başıma böyle saçma bir olay geldi.

Kendi ramım ile diğer slotlarıda denedim slotlarda bir sorun yok 4 slottada pc açılıyor. Yeni aldığım herhangi bir ram ile pc açılmıyor. Sorun ne olabilir.
    Kendi ramimi ve aldığım 4 gb ram başka bir anakartta denedim 6 gb olarak açtı. Sorun benim anakartta gibi gözüküyor ancak o zaman neden kendi ramimle pc açılıyor. Bir anlam veremedim . Yardım ederseniz sevinirim.

ANAKARTIM
    RAMLERİM (BİRİ BOZULDU) http://www.hepsiburada.com/Liste/kingston-4gb-2x2gb-1600mhz-ddr3-hyperx-ram-khx1600c9ad3k24g/productDetails.aspx?productId=bd100691&categoryId=47

denediğim ramler
    www.vatanbilgisayar.com
    Masaüstü bilgisayar, dizüstü bilgisayar, cep telefonu, televizyon, tablet, fotoğraf makinesi ve binlerce teknoloji ürünü Vatan Bilgisayar' da.
    http://www.vatanbilgisayar.com/Ram/kingston-kvr1333d3n94g-4gb-ddr3-1333mhz-cl9-tek-modul-ram/productdetails.aspx?I_ID=52220

www.vatanbilgisayar.com
    Masaüstü bilgisayar, dizüstü bilgisayar, cep telefonu, televizyon, tablet, fotoğraf makinesi ve binlerce teknoloji ürünü Vatan Bilgisayar' da.
    http://www.vatanbilgisayar.com/Ram/kingston-kvr1333d3n92g-2gb-ddr3-1333mhz-cl9-tek-modul-ram/productdetails.aspx?I_ID=40298

SANIRIM GÖZDEN KAÇIRDIĞIM BİR NOKTA VAR İLGİLENİRSENİZ SEVİNİRİM.

• bu anakartda ramler dual çalışmıyor çalışan çok nadir kanatimce single olarak tak büyük ihtimal çalışacaktır..bende 3 kit le denedim kingston 2x2 1333 2x2 2000 2x2 1600 bu 3 kit ilede dual çalışmadı ama single olarak sorunsuz çalışıyordu ben pc yi satalı 1.5 yıl oldu satdıgım arkadaşla sırf bu kart yüzüne kavga etdik tartıştık ve 1 yıla yakın görüşmedik satdıktan sonra çizgiye gönderdik tamir olup geldi 1 ay önce yine arızalandı garantisi bitmişti çizgiye arıza kaydı açıp rica edip garantisiz kartı garanti kapsamında kabul etdiler ve tamir edip tekrar yolladılar.Ben burda öncelikle Nİyazi beye ve çalışanlarına çok teşekkür ederim.

Ama şu bi gerçek Asus kullanmaya çizgi elektronik sayasinde devam edicem yoksa birdaha tövbe derdim
  • quote:

Orijinalden alıntı: ak27

bu anakartda ramler dual çalışmıyor çalışan çok nadir kanatimce single olarak tak büyük ihtimal çalışacaktır..bende 3 kit le denedim kingston 2x2 1333 2x2 2000 2x2 1600 bu 3 kit ilede dual çalışmadı ama single olarak sorunsuz çalışıyordu ben pc yi satalı 1.5 yıl oldu satdıgım arkadaşla sırf bu kart yüzüne kavga etdik tartıştık ve 1 yıla yakın görüşmedik satdıktan sonra çizgiye gönderdik tamir olup geldi 1 ay önce yine arızalandı garantisi bitmişti çizgiye arıza kaydı açıp rica edip garantisiz kartı garanti kapsamında kabul etdiler ve tamir edip tekrar yolladılar.Ben burda öncelikle Nİyazi beye ve çalışanlarına çok teşekkür ederim.

Ama şu bi gerçek Asus kullanmaya çizgi elektronik sayasinde devam edicem yoksa birdaha tövbe derdim

single olarak çalışmıyor 4 gb taktığım zman sadece bende 2gb ile çalışıyor. Sanki pc bağışıklık kazandı diğer ramlere karşı sadece benim kendi ramimle çalışıyor. En çok canımı sıkta nokta bu .. single olarak 4 gb çalışsa duale gerek kalmıcak.. Moralim bozuldu sabah sabah ..

• stok soğutucumu kullanıyorsun?

bide sadece deneme için soğutucuyu çıkarıp dene çünkü yukarda da bahsetdiğimiz gibi soğutucunun işlemciye yaptıgı fazla baskıdan dolayı ramler dual çalışmadıgını tespit etdik
  • Benim sorunun stok fanla bir ilgisi yokmuş. Farklı bir ram deneyerek (aslında baya bi tırmaladım bulmak için) sorun çözüldü. Şuanda 6gb ram aktif durumda. Ram üzerinde (kodu) bir harf "S" yüzünden anakart ramlari görmüyordu.. Şimdi sorun çözüldü Allaha şükür. Saygılar.
  • hadi gözün aydın inşallah artık sorun yaşamazsın
  • herkeze iyi forumlar 2010 dan beri sorunsuz olarakM4A785TD-V EVO kullanıyorum sistemim ASUS AMD M4A785TD-V EVO 785G/DDR3 İŞLEMCİM: AMD PHENOM II X3 720 EKRAN KARTI: XFX HD6850 Black Edition O.C. Çift Fan GDDR5 1GB 256Bit RAM:Kingston HyperX 4 GB (2*2) 1600 MHz DDR3 HDD:Seagate 500 GB 7200 RPM 16MB SATA2 KASA : Cooler Master rc 690 PSU: Sapphire Pure 625W 80+ Plus Modüler benim son 2 haftadır yaşadığım sorun pc yi açtığımda belirsiz zaman aralıklarında mavi ekran hatası vermesi HDD den şüpelendim fakat ramın birini çıkardığımda (ki dual kullanıyordum) sorunsuz bir şekilde çalıştı ramleri tek tek denedim sorun yok dual takınca pc açılmıyor açılsada mavi ekran veriyor ben şu anda birini mavi slotda diyerini siyah slotda kullanıyorum ramler sağlıklı bir şekilde çalışıyor

sizce benim sorunum ram i hdd mi veya anakart mı cevap ve yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
  • arkadaşım bu anakartda kronik hastalık gibi bi süre sonra ramler dual çalışmıyor ben 3 kit farklı ram alıp denedim aynı eyer seninde soğutucun stok ise bişey diyemem ama deyilse stok fanla dene

kart yukarda da da değim gibi tamir gidip geldi sorun hala aynı yine arızalı yine arızalı kafaya yı yedirtecek sonunda bu anakart
  • quote:

Orijinalden alıntı: ak27

arkadaşım bu anakartda kronik hastalık gibi bi süre sonra ramler dual çalışmıyor ben 3 kit farklı ram alıp denedim aynı eyer seninde soğutucun stok ise bişey diyemem ama deyilse stok fanla dene

kart yukarda da da değim gibi tamir gidip geldi sorun hala aynı yine arızalı yine arızalı kafaya yı yedirtecek sonunda bu anakart

dostum anladığım kadarıyla senin sıkıntın çok daha büyük stof fan kullanmıyorum zaten şuan single olarak 4 gb çalışıyor ama dual olmasısın bana artı veya eksi si varmıdır bilemiyorum
  • bende stok fanla dual çalışıyor.sunbeam c.c kullandıgım zaman single çalışıyor,çekirdek açmıyor o.c yapılmıyor dual la single arasında cokta olmasa fark var tabi

edit:bende x720be kullanıyordum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ak27 -- 1 Mayıs 2012; 19:18:13 >
  • stok fanla deneyim ozaman bu sistemi özenle toplamıştım fakat böyle şeyler insanın canını sıkıyor
  • ya canın sıkılmasını bırak ben bu pc yi en yakın arkadaşıma satdım bu anakart yüzünden aram açıldı.adam bana diyoki sen bana bilerek bozuk mal satdın:)
  • derler hocam sanırım şu an bu kart ı kullanmıyorsun
  • yok hayır 1.5 yıl olsu satalı 4 defa garantiye gitdi tamir edildi.geldi montajını yaptım herşeyi tam eksiksik yaptım power düğmesine bastım açılmadı ram deyiş bios sıfırla pil çıkart power deyiş fan deyiş 3 saaat mahvetdi beni sonunda açtık 3 gündür ses seda yok arkadaştan :)
  • şu an hangi anakartı kullanıyorsun tavsiye açısından benim işlemcinin 4 cü çekirdek açık
  • deyişken sistem kullanıyorum en uzun bi pc yi 3 ay kullanırım şuan intel kullanıyorum yine asus p5q se

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ak27 -- 1 Mayıs 2012; 20:23:25 >
  • 
Sayfa: önceki 8283848586
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.