Şimdi Ara

ASUS M51 SERİSİ KULLANICILARI (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9.599
Cevap
8
Favori
572.682
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: niyazi_91

HoppaLa bi de o mu çııktı tam aLmaya karar vermişkEn . . .

ilk günlerde çok sık yapıodu o sesi ama artık çok nadir duyuyorum ama rahatsız edici bi ses değil kesinlikle
  • quote:

Orjinalden alıntı: uyelik01

Merhaba. Canımı çok sıkan bir durum oldu. Dün M51'ime gidip 2GB kingston ram aldım. İçindeki 1 GB Hyundai ram'i çıkartıp aynı özelliklerdeki (200 pin, pc5300, 667 Mhz) 2 GB ram'i taktım. Bilgisayarda sorunsuz bir şekilde ram'i hemen gördü. Ancak açılış, kapanış ve kullanım hızında hiçbir değişiklik olmadı. Hatta, önceden (toplam ram 2 GB iken) vista kenar çubuğunda ram kullanım oranı %35 civarlarında idi. Şimdi ram 3 GB oldu. Yine %35 GB dolaylarında. Maalesef anlam veremediğim bir durum. Açıklayabilen varsa sevinirim...

Mevzuda bir yanlışlık var. Dediğine göre 2gb ram varken yaklaşık 700mb'sini kullanıyormuş. 3gb a çıkardığında aynı ise buda yaklaşık 1gb'ını kullanmaya başlamış demek. Böyle birşey olmamalı. Aldığın ram'ide görmüş pc.

Sorunun neden kaynaklandığını anlayamadım. Birkaç kullanımdan sonrada düzelmediyse Format at dene. Ben olsam öyle yapardım. bakalım ne değişecek

• quote:

Orjinalden alıntı: motanyeri

dostum şimdi merak ettim ben Asus M51 kasası metal mi? Acer 8600GT GDDR3 kullanmış cihazında 3 GB Ram, HDMI çıkışı, 8 Hücreli Batarya, servis TPM teknoloji, çok fazla şikayet yok gibi.. Tipine gelince Mac ler de beyaz değil mi? Ayrıca ereyonda (KDV Dahil) 2165YTL, Asus M50 300GB 4200 Rpm HDD li model 2686 YTL, Asus M51 2329 YTL... şimdi kullanıcı arkadaşlardan ricam benim neden 160-500 YTL fazla para vermem gerektiğini açıklamaları inanın çok kararsızım ve kullanıcıların fikirlerini bekliyorum...

Kullanıcı arkadaşlar kasa malzemesi hakkında bilgi verirseniz bir de aygıt yöneticisinden ekran kartı özelliklerini Print screen yaparsanız çok makbule geçer konyaya henüz gelmedi cihaz inceleyemedim..
  • quote:

Orjinalden alıntı: saxi_saxi

quote:

Orjinalden alıntı: uyelik01

Mevzuda bir yanlışlık var. Dediğine göre 2gb ram varken yaklaşık 700mb'sini kullanıyormuş. 3gb a çıkardığında aynı ise buda yaklaşık 1gb'ını kullanmaya başlamış demek. Böyle birşey olmamalı. Aldığın ram'ide görmüş pc.

Sorunun neden kaynaklandığını anlayamadım. Birkaç kullanımdan sonrada düzelmediyse Format at dene. Ben olsam öyle yapardım. bakalım ne değişecek

Malesef öyle dostum. Aynen dediğin gibi. Görev yöneticisinden kullanılan ram miktarına bakardım önceden. 700 MB civarında olurdu hep. Ram'i yükselttim artık 3 GB ram var. Fakat şimdi bakıyorum kullanılan ram miktarına min. 950 MB. Yani oran değişmedi. Şaka gibi bişey aslında. Bir mantık kuramadım. Yüklediğim birşey de yok aslında ikisinin arsında bir fark doğuracak.

Sizinkiler ne kadar ram kullanıyor bu arada.?

Böyle birşey nasıl olur yahu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uyelik01 -- 5 Mart 2008; 12:27:28 >

• windows ram kullanım göreceli olarak değişmektedir.O an içerisinde calışan hizmetlerden tutun programlarınıza kadar her şey windows tarafından ayarlanır.O yüzdendir ki ben ram aldım bende bu kadar kullanıyor sizde ne kadar kullanıyor eskiden 700MB şimdi oldu 900 yok olmadı 1024 gibi kavram karmaşasında kaybolmamanız için bu tür sorulardan uzak durunuz.Aldığınız rami test etmek için Memtest86 gibi bir program kullanabilirsiniz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: cod3nam3

windows ram kullanım göreceli olarak değişmektedir.O an içerisinde calışan hizmetlerden tutun programlarınıza kadar her şey windows tarafından ayarlanır.O yüzdendir ki ben ram aldım bende bu kadar kullanıyor sizde ne kadar kullanıyor eskiden 700MB şimdi oldu 900 yok olmadı 1024 gibi kavram karmaşasında kaybolmamanız için bu tür sorulardan uzak durunuz.Aldığınız rami test etmek için Memtest86 gibi bir program kullanabilirsiniz.

Neden? 16GB ram kullansam yine %35 ini yutacakmı? 5.5 6 gb ram mi kullanacak
  • Neden Neden Neden Gereksiz soru olduğunu söylemiştim gereksizce cevaplayım.Ekran kartınız bilgisayarınızın ram miktarına göre kendine ram ayıran bir ekran kartı birinci sebeb bu olabilir.Örneğin 2 GB belleği olan bir sistemde kulandığınız ekran kartı 768 MB olarak ayarlarken 3 GB ram kullandığınızda kendini 1 GB olarak ayarlayabilir.Bir diğer etkende windows vista raminize göre sık kulllandığınız programları daha hızlı acılması mantığına dayanarak burda saklayabilir.(Bu ikinci nedendi).Bir diğer etkende sistem yöneticiniz size doğru bilgileri vermeyebilir buda ücüncü neden.Nedenler sekmesini daha uzatabiliriz fakat bu konu başlığında gereksiz olduğundan daha fazla yazmıyorum.

NOT:Bu arada dizüstü sisteminizin 16 GB ram desteği malesef yok.Bu sormuş olduğunuz sorudan daha önemli bir ayrıntı :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cod3nam3 -- 5 Mart 2008; 20:03:49 >
  • quote:

Neden Neden Neden Gereksiz soru olduğunu söylemiştim gereksizce cevaplayım.Ekran kartınız bilgisayarınızın ram miktarına göre kendine ram ayıran bir ekran kartı birinci sebeb bu olabilir.Örneğin 2 GB belleği olan bir sistemde kulandığınız ekran kartı 768 MB olarak ayarlarken 3 GB ram kullandığınızda kendini 1 GB olarak ayarlayabilir.Bir diğer etkende windows vista raminize göre sık kulllandığınız programları daha hızlı acılması mantığına dayanarak burda saklayabilir.(Bu ikinci nedendi).Bir diğer etkende sistem yöneticiniz size doğru bilgileri vermeyebilir buda ücüncü neden.Nedenler sekmesini daha uzatabiliriz fakat bu konu başlığında gereksiz olduğundan daha fazla yazmıyorum.

NOT:Bu arada dizüstü sisteminizin 16 GB ram desteği malesef yok.Bu sormuş olduğunuz sorudan daha önemli bir ayrıntı :)

Söylediğine malesef katılamayacağım dostum. Çünkü bizim ekran kartlarımız paylaşımsız. Kendi üzerinde 512 MB DDR2 ram'i var zaten. Paylaşımlı olsaydı tamam diyecektim ama, şu durumda bilemiyorum...

• Bakın güzel soru çoğu kullanıcı malesef kullanmış olduğu sistem hakkında tam bilgiye sahip değil mesela kullanmış olduğunuz ekran kartının turbo memory özelliği sayesinde uygulamalar doğrultusunda ihtiyacı olduğu zaman sisteminizdeki ram'i kullandığını bilmiyorsunuz.konu hakkında forumda Turbo Cache diye aratırsanız yeterli bilgiye sahip olabilirsiniz ben burda tekrar yazmayacağım sadece asus resmi sitesinde yer alan kısa bir bilgiyi ve adresi veriyorum isterseniz göz atabilirsiniz.

NVIDIA® GeForce® 9500M GS, 512MB VRAM External 512MB VRAM , TurboCache: 768M with 1G system memory, 1280M with 2G system memory

http://www.asus.com.tw/products.aspx?l1=5&l2=74&l3=604&l4=0&model=2026&modelmenu=2

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cod3nam3 -- 5 Mart 2008; 21:16:33 >

• Evet Cod3nam3 arkadaş doğru söylüyor ekran kartı 512Mb paylaşımsız yani kendine ait memory e sahip ancak ihtiyaç duyduğunda sistem ram inde 768 Mb takviye alarak 1280 Mb memory e çıkabiliyor... Sanırım bundan kaynaklanıyordur... Ayrıca 32 Bitlik işletim sistemlerinde max ram 4 GB 64 bitlik işletim sistemlerinde bu 128 Gb çıkabilir ama zaten board buna izin vermez...

Arkadaşlar bunları bırakında M51 den bahsedin sorularıma halen yanıt alabilmiş değilim..
  • quote:

Bakın güzel soru çoğu kullanıcı malesef kullanmış olduğu sistem hakkında tam bilgiye sahip değil mesela kullanmış olduğunuz ekran kartının turbo memory özelliği sayesinde uygulamalar doğrultusunda ihtiyacı olduğu zaman sisteminizdeki ram'i kullandığını bilmiyorsunuz.konu hakkında forumda Turbo Cache diye aratırsanız yeterli bilgiye sahip olabilirsiniz ben burda tekrar yazmayacağım sadece asus resmi sitesinde yer alan kısa bir bilgiyi ve adresi veriyorum isterseniz göz atabilirsiniz.

NVIDIA® GeForce® 9500M GS, 512MB VRAM External 512MB VRAM , TurboCache: 768M with 1G system memory, 1280M with 2G system memory

http://www.asus.com.tw/products.aspx?l1=5&l2=74&l3=604&l4=0&model=2026&modelmenu=2

Orjinal olarak 2gb gelmiş zaten. yani ekran kartı alacağının hepsini alır eğer lazımsa. 3gb a çıkınca hiçbirşey farketmez diye düşünmüştüm ben. Eğer lazımsa zaten 2gb varken de 1280'e çıkmıştır. 3 gb olduktan sonra 1280'i aşacak değil sanırım.

Neyse uzatmaya gerek yok dediğin gibi. Açıklamaların son derece anlaşılır. Yardımların için teşekkürler.

• arkadaşlar benim bilgisayarımda sol hoparlörden yüksek seste cızırtı geliyor sanki hoparlör patlak gibi geldi bana ne yapmalıyım aynı sorunla karşılaşan oldumu çok canım sıkıldı cevaplarınızı bekliyorum...
  • Arkadaşlar;
    Bu GDDR2 ,GDDR3 olayına son noktayı koyabilecek birisi var mı???
    1-)Acer 5920G 933G25Mn modelinin 8600GT ekran kartı rami GDDR3 ? mü GDDR2 ? mi,
    (Ben PCWizard2008 pogramında GDDR3 gördüm saat hızı; core:475 mem:400)
    2-)Dell 1520 modelide kullanılan 8600GT nedir ? onun da core:475 mem:400
    3-)Dell XPS modelindeki 8600GT deki nedir?
    4-)Yeni çıkan 9500m GS nasıl?
  • quote:

Orjinalden alıntı: mendux

Arkadaşlar;
    Bu GDDR2 ,GDDR3 olayına son noktayı koyabilecek birisi var mı???
    1-)Acer 5920G 933G25Mn modelinin 8600GT ekran kartı rami GDDR3 ? mü GDDR2 ? mi,
    (Ben PCWizard2008 pogramında GDDR3 gördüm saat hızı; core:475 mem:400)
    2-)Dell 1520 modelide kullanılan 8600GT nedir ? onun da core:475 mem:400
    3-)Dell XPS modelindeki 8600GT deki nedir?
    4-)Yeni çıkan 9500m GS nasıl?

http://www.notebookcheck.net/Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-List.844.0.html

kendin bak

• Arkadaşlar bu laptoptan ses iyi geliyor mu? Arkadaşımda acer 5920 serisi laptop var. sesi çok güzel. dell de öyle. F3SA kullanan arkadaşım da var. ben asustan ses hakkında pek tatmin olamadım açıkçası. Yeri geliyor fazla ses çıkması gerekebiliyor.

Bu serisi sizce nasıl. yetertli süzeyde ses çıkıyor mu?
  • ArkadaşLar sizce m51 mi yoksa AN-308-3 X52SA ikisinin arasında kaLDım . . . Biraz gönlüm X52SA'Den geçiyor bi de sizLerin fikrini aLıyım dedim. Çünkü X52SA'da Hd var ama m51'de yok ikisi de aynı işlemciye sahip X52SA 3 gb ram m51 2 gb ram ikisi de 512 mb ekran kartına sahip X52SA atı radeon 2600 hd m51 ise nvidia Geforce 9500m turbacache. Hangi ekran kartı daha iyi sizce ? Biraz biLgi vereBiLirmisiniz arkdaşLar...
  • herkese selamlar arkadaşlar pazartesi aldığım m51 in sol hoparlörü patlak çıktı çok kötü ses veriyor sağ hoparlöre aldıgımda gayet güzel sesi. notebook alıpta değişim yapmış arkadaşlara bir sorum var aldığım firma servise gönderip onay almam gerektiğini söyledi verdiği arızalıdır raporu sonucunda değişim yapabiliyolarmış . bu konu hakkında ilgisi olan varmı? yardım ederseniz çok sevinirim.
  • 15 gün içinde her türlü iade etme imkanına sahipsin yanLış hatırLamıyorsam tüketici hakkı . . . Paranı geri aLabiLirsin yani hiç servisLe uğraşma. Bende cep telefonu aLmıştım samsung l760 ilk aldığımda telefonun bi yerinde pixel patlağı vardı ertesi gün götürdüm servise göndermeden yenisini veremeyiz dedi. Sonra adamLa bayağı tartıştık müdürünü çağır dedim sonra müdür geldi değiştirelim dedi.. Bu senin hakkın gerekiRse dava aç..
  • quote:

Orjinalden alıntı: niyazi_91

15 gün içinde her türlü iade etme imkanına sahipsin yanLış hatırLamıyorsam tüketici hakkı . . . Paranı geri aLabiLirsin yani hiç servisLe uğraşma. Bende cep telefonu aLmıştım samsung l760 ilk aldığımda telefonun bi yerinde pixel patlağı vardı ertesi gün götürdüm servise göndermeden yenisini veremeyiz dedi. Sonra adamLa bayağı tartıştık müdürünü çağır dedim sonra müdür geldi değiştirelim dedi.. Bu senin hakkın gerekiRse dava aç..

Ancak haklı olduğun konularda değişimi talep edebilirsin. Bu patlak kabini değiştiririlerse de olur. Laptopu değiştirirlerse de olur.

Git satın adığın yer ile konuş. eğer ki hayır bizi ilgilendirmez derlerse sende o zaman güzel bir şekilde haklarını ararsın.

Ben laptopu alalı 6 ay oldu, fan sesinden rahatsızım. pztsi yaptırmaya yollayacağım. eğer yine devam ederse bende haklarımı arayacağım. ya değişim yada para isteyeceğim.

• İşte ark. da hakLı değiLmi ben oLsam yaptırmam ya değişim ya da para çünkü o bunun hakkı alalı 3 gün oLmuş mecbur o laptopu değiştirmek zorundaLar..
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.