Şimdi Ara

Asus M51Sn DVD/CD Rom Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • iki gün önce windows 7 yüklü bilgisayarımda oynamak için orijinal pes 2010 aldım. ancak diski sürücüye taktığımda sürücünün hiçbir tepki vermemesi üzerine internette biraz araştırma yaptım ve çeşitli çözümler buldum; regedit'i temizlemek, bios güncellemesi yapmak, itunes/daemon tools/nero'yu kaldırmak, sürücünün yazılımını silip tekrar yüklemek, hatta optik sürücüyü bilgisayardan çıkarıp takmak gibi.. okuduğum neredeyse her yerde şikayetçilerin problemleri bu yöntemlerden biriyle çözülmüştü ancak hepsini denememe rağmen bende fayda etmedi.

sürücüm dvd-r olan diskleri hiç görmüyor, dvd+r olanların da sadece dolu olanlarını görüyor. ayrıca vista yükleyerek de denedim, sonuç aynı.

asus m51sn
    hl-dt-st dvdram gsa-t20l ata device

• Merhaba, bendeki durum şöyle:

Notebook'u yaklaşık 1 sene önce aldım. Üzerinde 3.03 firmware yüklüydü. DVDRAM'in okuma ve yazma sorunu yoktu. DVD+R, DVD-R hepsini gayet güzel okuyup yazıyordu. Geçenlerde Vista'yı silip tekrar yüklemem gerekti. O zaman notebook firmware'i de güncelleyim dedim. Önce firmware'i güncelledim, 3.06 versiyonunu kurdum. Ardından Vista'yı kurdum.

Şimdi DVDRAM okumada sorun çıkarmıyor ama DVD yazarken (+ veya - medya farketmiyor) çok yavaş yazıyor. Tekrar eski firmware 3.03'ü yükledim ama sonuç değişmedi.

Soruna bir çözüm bulursam burada paylaşacağım. Bu arada şunu merak ediyorum, herhangi bir notebook'larda ki DVDRAM başka bir notebook'a takılabilir mi? (Yani Desktop sistemlerdeki gibi, aygıtın formundan, şeklinden dolayı) Yoksa illa aynı marka model mi olması gerekir.

edit/ bu arada bende aynı notebook'u kullanıyorum. /edit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi obora48 -- 18 Ocak 2010; 10:18:43 >

• evet takılabiliyor. benimkini söküp ibm lenova'ya takmıştım, onunkini de asus'uma. sürücünün kapağı ve kasaya tutunduğu vida başlarda biraz sorun çıkardı ama hallettim. windows açıkken söküp çıkarıldığında sürücüleri otomatik buluyor. gerçi buldu da bilgisayarım'da listelemedi niyeyse.

sorunum halen devam ediyor bu arada. çözümü dört gözle bekliyorum.
  • bazı dvdleri okumuyor bazen dvd yakmıyor garip bi dvd writer bi çözüm bulursanız iyi olur
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Lg x200 netbook xp driver ?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.