cd/dvd rom pcde gözükmüyor ? (çözüldü)
-
-
Hiç Aygıt Yöneticisinde görünmemesi ilginç, muhtemelen bir BIOS ayarı kapatıyordur. Oraları gözden geçir.
Yine de Disk Yönetimi'ne bak, orada görünüyorsa belki de basitçe sürücü harfi atama ile halledersin, buraya fotosunu yolla.
(Disk Yönetimi'ni bulamadıysan Win+R yap, diskmgmt.msc yaz çalıştır.)
-
bu kısmı diyorsun galiba sanırım buradada yok sadece ssd ve sanal diskler var.
-
Burada ve Aygıt Yöneticisinde yoksa dediğim gibi BIOS ayarı görmesini engelliyor yoksa illa ki Aygıt Yöneticisine düşerdi.
Orada da eminsin değil mi? Ekran görüntüsü yolla istersen.
-
tam olarak hangi ayarın ekran göruntüsünü almam gerek bilmiyorum biostan birkaç resim attım.
-
burdada gözüktüğü gibi aygıt yöneticisinde hiç bir şekilde yok anlamadım gitti zaten bağlı olmasa ışığı yanmaz biostada gözükmez.
-
Hocam Disk sürücüleri altında değil de DVD/CD diye ayrı bir ağaçta görünmesi lazımdı.
Görünüm > Gizli aygıtları göster ile tekrar inceler misin? Eski olan ne varsa kaldır.
Bir de
https://www.driverscape.com/download/philips-spd2514t-ata-device
şu adresten tekrar sistemine sürücü kurar mısın?
- - - - - - - Ve halen düzelmezse - - - - -
Alıntı
metni:Bir Çalıştır komutunu çağırmak için aynı anda WIN + R tuşlarına basın. regedit yazarak Yönetici Olarak Çalıştır seçeneği ile açınız. Soldaki listede aşağıda vereceğim anahtarı bulunuz HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318} Yukarıdaki registry anahtarı mevcutsa bulup sağ tarafta Upper Filter yada Lower Filter değerlerini siliniz. 3. Yöntem: Eğer yukarıdaki anahtar mevcut d eğil ise ğer bu değerler mevcut değilse Kayıt Defteri Düzenleyicisini kapatıp CMD yazın ve arama sonucunda gelen Komut İstemine sağ tıklayarak Yönetici Olarak Çalıştır seçeneği ile açınız. reg.exe add "HKLM\System\CurrentControlSet\Services\atapi\Controller0" /f /v EnumDevice1 /t REG_DWORD /d 0x00000001 reg.exe add "HKLM\System\CurrentControlSet\Services\atapi\Controller0" /f /v EnumDevice1 /t REG_DWORD /d 0x00000002 4. Yöntem : 1)Windows işareti sağ tıklayarak Aygıt Yöneticisi'ne gidin. 2) IDE ATA / ATAPI denetleyicileri kategorisini bulun. 3) İlk ATA Kanalı 0 seçeneğini sağ tıklayın ve Kaldır'ı seçin. 4)Aynı işlemi ATA Channel 1 seçeneğiyle yapın. 5) IDE / ATAPI denetleyicileri kategorisinde daha fazla seçenek varsa yine de tekrarlayın. 6) Bu değişikliklerden sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın. Ya da panelin üst kısmındaki Tara düğmesine basabilir ve sistemin sizin için donanım değişiklikleri tarayabileceğini söyleyebilirsiniz. Bilgisayarınız, Windows 10 için DVD/CD algılama konusunda size yardımcı olabilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E_Y_B_H_P_T -- 18 Kasım 2023; 17:2:13 >
-
hocam dediğiniz şekilde gizli aygıtları göster deyince çıktı. dediğiniz gibi sürücüyüde kurayım mı yada sağ tıklayıp sürücüyü güncelleştir kaldır falan mı demek gerek.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cihan4292 -- 18 Kasım 2023; 17:17:43 > -
Tamam güzel burada görünmesi iyi.
O Philips'e sağ tıkla, hangi özellikler varsa kurcala, olmadı komple kaldır tekrar sürücü kur vs...
Microsoft bu konularda çok detaylı bir rehber hazırlamış oradaki Yöntemleri dene. Özellikle 4. ve 5. yöntem çok etkiliymiş:
-
saol hocam sağ özellikler deyip aygıt durumu kısmına baktığımda şöyle bir hata gördüm
Şu an, bu donanım aygıtı bilgisayara takılı değil. (Kod 45)
Bu sorunu gidermek için donanım aygıtını bilgisayara yeniden bağlayın.
sürücüyü kaldırıp yükleyecem sizin verdiğiniz linkteki konuya bakacam, olmadı yarın sata kablosunu başka girişe takarım birde.
-
tamamdır sorunu çözdüm. aygıt sürücüsünü ve ata ıde denetleyicilerden ata channel 0 1 bölümlerini kaldırdım. bilgisayarı yeniden başlattım şimdi direk dvd rom gözüküyor bilgisayarım kısmında. aynı sorunu yaşayan arkadaşlar varsa bu şekilde çözüm deneyebilir.
-
Hayırlı olsun forumdaş çok sevindim. Konu başlığını da
CD/DVD ROM PC'de Gözükmüyor? [ÇÖZÜLDÜ]
olarak değiştirirsen, umarız daha da fayda sağlayacak.
Sağlıcakla selamlar.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X