Şimdi Ara

Windows7 dvd okuyucuyu görmüyor? (ÇÖZÜLDÜ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
1
Favori
86.855
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • dün hiç bir şey yoktu ne oldu da böyle oldu anlamadım.
    bilgisayarıma tıklıyorum sadece harddiskler görünüyor.dvd okuyucum görünmüyor.
    içine dvd koyuyorum hiç bir ekran çıkmıyor bunu nasıl çözebilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atilgan34 -- 16 Eylül 2010; 21:50:57 >

• bir çözüm buldum ama dediği yerde UpperFilters LowerFilters yok . başka önerisi olan varmı?
    Windows 7 DVD-CD ROM RW görmüyor/bulunamadı - Win7 dvd cd gözükmüyor tanımadı
    DVD sürücünün bulunamaması
    Windows 7'yi kullanan kullanıcıların şikayet ettiği noktalardan biri de Windows 7 altında bazen DVD sürücünün buhar olup uçması. BIOS'ta görünmesine rağmen DVD sürücüyü tanımayan Windows 7'deki bu problemi çözmek ise aslında oldukça basit: Kayıt defterine girdikten sonra HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\ yolunu izleyin ve ardından UpperFilters ve LowerFilters anahtarının ikisini de sağ bölümden silin. Daha sonra Windows'u yeniden başlatın ve sonuç: DVD sürücünüz geri geldi...
    Dvd veya cd rom/rw biosta gözükmesine rağmen bilgisayarımda gözükmüyor ise adımları izleyin:
    Başlat - Çalıştır - Regedit (Yaz)
    Açılan pencerede şu adımları izleyin
    HKEY_LOCAL_MACHINE -- SYSTEM -- CurrentControlSet -- Control -- Class
    Bu kısımda şu dosyaları bulun ve silin:
    UpperFilters
    LowerFilters
    Bilgisayarınızı yeniden başlatın

• sanırım bulduğun çözümde bu anahtarları diyor sağdaki bende var

• yok kardeş o diil. onu sildim pc açılmadı repair yaptı
  • bir iki tane daha var ama tek bu gözüküyo disk drive diye,donanım değişikliği tara yapmışındır büyük bir ihtimal,dvd yi çıkarıp geri taktığında yeni donanım bulundu diyomu?
  • donanım değişikliği nasıl taranıyor?
    çıkar tak yaptım ama bişey olmadı pcyi yeniden başlattım yine olmadı.
    aslında çalışıyo, yani win7 dvdsini taktım yeniden başlattım dvdden başladığımmı dedi bir tuşa filan bastım win7yi açtı ama nedense normal olarak pc açıldığında görmüyor
    Güvenli modda çalıştırdım gine görmedi.
    nasıl iş anlamadım
  • aygıt yöneticisini aç bilgisayarına sağ tıkla görürsün orda ama işe yaramaz sürcüyü çıkarıp taktığında görmemiş yine

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • evet yine olmadı. o menüde sende dvd/cd-rom sürücüleri yazan sekme yok bende
  • google da aradım microsoft un sitesinde buldum senin daha önce denediğin sanırım tam anahtarı vermiş

http://support.microsoft.com/kb/929461/tr
  • burdaki anahtar sende upper filters lower filters çıkması lazım eğer filtreye takıldıysa,microsoft un sitesindeki anahtar

• malesef upper filters lower filters yok orda bende görünen durum aynı senin son attığın resim gibi
  • işe yarıyacağını pek sanmıyorum ama dün normaldi diyorsun dünkü çalıştığı zaman bir geri yüklemeyi denesen
  • oda olmadı
  • aygıt yöneticisinde ünlem işaretli bir bölüm vardı onu sağ tıklayıp update dedim gördü. saol yardımların için
  • ben hiç bişey gözükmüyo sanıyordum deseydinya neyse geçmiş olsun
  • krdş nasıl yeni konu açcam bendede aynı sorun var!!
  • Hocam aynı sorun bende de var ancak winxp kullanıyorum. bilgisi olan acil yardım edebilir mi? hasarlı cd taktıktan sonra sorun oldu sata kablosunu çıkarıp taktım bios görüyor ama windows görmüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: *Soldierblood*

google da aradım microsoft un sitesinde buldum senin daha önce denediğin sanırım tam anahtarı vermiş

Aynı yolla çözdüm bende sorun itunes ten oluyor :) Yüklediğimizde bir uyarı veriyor ve tekrar kurun diyor.Ama verilenk linkteki çözüm ile hallettim sorunu.Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: karadeve36

quote:

Orijinalden alıntı: *Soldierblood*

google da aradım microsoft un sitesinde buldum senin daha önce denediğin sanırım tam anahtarı vermiş

Aynı yolla çözdüm bende sorun itunes ten oluyor :) Yüklediğimizde bir uyarı veriyor ve tekrar kurun diyor.Ama verilenk linkteki çözüm ile hallettim sorunu.Teşekkürler.

Alıntıları Göster
    aynı sorun bende de oldu güç tasarrufu ile ilgili olduğunu düşünüyorum, özellikle laptobunda güç tasarrufunda actığım zamanlar oluyordu

• Aynı sorun tekrar oldu ve bende pc yi 3 gün öncesine restore ettim.Artık yapmıyor.Sanırım yüklediğim daimon tools veya itunes ten biri bu probleme neden oldu.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.