Şimdi Ara

Asus M5A97 Açılmama sorunu. Yardım eder misiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bir arkadaştan arızalı olabilir dediği Asus m5a97 r2.0 anakart aldım. Fakat şöyle birşeyle karşılaşıp tamire gönderdim. Acaba doğrumu yaptım?

Anakartı Uzay bağlantısı ile PSU ya bağladım ve PSU nun tuşunu açtığımda fanların direkt 3 - 5 saniye çalışıp durduğunu gördüm. Ve bende arızalı diye servise yolladım. Hiç power soketlerini takmadım veya power soket yerlerine şase yaptırıp açmayı denemedim. Arkadaş arızalı olabilir diyince, bu bir arızadır mantığıyla davrandım. Şimdi bu anakartı kullanan veya kullanmış veya bu işten anlayan arkadaşlara sorum şudur. PSU dan enerji verdiğimde fanların çalışıp durması normal mi? Bu kartın çalışma mantığı mı böyle yoksa bir sıkıntı mı var? Birde bir kaç yerde her PSU nun bu kartı düzgün çalıştırmadığını okudum. Sıkıntı nedir?, bilen varsa lütfen yardımcı olabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bduger -- 1 Kasım 2019; 1:30:32 >

• Yukarıdaki konuyla alakalı bilgisi olan kimse var mı?
  • Aynı sorunu ben yaşıyorum.Sorunu giderdiniz mi ?
  • 1 bios pilini çıkarıp çalıştır
    2 ram çıkar çalıştır
    3 CPU çıkar fan dönüyormu bak
  • Bazı anakartlara güç verdiğinde kendi kendine test yapar, sisteme güç verir ve bir süre sonra kapatır.

eğer sistemin çalışması sırasında ısınma, kilitlenme, mavi ekran gibi durumlarla karşılaşmıyorsanız anakartta sorun yoktur.

birde güç kaynağını düğmeden kapatıp sistemi açmaya çalışın. hatta fişini çekin. sonra tekrar takın. eğer tarih ve saat resetlendiyse BIOS pili bitmiş demektir. genelde eski anakartlarda en çok bu sorun olur.

genelde CR2032 tip pille değiştirirseniz sorun düzelir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.