Şimdi Ara

bitlocker sorunu yardım edebilir misiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba herkese. Bir arkadaşım, windows 8.1 işletim sistemini kullanırken dosyalarını bitlockerla şifreledikten sonra bir şekilde işletim sistemini windows 7 geçirmiş (Dosyalar bitlockerla şifreli haldeyken). Daha sonra da windows 8'e geçirmiş. Bitlockerla şifrelenmiş ve yeşil renkte gözüken bazı dosyalar hala bitlocker şifresiyle şifreli halde. Bitlocker aktif edilmediği halde yeşil renkteler ve açılmıyorlar. Bu durumda ne yapabiliriz? Ben bugün onun yanına bilgisayarına windows 8.1 yüklemeye gideceğim. En azından tekrardan, en baştaki bitlockerla şifrelediği işletim sistemine geri getirelim ve belki öyle birşeyler yapabiliriz diye. Lütfen yardım edebilir misiniz. Biz onun şuanda windows 8 olan bilgisayarında, daha önce başka bir bitlocker tarafından şifrelenmiş dosyaları açabilmek için, tekrardan bitlocker aktif ettik. Şöyle bir şey yapmayı düşünmüştük. Biz bitlockerı tekrardan aktif edersek, umulur ki daha önceden bitlockerla şifrelenmiş o dosyalara sağ tıklayıp şifreyi kapatmayı düşünüyorduk. Olmadı. Yani herhangi bir dosyayı seçip sağ tıkladığımızda "bitlockerla şifrele" diye bir seçenek dahi göremedik. Sadece C sürücüsünü şifreleme seçeneği sundu bize bizim aktifleştirdiğimiz yeni bitlocker. Bana yardım edebilir misiniz? Durumumu tam anlatamamış olabilirim. Soru sormaktan çekinmeyiniz durumumu daha iyi anlatabilmek için...

• Anahtarı hatırlıyor mu?

• cafyon C kullanıcısına yanıt

Koyduğu şifreyi biliyor ama, ortalıkta ne bitlocker var ne de ona sorulan bir şifre var. Yani bitlocker aktif değilken, bazı dosyalar şifreli(dosyaların adlarının yazıları silik yeşil renkte) ve açılmıyorlar. Yani çok saçma bir durum var. Bakın sürücüde bitlocker şifresi yok. Bitlocker zaten aktif değil. Ama D sürüsünün içindeki dosyalar şifreli. D ye girerken de sürücü şifresi falan istenmiyor bu arada.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.