Şimdi Ara

Format atmak istiyorum yardım eder misiniz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar, Dün Antalya'daki kızımızın ziyaretine geldik, fakat kızımızın bilgisayarındaki HDD de sadece 4GB yer kalmış, ve bilgisayar aşırı ağırlaşmış, sanırım virüs deposu haline gelmiş, format atmak istedim fakat anakart CD si yok, Bilgisayar HP marka, Aidata 64 ile baktım, anakart "MSI2A9C" olarak görünüyor, HP P/N numarası HP P/N 612500-001 Format atsam diriverlerin hiç biri yok, dolayısı ile ne usb portlar ne internet nede ses kartı diriverleri olmadığı için daha kötü olacak, ben bunun diriverlerini nasıl bulabilirim. Lütfen yardım edin bu bilgisayarı hep birlikte kurtaralım.

• Bilgisayarınız all in one yani hepsi bir bilgisayar ise (öyle tahmin ediyorum) tam olarak marka ve model numarası ile hp sürücü sitesinden indirebilirsiniz yok bulamıyorum dersenizde alternatif olarak Driver Magician isimli proğram ile bilgisayarınızdaki sürücüleri yedekleyebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kings Never Die -- 12 Ekim 2017; 19:29:12 >
  • Yukarıdaki arkadaşın da dediği gibi, HP model numarasını girerek gerekli sürücüleri aşağıdaki linkten indirebilirsin.

https://support.hp.com/tr-tr/drivers
  • quote:

Orijinalden alıntı: Extrem Gamer

Bilgisayarınız all in one yani hepsi bir bilgisayar ise (öyle tahmin ediyorum) tam olarak marka ve model numarası ile hp sürücü sitesinden indirebilirsiniz yok bulamıyorum dersenizde alternatif olarak Driver Magician isimli proğram ile bilgisayarınızdaki sürücüleri yedekleyebilirsiniz.

Her iki dostumun ilgisi için teşekkür ediyorum HP model numarası bu mu oluyor "MSI2A9C" yoksa "HP P/N numarası HP P/N 612500-001" bumu ?
  • driverlar için driver pack solition on numara

• quote:

Orijinalden alıntı: 5tk

Bilgisayarınız aşağıdakilerden birisi mi?

ms210 ->https://support.hp.com/rs-en/drivers/selfservice/hp-pavilion-all-in-one-ms210-desktop-pc-series/3999451

ms220 ->https://support.hp.com/tr-tr/drivers/selfservice/hp-pavilion-all-in-one-ms220-desktop-pc-series/4079696

Dostum, ben Aida64 ile baktığımda MSI2A9C olarak görünüyordu, Anakart ta HP P/N numarası 612500-001 olduğunu gördüm, aslında anakartta nereye bakacağımı bilsem tekrar kasayı açar bakarım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: takalar1381

driverlar için driver pack solition on numara

Driver Toolkit diye bir program indirdim ama biliyorsunuz formattan sonra internet sürücüsü olmadan internete girilemiyor o nedenle sanırım bir işe yaramıyor.
  • refikilhan kullanıcısına yanıt
    Bilgisayar kasasında yada All-In One ise monitörün bir tarafında modeli belirten "HP 22-b000 All-in-One, HP Pavilion 570-p000" gibi bir yazı yada etiket vardır, onlara bakmak gerek.
  • Ben hpnin sitesinde 2005 uretimi bilgisayarin driverlarini bile buldum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cmldrs

Bilgisayar kasasında yada All-In One ise monitörün bir tarafında modeli belirten "HP 22-b000 All-in-One, HP Pavilion 570-p000" gibi bir yazı yada etiket vardır, onlara bakmak gerek.

Monitör asus yani kasa ve monitör farklı, kasada sadece ser no-product no ve model no yazılı
  • quote:

Orijinalden alıntı: dfk24

Ben hpnin sitesinde 2005 uretimi bilgisayarin driverlarini bile buldum

Ben bunu nasıl bulabilirim dostum anlatabilir misin ? zira hp nin sitesine girdim, seri numarasını yazınca ürünün kimliği ortaya çıktı, "HP Pavilion Elite HPE-410tr Masaüstü Bilgisayar" ama sürücü aramaya geçince windows 10 yok olmayınca da indiremiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi refikilhan -- 13 Ekim 2017; 23:23:9 >
    Windows 10'u desteklemeyen bilgisayara sürücü bulmak biraz sıkıntılı, aynı durumu daha önceki Windows 8, 8.1 ve 10'u desteklemeyen laptopumda yaşadım ama deneme yanılma yöntemi ile sürücüleri bulup her üç sürümü de kullanmıştım. Öncelikle, Ethernet, Ekran kartı, Anakart ve Ses sürücülerini markasına göre üreticilerin sitelerinden veya Internetten arayıp indirerek bulabilirsin ama epey zahmetli, şöyle ki bir sürü sürücü indirip deneyerek bulmak gerekiyor. İlk başta internete bağlanmak için ethernet sürücüsü olsa sürücü güncelleme programları ile bulunabilir, masaüstü kullanmadığım için pek bilmiyorum fakat Windows kurulumda kendi ses, görüntü, Internet için kendi sürücülerini yüklüyor diye biliyorum, hatta temel sürücüleri bulup yüklüyor. Onu bir araştırın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmldrs -- 14 Ekim 2017; 0:37:36 >

driver pack solition internet gerektirmez
  • quote:

Windows 10'u desteklemeyen bilgisayara sürücü bulmak biraz sıkıntılı, aynı durumu daha önceki Windows 8, 8.1 ve 10'u desteklemeyen laptopumda yaşadım ama deneme yanılma yöntemi ile sürücüleri bulup her üç sürümü de kullanmıştım. Öncelikle, Ethernet, Ekran kartı, Anakart ve Ses sürücülerini markasına göre üreticilerin sitelerinden veya Internetten arayıp indirerek bulabilirsin ama epey zahmetli, şöyle ki bir sürü sürücü indirip deneyerek bulmak gerekiyor. İlk başta internete bağlanmak için ethernet sürücüsü olsa sürücü güncelleme programları ile bulunabilir, masaüstü kullanmadığım için pek bilmiyorum fakat Windows kurulumda kendi ses, görüntü, Internet için kendi sürücülerini yüklüyor diye biliyorum, hatta temel sürücüleri bulup yüklüyor. Onu bir araştırın.

Ethernet sürücüsünü bulabilsem gerisini şöyle veya böyle hallederdim ama internet olmadan olmuyor.

Ethernet sürücüyü bilgisayarı formatlamadan önce marka modeli ile Internetten ya da sitesinden arayıp bulabilirsin. Parçaların marka ve modelini Aida64'ü kullanarak bulabilirsin.
  • quote:

Ethernet sürücüyü bilgisayarı formatlamadan önce marka modeli ile Internetten ya da sitesinden arayıp bulabilirsin. Parçaların marka ve modelini Aida64'ü kullanarak bulabilirsin.

Bunları denedim dostum, Hp sitesine girdim ürün seri numarasından ürün adının "HP Pavilion Elite HPE-410tr Masaüstü Bilgisayar" olduğunu anladım, bilgisayar eski bir bilgisayar olduğu için windows 7 den üstünün ethernet sürücüsünü bulamadım oysa kızımın bilgisayarı windows 10
  • quote:

Orijinalden alıntı: takalar1381

driver pack solition internet gerektirmez

Offline olarak nasıl kullanılacağını youtube de bulamadım.
    Benim anlatmak istediğim bilgisayar üreticisinin sitesinden değil, Aida64 ile Ethernet kartının modelini öğrenip kartın üreticisinin sitesinden indimek için idi.
    Oğlumun masaüstü bilgisayarına Aida64 ile baktım, Sol menüden AĞ'ın başındaki > işaretine tıklayıp açılan menüden PCI/Pnp Ağ'a tıklayınca sağ tarafta ethernet kartının özellikleri yazıyor "oğlumunkinde; Realtek RTL/8168/8111 Gigabit Ethernet Adapter" yazıyor, yani Realtek'in sitesinden arayıp Windows 10 sürücüsünü indireceğimiz Ethernet kartı bu.
    Kolay gelsin
  • quote:

Benim anlatmak istediğim bilgisayar üreticisinin sitesinden değil, Aida64 ile Ethernet kartının modelini öğrenip kartın üreticisinin sitesinden indimek için idi.
    Oğlumun masaüstü bilgisayarına Aida64 ile baktım, Sol menüden AĞ'ın başındaki > işaretine tıklayıp açılan menüden PCI/Pnp Ağ'a tıklayınca sağ tarafta ethernet kartının özellikleri yazıyor "oğlumunkinde; Realtek RTL/8168/8111 Gigabit Ethernet Adapter" yazıyor, yani Realtek'in sitesinden arayıp Windows 10 sürücüsünü indireceğimiz Ethernet kartı bu.
    Kolay gelsin

Çok teşekkürler dostum, heyecanlandırdın beni, aidata 64 ile baktım, aynen senin verdiğin sürücüyü veriyor, oğlunuzun bilgisayarı da kızım daki ile aynı mı nasıl aynı oldu buna şaşırdım.
    ama ben kaç gündür uğraşırken kafam inan ki anvale oldu, ne olur yardımcı ol şu driveri bulup linkini de versen o kadar iyi olacak ki. ha bir de hakikatten ayni bilgisayarımı kullanıyorlar ?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.