Şimdi Ara

ASUS M5A97 Serisi Kullananlar Kulübü (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
1.725
Cevap
26
Favori
114.095
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yok dostum ürünleri sıfır almadım.Sanalpazardan ikinci el almıştım.Yaklaşık 1 aydır kullanıyorum.Konuyu yeni gördüm. Daha önce i7 2600k ile asus p8p67-m anakart vardı. Bu iki ürünü 800 e sattım. M5A97 evo ile 1100T yi ikinci el 500 TL ye aldım. Aradaki 300 TL'yide ekran kartımı 6870 'ten GTX 570 e gecerek harcadım. Hatta senin başka bir konuna da bu şekilde açıklama yapmıştım. Phenom 2 den intele gecenler konusu :)
    Açıkcası 1100T ile 2600k arasında pek bir fark anlamadım.Ben klasik bir ev kullanıcısıyım. Oyun , internet , film vs. Oyun BF3 oynuyorum.Bu uygulamalarda inan hiç bir fark yok.Başka uygulamaları bilmem.. Ama sistem değiştirerek GTX570 ile cok cok daha iyi performans aldım.İyiki amd ye geçmişim diyorum..

Senin bahsettiğin i5 2500K ve anakart başka bir yerden gelmişti onu pek kullanmadan sattım.

Saygılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: hoodan

Selamlar ,

Yok dostum ürünleri sıfır almadım.Sanalpazardan ikinci el almıştım.Yaklaşık 1 aydır kullanıyorum.Konuyu yeni gördüm. Daha önce i7 2600k ile asus p8p67-m anakart vardı. Bu iki ürünü 800 e sattım. M5A97 evo ile 1100T yi ikinci el 500 TL ye aldım. Aradaki 300 TL'yide ekran kartımı 6870 'ten GTX 570 e gecerek harcadım. Hatta senin başka bir konuna da bu şekilde açıklama yapmıştım. Phenom 2 den intele gecenler konusu :)
    Açıkcası 1100T ile 2600k arasında pek bir fark anlamadım.Ben klasik bir ev kullanıcısıyım. Oyun , internet , film vs. Oyun BF3 oynuyorum.Bu uygulamalarda inan hiç bir fark yok.Başka uygulamaları bilmem.. Ama sistem değiştirerek GTX570 ile cok cok daha iyi performans aldım.İyiki amd ye geçmişim diyorum..

Senin bahsettiğin i5 2500K ve anakart başka bir yerden gelmişti onu pek kullanmadan sattım.

Saygılar

sağol hocam yaanıtın icin teşekkürler

o konuda da hatırladım evet oraya da yazmıstınız, hem 1920*1200 gibi yüksek çözünürlükte işlemciler arasında farkın cok azaldığını biliyorum zaten bu ayarda benim monitör de

artık bu konuyu irdeleyip karıstırmayacam , en güzeli ve yarrlısı bu sekilde sisteme devam etmek. cok cok fark acılırsa işte o zman değiştirecem bakalım. zaten elimdeki ürünler Allah'a sükür cok iyi cıktı size de yazmıstım bu yeni 9 serisi anakartlar gercekten bir cok yenilikle işlemcinin gercek gücünü ortaya cıkarıyor. Aldığınız anakart da bunlardan birisi.Güle güle kullanın

• bencede değiştirmeye gerek yok. Senin yerinde olsam 965 ile 7-8 ay gibi bir süre takılırdım.Zaten 965 seni hayli hayli götürür. , yeni ikinci nesil fx serileri gelince ihtiyac duyarsan bir 8150 yada 8120 fena olmaz hani :) Birazda beklersin fiyatları düşünce bir upgrade iyi gider .
  • arkadaşlar bende bu anakartla bi kasa topladım. fakat kasadan görüntü alamıyorum.anakart bu ekran kartı gtx560 ram gskill 4*2 işlemci t1100 psu da 700 watt.anakart üzerinde işlemci led i kırmızı yanıyo. bu hata olduğu anlamına mı geliyo yoksa normal mi? görüntü alamamamın sebebi ram uyumsuzluğu olabilir mi? bu ram ı kullanan arkadaş var mı? acil yardıma ihtiuacım var şimdiden tşk.
  • Beyler bende M5a97 aldım . ram slotlarıyla ilgili sorun yaşadım.4 ram slottan mavi olanlara dual kit takınca herhangi bir video açarken mavi ekran hatası alıyorum(yazısız mavi ekran). değişim istedim fakat adam diğerindede aynı sorun olabilir dedi dual kit sıkıntısı.bende m5a97 evo istedim bakalım nasıl olacak..
    Şans eseri dual kit takıldı ramlerim normalde tek modül istemiştim.öyle kullansaydım farketmeyecektim
  • quote:

Orijinalden alıntı: nastyking

arkadaşlar bende bu anakartla bi kasa topladım. fakat kasadan görüntü alamıyorum.anakart bu ekran kartı gtx560 ram gskill 4*2 işlemci t1100 psu da 700 watt.anakart üzerinde işlemci led i kırmızı yanıyo. bu hata olduğu anlamına mı geliyo yoksa normal mi? görüntü alamamamın sebebi ram uyumsuzluğu olabilir mi? bu ram ı kullanan arkadaş var mı? acil yardıma ihtiuacım var şimdiden tşk.

işlemci ledi kırmızı yanıyorsa işlemcide sorun var demektir hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sefa23

Beyler bende M5a97 aldım . ram slotlarıyla ilgili sorun yaşadım.4 ram slottan mavi olanlara dual kit takınca herhangi bir video açarken mavi ekran hatası alıyorum(yazısız mavi ekran). değişim istedim fakat adam diğerindede aynı sorun olabilir dedi dual kit sıkıntısı.bende m5a97 evo istedim bakalım nasıl olacak..
    Şans eseri dual kit takıldı ramlerim normalde tek modül istemiştim.öyle kullansaydım farketmeyecektim

hocam aynı anakartı değiştirseydin keşke. evo modele bence fazladan 50 lira vermeye gerek yok. ben verdim ama düz modelden farkı olduğunu sanmıyorum. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: rtsbora

quote:

Orijinalden alıntı: sefa23

Beyler bende M5a97 aldım . ram slotlarıyla ilgili sorun yaşadım.4 ram slottan mavi olanlara dual kit takınca herhangi bir video açarken mavi ekran hatası alıyorum(yazısız mavi ekran). değişim istedim fakat adam diğerindede aynı sorun olabilir dedi dual kit sıkıntısı.bende m5a97 evo istedim bakalım nasıl olacak..

hocam aynı anakartı değiştirseydin keşke. evo modele bence fazladan 50 lira vermeye gerek yok. ben verdim ama düz modelden farkı olduğunu sanmıyorum. :)

diğerindede aynı dual kit takınca aynı hatayı alabilirsin dedi adam bende bi kere zaten hata verince uyuz oldum mala 50 lira olsun sağlam olsun birşey olmaz :) Evo Daha iyidir daha egzantiriktir

• evo ile arasında fark var hocam, ses chipi, digi vrm kapasitörler vs. daha kaliteli malzeme var evo serisinde.50 tl fark ödenir bence
  • Arkadaşlar kartın chipset sürücüsünü indirdim yaklaşık 120mb civarı. Kurmaya calıstığımda cmd ekranı açılıyor raid experti kuruyor ve bitiyor işlem. Bu mu yani chipset driver ? Bu kadar mı ? Eski kartım m4a89gtd'de north bridge sürücüleri bilmemne tonlarca şey kuruyordun ?
  • evet hocam o kadar. zaten 9 serisi icin özel olarak sürücü görünmüyor amd nin sitesinde cok can sıkıcı bir durum güncel sürücüleri takip etmeyi severdim oysaki
  • quote:

Orijinalden alıntı: FRAGILE

evet hocam o kadar. zaten 9 serisi icin özel olarak sürücü görünmüyor amd nin sitesinde cok can sıkıcı bir durum güncel sürücüleri takip etmeyi severdim oysaki

aynen öle. sanki kartım eksik gibi geliyor. bide böle iğrenç dos ekranında bi yükleme yapıo dünyanın en gereksiz şeyi raid expert.
  • İyi siz bir şeyler kurmuşsunuz ben ASUS M5A97 anakartı windows 7 de hiç birşey kurmadan kullanıyordum anakart cd sini takıp bir bakayım bari :)
  • ben de bu karttan aldım fx 8120 ile birlikte kullanıyorum. ilk aldığımda 704 bios vardı üstünde. internetten baktım 902 bios çıkmış. hemen yükledim. asus sitesinden de en son driverları kurdum.
    Win7 64 bit kurdum.
    sormak istediğim 2 sorum var ve cevaplayan olursa çok sevinirim.
    4*4GB gsill sniper 1.5 volt ddr3 1600 ram taktım. açılışta 16*1024=16384 yazması gerekmez mi? 16 mb eksik yazıyor. yani açılışta 16368 yazıyor. 8 GB ram için aynı şekil eksik 8192 yerine 8176 yazıyor? acaba ramlerde bir sorun mu var nereye gitti bu 16 mb ram? kafama takıldı işte. Windows 16 GB olarak görüyor. cpu-z herbirini 4096 diyor ama açılıştaki sayıya kıl oldum.

ikinci mesele ise sistemi yeni kurduk kasa açıkken işlemci soğutucusuna cipsetlere elle dokunarak sıcaklık testi yaptım. PCI-exp köprüsünün hemen üstündeki mavi soğutucuya el değmiyor çok sıcak geldi sizde de aynı mı? yani normal mi bu.
    merak eden varsa işlemci 48 C lere çıkıyor. kendi kendine 4 GHz oluyor. biosuna tam alışamadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: turkuazim

ben de bu karttan aldım fx 8120 ile birlikte kullanıyorum. ilk aldığımda 704 bios vardı üstünde. internetten baktım 902 bios çıkmış. hemen yükledim. asus sitesinden de en son driverları kurdum.
    Win7 64 bit kurdum.
    4*4GB gsill sniper 1.5 volt ddr3 1600 ram taktım. açılışta 16*1024=16384 yazması gerekmez mi? 16 mb eksik yazıyor. yani açılışta 16368 yazıyor. 8 GB ram için aynı şekil eksik 8192 yerine 8176 yazıyor? acaba ramlerde bir sorun mu var nereye gitti bu 16 mb ram? kafama takıldı işte. Windows 16 GB olarak görüyor. cpu-z herbirini 4096 diyor ama açılıştaki sayıya kıl oldum.

ikinci mesele ise sistemi yeni kurduk kasa açıkken işlemci soğutucusuna cipsetlere elle dokunarak sıcaklık testi yaptım. PCI-exp köprüsünün hemen üstündeki mavi soğutucuya el değmiyor çok sıcak geldi sizde de aynı mı? yani normal mi bu.
    merak eden varsa işlemci 48 C lere çıkıyor. kendi kendine 4 GHz oluyor. biosuna tam alışamadım.

hocam sisteminiz normal, ramler yani sorunsuz merak etmeyin.4 ghz olması da turbo fonksiyonu olması sebebiyledir. onda da endişelenecek bişey yok. biraz işlemci ve anakartı araştırın, güzel bir ayarla daha sağlıklı hale getirebilirsiniz pc yi

• quote:

Orijinalden alıntı: FRAGILE

quote:

ben de bu karttan aldım fx 8120 ile birlikte kullanıyorum. ilk aldığımda 704 bios vardı üstünde. internetten baktım 902 bios çıkmış. hemen yükledim. asus sitesinden de en son driverları kurdum.
    Win7 64 bit kurdum.

hocam sisteminiz normal, ramler yani sorunsuz merak etmeyin.4 ghz olması da turbo fonksiyonu olması sebebiyledir. onda da endişelenecek bişey yok. biraz işlemci ve anakartı araştırın, güzel bir ayarla daha sağlıklı hale getirebilirsiniz pc yi

teşekkürler. bende ramleri tek tek deniyordum şimdi 4 Gb tek takınca 4080 görüyor. yani yine 16 mb eksik

• Arkadaşlar asus driver cd içeriğinde E:\Software\AISuite_II\DIGI+VRM V1.00.30 diye bir yazılım var. DIGI+VRM teknolojisi için bu sürücü yüklenmeli mi ? Ek olaraka EPU yu anakart tuşu ile aktif ettim. EPU-6 yazılımı yüklü olmalı mı ?
  • arkadaşlar bu anakartla skystar2 kullanan var mı eğer sorunsuz kullanan varsa bende almayı düşünüyorum.
  • quote:

Win7 64 bit kurdum.

bunda sorun yok hocam. sıcaklığa gelince, bende de durum aynı. önemli olan biosta yazan değerler.

• quote:

Orijinalden alıntı: rtsbora

quote:

Win7 64 bit kurdum.

bunda sorun yok hocam. sıcaklığa gelince, bende de durum aynı. önemli olan biosta yazan değerler.

teşekkürler hocam.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.