Şimdi Ara

ASUS M5A97 ve M5A97 R2.0 ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
2
Favori
17.010
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Sizce Hangisini Alayım R2.0 Daha Yeni Model Tabiki Fakat Stoklara Daha Gelmemiş Bu Haftada Bilgisayarı Toplamayı Düşünüyordum Acaba Hangisini Alayım Yani Arasında Çok Fark Varmıdır ?

ASUS M5A97 AMD 970/SB950 AM3+ DDR3 2133MHZ (O.C.) USB 3.0 SATA 3.0 ANAKART

ASUS M5A97 R2.0 AMD 970/SB950 AM3+ DDR3 2133MHZ (O.C.) USB 3.0 SATA 3.0 ANAKART

birde bu var bunun hakkında yorum alabilirim.

http://www.vatanbilgisayar.com/Anakart/asus-f1a75-v-f1a75-v-amd--a75-soket-fm1-ddr3-2250mhz-(oc)-dvi&hdmi-anakart/productdetails.aspx?I_ID=56545

• Linkteki anakart FM1 soket M5A97 ise AM3+ yani ilk önce işlemcini bilmen lazım kafana göre alamazsın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba.
    Livermorium katılıyorum.işlemcinizi bilmeden size yardımcı olamayız saygılar.
  • Dostum farketmemişim o anakartı eleyelim onun yerine msi 970a g46 koyalım :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Malcolmxccc1994 -- 28 Eylül 2012; 16:02:58 >
  • Dostum Windows 8 uyumlu olsun diyorsan R2.0 al. İkisinin arasındaki farklar burada yazıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolrecep -- 20 Ekim 2012; 14:09:49 >
  • R2.0 versiyon win8 uyumlu olarak piyasaya sürülmüş. eski versiyonlardan teknik olarak bir fark yok yani. bios güncellemesi ile eski versiyonu da o hale getirebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rtsbora

R2.0 versiyon win8 uyumlu olarak piyasaya sürülmüş. eski versiyonlardan teknik olarak bir fark yok yani. bios güncellemesi ile eski versiyonu da o hale getirebilirsiniz.

Yanlışınız var hocam.

BIOS update ile şu özellikler gelmiyor:

Remote GO! - Tek yazılım ile PC'nizi ve Ev Eğlence Sisteminizi Kontrol Etme
    USB 3.0 Boost - UASP ile USB 3.0'dan da daha hızlı transfer
    Network iControl - cFosSPeed ile akıllı ağ trafiği kontrolü
    DirectKey - BIOS'a doğrudan erişmek için anakart üzerinde yer alan özel bir tuş
    USB BIOS Flashback - İşlemci, ekran kartı ve RAM takılı olmaksızın BIOS güncelleme!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolrecep -- 20 Ekim 2012; 15:23:01 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    TPM MODUL M5A97 EVO R2.0
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: coolrecep

quote:

Orijinalden alıntı: rtsbora

R2.0 versiyon win8 uyumlu olarak piyasaya sürülmüş. eski versiyonlardan teknik olarak bir fark yok yani. bios güncellemesi ile eski versiyonu da o hale getirebilirsiniz.

Yanlışınız var hocam.

BIOS update ile şu özellikler gelmiyor:

Remote GO! - Tek yazılım ile PC'nizi ve Ev Eğlence Sisteminizi Kontrol Etme
    USB 3.0 Boost - UASP ile USB 3.0'dan da daha hızlı transfer
    Network iControl - cFosSPeed ile akıllı ağ trafiği kontrolü
    DirectKey - BIOS'a doğrudan erişmek için anakart üzerinde yer alan özel bir tuş
    USB BIOS Flashback - İşlemci, ekran kartı ve RAM takılı olmaksızın BIOS güncelleme!

olabilir. çok detaylı bakmamıştım. teşekkürler bilgi için.

• beyler bende anakart alıcam FX6100 işlemci ile kullanıcam M5A97 R2.0 ile M5A97 Evo R2.0 arasında ne farklar var acaba ? oc vs yapmıcam normal kullanıcam
  • bugün sistem topladım. M5A97 R2.0 -- FX6 6100 ikilisi ;) bişe sorcam ses için sadece arkadaki yeşil 'line in' yerine sistemi taksak ses gelirmi. ayriyetten bişe takmaya gerek yok dimi
  • quote:

Orijinalden alıntı: useryumen

bugün sistem topladım. M5A97 R2.0 -- FX6 6100 ikilisi ;) bişe sorcam ses için sadece arkadaki yeşil 'line in' yerine sistemi taksak ses gelirmi. ayriyetten bişe takmaya gerek yok dimi

evet stereo ses için sadece yeşil giriş yeterli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: useryumen

bugün sistem topladım. M5A97 R2.0 -- FX6 6100 ikilisi ;) bişe sorcam ses için sadece arkadaki yeşil 'line in' yerine sistemi taksak ses gelirmi. ayriyetten bişe takmaya gerek yok dimi

hocam evo modelin;

-overclock kabiliyeti daha yüksek. (güç tasarımı evoda 6+2 faz iken normalde 4+2 faz)
    -ses kartı daha gelişmiş. DTS çözebilme özelliği var.
    -e-sata ve firewire girişi var.
    -anakart üzerinde tpu ve epu anahtarı var.

Not: eskiden normal M5A97 anakartta ön panel usb 3.0 desteği yokken R2.0 versiyonda eklenmiş.

dilerseniz forumda M5A97 Kullanıcı Kulübü de var.

http://forum.donanimhaber.com/m_54758843/mpage_1/key_/tm.htm

• teşekkür ettim arkadaşlar gayet memnunum şimdilik tabi ;)
  • YA arakdaşalr bende ASUS M5A97 R2.0 AMD 970/SB950 AM3+ DDR3 2133MHZ (O.C.) USB 3.0 SATA 3.0 ANAKART bunu aldım ama galiba ide girişi yok siz nasıl yaptınız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ibhalyet

YA arakdaşalr bende ASUS M5A97 R2.0 AMD 970/SB950 AM3+ DDR3 2133MHZ (O.C.) USB 3.0 SATA 3.0 ANAKART bunu aldım ama galiba ide girişi yok siz nasıl yaptınız?

ide girişini ne yapacaksın?
  • ya bende hdd ve dvd rw ide girişli onları ankarta takacamda galiba ide to sata almam gerekiyor. ya da başka bi çaresi varmı
  • geçenlerde bozulan anakartım yerine ASUS M5A97 R2.0 verdiler ama ide girişi yokmuş mecbur windows u usb ile kurdum şimdilik ama dvd rw ve eski bir bir ide hdd var elimde bende ide sata dönüştürücü bakıyorum ama pek güvenemiyorum garip markalar anakarta bir zarar verirmi şüphelerim var
  • r2.0 ı al sonra cıkan her zaman daha ii dir bende m5a97 r2.0 kullanıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZEPHYR

geçenlerde bozulan anakartım yerine ASUS M5A97 R2.0 verdiler ama ide girişi yokmuş mecbur windows u usb ile kurdum şimdilik ama dvd rw ve eski bir bir ide hdd var elimde bende ide sata dönüştürücü bakıyorum ama pek güvenemiyorum garip markalar anakarta bir zarar verirmi şüphelerim var

ya ben aldım ide to sata bizim burda ucuzmuş 10 tl ydi sen iyi akıl etmişsin sub ile kurmayı ama neyin üstüne kurdun hdd ide değil miydi not: bugün takıcam bakalım nasıl olacak :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: ibhalyet

quote:

Orijinalden alıntı: ZEPHYR

geçenlerde bozulan anakartım yerine ASUS M5A97 R2.0 verdiler ama ide girişi yokmuş mecbur windows u usb ile kurdum şimdilik ama dvd rw ve eski bir bir ide hdd var elimde bende ide sata dönüştürücü bakıyorum ama pek güvenemiyorum garip markalar anakarta bir zarar verirmi şüphelerim var

ya ben aldım ide to sata bizim burda ucuzmuş 10 tl ydi sen iyi akıl etmişsin sub ile kurmayı ama neyin üstüne kurdun hdd ide değil miydi not: bugün takıcam bakalım nasıl olacak :))

sata hdd var usb ye win atıp öyle kurdum sorun eski bir ide hdd ile ide dvdrw var her ikisinide sisteme bağlamak istiyorum ama sadece dvd yi bağlasam da olur ide hdd çok önemli değil epey eski zaten
    bu tür dönüştürücüler var bir sürü ama güvenemiyorum 10 tl lik meret sonra anakarata vs zarar verir diye halen almadım varsa öneri şu marka model iyidir diyen çıkarsa bakacağım

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.