Herkese Merhaba, Asus Sabertooth 990FX R3 anakartım var. 1 Adet M.2 Sdd yuvası var. Asus'un destek sayfasından anakarta uyumlu parçaların PDF listesine Buradan Baktığımda M.2 ssd modelleri çıkıyor. Bu modellerden hangisini almalıyım ki yüksek performans elde edeyim. Şimdiden yardımlarınız için peşin Teşekküler. |
Asus Sabertooth 990FX R3 uyumlu M.2 SSD?
-
-
Bios ayarlarında seçeneklere baktığımda IDE ve ACHI seçenekeleri var. Ekte ki fotoğraf da görülüyor. M.2 SSD NVME destekli değil mi acaba?
-
Standart M2 NVMe SSD destekler o. Slota takmadığın için bir şey görünmüyor.
PCIe 2.0 hızı ile 1000 mb/s gibi bir hız alırsın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sniper23 -- 20 Temmuz 2021; 16:2:19 > -
Anladım. En kaliteli m.2 SSD alsam Samsung 1 TB 980 Pro okuma ve yazma hızı yüksek olsa bile maksimum PCIe 2.0 olduğu için 1000 i geçmez mi diyorsunuz? -
quote:
Orijinalden alıntı: PhenomX6
Anladım. En kaliteli m.2 SSD alsam Samsung 1 TB 980 Pro okuma ve yazma hızı yüksek olsa bile maksimum PCIe 2.0 olduğu için 1000 i geçmez mi diyorsunuz?PCIe 2.0 x2 ve x4 olayına bağlı. X2 olarak çalıştırsan en yüksek teorik hız 1 GB/s oluyor (1000 MB/s denilebilir).
Ama x4 olarak çalıştırırsan en yüksek teorik hız 2 GB/s oluyor, normal hız 1500 mb/s civarı olur.
Eğer PCIe slotları veya SATA slotları M2 slotu ile bağlantı hızı paylaşmıyorsa 1800 mb/s rahat görürsün diye düşünüyorum.
PCIe slotları eski nesil destekli, yani PCIe 4.0 veya 3.0 alırsan slot uyduğu sürece kullanırsın. Tabi PCIe 2.0 hızını geçemezsin ama ileride başka anakarta geçince işe yarar, ileriye dönük M2.
-
Teşekkür ederim. SATA SSD den daha hızlı okuma yazma değerim olacağına eminim hiç olmazsa. Beki Çin'den M.2 SSD Raid kartlar var 4 tane m.2 yi aynı karta takıp Raid ayarlanıyor. Sorun şu ki çin firmaları bazı ürünleri Türkiye ye göndermiyor. 🙄 -
quote:
Orijinalden alıntı: PhenomX6
Teşekkür ederim. SATA SSD den daha hızlı okuma yazma değerim olacağına eminim hiç olmazsa. Beki Çin'den M.2 SSD Raid kartlar var 4 tane m.2 yi aynı karta takıp Raid ayarlanıyor. Sorun şu ki çin firmaları bazı ürünleri Türkiye ye göndermiyor. 🙄O RAID kartlar ile PCIe 2.0 hızı alınabilir. Çünkü anakartın hızı PCIe 2.0.
He tabi Onlar genelde x16 kullanıyor bu da ekran kartının veya RAID'in hızının düşmesi.
Gerçi ASUS'un bu kartlar PCIe 3.0 vermemesi ilginç tabi. Benim kullandığım X79 anakartta bile PCIe 3.0 var. (2011 çıkışlı)
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X