Şimdi Ara

Asus M5A99X EVo rev.2 alacağım öneriyormusunuz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.389
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Asus M5A99X EVo rev.2 anakartı alacağım öneriyormusunuz arkadaşlar işlemcim amd fx 8150

• quote:

Orijinalden alıntı: bermuda23

Asus M5A99X EVo rev.2 anakartı alacağım öneriyormusunuz arkadaşlar işlemcim amd fx 8150

Eğer 970 çipset yeterli olur diyorsan M5A97 R2 öneririm. Bugün Vatan'dan aldım ve kullanmaya başladım. İşlemcim FX-8150 ve İşletim Sistemi de Win8. Windows 8'de bazı uyum sorunları var ama yavaş yavaş giderilir diye düşünüyorum.
  • sağlam karttır
  • teşekkürler arkadaşlar iki karttan birini tercih ederim artık duruma göre
  • Hort olucak ama sormak istedim.
    ASUS M5A99X EVO R2.0 AMD
    AM3 mü yoksa AM3+ mıdır.
    Sitelerde isimlerde AM3+ yazıyor ama içeriğinde özelliklerinde AM3 938 falan yazıyor. İleride çıkacak AMD işlemcileri desteklemiyecekse boşuna 300 lira para vermek istemiyorum.
  • Forumda birkaç yıllık konuları bile hortlatanlar oluyor.

M5A99X yazıyor kodunda. Bu 990X çipseti demek. 970, 990X ve 990FX çipsetleri AM3+. Yani bahsettiğiniz kart AM3+ soket mimarisinde. Kolaylık olması açısından soketin rengine bakabilirsiniz. AMD'nin siyah soketleri (işlemciyi taktığınız yer) her zaman AM3+'dır. Beyaz soketler AM3+ dışındaki herhangi bir soket olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hasan07-36

Forumda birkaç yıllık konuları bile hortlatanlar oluyor.

M5A99X yazıyor kodunda. Bu 990X çipseti demek. 970, 990X ve 990FX çipsetleri AM3+. Yani bahsettiğiniz kart AM3+ soket mimarisinde. Kolaylık olması açısından soketin rengine bakabilirsiniz. AMD'nin siyah soketleri (işlemciyi taktığınız yer) her zaman AM3+'dır. Beyaz soketler AM3+ dışındaki herhangi bir soket olabilir.

http://www.vatanbilgisayar.com/anakart/asus-m5a99x-evo-r20-m5a99x-evo-r20-amd-990xsb950-am3+-ddr3-2133mhz-%28oc%29-sata-30-usb-30-anakart/productdetails.aspx?I_ID=62237

Bu ürün açılamasında sadece AM3 yazınca bende ileriye de dönük olsun diye vazgeçmiştim. Sonrada araki alacak anakart bul.
    Çok canım sıkılmıştı en son ihtiyacım olmamasına rağmen pro modeline 30 lira fazladan vermeyi düşündüm.
    Sağolun. Bunu öğrendiğim çok iyi oldu. Artık bu anakartı alıcam başkada araştırmıcam. Yeni seri amd işlemci çıkıncada takabilirm nasıl olsa.

• quote:

Orijinalden alıntı: LETHALDOZE

quote:

Orijinalden alıntı: Hasan07-36

Forumda birkaç yıllık konuları bile hortlatanlar oluyor.

http://www.vatanbilgisayar.com/anakart/asus-m5a99x-evo-r20-m5a99x-evo-r20-amd-990xsb950-am3+-ddr3-2133mhz-%28oc%29-sata-30-usb-30-anakart/productdetails.aspx?I_ID=62237

Bu ürün açılamasında sadece AM3 yazınca bende ileriye de dönük olsun diye vazgeçmiştim. Sonrada araki alacak anakart bul.
    Çok canım sıkılmıştı en son ihtiyacım olmamasına rağmen pro modeline 30 lira fazladan vermeyi düşündüm.
    Sağolun. Bunu öğrendiğim çok iyi oldu. Artık bu anakartı alıcam başkada araştırmıcam. Yeni seri amd işlemci çıkıncada takabilirm nasıl olsa.

Al kulan,zehir gibi anakarttır,bende de var.

• quote:

Orijinalden alıntı: LETHALDOZE

Hort olucak ama sormak istedim.
    ASUS M5A99X EVO R2.0 AMD
    AM3 mü yoksa AM3+ mıdır.
    Sitelerde isimlerde AM3+ yazıyor ama içeriğinde özelliklerinde AM3 938 falan yazıyor. İleride çıkacak AMD işlemcileri desteklemiyecekse boşuna 300 lira para vermek istemiyorum.

Korkma destekler,amd intel durmadan soket değiştirmez. .
  • AMD soket değiştirir mi değiştirmez mi bilemiyorum. Ama senelerdir doğru dürüst soket değiştirmediği için yeni seri olan Steamroller'da da değişim olmayacak gibi geliyor bana. Öbür taraftan DDR4'e geçişte bazı değişiklikler olacaktır. Ama 2015 ve hatta 2016'yı bulabilir DDR4 belleklerin yaygınlaşması.

Diğer taraftan bu soket uyumluluğu AMD'ye performans konusunda dezavantaj oluşturuyor mu merak ediyorum.

Anakart konusunda yorum yapamam. Taş gibi görünen anakart bile bazen insanın başını belaya sokabiliyor.
  • Arkadaş aldı mı kartı bilmiyorum ama M5A99 serisini uzun süredir araştırıyorum ve harika bir kart SSD ile önünde durulamıyor kartın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Henüz almadım fakat haftasonu alıcam. Ben ilk baştan beri bu kartta karar kılmıştım da soket problem olur diye epey kart araştırdım. Neyse ki tamam bu kart.
  • Merhaba;

düşünmüş olduğunuz kart Asus "M5A99X EVo rev.2" oldukça iyi bir karttır. Bende ikinci sistemimde bu kartı kullanıyorum. FX 8350 işlemci ile 4.3ghz değerlerine çıkardım. Çok serin çalışan ve stabil çalışan iyi bir anakart.

İyi forumlar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: bermuda23

Asus M5A99X EVo rev.2 anakartı alacağım öneriyormusunuz arkadaşlar işlemcim amd fx 8150

Çok iyi OC desteği ve genişleme imkanı olan bir anakarttır.

İlerde CF/SLI yapmayacaksanız M5A97 EVO R2.0 da alabilirsiniz. PCIe slotu olarak tek 16x haricinde tüm özellikleri ve OC imkanı aynı sayılır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.