Bİntel Core İ7 2700K 3.50GHz 8 Mb Cache Pc İşlemci ASUS MAXIMUS IV GEne-Z asus gtx 560 ti directcu ii 1280mb 320bit Seagate 2 TB 7200 RPM SATA3 64 MB NCQ Sabit Disk ST2000VX000 KINGSTON 8GB (2X4GB) HYPERX GENESIS XMP DDR3 1600MHZ CL9 RAM ( RAM önerilerinizide alabilir) GIGABYTE ODIN PRO 800W MODÜLER GÜÇ KAYNAĞI THERMALTAKE FRIO ADVANCED lgA775/1155/1156/1366/2011 & AM2/AM2+/AM3/AM3+ İŞLEMCİ SOĞUTUCU benQ 27 inç led EW2730V Monitor Arkadaşlar geçen hafta bios güncelledim guncellemeden sonra cpu aşırı ısınmaya başladı bazı arkadaşlar termal macun vs örnekler verdı kasam yetersizdi bende bugun gittim kasayı yenilettim Aerocool X Predator 2x23cm Fanlı Siyah Kasa fazla dan 2 tane 14 akasa fanda taktım her neyse kurulumu tamamladılar termal macun vs ama genede pc acılır acılmaz biosdan baktıgım da cpu sıcaklıgı 55 ile başlıyo 60 70 arası mekik dokuyo bana söyledıklerı şey THERMALTAKE FRIO ADVANCED lgA775/1155/1156/1366/2011 & AM2/AM2+/AM3/AM3+ İŞLEMCİ SOĞUTUCU içindeki cıvalardan dolayı sıkıntı olucagı idi fanları kusursuz dönuyo yada işlemci veya anakart da sorun olabilir dediler bende anakart güncelledım o gun den berı sıkıntı yaşadıgımı dile getirdim şimdi ne yapmalıyım
sıstem yanlıs olcuyor olabılır elınızle dokunarak baktınızmı headsınk sıcaklıgına 45 dereceden sonrasını dokundugunuzda sıcak olarak algılarsınız
quote:
Orijinalden alıntı: pegasus1881
sıstem yanlıs olcuyor olabılır elınızle dokunarak baktınızmı headsınk sıcaklıgına 45 dereceden sonrasını dokundugunuzda sıcak olarak algılarsınız
elim ile neye dokunucam hocam işlemcinin üstündeki fan baya büyük thermake ama baktıgım yer pc açılır açılmaz biosdaki termometreden bakıyorum hiç yük yokken 50 ile başlıyo 60 ı göruyo bu yuzden ne bi oyun yukluyorum nede başka bi şey şimdiden teşekkurler lutfen bi çözum...
sogutucunun ıslemcıye oturan kısmına headpıpelerın oldugu kısma dokunun o derecelerde ıse elınız baya ısnmalı bırde sogutucu montajında sorun olabılır tam oturmuyor olabılır sıstem acılır acılmaz o sıcaklıklar oluyorsa
quote:
sogutucunun ıslemcıye oturan kısmına headpıpelerın oldugu kısma dokunun o derecelerde ıse elınız baya ısnmalı bırde sogutucu montajında sorun olabılır tam oturmuyor olabılır sıstem acılır acılmaz o sıcaklıklar oluyorsa
walla sogutucu cok bütük anakart küçük elim sanırım soguducu nun altındakı bakır borulara kadar uzandı sıcaklık hissi yaşamadım forumdan bi arkadaş termometre tarzı bi program linki verdi bu sonuç cıktı tempereture 46 de hepsi ortalama Distance to tj max da 52 şer de program adı Real temp gt 3.7
sogutucu ısınmıyorsa montajda sorun vardır tam oturmuyordur ıslemcıye buyuk ıhtımal . montajı sız yaptıysanız sokup burdaha monte edın derım
quote:
sogutucu ısınmıyorsa montajda sorun vardır tam oturmuyordur ıslemcıye buyuk ıhtımal . montajı sız yaptıysanız sokup burdaha monte edın derım
hocam yukarda da belirtigim gibi bugun kasa aldım yeni vs vs vs adama derdimi de anlatttım termal macun cok dikkatli yapın birde işlemci sogutucusunu iyi takın dedim adamın dedigine göre işlemci sogutucum 6 aylık daha içindeki çivalar öldü mu ne dedi ben sırf bu sorun halletiyim diye kücük kasamı degiştirdim zaten aklımdaydı kasa degişikligi digerinde ısınması normal geliyodu bana ama bu kasayı aldıkdan sonra gene sorunların dewam etmesi beni bitiriyo :(
yarın pazar komşum benden iyi anlıyo olmadı ona tekrar moltaj yaptırıyım ama ilk başta da dedigim gibi bios güncellemesinden kaynaklanıyo olabilir mi ?
olabılır tabıkı bıosu tekrar gunceleyın baska surumune
quote:
olabılır tabıkı bıosu tekrar gunceleyın baska surumune
ama şuan en son sürüm var sıkıntı olmasın geri sarmak...
İyi de, neden durup dururken BIOS güncelleme gereği duydunuz ?
sondan bır oncekıne guncelleyın sorun olmaz sanıyorum ısı farkı varmı bakın dıger bıosla
quote:
Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_
İyi de, neden durup dururken BIOS güncelleme gereği duydunuz ?
anakart aldıgımdan beri güncelleme yapmamiştim her şeyin güncel hali daha iyi degil mi ben öyle düşündüm keşke düşünmeseydim:(
Yan1YosunFuatAbiiY
kullanıcısına yanıt
Sorun ya da anormal bir durum yoksa, herşeyin güncel hali iyi olmuyor gördüğümüz üzere.
quote:
Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_
Sorun ya da anormal bir durum yoksa, herşeyin güncel hali iyi olmuyor gördüğümüz üzere.
evet hocam kötü bir deneme oldu bana yardımcı olabilirseniz çok mennun olurum...
quote:
sondan bır oncekıne guncelleyın sorun olmaz sanıyorum ısı farkı varmı bakın dıger bıosla
şimdi onu deniycem ama denemeden önce bi şey sormak istiyorum bios güncellemesini yani anakart da fabrikasyon ayarlarını döndürme gibi bir şansım var mı demek isteidigm sanki hiç güncelleme yapmamiş gibi...
bıs guncellemesı farklı bıosu default ayarlara getırmek farklı seyler her bıosta zaten ılk ayarlara donus ımkanı var
quote:
bıs guncellemesı farklı bıosu default ayarlara getırmek farklı seyler her bıosta zaten ılk ayarlara donus ımkanı var
demek istedigim şuan ki bios 3306 sanırım onu kurmadan önceki bios a dönüş yolu var mı ayarlar derken güncellemeden kurtulmak için sordum