Şimdi Ara

Asus N53JF-SX210V kullanan varsa yarumlarını benimle paylaşabilirmi ? (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
602
Cevap
3
Favori
47.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: pntgrmyk

arkadaslar ındırdıgım bır wın7 versıyonunu bılgısayarın altındakı key ıle yuklemek ıstıyorum orjınal olurmu yoksa yıne korsanmı olur? Recovery bolumunude sılmek ıstıyorum dvdlere yazmıstım zaten ılerde bır sorun oldugunda garantı dısı kalırmı yada ben o bolumu dvdden bılgısayara gerı yukleyebılırmıyım . Veya hıc o bolume dokunmadan mı format atayım ?

Asusun mavı dvdsınde sonıc master harıc tum programlar mevcutmudur nvıdıa ekran kartı drıver da varmı?

Bılgılendırırsenız sevınırım
    herkese gunaydın...

mevcut lisanslı win7 home basic yada home premium ise;
    bunu windows one clik to upgrade diye bişey var. yazılımın içinde bir buton. ona basın çıkan ekrana bir key gireceksiniz. keyi google ararsanız sürüsüyle var. doğru key girdiğinizde hop ultimate oluy bilgisyarınız. hiç olmazsa mevcut altındaki orijinal yazılım kalsın. yani mevcut yazılımla altındaki kendi keyinizin indirilmiş bir win7 ultimate versiyonuna denk geleceğini sanmam.
    kendi home basic ya da home premiumunuzu profesional ya da ultimate yapmak için google da tonla key mevcut.
    yani iki saat orijinal lisanslı win 7 nizi iptal etmeye gerek yok. bilmem anlatabilidim mi tam olarak.
    süresi 10dakika...

• quote:

Orijinalden alıntı: help21

quote:

Orijinalden alıntı: telefust
    bildiğim kadarıyla açmamak lazım, eğer açacaksan da usulüne uygun açmak lazım. aslında birçok firma örneğin hp, rami kullanıcı kontrolünde bırakıyor istersen değiştirebiliyorsun yani, kullanıcı ulaşabilsin istiyor ve dizayn ona göre. ancak sorduğun konuda cevabın ne olduğunu bilmiyorum ama ben taktım, bişey olursa da taktığım gibi çıkartıp gönderiririm. hdd ye dokunmadıkça anakarta ulaşmak için diğer vidaları açmadıkça sorun olmaması lazım bana göre. ram lerde zaten ömür boyu garantili. fişi çek pili çıkar kapağın altınaki 2 plastik ayağı incitmeden hafif çekerek çıkar (kendinden yapışkanlı) altındaki iki vidaya peçete sarılmış uygun saatçi tornavidası ile aç, ram i tak kapağı kapa vidaları sık yapışkanlı lastikleri tekrar yerine koy, bilgisayarını aç ram 8 olacak :) birde takıp takmadığını açıp açmadığını kim nasıl anlayacaklar ki?.konuyla ilgili zaten bir montaj videosunu da yukarıda linkini vermiştim..
    yani sormak lazım servise yine de ;belki garantili olsun diyenler için cüzi bir ücrete takıyorlardır.
    sen sordunmu dersen sormadım sadece taktım :), zaten 6 ay sonra anakarta kadar açacağım komple temizlik için..
    edit: sistem tamamen kapalı olmalı standby da olmasın pili de çıkar öyle yap sorun olmaz. ekleyeyim dedim ne olur ne olmaz aman. :)
    linkide ekleyeyim:

씨디맨youtube
    ASUS N53JN OPEN 분해 하드디스크 메모리 업그레이드 방법
    http://www.youtube.com/watch?v=hzAte8rVZKk&feature=related

selamlar,

Full acmak için video koyarsanız ılerde bende açıp temizlerim

koreli sanırım bizden önce koyar videoyu.
    aslında klavyeyi nasıl çıkartacaksın ona kadar göstermiş. gerisi zaten kolay sanırım ama açtığımda yapacağım böyle bir paylaşımı emin ol
    yalnız şu da entersan ki. bu asusun klavyesi oynuyor ya. deli ediyor beni. belki de kırarım sinirden.!!
    selamlar,

• quote:

Orijinalden alıntı: rplyman

quote:

o bölümü sanırım elindeki dvdleri tekrar kullanarak yaratamıyorsun.

Asuslarda Recovery kısmı yeniden oluşturuluyor link

non-pasaran.blogspot.com
    ASUS : Gizli Kurtarma Bölüntüsünü (Recovery Partition) Yeniden Oluşturmak
    http://non-pasaran.blogspot.com/2010/12/asus-gizli-kurtarma-boluntusunu.html

nan pasaran a önceden ulaşabiliyordum. dns değiştirmek de suç oldu biliyorsunuz. şimdi basıyorum dns siz. almıyor nansparanın sitesi. yani bu internete sınırlama yasaklar vs. nelere kadir. hayret bişey doğrusu. nan pasaran ın digiturkten dolayı yasağı var sanırım. dns değiştirmeden girilemiyor sitesine . e değiştirsen o da yasak 1 mayıs tan itibaren. bu ne ya. !
    selamlar,

• quote:

nan pasaran a önceden ulaşabiliyordum. dns değiştirmek de suç oldu biliyorsunuz. şimdi basıyorum dns siz. almıyor nansparanın sitesi. yani bu internete sınırlama yasaklar vs. nelere kadir. hayret bişey doğrusu. nan pasaran ın digiturkten dolayı yasağı var sanırım. dns değiştirmeden girilemiyor sitesine . e değiştirsen o da yasak 1 mayıs tan itibaren. bu ne ya. !
    selamlar,

Aynen katılıyorum. Ama ben dns falan değiştirmeden girebiliyorum sanırım yasak kalkmış

• hocam sımdı soyle anlatıyım ben recovery bolumunude sıldım en bastan format attım
    ındırdıgım surum wın7 pre x64 bılgısayarın altındakı keyde pre x64 bu durumda orjınalmıdır:D bu arada sanırım ram ve hddye kullanıcı herhangı bır hataya sebebıyet vermedıgı surece ıstedıgını yapabılıyor dıye bılıyorum ama yınede sormak lazım dedıgınız gıbı.su anda bılgısayar ıstedıgım gıbı oldu denebılır bı kac eksık var onlarıda tamamlıcam ve bıtıcek ınsallah belkı ılerde kararım degısırse recovery yenıden olustururum ama gerek duymuyorum

Edit: Klavye ve multimedya tuşlarının söküldüğünü gösteren bir vidyo var mı ?Varsa paylaşırmısınız..
    Klavye ve multimedya takımını sökerken ses sistemine zarar verme olasılığım var mı?
    K53ün klavyesini taksam acaba uyarmıki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pntgrmyk -- 16 Mayıs 2011; 23:40:05 >
  • quote:

hocam sımdı soyle anlatıyım ben recovery bolumunude sıldım en bastan format attım
    ındırdıgım surum wın7 pre x64 bılgısayarın altındakı keyde pre x64 bu durumda orjınalmıdır:D bu arada sanırım ram ve hddye kullanıcı herhangı bır hataya sebebıyet vermedıgı surece ıstedıgını yapabılıyor dıye bılıyorum ama yınede sormak lazım dedıgınız gıbı.su anda bılgısayar ıstedıgım gıbı oldu denebılır bı kac eksık var onlarıda tamamlıcam ve bıtıcek ınsallah belkı ılerde kararım degısırse recovery yenıden olustururum ama gerek duymuyorum

Edit: Klavye ve multimedya tuşlarının söküldüğünü gösteren bir vidyo var mı ?Varsa paylaşırmısınız..
    Klavye ve multimedya takımını sökerken ses sistemine zarar verme olasılığım var mı?
    K53ün klavyesini taksam acaba uyarmıki

orijinal key olmazsa win7 zaten update bile yapmıyor. daha fazlası yorumdan öte olamıyor..
    klavye için benzer bir modelin videosunu bulabildim. ama klavyeyi çıkartma yöntemi aynı olmalı. aynı noktalar n53j de de var.
    diğer konuda şu ki sökersem zaten bu klavyeyi yapıştıracağım altına bişeyle oynamasın diye.

BTOtech.comyoutube
    BTOtech.com | G73Jh & G73Jw & G73Sw Disassembly Take Apart G73 g73jw service manual
    http://www.youtube.com/watch?v=Tp90M_N6dzs&feature=related

Nemcev PROyoutube
    ASUS N53Jn - Keyboard flexing
    http://www.youtube.com/watch?v=7UEi7hWG1lk&feature=related
    (30ncu saniyeden sonra..)

selamlar,

• arkadaşlar video magic full hd detay verdiriyor biliyorsunuz. Ancak deneme süresi sonunda iptal oluyor kurulumu da verilen setup dvd de yok. asus da desteklemiyor lisans için devamı için ücret ödenmesi isteniyor. asusun video magic dediği cyberlink powerdvd adlı programı. yani full hd yi sağlayan video magic hani sağ elinizin altındaki logo var ya o= cyberlink programı..

şimdi sizlerinde deneme sürümünüz bitecek ve full hd özelliğiniz bitecek. çoğunuzun bend e de olduğu gibi bitti bile aslında. ancak gözlükle fullhd ve 3D için normal dvd leri dahi full hd ye çeviren cyberlink in yeni versiyonu power dvd mark II yi bilgisyarınıza kurmanızı tavisye ediyorum. bir de nvidea nın bir gözlüğü oldu mu 3d keyfi yaşayabilirsiniz artık normal dvd filmlerde bile.
    ben öğrendiğim için sizlerle de paylaşayım dedim. cyberlink powerdvd mark 2 ultra yı google da araştırınız.
    size de bana yardımcı olduğu gibi google amca yardımcı olacaktır.

selamlar,

• Teşekkürler hocam.Bende sadece klavyeden nefret ediyorum ve k53ün klavyesi hoşuma gidiyo onunda 5 bağlantı noktası var bununda boyut olarakta aynı k53ün herhangi bir esnemesi yok.Eğer olursa öyle yapcam olmazsada artık altına bişi yapıştırcam sanırım bıktım bu klavyenin esnemesinden aslında yazarken çok iyi tuşlar içine gömülüyor ama yinede insana bi huzursuzluk durumu yaratıyor malesef

Edit: Sizdede şöyle birşey oluyormu?
    Herhangi bir şarkı acın o açıkken uyku moduna alın sonra uykudan uyandırın takılma gibi birşey oluyor mu? Aynı nb probe programında olduğu gibi bişi takılma falan
    İyi aşkamlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pntgrmyk -- 17 Mayıs 2011; 22:50:05 >
  • quote:

Teşekkürler hocam.Bende sadece klavyeden nefret ediyorum ve k53ün klavyesi hoşuma gidiyo onunda 5 bağlantı noktası var bununda boyut olarakta aynı k53ün herhangi bir esnemesi yok.Eğer olursa öyle yapcam olmazsada artık altına bişi yapıştırcam sanırım bıktım bu klavyenin esnemesinden aslında yazarken çok iyi tuşlar içine gömülüyor ama yinede insana bi huzursuzluk durumu yaratıyor malesef

Edit: Sizdede şöyle birşey oluyormu?
    Herhangi bir şarkı acın o açıkken uyku moduna alın sonra uykudan uyandırın takılma gibi birşey oluyor mu? Aynı nb probe programında olduğu gibi bişi takılma falan
    İyi aşkamlar...

inanırmısın tüm kullanıcılar bundan şikayetçi. bu kadar basit bir hatayı önemsemeyerek koskoca, dünyanın 6 has ( orijinal) computer üreticisi firmasından birtanesi bunu nasıl göz ardı edebiliyor doğrusu inanamıyorum.
    enteresan olan ikinci konu da bu laptopun bundan başka da bir problemi yok. inanılmaz gıcık ediyor beni. yorumların aynen benim hissettiklerim ile aynı. he dandik mi. ya değil. olsa söyleyeceğim ama klavye bu.düşündüklerimize dokunduğumuz araç bu. azıcık siz de dokunun da öyle piyasaya sunun be kardeş koreli. neyse. gene de asus klaveyesi hariç çok iyi.

edit:mp3 hdd den çalarken 3 kere test ettim sleep moduna aldığınızda tekrar klavyeye dokunarak açarsanız media player pause'a aldığı için ses gelmiyor. ancak play'e bastığınızda parça kaldığı yerden devam ediyor. bu arada bendeki işletim sistemi ultimate ve ram 8 gb. fark eder mi bilemiyorum.

selamlar,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi telefust -- 17 Mayıs 2011; 23:24:50 >

• Evet hocam tek ve en büyük sorun kalite var var olmasına ama bide esnemese en sonunda yapıştırcam bi vakit bulsam hatta bu hafta sonu biraz gezmeyi düşünüyorum klavyeye neler yapabilirim araştırcam.

Hocam bende durdurmuyo.Uyku modundan uyanınca direk çalmaya devam ediyo neden acaba? Birde youtube'dan bir şarkı klibi izleyerek yorumunu paylaşabilirmisin. Bende youtubeda falan durdurmuyo devam ediyo.

Edit:Filmlerde falan full hd yapabiliyoruz ya ekranı normaldede bunu yapabilen bir program varmı acaba yani bilgisayar başladığından itibaren full hdye geçecek

İyi günler dilerim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pntgrmyk -- 18 Mayıs 2011; 17:29:14 >
  • bu arada ben bı kac teknolojı marketınde bu serının modellerını ınceledım onlarda fazla bır esneme yok ozellıkle jhyu kısmında yok ve ctrl shıft capslock gıbı tuslara basınca sankı klavye yerınden oynarmıs gıbı hava verıyodu. Tesırdekı urunlerde buda yok
  • quote:

bu arada ben bı kac teknolojı marketınde bu serının modellerını ınceledım onlarda fazla bır esneme yok ozellıkle jhyu kısmında yok ve ctrl shıft capslock gıbı tuslara basınca sankı klavye yerınden oynarmıs gıbı hava verıyodu. Tesırdekı urunlerde buda yok

evet hdd den mp3 dinlerken sleepe geçince win media player pausa geçiyor. açınca da playe basmadan tekrar çalmıyor. ancak dediğin gibi youtube tan internet üzerinden şarkı dinlerken sleep e aldığında önce şarkı kapanıyor. uyandığında da kaldığı yerden devam ediyor. yani youtube için doğru dediğin. neden dersen flash player kullanıyor internet. o yüzdendir. win media ile çalmıyor.

ikinci konu bu klavyeyi sökersen sanırım videodaki gibi altı yapışık olmadığı için sökülebilir. zaten yapışık olmadığından oynuyor. ancak yukarıdaki başka model asus için olanı iyi seyret. orda yapışık ve söküldüğünde birdaha kullanılamaz hale geliyor klavye. aman dikkat et. yapışık değilse çift taraflı bantlar var. onla yapıştırabilirsin. hani şu mutfak fayansına bişeyler yapıştırmak için 2-3 mm kalınlığında 1,5 cm eninde beyaz renkli yumuşak süngerimsi yapıdaki yapışkanlı bant. ancak yine de sen bilirsin. sonra çıkartması çok zor olur.

edit: aslında birde servisle konuşsak bu klavye gömülüyor desek belki de değiştiriyorlardır. haberimiz yoktur. önce servise bir telefon açmak lazım.
    selamlar,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi telefust -- 21 Mayıs 2011; 10:20:11 >

• Servise mail attım cevabı bekliyorum hocam.Hatta bir kaç sitede bu klavye esnemesi ile ilgili görsel buldum sanırım odur siteler yabancı malesef. Link vereyim

http://netbooked.net/blog/how-to-fix-your-asus-eee-pc-1000he-keyboard-flex/

EDİT:
    Hangi ss'de Sonic Master açık durumda çözemedim de bir türlü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pntgrmyk -- 22 Mayıs 2011; 11:08:42 >

• tüm ayarlar ortadayken sesin tizliğinin kaybolduğu buton sonic masterin devrede olduğu durum yani on demek ancak sesle oynamak istiyorsan derinlik vs ayarları realtek hd audio da mevcut. o daha eğlenceli. taskbarda renkli hoperlörü tıkla bende sonic i hep off yapıyorum. sesi boğuyor ya da hepsi %100 de durduğunda yani sonic bişeyi ellemediğinde daha iyi bana göre.

selamlar,
  • Teşekkürler hocam . Bu arada asustan cevap geldi eğer teknik servisimize gelirseniz inceliyerek bilgi veririz ve onarımını yaparız dediler sanırım altına bant koymamışlar aslında buda bir avantaj olabilir bilgisayarı açak kimsenin ruhu duymaz oysaki teşir ürünlerine baktığımda klavye yapışık yani altında bant var kesin bunu biliyorum ama bizimkinde yok es geçilmiş aslında bunu iyi değerlendirmek lazım
    hocam birde benim hoparlör sanırım patladı iyice bi kontrol edersen iyi olur bence hoparlörü eğer bir terslik olursa tekrar tekrar bilgisayarın içi açılmamış olur.Acaba klavyeyi yaptırayım mı kalsın mı hocam?

İyi akşamlar...
  • servise giren birdaha düzgün çıkmaz.
    hoperlör öyle kolay patlamaz ama. bir de 1 aya yakın bilgisyarsız kalacaksın. ne yapacaksın . bırak dans etsin. (bence).
    zaten temizlik için servise para verip temizletmeyeceğimize göre kendimiz yapacağız bu işi. o ara da klavyeyi sabitleriz olur biter.
    selamlar,
  • Hocam patlamamış neyseki yırttık gerçekten bu sefer iyi bir bilgisayar seçtim ve buna inanıyorum kesinlikle tek sorun klavye ve bende sizin gibi düşündüm servise vercem içini aççak geri aynen toplayamıcak sağını solunu cizicek vs. o yüzden temizleme işlemi ile birlikte sbitlemeyide düşünüyorum yada sabitlerken temizlemeyi

İyi günler hocam...
  • Merhaba Arkadaşlar,
    Cihazda oyun oynarken max. sıcaklık 70-80 derecelere çıkıyor.Bu belirttiğim değerler normal mi? (Daha önce hiç laptop kullanmadığım için soruyorum) Soğutucu almama gerek var mı? Cevap verecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eduham -- 29 Mayıs 2011; 18:48:46 >
  • hocam kac saat oynadıktan sonra boyle bende ortalama kırkbes dk sonra ellıaltı altmısyedı arası gezınıyordu
  • quote:

hocam kac saat oynadıktan sonra boyle bende ortalama kırkbes dk sonra ellıaltı altmısyedı arası gezınıyordu

yaklaşık 30 - 45 dakika kadar.Isı ölçer programını açık bırakıp (core temp) oyun oynamaya başlıyorum.En yüksek ulaştığı sıcaklık 70 - 80 civarlarında gösteriyor.Oyundan çıkar çıkmaz saniyeler içinde düşüyor sıcaklık.Daha önce notebook kullanmadığım için bu değerlerin normal olup olmadığını anlayamadım.Bu nedenle soğutucu mu alsam diye düşünmeye başladım.Bu arada soğutucularda Thermaltake massive23 lx (vatanda fiyatı 50-60 arası)nasıl acaba kullanan var mı?Teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.