Şimdi Ara

Asus N53JF-SX210V kullanan varsa yarumlarını benimle paylaşabilirmi ? (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
602
Cevap
3
Favori
47.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Cihaza ekstra ram takan varsa yorumlarını yazabilir mi? 6 veya 8 e yükseltmek oyunlar için faydalı olur mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: eduham

Merhaba Arkadaşlar,
    Cihaza ekstra ram takan varsa yorumlarını yazabilir mi? 6 veya 8 e yükseltmek oyunlar için faydalı olur mu ?

4gb ram şu an için tüm oyunları çalıştırabilecek kapasitede bir ram.6 veya 8 e yükseltmenin gözle görülür bir artısı olacağını zannetmiyorum.siz oyunlarda sıkıntı mı çekiyorsunuz?öyleyse hangi oyunlar ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: eseslisemih26

quote:

Merhaba Arkadaşlar,

4gb ram şu an için tüm oyunları çalıştırabilecek kapasitede bir ram.6 veya 8 e yükseltmenin gözle görülür bir artısı olacağını zannetmiyorum.siz oyunlarda sıkıntı mı çekiyorsunuz?öyleyse hangi oyunlar ?

call of duty ve Mafia 2 de biraz sıkıntı var.Oyunu açınca ilk başta biraz yavaş çalıştırıyor.Daha sonra normale dönüyor.Bir de çok fazla kurcalama şansım olmadı ama Shift 2 de de oyunu çok yavaş ve takılarak oynatıyor.Bu oyunların hepsinde dahili ekran kartı açık durumda.

• quote:

quote:

quote:

Merhaba Arkadaşlar,

call of duty ve Mafia 2 de biraz sıkıntı var.Oyunu açınca ilk başta biraz yavaş çalıştırıyor.Daha sonra normale dönüyor.Bir de çok fazla kurcalama şansım olmadı ama Shift 2 de de oyunu çok yavaş ve takılarak oynatıyor.Bu oyunların hepsinde dahili ekran kartı açık durumda.

bende call of duty oyununu oynuyorum söylediğiniz gibi bir takılma hiç olmadı.aynı şekilde Need for Speed Hot Pursuit oyununda da hiç takılma yaşamadım.son cümlenizde dahili ekran kartı demişsiniz bir yanlışınız var sanırım.oyunu oynarken ekran kartı otomatik olarak nvidia gt425'e geçmiş olması gerekiyor bunu da oyun oynarken klavyenin üstündeki mavi ışığın beyaz olmasından anlayabilirsiniz.eğer o ışık maviyse oyunu dahili ekran kartıyla ekran kartıyla açmış demektir oyunun takılması bu durumda çok normal.eğer mavi ışık yanıyorsa masaüstünde sağ tıklayark nvidia kontrol panelinden Physx yapılandırmasına tıklayp ekran kartını otomati seç olarak ayarlayıp tekrar oyunu açmayı deneyin.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Merhaba Arkadaşlar,

bende call of duty oyununu oynuyorum söylediğiniz gibi bir takılma hiç olmadı.aynı şekilde Need for Speed Hot Pursuit oyununda da hiç takılma yaşamadım.son cümlenizde dahili ekran kartı demişsiniz bir yanlışınız var sanırım.oyunu oynarken ekran kartı otomatik olarak nvidia gt425'e geçmiş olması gerekiyor bunu da oyun oynarken klavyenin üstündeki mavi ışığın beyaz olmasından anlayabilirsiniz.eğer o ışık maviyse oyunu dahili ekran kartıyla ekran kartıyla açmış demektir oyunun takılması bu durumda çok normal.eğer mavi ışık yanıyorsa masaüstünde sağ tıklayark nvidia kontrol panelinden Physx yapılandırmasına tıklayp ekran kartını otomati seç olarak ayarlayıp tekrar oyunu açmayı deneyin.

haklısınız son cümlem yanlış oldu harici olacaktı.Çok fazla kurcalamaya vaktim olmuyor en iyisi geniş bir zamanda söylediğim oyunların ayarlarını bir kurcalayayım bakalım.Teşekkürler

• quote:

eduham
    haklısınız son cümlem yanlış oldu harici olacaktı.Çok fazla kurcalamaya vaktim olmuyor en iyisi geniş bir zamanda söylediğim oyunların ayarlarını bir kurcalayayım bakalım.Teşekkürler

rica ederim
  • Merhabalar;
    Ekranla klavye arasına konan koruma bezini kullanan var mı ?
    Kullanılması gerekiyor mu? Görüşlerinizi bekliyorum..

İyi akşamlar dilerim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: pntgrmyk

Merhabalar;

İyi akşamlar dilerim...

Ben arasıra kullanıyorum.Ama koymadığım zamanlarda bir zararını görmedim.
  • quote:

quote:

Merhabalar;

İyi akşamlar dilerim...

Peki hocam sizce bir yararı varmıdır kullanmanın
  • quote:

quote:

quote:

Merhabalar;

İyi akşamlar dilerim...

Peki hocam sizce bir yararı varmıdır kullanmanın

Zaten ekran klavyeye değmiyor.Kenarındaki plastikler tutuyor.Yaradı şöyle olabilir klavyenin tozlanlasını geciktirebilir diye düşünüyorum.

• Cevap için teşekkürler hocam.Sürekli çantasında zaten o zaman pekte kullanmaya gerek yok bence.

İyi akşamlar dilerim...
  • quote:

quote:

quote:

Merhaba Arkadaşlar,

ben 4 gb lık ilave tek ram taktım 9 clock 82 tl. neden taktım derseniz şöyle açıklayayım:
    gta 4 oynuyorum anormal grafik yüklü camera ile biliyorsunuz zoom ve açıları 3 boyutlu olarak (tabiiki derinlik olmadan :() değiştirebiliyorsunuz. 256mb win7 de 512 ye tekabul ediyor. ekran kartı ile ilgili değil ram le ilgili sorun olduğunu fark ettim. yani çok nadiren ısınmaya bağlı oyunda akışta zaman zaman kasılmalar oluyordu. ram i gözlediğimde %98 e çıkıyor gta 4ü oynarken ram sıkıştıkça win 7 bazı dahili fonksiyonlarını ram yetsin diye kapatıyor. oyuna girmeden ram %42 de; oyuna girince ram %98 de; oyundan çıkınca ram %28 de. bunu tespit ettim taktım 82 tl ye 4 gb tek ilave ram sorunum bitti. tavsiye edermisiniz derseniz 82 tl yi nelere vermiyoruz ki. kesinlikle tavsiye ederim yani. marka kingston modeli de sölerim merak eden olursa.
    selamlar arkadaşlar,

• quote:

Orijinalden alıntı: telefust

quote:

quote:

quote:

Merhaba Arkadaşlar,

ben 4 gb lık ilave tek ram taktım 9 clock 82 tl. neden taktım derseniz şöyle açıklayayım:
    gta 4 oynuyorum anormal grafik yüklü camera ile biliyorsunuz zoom ve açıları 3 boyutlu olarak (tabiiki derinlik olmadan :() değiştirebiliyorsunuz. 256mb win7 de 512 ye tekabul ediyor. ekran kartı ile ilgili değil ram le ilgili sorun olduğunu fark ettim. yani çok nadiren ısınmaya bağlı oyunda akışta zaman zaman kasılmalar oluyordu. ram i gözlediğimde %98 e çıkıyor gta 4ü oynarken ram sıkıştıkça win 7 bazı dahili fonksiyonlarını ram yetsin diye kapatıyor. oyuna girmeden ram %42 de; oyuna girince ram %98 de; oyundan çıkınca ram %28 de. bunu tespit ettim taktım 82 tl ye 4 gb tek ilave ram sorunum bitti. tavsiye edermisiniz derseniz 82 tl yi nelere vermiyoruz ki. kesinlikle tavsiye ederim yani. marka kingston modeli de sölerim merak eden olursa.
    selamlar arkadaşlar,

Teşekkürler.Ram takınca garanti konusunda bir sıkıntı olur mu? Ram i kendimiz takabiliyor muyuz?

• bildiğim kadarıyla açmamak lazım, eğer açacaksan da usulüne uygun açmak lazım. aslında birçok firma örneğin hp, rami kullanıcı kontrolünde bırakıyor istersen değiştirebiliyorsun yani, kullanıcı ulaşabilsin istiyor ve dizayn ona göre. ancak sorduğun konuda cevabın ne olduğunu bilmiyorum ama ben taktım, bişey olursa da taktığım gibi çıkartıp gönderiririm. hdd ye dokunmadıkça anakarta ulaşmak için diğer vidaları açmadıkça sorun olmaması lazım bana göre. ram lerde zaten ömür boyu garantili. fişi çek pili çıkar kapağın altınaki 2 plastik ayağı incitmeden hafif çekerek çıkar (kendinden yapışkanlı) altındaki iki vidaya peçete sarılmış uygun saatçi tornavidası ile aç, ram i tak kapağı kapa vidaları sık yapışkanlı lastikleri tekrar yerine koy, bilgisayarını aç ram 8 olacak :) birde takıp takmadığını açıp açmadığını kim nasıl anlayacaklar ki?.konuyla ilgili zaten bir montaj videosunu da yukarıda linkini vermiştim..
    yani sormak lazım servise yine de ;belki garantili olsun diyenler için cüzi bir ücrete takıyorlardır.
    sen sordunmu dersen sormadım sadece taktım :), zaten 6 ay sonra anakarta kadar açacağım komple temizlik için..
    edit: sistem tamamen kapalı olmalı standby da olmasın pili de çıkar öyle yap sorun olmaz. ekleyeyim dedim ne olur ne olmaz aman. :)
    linkide ekleyeyim:

씨디맨youtube
    ASUS N53JN OPEN 분해 하드디스크 메모리 업그레이드 방법
    http://www.youtube.com/watch?v=hzAte8rVZKk&feature=related

selamlar,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi telefust -- 11 Mayıs 2011; 20:28:13 >

• quote:

bildiğim kadarıyla açmamak lazım, eğer açacaksan da usulüne uygun açmak lazım. aslında birçok firma örneğin hp, rami kullanıcı kontrolünde bırakıyor istersen değiştirebiliyorsun yani, kullanıcı ulaşabilsin istiyor ve dizayn ona göre. ancak sorduğun konuda cevabın ne olduğunu bilmiyorum ama ben taktım, bişey olursa da taktığım gibi çıkartıp gönderiririm. hdd ye dokunmadıkça anakarta ulaşmak için diğer vidaları açmadıkça sorun olmaması lazım bana göre. ram lerde zaten ömür boyu garantili. fişi çek pili çıkar kapağın altınaki 2 plastik ayağı incitmeden hafif çekerek çıkar (kendinden yapışkanlı) altındaki iki vidaya peçete sarılmış uygun saatçi tornavidası ile aç, ram i tak kapağı kapa vidaları sık yapışkanlı lastikleri tekrar yerine koy, bilgisayarını aç ram 8 olacak :) birde takıp takmadığını açıp açmadığını kim nasıl anlayacaklar ki?.konuyla ilgili zaten bir montaj videosunu da yukarıda linkini vermiştim..
    yani sormak lazım servise yine de ;belki garantili olsun diyenler için cüzi bir ücrete takıyorlardır.
    sen sordunmu dersen sormadım sadece taktım :), zaten 6 ay sonra anakarta kadar açacağım komple temizlik için..
    edit: sistem tamamen kapalı olmalı standby da olmasın pili de çıkar öyle yap sorun olmaz. ekleyeyim dedim ne olur ne olmaz aman. :)
    linkide ekleyeyim:

씨디맨youtube

selamlar,

Full acmak için video koyarsanız ılerde bende açıp temizlerim

• quote:

bildiğim kadarıyla açmamak lazım, eğer açacaksan da usulüne uygun açmak lazım. aslında birçok firma örneğin hp, rami kullanıcı kontrolünde bırakıyor istersen değiştirebiliyorsun yani, kullanıcı ulaşabilsin istiyor ve dizayn ona göre. ancak sorduğun konuda cevabın ne olduğunu bilmiyorum ama ben taktım, bişey olursa da taktığım gibi çıkartıp gönderiririm. hdd ye dokunmadıkça anakarta ulaşmak için diğer vidaları açmadıkça sorun olmaması lazım bana göre. ram lerde zaten ömür boyu garantili. fişi çek pili çıkar kapağın altınaki 2 plastik ayağı incitmeden hafif çekerek çıkar (kendinden yapışkanlı) altındaki iki vidaya peçete sarılmış uygun saatçi tornavidası ile aç, ram i tak kapağı kapa vidaları sık yapışkanlı lastikleri tekrar yerine koy, bilgisayarını aç ram 8 olacak :) birde takıp takmadığını açıp açmadığını kim nasıl anlayacaklar ki?.konuyla ilgili zaten bir montaj videosunu da yukarıda linkini vermiştim..
    linkide ekleyeyim:

씨디맨youtube

selamlar,

Verdiğin bilgiler için çok teşekkürler.

• arkadaslar ındırdıgım bır wın7 versıyonunu bılgısayarın altındakı key ıle yuklemek ıstıyorum orjınal olurmu yoksa yıne korsanmı olur? Recovery bolumunude sılmek ıstıyorum dvdlere yazmıstım zaten ılerde bır sorun oldugunda garantı dısı kalırmı yada ben o bolumu dvdden bılgısayara gerı yukleyebılırmıyım . Veya hıc o bolume dokunmadan mı format atayım ?

Asusun mavı dvdsınde sonıc master harıc tum programlar mevcutmudur nvıdıa ekran kartı drıver da varmı?

Bılgılendırırsenız sevınırım
    herkese gunaydın...
  • key ile upgrade ediyorsan. upgarde işi için parasını verip almadığın için legal değil yani korsan.. he ne korsan: ekstra upgrade kısmı korsan. ancak çalışır mı dersen. sanırım çalışır..
    recovery bölümü dvd maliyetinden kurtulmak için bir çözüm. ayrıca sorun olduğunda dağda bayırda hdd de dursun diye düşünmüşler. iyi mi etmişler. e iyi tabii. dvd leri seyehat esnasında yanında taşımak zorunda kalmıyorsun. ayrıca hdd den reinstall pek tabiiki çok daha hızlı ve de pratik.
    hddden recoveryi silmek; silebilirsen tabiiki garanti ile ilgili bir sorun yaratamaz...(100 de99.99 eminim)o bölümü sanırım elindeki dvdleri tekrar kullanarak yaratamıyorsun. ancak dvd lerden gerekirse kurulumu yapabiliyorsun. zaten o bölümü fabrikalarda ethernetten şışık hızında oluşturuyorlar seri imalat ya.. sonra da hdd yi takıyorlar butona basıp bilgisyararı açmıyorlar bile. ilk açan ve kuran bizler oluyoruz öyle durup bekliyoruz başında kurulum tamamlansın da bilgisayarı kullanalım diye ( hatırladınız mı?)

asusun mavi dvd sinde sonic master da var!! o da realtek hd audio driverin içinde. yani ikisi de bir paket sonicmasterı tekrar yüklemek istersen realtek hd audio driverını reinstall yap. reinstall sonrasında sonic master da otomatik yüklenecektir.
    o dvd nin içinde olmayan sadece trend micronun titanium internet security 1 yıllık programı. olanı mavi dvd den yüklersen 1 aylık mı ne deneme veriyor. ben sadece onu fark ettim. diğerleri tüm sürürcüler o mavi dvd de. zaten asusun sitesinde de upgradeleri her zaman var. nvidia da orda var.

selamlar,

• arkadaşlar bu optimus sorununu çözdünüz mü?Ne yaptıysam olmuyor.
  • quote:

o bölümü sanırım elindeki dvdleri tekrar kullanarak yaratamıyorsun.

Asuslarda Recovery kısmı yeniden oluşturuluyor link

non-pasaran.blogspot.com
    ASUS : Gizli Kurtarma Bölüntüsünü (Recovery Partition) Yeniden Oluşturmak
    http://non-pasaran.blogspot.com/2010/12/asus-gizli-kurtarma-boluntusunu.html

• 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.