Şimdi Ara

Asus N53JL-SZ030V Hakkında (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
0
Favori
15.017
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • selamlar arkadaşlar bu bilgisayar ve toshiba arasında kararsızım

http://www.gold.com.tr/urunozelyeni.asp?ID=94796&ad=TOSHiBA-L655-183-i5-460-4GB-500GB-15.6-W7HP-Tasinabilir-Bilgisayar

fikirlerinizi bekliyorum çok sık olmasa da oyun oynarım fifa ve pes'i kaliteli bir performansla oynamak isterim onun dışında ofis ve internet amaçlı kullanacağım ne dersiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tufinami

selamlar arkadaşlar bu bilgisayar ve toshiba arasında kararsızım

http://www.gold.com.tr/urunozelyeni.asp?ID=94796&ad=TOSHiBA-L655-183-i5-460-4GB-500GB-15.6-W7HP-Tasinabilir-Bilgisayar

fikirlerinizi bekliyorum çok sık olmasa da oyun oynarım fifa ve pes'i kaliteli bir performansla oynamak isterim onun dışında ofis ve internet amaçlı kullanacağım ne dersiniz?

tufinami aralarında 100 TL bir fark var arada sırada fifa ve pes oynarım demişsin bu oyunları asus ile çok rahat oynayabilirsin ancak daha fazla grafik kartına yüklenen oyunları mesela bad company 2 yüksek kalitede ben denedim oyunda fps düşüşü çok fark ediliyo ondan bence sen aralarındaki fark çok az bir miktar olduğundan toshibayı almanı tavsiye ederim.Ancak bazı arkadaşlar asusun bu modelini bimeks ve elektroworld indirimlerinden 1600 TL ye kadar alabilmişler böyle bir fırsat yakalarsan düşünmeden asusu kap.

• Arkadaşlar ram konusunu bence kafanıza takmayın. Bende w7 yüklü asus, sony ve dell notebooklar var ve hepsinde durum aynı. 3.7 gb gibi görünüyor. Bu performansı etkilemez. Görünmeyen miktarın nereye gittiği konusunu araştırmadım ama bir programın/donanımın bunu kullanıyor olması muhtemel. Yeniden windows kurmak kalıcı bir çözüm müdür o bile meçhul.
  • çözüm değil ben denedim aynı gösteriyor halen muhtemelen intel hd kartı 64 mb ayrılmış belleği ramden alıyor.
  • slm arkadaslar bende sıteye yenı uye sayılırım yaklasık 1 aydır laptop arastırıyorum sıtede bılgılerınızden yararlanıyorum.hepınıze tesekkur edrım bılgıler cok faydalı oluyor.ben hep i7 hp yada dell arastırdım arasında kalmıstım.ancak herbaktıgım laptopta ozellıklerden mutlaka bırınden bırı dengesız. buda kararsız kalmamı sagladı.Yalnız bu cıhazda i5 olması dısında hersey guzel gorunuyor i7 ye takılomıyorum sayenızde nede olsa aya uydu gondermıycem.tek bı sorum var SIZLERE hep ıyı yanlarından bahsetmısınız bıde mumkunse ve varsa kotu taraflarından bahsetsenız tam olarak ekran kartıda olumle yasam gıbı bı farkmı yaratıyo sankı? barız eksılerı neler sorunları neler??????
  • Arkadaşlar bu Asus n53jl-sz030v model dizüstü Özellikle ekran kartını merak ediyoruz kullanan arkadaşlar hakkında bilgi verebilir mi ? Bu pc yi kullanan arkadaşlar Bu pc ile ilgili Olumlu özelliklerinden ziyade varsa gördüğünüz olumsuz beğenmediğiniz yönlerini yazarmısınız ?? Ona göre yarın hemen gidip kardeşime alacağız bu makineyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KurtalanEkspres -- 28 Aralık 2010; 21:07:13 >
  • Merhaba herkese, N53JQ modeli ile ilgili bir sorum olacaktı. Bildiğiniz gibi GT 425M ekran kartı ile geliyor ve ekran 1366x768 çözünürlüğünde.

Sorum şu: Bu bilgisayarı 1920x1080 bir televizyona bağladığımızda 1920x1080 çözünürlük verebiliyor mu? Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Faux Carnival

Merhaba herkese, N53JQ modeli ile ilgili bir sorum olacaktı. Bildiğiniz gibi GT 425M ekran kartı ile geliyor ve ekran 1366x768 çözünürlüğünde.

Sorum şu: Bu bilgisayarı 1920x1080 bir televizyona bağladığımızda 1920x1080 çözünürlük verebiliyor mu? Teşekkürler.

benimde merak ettiğim konulardan biri buydu. eğer veremiyorsa SZ030V alıcam ama verebiliyorsa N53JL-SX022V yada N53JQ-SX208V modellerinden birine bakıcam.

bilen bi arkadaş bu konuda bizide bilgilendirirse sevinirim
  • ben evdeki asus (N53JL-022) makinamda denemedim ama işte kullandığım ve dahili intel ekran kartı olan sony makinam bile bu çözünürlüğü verebiliyorsa, asusun yapmaması için bir neden yok. bu çözünürlüğü destekleyen herhangi bir ekrandan bu kart ile alabilirsiniz. ancak bu çözünürlükte oyun oynamak isterseniz o biraz kartın gücüne bağlı. film izlemek için herhangi bir problemle karşılaşacağınızı sanmıyorum. tek problem kartın tam 1920*1080 değil de 1920*xxxx verebiliyor olması olabilir. yani aspect ratio problemi yaşayabilirsiniz.
  • arkadaşlar,

tüm değerli katkıda bulunan arkadaşların fikirlerine saygım var. ellerine üşenmemiş ve yazmışlar. ben de bir kullanıcı olarak katkıda bulunayım dedim.

evet, ekran full hd ve de yazılar ufak. ama bu bir sorun değil. çok canımı sıkarsa fontu büyütebiliyorum. daha kolayı, tarayıccı açıkken zorlanırsam basitçe ctrl + yapıyorum ve hiç sorun kalmıyor. ama film izlemenin zevki bambaşka.

makine 1 aydan uzun süredir açık, hiç kapatmadım. konuyu açtığımın ertesi günü de aldım zaten makineyi. hiç mi ses yapmaz bir laptop; yapmayanı varmış.

genel olarak güç korumada çalıştırıyorum ki; başında değilken ekranını kapatsın. ekran kartını kendisi değiştiriyor; enerji korumayı kapatırsanız, maksimum güce geçtiğinde ekrankartını otomatik olarak 2gb olana geçiriyor.

hızı konusunda en ufak sorunum olmadı. belki ekran kartının puanı düşük felandır ama ben zaten çok büyük boyutta oyun da oynamadığım için şu ana kadar hiç sıkıntı farkedemedim.

bilgisayarıma girdiğimde; BD - ROM sürücüsü yazıyor ama bugün gelen orjinal Blueray diski okuyamadı.. bunun nedenini bileniniz var mı diye ben sormak isterim. BD-rom blueray değil miydi?

makineyi alıp da pişman olan olacağını sanmıyorum. çözünürlük sayesinde bir masaüstüne bu kadar çok şey sığabildiğini de görmüş oldum. benim beklentilerimi fazla fazla karşılıyor. umarım diğer alan arkadaşlar da memnun kalırlar...

sevgiler.

• 2 gb ekran kartı olan modelinden ben de aldım.benim anlamadığım konu pes 2011'i düşük özellikte oynatıyor.orta ve yüksek özellikte oynatamıtor."Video kartının özelliklerinin yetersiz olması nedeniyle ayarlar uygulanamıyor" diyor. gt 425 m ekran kartı pes 2011 oynamayacak kadar kötü mü?call of duty nba 2k 11 i oynatabiliyor halbuki. index senin dediğin yerden ayarları da değiştirdim ama yine olmadı.ayrıcahttp://www.systemrequirementslab.com/cyri/ sitesinden pes2011 i oynar mı diye test ettim.bendeki ekran kartını "Intel(R) HD Graphics (Core i5)" olarak görüyor.l ben bu işi anlamadım.yardımcı olabilir misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mgursoy -- 5 Ocak 2011; 10:01:21 >

• Öncelikle Merhaba arkadaşlar
    Ben bi n61 kullanıcısı olarak ASUS un çıkardığı üst düzey laptoplarda APPLE MACBOOK lar kadar başarılı olduğuna inanıyorum.bunun birçok sebebi var tabiki
    N53Jl serisi üzerinde gelen nvidia tabanlı ürünlerde Nvidia Optimus teknolojisi mevcut.Bu pil kullanımı önemlı bir ölçüde düzenleyen bir teknoloji.Örneğin sadece radyo dinlemek isterseniz bu özellik sayesınde kalan pil 5 saat ibaresini görebiliyorsunuz.
    Ürünn full hd de başarısız olabileceği görüşünede inanmıyorum.şayet 15.6 '' notebooklarda full hd filmlerde yapıcağınız ufak birkaç değişiklikle optimum performans alabilirsiniz.
    Ekrankartı konusuna gelince bence gt425m bu notebook için ideal bence.Üründe yaptığım incelemelerde güncel çizim programlarında (kendi kullandığım ArcMap gibi haritalama programlarında) ve güncel oyunlarda (call Of dutty 7 vs.) Gayet başarılı olduguna şahit oldum.

Ve herşeyden önemlsi bi ASUS laptop sahibi olmanında başlıbaşına bir avantaj olduğuna inanıyorum.bununda kendımce sebepleri var:

1.Az ısınması
    2.Çok sessiz olması
    3.Tasarımı
    4.Birçok yeni teknoloji için öncü olması(bu kullanıcıya yeni çıkan teknolojilere daha kolay ve daha ucuza sahip olmasını sağlıor)

Bunlarında gayet önemlı oldugunu dusunuyorum.Tabi bunlar benım kendi nacızane görüşlerim. Gerisi size kalmış :)

• quote:

Orijinalden alıntı: mgursoy

2 gb ekran kartı olan modelinden ben de aldım.benim anlamadığım konu pes 2011'i düşük özellikte oynatıyor.orta ve yüksek özellikte oynatamıtor."Video kartının özelliklerinin yetersiz olması nedeniyle ayarlar uygulanamıyor" diyor. gt 425 m ekran kartı pes 2011 oynamayacak kadar kötü mü?call of duty nba 2k 11 i oynatabiliyor halbuki. index senin dediğin yerden ayarları da değiştirdim ama yine olmadı.ayrıcahttp://www.systemrequirementslab.com/cyri/ sitesinden pes2011 i oynar mı diye test ettim.bendeki ekran kartını "Intel(R) HD Graphics (Core i5)" olarak görüyor.l ben bu işi anlamadım.yardımcı olabilir misiniz?

nvidia dan indireceğin en son sürüm driver işini çözücektir sanırım

• bios güncellemesini nasıl yaptın ayrıntılı anlatırmısın.ayrıca fark ettimi güncelleme
  • quote:

Orijinalden alıntı: mgursoy

2 gb ekran kartı olan modelinden ben de aldım.benim anlamadığım konu pes 2011'i düşük özellikte oynatıyor.orta ve yüksek özellikte oynatamıtor."Video kartının özelliklerinin yetersiz olması nedeniyle ayarlar uygulanamıyor" diyor. gt 425 m ekran kartı pes 2011 oynamayacak kadar kötü mü?call of duty nba 2k 11 i oynatabiliyor halbuki. index senin dediğin yerden ayarları da değiştirdim ama yine olmadı.ayrıcahttp://www.systemrequirementslab.com/cyri/ sitesinden pes2011 i oynar mı diye test ettim.bendeki ekran kartını "Intel(R) HD Graphics (Core i5)" olarak görüyor.l ben bu işi anlamadım.yardımcı olabilir misiniz?

arkadaşım o nvidianın optimus teknolojisiyle alakalı birşey ekran kartın en son driverlarını yükle ve vereceğim linkteki ayarları yaparsan düzelir:
    Nvidia optimus teknolojisi, ekran kartı geçiş sorunu çözümü

ekran kartın yine intel görünür ama oyunlara girdiğinde yada film falan izlediğinde nvidiaya geçer. biraz değişik bi durum ilk kullandığımda alışamamıştım bende ama alışıosun zamanla :) Bu arada optimus teknolojisi notebook larda daha az enerji harcaması için tasarlanmış birşeymiş öyle okumuştum ben.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre_02 -- 1 Şubat 2011; 19:34:37 >

• merhaba arkadaşlar bu kasanın diğer modellerinde usb 3.0 var ve sanırım dh de görmüştüm e-satanın yanındaki usb girişi entegre yani çıkaralabilir. Diğer modellere uygun olan bu usb 3.0 girişini alıp diğerini çıkarıp bunu entegre etmek mümkünmüdür? anakart destekler mi? teşekkür ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alali 8 sene olmasi ve 8 senedir sorunsuz kullaniyor olmam eski urunlerin ne kadar kaliteli oldugunu gosteriyor..
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.